73 СОУ - гимназиална степен

• 119 072
  • 795
  •   1
Отговори
# 465
bebeto_bebe, добре дошли в училището. Моят син сега завърши 8 клас с този профил НЕ /ФЕ/БЕЛ. Миналата година той също си избра съвсем целенасочено да учи ФЕ втори език, като балът му стигаше и за други паралелки. Приеха го по първото му желание за училището. Ние с баща му имахме известни колебания, дали няма да му е доста трудно с ФЕ, но детето си настояваше за ФЕ. Ще видим от догодина как ще тръгнат нещата, но по-важното е, че избора си беше негов. Весела ваканция!

# 466
Здравейте! Моля за информация за преподавателите на 8 клас и за разпределението на паралелките. Ако правилно съм се ориантирала А и Б паралелки са били с РЕ (всяка година ли са така newsm78).Дали класните са им учителките по НЕ и ако може да споделите впечатления за тях Praynig

# 467
bebeto_bebe, добре дошли в училището. Моят син сега завърши 8 клас с този профил НЕ /ФЕ/БЕЛ. Миналата година той също си избра съвсем целенасочено да учи ФЕ втори език, като балът му стигаше и за други паралелки. Приеха го по първото му желание за училището. Ние с баща му имахме известни колебания, дали няма да му е доста трудно с ФЕ, но детето си настояваше за ФЕ. Ще видим от догодина как ще тръгнат нещата, но по-важното е, че избора си беше негов. Весела ваканция!
Noalba, супер, че това е решението на юношата. При нас изборът беше английски, както споделих, но родителската реклама надделя. А нашият син е много добре по английски и именно това ни повлия. Искам да те попитам за униформата, дънки, панталони в каква цветова гама трябва да са. Например сини дънки, но не много тъмни вършат ли работа? Как седи въпроса с кецове, маратонки, обувки? И също така, пак се връщам на въпроса за екскурзиите, ако не е проблем, сподели нещо. Ако искаш и на лични. Много ти благодаря предварително!

# 468
Здравейте! Моят син също е с НЕ/ФЕ/БЕ. Не му беше първо желание, но сега е много доволен, че е в тази паралелка. Радвам се, че вече и аз мога да се включа в темата!

# 469
  • София
Нашата темичка, която създадохме миналата година, започна да се напълва:)
Добре дошли на всички  Hug

# 470
Нашата темичка, която създадохме миналата година, започна да се напълва:)
Добре дошли на всички  Hug

Благодаря! Simple Smile

# 471
  • София по рождение
 Моят син ще е 10 кл., НЕ, ФЕ, БЕЛ. Сам си избра, въпреки, че му стигаше бала и за други паралелки. Подкрепихме го за избора. Радвам се. Успех на децата!

# 472
Момичета, видях, че на сайта на училището има списък на учебниците, по които ще се учи през учебната 2014/15. Исках да попитам дали закупуването на учебниците се организира от училището (както беше в старото ни училище), или всеки сам ще си ги закупува? Знам, че тези неща ще ни ги обясняват на родителската среща, но ако ще ги купуваме поотделно, предпочитам да ги поръчам още сега, вместо да трупам задачи за последните 2-3 дни преди 15.09.

Та, въпросът ми е към майките с повече стаж - да поръчвам ли учебници или да разчитам на училището?

# 473
  • София
Момичета, видях, че на сайта на училището има списък на учебниците, по които ще се учи през учебната 2014/15. Исках да попитам дали закупуването на учебниците се организира от училището (както беше в старото ни училище), или всеки сам ще си ги закупува? Знам, че тези неща ще ни ги обясняват на родителската среща, но ако ще ги купуваме поотделно, предпочитам да ги поръчам още сега, вместо да трупам задачи за последните 2-3 дни преди 15.09.

Та, въпросът ми е към майките с повече стаж - да поръчвам ли учебници или да разчитам на училището?
Само за нещата по немски събрахме пари и ги купиха от училището, по останалите предмети се спасявахме поединично (или на малки групи, благодаря отново на trapa Simple Smile)

# 474
Същите са като миналогодишните. Ако намерите от някого да си ги купите втора употреба е най-добре. Те специално са почти запазени. По немски са обкновено на баничка.
Аз лично изчаквам и на сестра му да кажат какво им трябва и ги поръчвам он-лайн с доставка, ако някой друг иска нещо, казват, поръчвам, децата раздават в у-ще. Можете да си направите и групова поръчка. Цената на немския комплект е 170 лв без речник. Доколкото си спомням, нямаше конкретно изискване за речник, а какъвто си намерите, харесате или имате. Другите цени са Литература 12,50,  Български език - 7,50 лв, Математика - 10,50 лв, Информационни - 9 лв. Моят хулиган си спести Музиката и Изобразителното, а Schritt fur Schritt загуби в края на втория срок и трябваше да го копираме.

# 475
Fara, trapa, благодаря ви за отзивчивостта. За следващи години сигурно ще се комбинираме за групова поръчка, но докато се запознаем, ще действам самостоятелно.

И още един въпрос - има ли практика родителите да идват с осмокласниците на 15.09, или децата вече ходят сами? При нормални обстоятелства бих придружила детето с удоволствие, дори само за да добия визуална представа за съучениците; но тази есен имам първокласник в друго училище, затова се колебая - дали всеки родител да придружи едно от децата, или пък да ходим с заедно с първокласника?  Грижи, грижи...

# 476
  • София
Мисля, че само с първокласника ще си приета с удоволствие като придружител Simple Smile. Аз, миналат година много исках да ида с дъщеря ми, да видя децата, госпожите, но категорично бях отрязана Simple Smile

# 477
Една грижа по-малко значи Simple Smile
Благодаря

# 478
  • София
Да се впиша и аз, като мама и леля:)

Благодарение на племенницата ми, която сега завърши 12 клас, Мони е ползвала нейните учебници и сме купували само по НЕ. Имам два комплекта за 9 клас и един за 8 клас (без НЕ), които вече трета година давам на деца. Тази година 8 клас ще дам на племенника.
По отношение на 15 септември,... Това за мен е един от най-хубавите дни и церемонията и вълненията си заслужават. Не слушайте много децата, за този ден. Те ще са си с класа, а вие ще гледате отстрани.
Хей, да не забравите РС на 10.09 Simple Smile

# 479
И аз бях отрязана и с двамата, но пък емоцията в училище е за тях. Ние отстрани си се забавляваме с тях емоционално. Аз и не настоявах. Те на 15.09. не ходят да гледат тържественото откриване, ganis, съжалявам  Sad (знам, че ти си от двете страни и за тебе е по-различно), а да се видят със съучениците си. Някъде даже и не успяват да влязат в класните си стаи, ако са втора смяна и познават класните си ръководители от предна година. Виждат се в двора, радват се, поздравяват се и после в парка

Общи условия

Активация на акаунт