73 СОУ - гимназиална степен

• 118 529
  • 795
  •   1
Отговори
# 645
Някъде напред в темата бях прочела , че паралелката с АЕ се делят на деца знаещи английски език и деца които не са учили. Това сигурно се прави когато са две паралелки. Тази година като е една паралелка дали ще ги делят пак?

# 646
  • София
Някъде напред в темата бях прочела , че паралелката с АЕ се делят на деца знаещи английски език и деца които не са учили. Това сигурно се прави когато са две паралелки. Тази година като е една паралелка дали ще ги делят пак?
Да, в 9 клас пак ще се делят. Така е най-добре за децата, защото за разлика от другите езици, АЕ е масово изучаван.

# 647
Благодаря за отговора. Това е супер.

# 648
Здравейте,

Имате ли информация какви учебници за 8ми клас ще трябва да купим, за да ги потърся

# 649
  • София
Здравейте,

Имате ли информация какви учебници за 8ми клас ще трябва да купим, за да ги потърся

http://sou73.bg/category/chil-parents/%D1%83%D1%87%D0%B5%D0%B1%D … -2014-2015%D0%B3/

Копирам от сайта на 73 СОУ учебниците, които са били актуални през изминалата учебна година. Предполагам, че и за следващата, ще са същите.

# 650
Ганис,

Благодаря за информацията, ще се поогледам за учебниците, нужно ли е да чакам родителската среща или мога да ги купя и сега.

# 651
  • София
Дариа, по принцип тези учебници не са променяни през последните години, но не мога да ти кажа със сигурност. Мога да попитам колеги. По НЕ ще ви кажат на РС ( колегите по НЕ събират пари и купуват на едро за децата). По мат със сигурност е на "Анубис".  + още два сборника на "Интеграл". Алгебра и Геометрия 1 част. Специално аз за сборниците казвам на децата в началото на учебната година.

# 652
Мерси за информацията.

# 653
  • София
http://sou73.bg/

Информация за състезанията, в които са участвали учениците от 8.“д“ клас през 2014-2015 учебна година.

Браво на децата от 8 д клас. Горда съм, че догодина ще им бъда класен ръководител Simple Smile

# 654
Здравейте и от 9клас. Искам да попитам бившите деветокласници, вярно ли е че по разказвателните предмети се учи по два бр.учебници? Един на БГ и един на НЕ.  newsm78

# 655
Да,но по всеки предмет конкретно преподавателите ще дадат указания.

# 656
Значи ми казвате, че вместо 4бр. (физика, химия, история, география)трябва да си закупим 8бр. учебници? И заедно с другите предмети стават общо 18бр. учебници?  Thinking + учебни тетрадки?????? Ми то май 500лв. може и да не ни стигнат? Ами ако имаш две деца ученици?

# 657
По повечето предмети са два. На сайта на училището са обявени

http://sou73.bg/category/chil-parents/%D1%83%D1%87%D0%B5%D0%B1%D … -2014-2015%D0%B3/

Но не са толкова скъпи. Повечето ги взехме втора употреба от БГ учебник, но си бяха супер запазени и всичко ни излезе около 90 лв

# 658
  • София
Тъй като вече втори ден ме държи емоцията от родителската среща на 8А клас, просто искам да споделя радостта си, че синът ми ще учи в 73 СОУ. Няма да изпадам в подробности, защото предстоят родителските срещи и на другите класове,  и родителите сами ще добият представа за предстоящата среда, в която ще учат децата им.  Аз успях да  усетя атмосферата на училищната общност,  стремежа към едно по-добро образование, към създаване и изграждане на едни  мотивирани, искащи, можещи и дисциплинирани млади хора.  Успех на всички дечица в следващите 5 години - очаква ги немска дисциплина и сериозно учене  Grinning.

# 659
Моят син ще бъде в 8Б клас,  аз също след вчерашната родителска среща смятам, че децата ги очаква сериозно учене и дисциплина, което много ме радва! Единственото ми притеснение е, че в 8Б клас децата са 32 на брой, което ми се вижда прекалено, не знам как се получава така при квоти прием от 26 деца.

Общи условия

Активация на акаунт