73 СОУ - гимназиална степен

• 118 501
  • 795
  •   1
Отговори
# 690
Аз много добре знам какво е да преподава, на 32 ученици. Сега проверявам входни нива и те май за безспир Simple Smile Надплановия прием, ние учителите не можем да го стопираме. Повярвайте, обаче, ние учителите се стремим да обясним на всяко дете. И аз изпадам в потрес, когато трябва да проверя
7.32=224 писмени работи. Нося си домашно за вкъщи... Съобразявам се с всяко дете ( или поне така си мисля),.. работя посред средното ниво на класа. И на нас учителите ще е по-добре, ако преподаваме на 20 или 26 ученици Simple Smile

П.С.  На 14.10. от 18.30 ще има родителска среща за гимназиален етап.

Да се преподава на толкова много ученици, и да се поддържа високо ниво на знанията им, си е направо геройство! Разбира се, че и учителите понасят негативите от надплановия прием, дано се намери решение на тази лоша практика!

# 691
  • София
Ганис, тази родителска среща само с класните ли беше или с всички преподаватели?

# 692
  • София
Само с класните.

# 693
  • София
Благодаря ти! Значи ще е лека! Grinning
Имам предвид, че съм си тръгвала към 21 часа от родителска среща, ама то докато се изредят десетина преподавателя...даже госпожата по физическо мина.

# 694
  • София
РС с всички учители ще е през ноември.

# 695
Здравейте,

Може ли да ви попитам родителската среща на осмите класове на 14-ти или на 15-ти е?

# 696
Утре 15 пише го на сайта

# 697
Нека тук разискваме проблеми и неща, които ни вълнуват в гимназията на 73 СОУ.

Здравейте,

интересува ме дали още съществува възможността с изпит по езика децата да прескачат (подготвителен?) 8 клас?
Тоест какво да направим, ако децата са с много добър за годините си немски език, идват от немско у-ще, обаче все пак искат да учат в 73-то? За тях един 8-ми клас, със започване на езика от нулата,  си е някак загуба на време... Тоест каква би била възможността да кандидатстват направо за 9-ти?

Благодаря предварително за отговора ви.

# 698
Няма такава възможност, просто защото освен езика в подготвителен клас се учат и други предмети.
А и колкото да е добро детето по езика не е излишно да си попълни знанията. Много деца  и родители смятат, че децата им са много добри, защото са учили 7 години, но започвайки обучение в 8. клас се установяват съществени пропуски, които трябва да бъдат попълнени. Не смятам, че е загуба на време ученето на език в 8. клас, дори напротив.

# 699
  • София
Нека тук разискваме проблеми и неща, които ни вълнуват в гимназията на 73 СОУ.

Здравейте,

интересува ме дали още съществува възможността с изпит по езика децата да прескачат (подготвителен?) 8 клас?
Тоест какво да направим, ако децата са с много добър за годините си немски език, идват от немско у-ще, обаче все пак искат да учат в 73-то? За тях един 8-ми клас, със започване на езика от нулата,  си е някак загуба на време... Тоест каква би била възможността да кандидатстват направо за 9-ти?

Благодаря предварително за отговора ви.
Няма такава опция. Дори едно дете да е с добър НЕ, пак в 8 клас трябва да изучава Мат, БЕЛ, Музика, Изобр. изк., ФВС.  Едно дете, което е с добър немски няма как да доминира в клас, от 30 деца, в 8 клас.

# 700
  • София
При вас електронния дневник работи ли?
Днес се сетих да погледна, но ми показва само миналогодишните оценки!
Да не би проблемът да е при мен? Simple Smile

# 701
  • София
Има проблем от МОН. В момента не може да се направи трансфер от нашия сървър към МОН. Ние въвеждаме оценки, но вие не можете да ги видите. Колегата, който поддържа ел. дневник 100 пъти им звъня.

# 702
Здравейте,
Ще помоля за съвет, мнение или опровержение за последващите ми думи от родители на 9а или 9б клас!
Тази вечер дъщеря ми се прибра със сълзи на очи и молеща за помощ и съвет, "какво да прави по немски"?
По НЕ им преподава г-жа Хранова, за която разбрах, че вече и е била назначена комисия да проверява дейността(или бездействието и) в час.
От началото на годината до днес са взети 4 урока, в/у които са направени точно по едно упражнение. Дисциплината в час е под всякаква критика, граматика не се преподава, домашните почти никога не се проверяват, Stellungnahme-та също (а на детето му се иска някой да му каже дали си е свършило работата добре и ако не, да му покаже грешките).
Миналата година(при г-жа Александрова) дъщеря ми завърши с 5 по НЕ, при условие, че никога през живота си не се беше сблъсквала с този език, а сега се прибира и моли за частни уроци.
Да знам какво ще ми кажете всички, че в 73-то частните уроци не се препоръчват(макар, че ходи на СИП по НЕ с цел да се подготвя за олимпиада). Детето има и други цели, да успее и тази уч. година да завърши с 5-ца и да може да влезе в ДСД група, но на този етап е супер отчаяна и обезверена.
Ако има и други родители на моето дереже, моля споделете и Вашият горчив опит от въпросната г-жа и дайте идеи, какво да правим за напред.
Ако ли пък не, ме оборете , може и моят "телевизор" да има грешка.

# 703
Има проблем от МОН. В момента не може да се направи трансфер от нашия сървър към МОН. Ние въвеждаме оценки, но вие не можете да ги видите. Колегата, който поддържа ел. дневник 100 пъти им звъня.

След 2 часа звънене на 73-то, МОН и фирмата Админсофт, уж поддържаща сайта, научих следното. Админсофт не поддържа програмата, била от 2006г. и нямали право да я пипат. Чакали от министерството да им даде заявка и да формулират какво искат. От министерството обаче, както ми обясни отговарящият за средното образование, не предприемали нищо и евентуално нямало да предприемат нищо, защото електронният дневник нямал задължителен характер и това трябвало да го свърши, ако намери за необходимо, 73-то. Понеже бях доста настоятелен, до степен нахален, единственият начин за борба с администрацията, ми дадоха и един телефон в МОН, където отговаряли за информационните технологии. На въпросния телефон към момента не отговаря никой, евентуално някоя мама може да опита да поеме щафетата. Телефонът е 029217457.

# 704
  • София
Този електронен дневник е удобство за нас родителите и допълнително натоварване за учителите.
Доста от преподавателите пишат оценки на децата след изпитване, без да ги уведомят кога и каква оценка са им поставили, а бележник...никой не търси.
Децата нямат достъп до дневника и единственият начин да се разбере какво се случва наистина, остава електронния дневник.
Г-н Стойчев, благодаря за труда. Вие ще ме разберете - Дори да има риба, ако готвачът отказва да я сготви, няма как да вечеряме! Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт