73 СОУ - гимназиална степен

• 118 498
  • 795
  •   1
Отговори
# 675
Мимчони, аз също съм обяснила на мойта дъщеря, че трябва да се спаси от милата ни роднина, но не можах да и обясня как дете с две единици по-нисък бал от нейния влиза в първа немска на N-ТО класиране /не отговаря на никакви критерии за допълнителен прием/. Тя просто ме попита в този случай какъв е бил смисъла от всичко, а аз просто и отговорих тук живота е несправедлив и така ще бъде и занапред.

Лошо сте й обяснили, трябваше да й обясните друго. Заради въпросните шест деца, които ги има във всяка паралелка, заради това мислене, заради подобни привилегии, заради подобно толериране на някакъв измислен, несъстоятелен елит, заради отсъствието на твърди правила и ясни закони нищо не ни е наред. Не са наред учителските заплати, пенсиите на родителите ни, здравеопазването ни, социалната ни политика, раждаемостта и т.н. Утре дъщеря ви като ви попита защо в България се живее толкова трудно, има какво да и кажете и да го онагледите с познат и ясен за нея пример - заради въпросните шест деца, още по-точно родителите на въпросните шест деца навсякъде и във всичко.

# 676
  • София
Господин Стойчев много добре го е казал. Да, никак не е лесно да се работи с 32 деца. Повярвайте ми обаче, че колегите правят всичко възможно. Аз съм учител и към всяко дете подхождам с разбиране. Децата не са виновни. В моя бивш клас, който изведох 12 д, имаше още първата година надпланов прием, но децата се оказаха страхотни. Единият завърши с диплома 5, 97. Като го казвам, това не значи, че съм за надпланов прием, но когато дойде дете с писмо от министъра....
Тази седмица се запознах и имах часове с всичките девети класове. От тях познавам само 9д, защото миналата година им преподавах. Всичките обаче ми направиха страхотно впечатление. Умни, възпитани, интелигентни, работещи. С нетърпение утре очаквам и запознанството ми с 8в и 8г Simple Smile

# 677
Да, никак не е лесно да се работи с 32 деца. Повярвайте ми обаче, че колегите правят всичко възможно. Аз съм учител и към всяко дете подхождам с разбиране. Като го казвам, това не значи, че съм за надпланов прием, но когато дойде дете с писмо от министъра.....

Всичко това ние като родители го знаем чудесно, още повече, че някои и сами сме били учители. Това е ситуацията, за която сме виновни сами, защото този министър сме го избрали ние, утре пак ще го изберем и пак ще се оплакваме. Съпругата ми преподава английски и избяга от училището именно заради това. Подвиг е да учиш на език 32-а пубера и учителите, колкото и усилия да полагат, няма как да постигнат резултат, който биха постигнали с 26 деца. Всичко това може да се случи само в една тотално откачена и сбъркана страна. Бройката 26 ученика в езикова паралелка не е избрана случайно, а се нарушава още първия ден, защото министърът или някой друг е някакъв онбашия и тази държава работи за него, а не за нас. Парламентът работи за него, съдилищата работят за него, данъчните работят за него, в крайна сметка и ние съществуваме за неговото добро и благополучие, а заедно с него и на всичките му партийни другари.
Като министърът и неговите 5-6 съпартийци в паралелка искат децата им да учат в 73-то, да бъдат така добри да заплащат допълнително на учителите 25% за допълнителните нечовешки усилия, които полагат, а на нас могат да не плащат нищо. Ние сме им свикнали, познаваме ги, знаем що за стока са, някои не гласуваме за тях, не гледаме телевизия пак заради тях и се отнасяме към тях с презрение.

# 678
Да са ни живи, здрави и успешни децата, само да си пишем и да се възмущаваме тук нищо няма да се случи.
Ганис, успех с новите 8-ми класове, мойта дъщеря е сред късметлиите да учи при теб.

# 679
  • София
Днес се запознах с двата осми класа, 8в и 8г. Много сладки деца, много ми харесаха Simple Smile

# 680
Продавам комплект учебници за ученик, който е 10 клас

1.Етика и право -  издателство "Екстрем", автори: Сергей Герджиков, Даниела Добрева
2. Учебна тетрадка Етика и право - издателство "Екстрем"
2. История и цивилизация 9 кл. / на бълг. език/ изд. Просвета
3. Физика на немски език 10 кл. изд. Просвета автор: Емилия Здравкова
4. География на немски език 10 кл. изд. Просвета автор: Николай Серафимов
5. Биология за 9 кл. на бълг. език изд. Гея Либрис автори: В. Овчаров, С.Евтимова, М.Симеоновски, Д.Симеоновска, М.Христова
6.Учебник Диалог с Россией 10 клас
ОБЩА ЦЕНА НА КОМПЛЕКТА 30 ЛВ

# 681
  • София
Минаха входящите нива, така че и аз предлагам пълен комплект учебници за 9 клас! Ако някой има интерес да ми пише на лични!

# 682
Здравейте, малко късно се включвам след първата си публикация по повод бройката на децата в класовете в 73-то училище! В случая нямаме избор, само може да роптаем,  аз искрено се съмнявам, че всички тези деца(надплановия прием) са дошли с писма от министерството, все си мисля, че това е заради приема тази година на една паралелка по-малко от миналата година, по този начин почти се запазва общия брой на учениците във всеки випуск.Всеизвестно е, че за всеки ученик се отпускат пари, лошо, че страдат и децата, които са положили толкова много усилия, за да влязат в елитно училище! Може и да се обръща внимание на всички 32 деца, но ако бяха 26 същите щяха да получат още повече внимание от страна на учителите, така че тези 6 броя "парашутисти" "крадат" от вниманието, което биха получили останалите 26 деца! В крайна сметка нищо не можем да променим, да са ни живи и здрави децата, жалко само, че всичко се прави заради пари!

Последна редакция: чт, 01 окт 2015, 11:30 от Rositza1977

# 683
  • София
Аз много добре знам какво е да преподава, на 32 ученици. Сега проверявам входни нива и те май за безспир Simple Smile Надплановия прием, ние учителите не можем да го стопираме. Повярвайте, обаче, ние учителите се стремим да обясним на всяко дете. И аз изпадам в потрес, когато трябва да проверя
7.32=224 писмени работи. Нося си домашно за вкъщи... Съобразявам се с всяко дете ( или поне така си мисля),.. работя посред средното ниво на класа. И на нас учителите ще е по-добре, ако преподаваме на 20 или 26 ученици Simple Smile

П.С.  На 14.10. от 18.30 ще има родителска среща за гимназиален етап.

# 684
А днес - още един нов съученик... Embarassed

# 685
  • София
Учителите с ръковдоството са един колектив. Ако учителите наистина не искат надпланов прием, могат да изложат аргументите си пред училищно ръководство и РИО и да бъдат активни в тази посока.
Всъщност, ако не директор и учители, кой може да стопира надплановия прием, ganis? Ти си в кухнята, какво е твоето предложение?

# 686
  • София
Ироник, не мислех да ти отговарям, защото не ми харесва намесата ти в темата за 73 СОУ. Казвам го съвсем радикално. Ако искаш да повдигнеш въпроса за надпланов прием като цяло, отвори отделна тема. Нямаш дете в 73 СОУ. Много пъти сме дебатирали с теб. Но, понеже такава ми е професията, ще ти отговоря. По принцип надплановия прием понякога се налага и е обоснован. Разбира се, че винаги има "вратички". Съжалявам, но ако някой пристигне с писмо от министъра, най-малкото учителите и Директора могат да го опровергаят. Педагогическият съвет е важен орган в училищната общност, но не е последна инстанция.

# 687
  • София
ganis, няма изискване тук да пишат само родители с деца от 73. СОУ. Ако греша, има модератор, към когото можеш да се обърнеш за помощ! Peace
Имам племенница, на която и предстои кандидастване, така че следя темите за повечето училища в този подраздел. Това, което ми прави впечатление е, че от голям извънреден наплив се оплакват родители от 2. АЕГ и 73-то.  Иначе допълнителни бройки има във всички по-желани училища.
Слънчево и ведро настороение пожелавам на участниците в темата!

# 688
  • София
Пожелавам успех на племенницата ти Simple Smile

# 689
  • София
Пожелавам успех на племенницата ти Simple Smile
И аз благодаря за топлото посрещане! Grinning

Общи условия

Активация на акаунт