Суровоядство - втора тема

• 89 390
  • 759
  •   1
Отговори
# 150
Феичка, на няколко места съм чела, че специално листата от морковите не е добре да се консумират, но пак си направи проучване.
И аз днес си правих шейк, не бях пила от няколко месеца, защото нещо се пристрастих към зелените сокове. Шейкът ми беше от банан, замразени боровинки, малко мед и бадемово масло. Държа ме 5 часа без да огладнея. Grinning
Преди месец си купихме нов кухн.робот с блендер на Кенууд и за сега съм много доволна. Дано да издържи повече от Филипса.

# 151
Благодаря ти, Деси. Аз пък знам, че са полезни. Ето една статия (на англиски)

http://www.gardenbetty.com/2013/07/are-carrot-tops-toxic-the-short-answer-no/

# 152
Феичка, аз за пореден път се убеждавам колко противоречива информация има в интернет. Да се чуди човек на кого да вярва! Laughing
Ето и аз къде последно чух за зеленината на морковите:
http://www.youtube.com/watch?v=XEpAolKFCj0
и тук:
http://www.youtube.com/watch?v=89ZJ1-6sIJY

# 153
  • На остров
Направих си обяд по рецептата за броколи Галче без коноп, но сложих малко сусам и ленено семе, другата рецепта на френски само я разгледах.
Сместа от броколите увих в листа айсберг и сложих по едно парче сушен домат стана супер вкусно Simple Smile.

Благодаря, че споделяте такива супер идеи!
Някой ден трябва да се престраша и за кълнове да пробвам да си направя  особено след снимките на Фея  Simple Smile !

# 154
  • У дома
Мерси, че подсещате за сушените домати, много обичам, а все ги забравям.
Аз минах на храненето на Фея... зелении с кълнове най-вече и мноого ябълков оцет, защото направих една жлъчна криза преди два дни и пак се уплаших. Боб адзуки е чудесен на кълнове.

# 155
Момичета според вас хубаво ли е да се хапват различни купешки видове тахан или е по-добре да се приемат в целия си вид,т.е. във вид на семена и например леко смляни или счукани.Много обичам тахан,а напоследък си взех да пробвам слънчогледов и от тиквени семки.И двата са разкошни,единствено ме притеснява,че са от печени смляни семена.На етикета не пише да има други добавки,но дали може да му се вярва на 100%   Thinking
Аз напоследък редовно си правя кълнове алфа-алфа,най-лесни са ми и най-вкусни.Вече на два пъти ги слагам и в суровите крекери.Последните станаха разкошни.Направих ги от бадеми,брашно от тиквени семена,сусам,карфиол,морков,кълнове и копривено брашно,също и 2ч.л. маслинена паста с домати пак направена от мен Simple Smile
п.с.Междудругото тиквените семена били изключително богати на протеин,така например в този тахан от тях пише,че има цели 32гр.  Wink

# 156
Десинка, няма лошо да хапваш тахан, но в ограничени количества. Тежка и високо калорична храна е.

Атланта, радвам се, че се си добре! Зелениите ще ти се отразят чудесно.

За пръв път си направих зелено смуди от бейби спанак, ягоди и ванилена шушулка. Фантастично!

За вечеря забърках салата от кълнове на мунг и леща, слънчогледови поници, краставичка, балсамов оцет и котидж чийз. Изглежда ... странно, но е много вкусна.

Последна редакция: чт, 28 ное 2013, 04:29 от Фея Кръстница

# 157
Спанак, краставици, домати, слънчогледови поници, кълнове на леща и мунг, пресен лук, балсамов оцет, зехтин, сол.

# 158
  • У дома
Фея, красота! Нещо подобно правя и аз в момента.

Правих кълнове от камут за първи път и съм учудена колко са вкусни. С новия спраутър се родих, много по-лесно и по-бързо стават кълновете отколкото в буркана. С този съм - Victorio VKP1014 4-Tray Kitchen Seed Sprouter

# 159
У! Бях забравила, че имам камут. Отивам да сложа малко и аз, Атланта.

# 160
Здравейте момичета, вчера и днес изчетох цялата тема и си краднах страшни вкусотиики от вас  Crazy. Нямам търпение да си набавя туй онуй и да приготвя нещо ново.
Сега съм накиснала сусам за кълнове. Иска ми се да си направя лучени кълнове. Четох че са много вкусни за салати, но нещо не мога да си намеря семена от лук  newsm78. Някаква идея?

# 161
Не знам къде можеш да намериш лучено семе, Таничка.

Днес за вечеря имаше ъммм ... 2/3 сурови сърмички: домати, кълнове на камут и мунг, песто и оризови кори за китайски пролетни рулца.

# 162
Тю, че грозно. Подреждам пост след пост. Що не пишете?

Ето две ястия от днешното обедно меню:

Гъбки, пълнени със "сирене" от кедрови семки и спаначено-орехова паста; сурови аспержи и сос от карфиол с чесън; домати.

Палачинки от банан с крем от кашу; боровинки, ягоди и малини.

# 163
  • У дома
Мм, чудно меню, Фея! Може ли подробности за палачинката?

Аз трябва да започна да правя кълнове на степени, а не по много наведнъж, че само аз си ги ям. Днес смлях една купа кълнове от леща и ги сложих в доматената супа. Вкуснотия. 

# 164
Атланта, рецептата за палачинките е от Going Raw на Judita Wignall.

Скрит текст:
Crepes
4 bananas
1 tablespoon of lemon juice
1/8 tablespoon cinnamon

Cream
2 cups cashews, soaked 2hours
1/2 cup water
1/4 cup agave nectar
1/2 vanilla bean, scraped

Additional filling
2 cups quartered strawberries
2 cups blueberries

Raspberry sauce (аз оставих малините цели)
2 cups fresh of frozen raspberries, thawed
2 tablespoons agave nectar

Crepes
Place all ingredients in food processor and blend until smooth.
Pool batter 1/3 cup of the time onto a nonstick dehydrator sheet.
Use a small offset spatula to form onto 6 inch disks makes about 6 to 8 crepes.
Dry at 110°F for six hours old or until dry but still pliable (на мен ми трябваше двойно толкова време).
No need to transfer to a mesh screen as long as you can peel the crêpes from the nonstick sheet without sticking.

Cream
Process the cashews, water, agave nectar, and vanilla in a high-powered blender until smooth. Add more water if too thick, 1 tablespoon at a time.
Chill at least two hours to firm.

Sauce
Place all ingredients in a food processor and blend until smooth.

Additional filling
To assemble, spread the cream in the center of each crepe. Add fruit and fold sides towards center, like a cannol. Drizzle the raspberry sauce over the crêpes, top with additional fruit and serve.

Stored separately, crepes and cream will keep for one week in the refrigerator.

Добавяй кълновете в салати. Когато има овкусител, дори ММ харесва кълнове Wink

Общи условия

Активация на акаунт