Суровоядство - втора тема

• 89 395
  • 759
  •   1
Отговори
# 180
Здравейте момичета! Grinning
Феичка, големи красоти показваш! Hug
Галче, до колкото ми е известно лещените кълнове не могат да се консумират като трева, но може и да се лъжа.
Клек, накиснатото ленено семе съм използвала само за крекери, няма как да се махне водата.
За проблеми с щитовидната жлеза най-вредни са продуктите с глутен и соя,  а кръстноцветните зеленчуци е добре да се намалят до 1-2 пъти седмично.
При проблеми с кръвната захар помага много МСМ, а плодовете е добре да се съчетават със зеленолистни под формата на шейк.
Аз продължавам на предимно сурово хранене като 1-2 пъти седмично хапвам и нещо готвено. Почти всеки ден пия зелен сок, все още си хапвам грозде, а вечерята е обикновено салата. Днешната беше много вкусна и ще я споделя - бейби спанак, рукола, магданоз, настъргана гулия и морков, 1/2 авокадо, маринован сушен домат, ябълков оцет и зехтин. Супер комбинация се получи! Grinning

# 181
Благодаря ви!
Направих лененото семе на крекери, но още не съм ги пробвала.
Направих си и чипс от дюля, много я обичам! Heart Eyes
Момичета, може ли да ми дадете някои рецепти за зелени смутита/ шейкове, които не са гадни.
Пробвах няколко, но... Sick

Бадемите и тиквенето семе след хидратация ми харесват повече, определено!

# 182
Клеца, аз правя нектарите и салатите на око. Последният ми зелен нектар обаче се получава наистина чудесно. Както писах в предишния си пост, слагам бейби спанак, къдрав магданоз, кейл, ягоди, ананас, тофу и портокалов сок.

Другият ми любим нектар е от морков, червено цвекло, каквото имам зеленище (кейл, магданоз, спанак и пр), пресен джинджифил, част от ванилена шушулка и портокалов сок.

# 183
И аз още търся вкусно зелено смути Blush Спанакът е по-неутрален на вкус най-общо казано Peace

# 184
Галче, Клеца, прегледайте рецептите в тези линкове. Може пък да си харесате нещо:

http://healthyblenderrecipes.com/recipes?collection=recipes& … ;category:cats=58

http://www.blendtec.com/recipes/categories/smoothies

# 185
Ето и моята любима комбинация за зелен шейк:
http://desilifestyle.net/2013/05/%D0%B7%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D0%BD- … 0%B5%D0%B9%D0%BA/
Вместо ягоди може да се сложат и други плодове - резени праскова например. Сега не им е сезона, но аз съм си замразила от лятото и фризера ми е пълен със запазени летни вкусове и аромати. Simple Smile

# 186
Деси, не става ли твърде сладко?

Ето я днешната ми вечеря: бъргър от сурово хлебче със сурово кюфте и сурови "пържени картофи" от тиквичка.

Последна редакция: пн, 16 дек 2013, 02:16 от Фея Кръстница

# 187
Фея,моля те дай рецептата за суровото хлебче,да не е от тези Essene bread ли бяха?От много време искам да си направя Simple Smile

# 188
Фея, чудно изглежда вечерята както и кучо на заден план! Невероятен сладур! Grinning
А иначе за шейка, ако не  са сладки ягодите може да се добавят няколко фурми по желание, но който иска може да ги пропусне. Като слагам праскова в шейка не добавям допълнително фурми.

# 189
  • София
Присламч  Grinning Пробвах суровоядство в началото на годината, може би месец - два (е, 80-90% е било) и после се разхайтих. Но напоследък зимата се чувствам тежка... не дебела, тежка. Така че пак, а и ми харесва, просто така и не го превърнах във всекидневие и навик.
Та ако нямате против - да ви проследя, пък ще се включвам като мога, че сте доооста напред  Crazy  Wink
С други думи: Здрасти  Hug

# 190
Фея,моля те дай рецептата за суровото хлебче,да не е от тези Essene bread ли бяха?От много време искам да си направя Simple Smile
Ето я:

2 ч.ч. (382 гр) покълнал камут
Щипка морска сол
2 сл (30 мл) зехтин
1/3 ч.ч. (80 мл) вода
1 и 1/4 ч.ч.(142 гр) мляно ленено семе
1/2 ч.л. черен сусам

Сложете камута и солта в кухненски робот. Обработвайте, докато семената не се станат на "галета".
Добавете зехтина и водата и обработвайте до хубава смес.
Прехвърлете в купа, добавете лененото семе и месете до тесто.
С леко намазнени ръце направете 12 плоски диска (ок 60 гр всеки).
Подредете дисковете върху леко намазнен плътен лист за дехидратор. Поръсете със сусам половината от дисковете и притиснете семките внимателно.
Сушете при 43о С в продължение на 3 часа. След това прехвърлете дисковете върху надупчен лист за дехидратор и сушене още 2-3 часа. Питките трябва да са сухи отвън, но влажни отвътре.

Моя забележка: мацката ползва дехидратор "Ескалибър", а те не са с много точен термостат - качва температурата над тази, която е заложена. Моята "Седона" не смогва да постигне описания ефект на "сухи отвън, но влажни отвътре" за тези общо 6 часа, така че добавих още 2. Другият вариант е да се суши на 45оС в продължение на 5-6 часа.

Добре дошла, Фил!

# 191
Моя забележка: мацката ползва дехидратор "Ескалибър", а те не са с много точен термостат - качва температурата над тази, която е заложена.
Не съм забелязала.
Проверено е. А и май писах по-рано.
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=717156.msg25926701#msg25926701

Така или иначе, сякаш друг в темата няма нито един от двата дехидратора. Така че няма страшно. Simple Smile

# 192
Вери, не съм сравнявала лично двата вида дехидратори. Позовавам се единствено на тестове, проведени от други хора. Предположих, че разликата в работата на термостатите води и до различен резултат при питките.

Крайната ми цел не беше да омаловажа дехидратора, който ти или другите ползват. Просто отбелязах, че продължителността на сушене трябва да се съобрази с постигане на описания вид.

# 193
Фея,благодаря много за рецептата,много скоро ще я пробвам.Единствено се чудя дали ако остане влажно отвътре няма да се намали срока на консумация  Thinking

# 194
Фея,благодаря много за рецептата,много скоро ще я пробвам.Единствено се чудя дали ако остане влажно отвътре няма да се намали срока на консумация  Thinking

Със сигурност ще се намали. Но предполагам, че няма да ги държите твърде дълго.

Общи условия

Активация на акаунт