Суровоядство - втора тема

• 89 401
  • 759
  •   1
Отговори
# 210
За много години, момичета! Много здраве, щастие и сбъднати мечти желая! Hug
Фея, много апетитни вкуснотийки си показала! Grinning
Аз продължавам със суровото хранене, пия зелени сокове и шейкове, ям салати. Тази седмица си правих и сурови гранола барчета с покълнала елда както и сурови крекери с покълнала елда. И аз заредих люцерна и боб мунг за кълнове както и белен слънчоглед за "сиренце" и небелен за поници. Дори днес ги засях и до седмица трябва да са готови. През зимата отглеждам кълновете си в хола, защото в другите стаи ще им е студено.
И да споделя една чудесна зимна салата:
http://desilifestyle.net/2014/01/%D0%BF%D0%B5%D1%80%D1%84%D0%B5% … 0%B0%D1%82%D0%B0/

# 211
Деси, много ме кефи как казваш "струйка зехтин". Толкова сладко звучи!

Тази сутрин си направих експериментаторски зелен нектар: натъпках каната на блендера с бейби спанак и магданоз, добавих половин авокадо и една средно голяма ябълка. И ги залях с чаша малинов кефир.

Резултатът беше толкова питателна, гладка и гъста, разкошно зелена смес, че може спокойно да се поднесе на бебе за обяд или вечеря. Добавих 2 чаши вода, за да бъде сместа по-пивка и хидратираща. Сипах я в бутилка и установих, че разполагам с литър прясна, вкусна полезност.

# 212
Как се прави малинов кефир?

# 213
Напоследък започнах и аз да дехидрирам на ниски температури. Първите ми творения бяха суров фалафел и крекери от покълнато жито. Фалафелът определено ми харесва.

Аз също правя кефир, но не е суров. Използвам пастьоризирано мляко и кефирни зърна. И на мен ми е интересно как става малинов, всъщност във фризера имам замразени малини. Мислех да ги правя със сметана, но може би и ще вървят и с кефир.

През Рождественските пости изпих голямо количество конопено мляко.

# 214
Как се прави малинов кефир?

Добавяш пресен сок от малини към кефира. Просто пасираш малко малините, прецеждаш ги, за да махнеш семките и сипваш сока в кефира. Разбъркваш и ето ти малинов кефир.

У нас не се ползват сурови мляко и млечни продукти.

# 215
Мерси  bouquet

# 216
  • У дома
Ох, Деси и Фея, чета ви на гладно и стомахът ми запя, а е много рано да бръмча с блендъра.

Аз пак за тези поници... показаха се опашчиците на алфалфата и ако само ги мокря, до два дни ще са потъмнели. А аз искам стебълце. Мислех да сложа памук на дъното на спраутъра, за да тръгнат нагоре. Какво ще кажете?

# 217
Памук или вата, Атланта. Аз така, върху вата си отглеждам микрозелениите.

# 218
Аз пак за тези поници... показаха се опашчиците на алфалфата и ако само ги мокря, до два дни ще са потъмнели. А аз искам стебълце. Мислех да сложа памук на дъното на спраутъра, за да тръгнат нагоре. Какво ще кажете?
Не знам...когато ми е за поници, не са слузообразуващи като синап и не са в пръст (обикновено небелен слънчоглед, небелена елда, грах, пшеница), не слагам нищо за подложка, която да поема влагата.
Правя ги или в буркан (люцерната става на едно приятно кълбо) или в спраутър, който на определено време се включва да изплаква, проветрява и отцежда. Там пониците си растат нагоре.
Аталанта, предполагам, че при твоя спраутър (Викторио, нали) има купа отдолу, която събира водата. Защо мислиш, че ще потъмнеят? Така като гледам, единствено си мисля, дали няма да се запушат резките на съдинките с люспите на семената.

# 219
  • У дома
Фея, къде да намеря вата?
Вери, да, Викторио. Аз гледам винаги да са изцедени добре, за да няма мухлясване. Ако не са на тъмно, обаче, сравнително бързо след като покълнат започват да потъмняват и знам, че съм ги изпуснала.
По магазините има хубави поници и аз искам поне донякъде да докарам моите, но нещо не успявам.
Благодаря и на двете за съвета!

Между другото, елдата била много вкусна като покълне.

# 220
Не знам, на мен люцерната ми дава много добри реколти. От 50 г. семе става огромно количество поници. Слагам ги да растат на гъсто. Не слагам никакви вати. Просто си растат на голата пластмаса.

Днес цял ден ми се яде нещо сладко и мазно. Накиснах кашу и утре смятам да го блендирам с фурми, може би и с кокосово масло, ще добавя и едни кокосови стърготини, които стоят не знам от кога. Удържах да не купя хидрогенирани захарни пасти.

Последна редакция: пт, 10 яну 2014, 08:58 от hjkl;

# 221
Фея, къде да намеря вата?

Взимам тази, че ми е най-лесно.

# 222
  • У дома
Фея,  Hug

hjkl;  сакън, не може така, какви пасти, какви пет лева.
Аз вчера правих нещо подобно, но исках да няма нищо сладко в топчетата. Сложих бадемово масло, смлени овесени ядки, ленено семе, оризов сириъл... и за съжаление в крайна сметка добавих 1 сл мед, за да не е съвсем без вкус, но резултата е много добър. Засища, убива желание за сладко и една салатка с две такива топчета си е цяло хранене.

Последна редакция: чт, 09 яну 2014, 21:11 от Atalanta

# 223
Вери, да, Викторио. Аз гледам винаги да са изцедени добре, за да няма мухлясване. Ако не са на тъмно, обаче, сравнително бързо след като покълнат започват да потъмняват и знам, че съм ги изпуснала.
Значи в такъв случай температурата на въздуха може би да влияе; влажност също така...да не би да им е топло?
Но пробвай и с подложка. Иначе няма как да разбереш къде се обърква процеса.

# 224
моята нова сладка страст е презрял банан на пюре с кокосово брашно. Като престои на кухн хартия 2-3 дни и става точно като купена курабийка Crazy. Може и в хладилника да се държи, но процеса се забавя. За вкус може и канела или ванилия да се сложи Peace
следват експерименти с други плодове Wink

Общи условия

Активация на акаунт