За смъртта без религии!!!Всичко през погледа на нерелигиозния...

• 5 976
  • 69
  •   1
Отговори
Всички се вълнуваме от въпроса"Какво се случва след като умрем?"
Има ли живот след смъртта?
Ако да,какво става с нас и как протича този живот?
В какви други форми съществува съзнанието?

Последна редакция: нд, 06 окт 2013, 15:15 от ae

# 1
Моята молитва

"Благословен бог наш..."

О, мой боже, правий боже!

Не ти, що си в небесата,

а ти, що си в мене, боже -

мен в сърцето и в душата...

Не ти, комуто се кланят

калугери и попове

и комуто свещи палят

православните скотове;

не ти, който си направил

от кал мъжът и жената,

а човекът си оставил

роб да бъде на земята;

не ти, който си помазал

царе, папи, патриарси,

а в неволя си зарязал

мойте братя сиромаси;

не ти, който учиш робът

да търпи и да се моли

и храниш го дор до гробът

само със надежди голи;

не ти, боже на лъжците,

на безчестните тирани,

не ти, идол на глупците,

на човешките душмани!

А ти, боже, на разумът,

защитниче на робите,

на когото щат празнуват

денят скоро народите!

Вдъхни секиму, о, боже!

любов жива за свобода -

да се бори кой как може

с душманите на народа.

Подкрепи и мен ръката,

та кога въстане робът,

в редовете на борбата

да си найда и аз гробът!

Не оставяй да изстине

буйно сърце на чужбина,

и гласът ми да премине

тихо като през пустиня!...  
                           Христо Ботев

Времето е в нас и ние сме във времето.
                              В.Левски

"Бог  е  информация,  обърната  навътре,информация  самоосъзнаваща  се  като  същност.
Бог  твори  емпирично  чрез  процеса мисъл форма."

приятел

Последна редакция: нд, 06 окт 2013, 15:15 от ae

# 2
Абсолютът/Бог, може да бъде разглеждан едновременно и като топос и като състояние за/на индивидуалното съзнание.Онова което вече,се е обусловило като"самостоятелна"единица Аз.

Абсолютът е и проявеното и непроявеното.Той Е Всичко Което Е и Всичко Което Някога Ще Бъде.
Непроявеното..Хаосът..Вакумът..Нищото..
Това е Океана от антиматерия и от неговите води се ражда Абсолютното Всичко.
Самият"количествен и качествен"състав на"водите"на този Океан,съдържа в себе си Абсолютният потенциал.Т.е.всички "свойства и характеристики"на водите,но латентни и непроявени.Този Океан Е СЪЗНАНИЕ.

СЪЗНАНИЕТО е като многоизмерна безгранична платформа от жива тъкан,творяща себе си и самоосъзнаваща се за целият си потенциал[/color]

Абсолютното Съзнание е единственото извечно,най-първично нещо което има два неделими от същността му,аспекта.
Енергия и Материя.

(dark matter-първичнo състояние)
Тази дума винаги ми е напомняла думата майка,и тези които са чели"Империите Орион и Сириус"вече,знаят,че съм права
 Stuck Out Tongue

Съзнание(.) Енергия(!) Материя(?) -троичен неделим аспект.Светата троица.
Това са трите "агрегатни състояния" на едно и също нещо,следователно могат да преминават и се съдържат едно в друго.

С други думи,Първичният Океан от Мрак(антиматерия),не е нищо друго освен Океан от непроявена Светлина.
В безкрайната си шир антиматерията/живата тъкан,е под постоянният натиск на себеосъзнаването и не спира да реализира осъзнатият потенциал.
Този процес е извечното,първично "Перпетуум Мобиле".Вечният нулев динамис,пулсът на Мирозданието.

Светлината е топлина.Отсъствието на топлината е студ.Чела съм,че Абсолюта,това всъщност е зона на студа.И,че,колкото"по-близо"сме до"точката"която еманира Космоса(Първоизточника),толкова по-студено е.Също интересно нещо е,че мнозина описвайки Нирвана споделят за усещане,като да преминават през различни слоеве гореща "мъгла",като всеки следващ причинява все по-силна болка,от предишния.Но също така сравняват болката с екстаз.Описването на Нирвана говори за преминаване през няколко "огъня",но противно там където би трябвало да гори главният Огън,най-силния,най-могъщият..Там казват,че болко-екстаза мигновено изчезвал и настъпвал невероятен покой.В което аз лично,не намирам нищо странно,защото там,самият ти си се превърнал в Огън.Единосъщ с ОгънЯ.
Пък и от графиката Big Bang по-долу,сами можете да видите цветовете.Странно,центъра вместо да е искрящо жълт,е показан бял с виолетов отенък,който лично на мен ми наподобява плазма..                                                                                                  

Закона на термодинамиката гласи,че Температурата е функция от движението на съставящите дадено тяло микрочастици.
Абсолюта обаче казват,е в Абсолютен Покой,Хармония и Баланс..А тези понятия говорят за стабилност и своеобразно"отсъствие"на действие.Няма движение,покой,температурата е 0.

Но,както ще видим,нищо никога не е в покой,защото покоят,т.е.реалното отсъствие на динамика противостои по дефолт срещу Абсоюлта.А ако следваме моделите и принципите на проявеното,ще видим,че те се повтарят.Както е казано,Микрото е реплика на Макрото.Точно както Макрото е реплика на Микрото.

Творението следва модела и съдържа потенциала на Твореца.

Или иначе казано,наблюдавайки факта,че в проявеният Свят,никога нищо не е в реален покой,и наблюдавайки основният принцип на функциониране изразен именно в трансформацията(но,за нея по-късно..),спокойно може да заключим,че всъщност този Абсолютен покой не е нищо друго,освен непрестанна форма на движение.И то с такова темпо,че е абсолютно непонятно за възприятията ни..Като въртящата се спица..Колкото по-бързо се върти,толкова по-неподвижна изглежда от страни.Колкото повече намалява движението,толкова"по-осезаемо"за възприятията ни става то.

Прочее..Термодимичния закон се отнася за материята.Изобщо не съм убедена,че същата логика може да се отнесе към Абсолюта.
Но  пък и Абсолюта категорично не може да бъде разглеждан като"празнота и нищо"в общоприетият им смисъл...

Често се смята че"уравнението" за Абсолют е А+Б=С ..Или..Черно+Бяло=Универсал..
Това не е така.
Абсолюта е 0.
Символ на"завършен безкрай".Затворената спирала.Непроявените 1 и 2  са в Абсoлюта - 0.
Те Практически се съдържат едно в другото,не са две отделни другарчета дето са се събрали да си цакат сантасе.  А=Б  и Б=А.. Или А в същността си е видоизменено Б и обратното!Черното е трансформирано бяло и бялото е трансформирано черно!
Защото..уравнението  1(бяло)+2(черно)=3(3 не е Абсолют),а  не 1+2=0    

От Нищото се ражда Нещото..

Това е резултата от компресията/нулевият динамис упражнен от съзнанието върху самото себе си.Ако приемем че А=Б и Б=А то значи говорим за едно и също нещо върху което е упражнен замисъл,идея,импулс.Антиматерията не е нищо друго освен компресирана светлина,както и светлината не е друго освен компресиран мрак.
И именно в Степента на нагнетяване/компресия/е разковничето..Тази степен,зависи от съзнанието което"упражнява натиска".
Защото самоосъзнаването на тъмната материя като светлина е процес изразен именно в компресията.
Т.е....Все повече осъзнаване на потенциала на Аз-точката.Аз,Аз,Аз,Аз,Аз,свиване,обръщане навътре към същината и осъзнаването/случването на Аз..Всичко което Съм..Да бъде!Да се прояви!Бум.."Експлозия"..Натрупаното количество,променя качеството,нали?

И ако Абсолюта  е неделимо цяло от енергия, материя, съзнание, то човека и всичко, което съществува, като създадени "по образ и подобие", също са съставени от тези 3 аспекта. Следователно Абсолюта е част от нас, а ние като негови форми /проявления/ сме част от него и го съставляваме.

БЕЗ КАПКИ НЯМА ОКЕАН!

Ето нещо от"уикпедия" за черната дупка:
"Идеята за обекти, чието гравитационно поле е прекалено силно, за да бъдат напуснати от светлината, е обмисляна за пръв път....".Черната дупка не е нищо друго освен тяло с изключително плътна и компактна маса.Компресия/нагнетеност. Масата/материята както знаем е светлина.Ето и друго от уикито.."Според класическата обща теория на относителността черните дупки могат да бъдат характеризирани изцяло с три параметъра. МАСА,МОМЕНТ НА ИМПУЛСА И ЕЛЕКТРИЧЕСКИ ЗАРЯД.
Е това ако не е триединният модел,здраве кажи.
Тъмната материя е на лице.МАСАТА(материя,тяло).Тъмна материя(която в същината си е компресираната Светлина)..
МОМЕНТ на импулса(съзнание,душа)..Момент на осъзнаване на Аз.Мига на създаването на душата.                              
ЕЛЕКТРИЧЕСКИ ЗАРЯД (енергия,дух) Това е процесът на само Абсолютно осъзнаването и той е безконечен.

Но да погледнем момента.Импулса.

За Абсолюта както казах,това е безкраен цикличен процес,и като такъв,той е неделим от енергията която произвежда(душите)..                              
Този вечен момент е ритъмът,пулса,диханието на Абсолюта..
UA..Това УА съм го срещала в различните източници,най-вече в ченалингите,а сега и в книгите на Р.М.Скай...И въпреки скептицизма си,признавам,че имало логика,най-малкото защото графиката на двата звука,наподобява вълна..А как най-лесно се изразяват емоциите?Чрез звук!

Звукът както знаем е вълна

А ето и основните вибрации на звука,и хромографския спектър който образуват,щот вълната бъде пречупена през светлината.

И ако разгледаме прогресията на фонетиката ще видим,че

i е най-затвореният звук!Точката.idea-та!        

Но зaщo звуците I и У  лежат най-близко една до друга,в правата."Near front"?Ами защото това е най-естествената прогресия на дуалната изява.Точката се разделя на две противоположности!Като не сe прекъсва връзката между тях!Забележете прогреса на вече зададената дуалност У и как преминава и се транскриптира през звуците,до  звука ае.Наподобява свастика.Тук имаме все повече уплътняване и материализация.Има елементи на завършеност.Два от лъчите на свастиката са се затворили           и тя продължава  прогреса   си до      a-лфа  
Пълният потенциал.Спирала.Безкрай.  а=9   Завършеност и Динамика. Потенциалът е напълно осъзнат,но нищо не е в покой.                                                                        
Точката I,вече е осъзната за своя потенциал(изначалната идея която от точка прогресира в линия,вектор).И oт най-затворената форма,звукът е преминал и нараснал до най-отворената а

Но кое точно кара тази точка да трепти i да се "разгъва" ?
Това е Импулса!Това е мига на Себе/Само-осъзнаването и неговото проявление!Трепет!Импулс..Аз Съм!
Мига на"вземане на решение"както от Макрото,така и от Микрото.
Мига на проявлението на целият осъзнат потенциал.Да бъде или да не бъде? Това беше въпросът нали?Е,мигът в който"избира"да Бъде,е именно мига в който дава началният импулс/тласък на всьо и вся.Мига на упражняване на силата.И както вече казах,този миг на осъзнаване за Абсолюта,трае вечно.Това дихание/трепет/ритъм,не престава никога.С всяко вдишване умират Светове,и с всяко издишване се създават нови.Безкраен низ от Имплозия(себе-осъзнаване) и Експлозия(себе-реализация)                                                                                                                            

Ето и процеса изразен в нотите.

Имаме три основни музикални ключа.Отново троичност!!!
Точка -  Идея вихър , Вълна - Идея процес , Форма -  Идея-осъзнатост/завършеност    

1.Първи основен F-  Изобразен като наченка на спирала.Точка-идея вихър..

2.Втори среден C-изобразява се като вълна!Процесът!Сам по себе си варира в 10 степени!И мисля,че  е най-съществен от всички.На графиката са изборазени два от него в различни тоналности. Вълна-идея процес                                                                                                

3. Последен-G,добре познатият ни ключ Сол изобразен като многократно затворена спирала.Форма -  Идея-осъзнатост/завършеност[/b]

ВЕЧЕ Е!
Осъзнатият потенциал е"впрегнат"в действие!
От НиЩОТО е родено НеЩОТО!                                                                                            

"Светлината е Енергия с определена честота (вибрации)."          
Процесът"себе-осъзнаване"кара енергията да трепти при това с различни честоти,като именно този трептеж се явява тъканта/изгражда Всьо и Вся.
Съзнанието.Идеята.Импулса.!Всичко това е един и същи аспект на Абсолюта.
И ако този трептеж(себеосъзнаване)се разпадне/престане дори за миг..няма Абсолют.Няма Мироздание..Няма нищо.Без движението,нищо не е възможно.
Мисълта е движение.

"В началото бе Словото!"Словото е мисълта.А мисълта е енергиен процес.
Дори нашите апарати и уреди,показват,че процесът мисъл,завишава генерирането на електричество във физическият мозък.

Светлината е процес/състояние на Съзнанието.Точно както и антиматерията.

Светлината е динамичната вторична мисъл форма на Абсолюта,а Антиматерията неговата първична/латентна мисъл форма.

Но както казах,двете са с различен интензитет,който зависи от съзнанието.Третия аспект.

От НиЩото СЪЗНАНИЕТО буквално тъче нишката на НеЩото,като невидим чакрък,действащ във всички възможни направления.

Центъра на тоя чекрък  е АЗ.
ТОЧКАТА,ИДЕЯТА!ИМПУЛСА!
Този АЗ осъзнаващ себе си като МРАК/ПОТЕНЦИАЛ/ПАСИВНОСТ,не спира да се осъзнава и като АЗ- СВЕТЛИНА/РЕАЛИЗАЦИЯ/АКТИВНОСТ.
Това е Процесът!Това е нулевият динамис.
Осъзнаването на Себе Си като Потенциал е движението на чакръка,който не спира да се върти,като трансформира потенциала в реализация.Непрестанно преде нишката от Мрака/неструктурираното,хаотичното,/,превръщайки я в нишка структурирана и композирана Светлина/задава рамки,норми/
Всичко проявено има край,само потенциалът,първичното е безкрайно!
Импулсът , вече е в процес на реализация.
Така Съзнанието което тъче нишката на НеЩото от потенциала на НиЩото,едновременно и се явява обединяващ ги компонент.

# 3
Бог  е  абсолютният  хаос  (хаос  е  ред  който  не  осъзнаваме!).
Безкрайно  море  от  самоосъзнаваща  се  информация  която  преобразува  енергията(си)  в  материя.
                                                                                    Митко                

Да видим как Светлината се превръща в Материя.

МОНАДАТА е най-малката неделима единица(условно завършена точка)съзнание!
Това е извечния нерушим АЗ,който без значение на какво дели съзнанието си по пътя на еволюцията си из Мирозданието,не престава да запазва в себе си концепцията за АЗ.Това е цялостен завършен първичен Аз,който е базисен за всичко сътворено,защото Монадата е И най-малката неделима частица материя.
Божественият атом,божествената искра!Монадата има три аспекта.
 СЪЗНАНИЕ/ЕНЕРГИЯ/МАТЕРИЯ-и те са неделими!
Светата Троица е Обединена!Това е Божията Искра,отделена от Божието Лоно!Това е Творението сътворено по образ и подобие.
Това е Космическият прах на Мирозданието и Абсолютно всичко проявено е изградено от него!
Най-малкият градивен Елемент на Проявлението.

Това е Кадуцей.Жезълът на Хермес.

А тук виждаме енергийният трафик в Душата.

Както виждате,графиките, и на Монадата и на Кадуцей имат общи характеристики.
Овал.Наподобяват сърце.7 вихъра в средата.Нишки.Но при Кадуцей са показани само 5,докато при Ледбитър са показани по-подробно като 10.

Монадата е изтъкана от 10 нишки!Най-общо казано СФЕРИЧНА ФОРМА! 7 вихъра в средата.

1.Монадата се върти около невидимата си ос.
2. Самата ос вибрира и трепти,описвайки в двете си противоположни точки кръг.                    
3.Монадата контрахира.Туптене.Пулсация.Подобно сърцебиенето.

В зависимост от посоката си на въртене Монадата придобива заряд.
И както се вижда от графиката,тя е съставена от 10 нишки,редуващи се материя-антиматерия.Според науката ако тези два елемента се докоснат,те ще се анихилират.Но от графиката се вижда,че те изобщо не се докосват.                                                                                                                                                  
 Нишките са навити в спирала,като общата им форма наподобява човешко сърце!В центъра на това"сърце"те се преплитат в 7 спирали,сформирайки своеобразен вортекс.Ако вземем една нишка и я развием,то тя би образувала идеален кръг.Всяка една от тези 10 основни нишки(без значение материя или антиматерия!!!) от своя страна е съставена от други 7 нишки.Всяка една от тези 7 пък на свой ред се композира от още 7,и т.н.цели 7 пъти.7х7=49.                                                                                  
 Всяка една нишка от най-грубата до на-фината представлява навита спирала.Непрекъснат наниз от перлички.Тези перли са сферични единици празнота.Все едно пишете мънички букви О,като не прекъсвате връзката между тях..Тези "О"са сферични единица празнота.И ако нищото е листа хартия,то съзнанието е мастилото.
Два основни вида нишки.Антиматерия-материя!Дуалност=Цяло!
Е,кое обаче влия на цялото,в случая как така имаме и антиматерия и материя?
Отново съзнанието  Е онова ги разединява и обединява.
И вече,казахме,че именно то оказва нужният динамис за да бъде Мрак,както и нужният динамис да бъде Светлина!

Е да,ама как така Ледбитър твърди,че Монадата се състои от антиматерия и МАТЕРИЯ?
Та нали именно,тя се явява най-малкия строителен блок на материята?
Аз мисля,че не става въпрос за конвенционалната материя.Мисля,че той говори за  степен на "нагенетяване" на светлината.
Самото нагентяване мисля,става посредством еднакви последователни импулси.

И отново съзнание е онова кето сформира и определя размера на"перличките".Т.е.техният обем.
И се получава парадокса за материята,защото в крайна сметка колкото по-голяма е една перличка,толкова повече"ниЩо"се съдържа в нея....

Разгледана така Монадата може да обедини Струнна Теория,Стандартен Модел и Теория на Торсионните полета.Като наблегнем на елемента съзнание и еволюция имаме и добавка Теория Лууш от езотериката.

Да видим Струните.

Пространство форма на Калаби-Яу.

Според Калаби-Яу имаме на лице поне 10 измерения!Най-общо казано,отново СФЕРИЧНА ФОРМА!
 Така например в повечето струнни теории един от модовете на затворена струна се явява гравитона, а един от модовете на отворена струна е фотона. Тъй като двата края на отворена струна винаги могат да се съединят, то няма теория на струните без затворени струни.
Според Теорията на Струните при отворена струна(лъч,вектор,посока,т.е.само началото на зададена идея от елемента съзнание..няма маса)имаме именно фотони с кратък живот без маса.Светлина.Тяхната интерференция/наслагване, поради парадокса на фактора "време",води до затваряне на струната и създаване на гравитон с маса.Струната е затворена!Идеята вече е уплътнена/материализирана!Маса!                                                                                                  
Бидейки струните са отворени,но винаги могат да се затворят!!!Много важен елемент!Много!Това дава възможността за съществуване на видове струни,респективно,светлина(отворена струна)и материя(затворена струна)!!!                                                                                                                  
 Но въпреки,че имаме наличието на двата вида струни,казват че теория на струните може да бъде отнесена само към един вид от тях.А именно затворените!
Защото теория на струните разглежда материята.Т.е.затворената трептяща струна като основна градивна частица във Вселената.Затворената идея,проявлението на съзнанието,зададената вече форма.

И пък ето,че и според Ледбитър тази осн.градивна частица,е именно нишки от сферични единици празнота.Нищо,вакум..Но имаме зададен in form,при това  с различен размер/обем.
И това ако не говори упражнено съзнание,здраве му кажете...                                      

На практика затварянето на струната/самоосъзнаването на информацият,става чрез повторение.Фотоните както вече казахме се свързват  помежду си посредством импулс..ИПМУЛСЪТ/идеята се предава на следващият фотон.И на следващият..И на следващия..
!Интерференция.Натрупване.Получава се ритмика!Пулсация!Вълна.Разгръщането на точката в права.!Импулсът е идеята/точката светлина(компресията упражнявана върху мрака) .Наслагване,наслагване,наслагване..Вече казахме..Трупане на количество,сменя качество!Идеята става информация.Перлите се нанизаха в огърлица.Правата е затворена.Разгръщането на точката в права/вектор/струна е приключило...Процеса на формиране на информацията.Като"права"и "вектор"са условни.Не е задължително проекцията да е в права линия.Затваряне на струната...Спирала.Информацията вече се обръща навътре в себе си и процеса себе осъзнаване е на лице.                                                                                                                                

ТОЧКА-ИДЕЯ,импулсът,електричеството,проявата на енергия.Светлината.Но светлината не е материя.Тя е разгъната права/лъч,спиралата още не се е затворила и информацията още  не се е само осъзнала!Значи само щом се осъзнае докрай една идея,тя става информация и се материализира.
СФЕРА-.единствената ФОРМА,разгъната точка,е способна да съдържи и обеме в себе си всички останали.Това е Абсолютната информация,съдържаща в себе си Абсолютния потенциал.Всички небесни тела а сфери,клетките,атома,и Монадата според Ледбитър.Калби-Яу. Това е и начинът по който се разпръсква енергията/светлината.Сферично,защото именно това дава възможността инфото/идеята(репрезентирана от светлината)да се разпръсква във всички посоки"хаотично"Т.е.без граници,без лимити.А как се разпръсква вълната?Като хвърлите едно камъче във вода,(упражните сила)как се разпръсква водната вълна?Отново сферично!!!Няма"квадратни"центробежни сили.                                                                  
 За елипсата..Овала..изобщо"неправилната"сфера..Мисля,че именно тая неправилност е индивидуалността на информацията!Нейното изначално "различие"дава възможност формите да варират прегрупирайки и надграждайки се в други,в стремеж към съвършенство. И както видяхме от графиките на Ледбитър,има 7 основни вида,които се делят подвидове.

С други думи,първичното съзнание се разпада на 7 основни,от които произлизат другите.Спазвайки 7 основни принципа,информацията започва да се групира,като по този начин се надгражда! Или иначе казано,това са фазите на точката  0 до 7.

Работата е там,обаче че тази идея/точка/импулс не може да се зароди в нищото.Както знаем това нищо,не е друго освен не формирано нещо.Или това що е така нареченият Абсолют.Неделими ЕНЕРГИЯ/МАТЕРИЯ/СЪЗНАНИЕ/

п.п.Фактор ВРЕМЕ=СЪЗНАНИЕ!А СЪЗНАНИЕТО КАКТО КАЗАХ Е НЕДЕЛИМО ОТ ЕНЕРГИЯ И МАТЕРИЯ!
З
а това Времето на един Космос Е неговата продължителност.Интервала между центропията и ентропията.
А времето на една Монада,е от моментът на нейното самоосъзнаване като монада,до мига на нейното осъзнаване като Абсолют.Или с други думи,еволюционният цикъл на Монадата е нейното време.

ПАРАДОКС ЗА МАТЕРИЯТА

масата на атома е в зелените джаджи.съотношение маса размер.няма празно пр.има неструктурирана енергия
от уикито
Since electrons were found to be even smaller, this meant that the atom consists of mostly empty space.
ТЪЙ КАТО ЕЛЕКТРОНИТЕ СА ДОРИ ОЩЕ ПО-МАЛКИ ТОВА ОЗНАЧАВА,ЧЕ АТОМЪТ СЕ СЪСТОИ ПРЕДИМНО ОТ ПРАЗНО ПРОСТРАНСТВО
Парадокс за материята.Някой,някъде казваше,че ако се събере само плътната маса от материята изграждаща телата на 7-те млрд.души,то щяло да се получи маса с големината на тенис топка!Смятайте колко сме плътни всъщност!И от там е и парадокса,че колкото повече(по-плътна) материя е  проявена,толкова повече празнота съдържа тя      

Последна редакция: нд, 06 окт 2013, 18:38 от ae

# 4
Абсолютът/Бог, може да бъде разглеждан едновременно и като топос и като състояние за/на индивидуалното съзнание.Онова което вече,се е обусловило като"самостоятелна"единица Аз.

Абсолютът е и проявеното и непроявеното.Той Е Всичко Което Е и Всичко Което Някога Ще Бъде.
Непроявеното..Хаосът..Вакумът..Нищото..
Това е Океана от антиматерия и от неговите води се ражда Абсолютното Всичко.
Самият"количествен и качествен"състав на"водите"на този Океан,съдържа в себе си Абсолютният потенциал.Т.е.всички "свойства и характеристики"на водите,но латентни и непроявени.Този Океан Е СЪЗНАНИЕ.

Нали щеше да е атеизъм, какъв е този хиндуизъм тук? Защо намеси Бог?
Самата тема е оксиморон. Няма живот след смъртта за атеистите.

# 5
Защо пък 10 измерения и защо пък точно 10 нишки в монадата?                          
 И какво изобщо знаем за числата?Какво означават те?
 За да разберем"растежа" на пространство-времето,трябва да проследим неговото развитие в числата.Да проследим пътя по който съзнанието конструира формите си.

0    Абсолютното съзнание.        

Точка и сфера.Празната точка. 0-та носи в себе си Дуалната Природа на Съзнанието.
Ако компресираме и съберем рамките на 0-та ще получим точкаТа в нейната пълнота!Т.е.празната нула,ще се превърна в пълна точка.
0-та отразява съзнанието на Абсолюта в своя процес,също така означава и статичност!Спицата..
0-Съзнанието е неизменната величина при прогресията на числата и от нея тръгват и в нея завършват всички познати ни числа.0-та е затворена струната.Потенциала на Микрото/индивидуалността е осъзнат в сферичната пустота на Макрото/Цялото.
Хармонията на Тук и Сега изразяваща се в това мъничко и между двете думи. Малката вълничка и която ги обединява в перфектен баланс.Това мъничко и  е тъканта на пространство-времето.Вълната Е Времето.
Началната точка е Наблюдателя на това Време.

1
Първично Съзнание.Антиматерия.
Точката е прогресирала в права/зададен вектор.Разгъване в равнина..НеЩото вече е на лице.Мрака.Хаоса..НиЩото.
Това е осъзнатата антиматерия/вакуум.
Ако едно нищо,бъде осъзнато и дефинирано,то автоматично престава да бъде нищо в 100%смисъл..
Точно както с тишината.В момента в който я назовеш,тя изчезва!

2 Светлина .Пространството се разгъва във време.                                                                                                        
 Светлината е вълна.Начална точка с два лъча.Разстоянието между тях е "темпото".Вълната.
Платното на пространство-времето е разпънато.Двойката е интересно число което би могло да бъде открито по два начана.
Ако ако съберем 1+1(антиматерия + антиматерия) ще получим Взрив.Светлина. Светлината е лъч.
Но инересното което се наблюдава при О-лата е,че ако изпишем математически сбора на антиматерията и съзнанието,то това би било  0+1. Като по този начин вече имаме зададени две понятия.Имаме изписани 2 математически стойности!Това реално=2.Светлина.Лъч.Не,че ако съберем антиматерия + антиматерия няма да получим същото.Бум.Взрив.Светлина.
Тоя принцип 0-съзнанието,важи за всички числа.Имаме една права.Антиматерия.Сега тази антиматерия започва да все по-ясно да проявява съзнанието и започва да излъчва/генерира все по-силна и концентрирана пси-енергия.Намерение.Воля.Едната равнина генерира втората.

Енергията произведена от вибрациите на Първичният Океан,излъчва Светлина.Холограмата на Сътворението.

3 Материя.Антиматерия=светлина=материя.
Материята изкривява равното платно на пространство-времето.                                                                          
 Само,че затова е нужен баланс между 1 и 2.
Ако обърнете 3-ката на страни,с двете полусфери на долу,наподобява везна,нали?А разгъването в 3Д(пирамида)вече изразява ясна форма.Обем.Ето я вече и физическата материя

4 Време.Тук материя и време се осъзнават като двете лица на една и съща монета.
Защото материята генерира своето време.                                                              
"Времето е в нас,и ние сме във времето"                                                                                                                                       Моделът се повтаря.Към 3(материята)прибавяме 0/съзнанието.Забележете,че се получава натрупване на 0-та,елемента съзнание! Имаме вече проявената материя и нейното осъзнаване като Време.Т.е.платното на пространство времето е разпростряно във всички посоки .
То и самият символ 4 напомня подобно нещо,квадрат,платно..
И времето е осъзнато като абсолютно неделим аспект на пространството.Все едно да кажеш,че ембриона е отделен организъм от майката.Отделен,ама а го извадиш,а е спрял развитието си и няма бебе..                                                                                                  

5 Стремежа към сферичност на формата.Формата започва прогреса си към сфера.За това и 5-цата съдържа сферичен елемент в графиката си.Сферичност на времето..Времето е като цилиндър.Това е движението на неговият тъканен флуид.                

6 Сферата е затворена.ИнФормата е налице.3-те аспекта в 3-ката са осъзнати.Ин-Формата е налице.3-те аспекта в 3-ката са осъзнати.

молекулата на водорода

7  Пространство времето се"затваря". Сливане минало бъдеще!Всичко се възприема като сега!
Когато погледнем към звездите търсим в миналото.Когато погледнем към часовника на стената търсим в миналото,защото има разминаване между времето на часовника и очите ни
Съзнанието завършва цикълът на материята и се припознава като всичко сътворено.

8.Завършената 7 се трансформира в  8 .Което от своя страна се явява първо стъпало/ниво в следващата октава.До  Ре Ми фа Сол Ла Си До Завършването на цикъла и навлизането в нов.еволюцията изобразена в 8-цата,която само показва,че всичко преминава едно в друго.И тогава..Балансът..Всичко е на кантар..Дали да седи в покой с осъзнатият вече потенциал или..още малко натрупване на 0-съзнание и..

9. Тук 8 преминава в 9.Точката започва е постигнала своя еквилибриум и вече излъчва свой Космос.Самата тя изстрелва лъч 9!Еманира цикъл!

10.НеЩо вече Е,и то е напълно Осъзнато за Себе Си.            
Монадата генерира своето времето/и неговата форма.          

Ето как започва цикълът и как завършва.                                                                    

0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10                                                                                                                                  

В началото имаме 01,но завършва с 10.Местата са разменени.Защо?
Защото всяко поражда и съдържа последното, а последното съдържа предходните числа в реда, макар и не винаги последователно проявени...
Защото всичко започва от съзнанието и пак там завършва.Както и да се разглеждат числата,винаги има интерференция на 0-та.Съзнанието.Ето..0110.Всичко започва и свършва с елемента съзнание.Без него нищо не е възможно.                  
И забележете,че не случайно числата си приличат графически.
1 прилича на 4 и 7
6 и  9
3 и 5
2 обаче не прилича на никое нали?Но наподобява 1 с повече флуктуации.Това е така,защото както видяхме 1 е трансформирано 2 и обратното!Т.е.това е първата проява на дуалноста на едно и също нещо,а именно 0-та!Просто интензитета на динамиса,съзнанието е различен за мрака и за светлината!За това в 1(мрак) имаме по-бавни флуктуации,а при 2(светлина)по-бързи!За това и няма 1+1=2 Антиматерия+Антиматерия не дава постоянна Светлина,но натрупването на 0-та/съзнанието към 1-антиматерията,води до второ проявления.2-Светлина.
И едва тогава...Материята!3-ката...тук вече имаме 1+2=3.Както казах за това е нужен баланс!!!  А 3 наподобява 8,нали?Балансът!
0 и 8
Точката и нейният безкрайният цикъл.
Да видим ПИ
3,14=баланс!
Без този баланс построението е невъзможно.
3+1+4=8...Перфектното развитие и пълният баланс!"Миг на Статичност".Без тая"статичност" проявената материя е невъзможна.Мигът в който Е!
То и самата буква Е ако я затворим,ще получим 8-мица.БАЛАНСЪТ!

Мистериозната 7-мица Всичко вече е на лице!
0-лата от своя страна се разпада до 7.
Останалите числа са надграждане на 7-цата. Но самата нула е 7 степени на нейната същина.8 и 9 се явяват по-скоро,ефекти на 7.
7 може да  остане в 8(полето на безкрая),но може и да реши да се прояви като 9.                                                                                                
Както видяхме от графиките на Ледбитър,струните са композирани от други 7,те от други 7 и т.н.Водещи до наличието на 49 фини свята. Или иначе казано първичното съзнание се"разпада" на 7 основни вида.Всеки от които пък от своя страна се разпада на други 7 и т.н.                                                                                                                                                                        
Според Херметизма имаме 7 посоки.
НАПРЕД–НАЗАД,НАЛЯВО-НАДЯСНО,НАГОРЕ-НАДОЛУ,НАВЪТРЕ!

Ето и музикалната стълбица

Бялата светлина се разпада на 7 основни цвята

7 чакри

Тялото какво презентира?Материята!В тялото има 7 чакри,вихърът в центъра на Монадата образува 7 спирали!7 дни в седмицата!На всеки 7 години казват клетките ни се обновявали изцяло,първите 7 години при детето..
Както казах,всичко  води до това,че Първично Съзнание/Материя се"разпада"на 7 Енергии(елемента,видове съзнания)..
Ако на Голямата пирамида,  разделим височината на 7 равни 'стъпала' /седмичността, проявена/ , всяко с височина = x и прилежащия към основата ъгъл ~ = 52градуса /оптимален наклон спрямо слънцето/, след което нанесем наклона спрямо основата, то нейната дължина ще се равнява на 10* x /10 пъти x/, т.е графично Пирамидата ще представлява информационен справочник, отразяващ основни иначе невидими съотношения.

Последна редакция: нд, 06 окт 2013, 21:09 от ae

# 6
СЪЗНАНИЕ
Ако всички сме изградени от Космически прах,то значи в същината си сме еднаква първична субстанция.Манифеста на тази субстанция е Монадата.Но пък..Ако всички сме изградени и анимирани от еднакви Монади,тогава кое е онова което създава различията?Защо аз съм способна на писане,четене,дедукция,реч,а магарето не?Ми,че нали сме изградени от една и съща субстанция?                                                                                                    
Отговорът е Съзнанието.
Всяка Монада Е индивидуално Съзнание.Ето брилянтна дефиниция на Съзнание:
"Информация обърната навътре(към същината си) и самоосъзнаваща се като индивидуалност! "                                                                                                                                      
Както видяхме,от точката/импулса,правата/лъча е само проекция на идеята.Все още нямаме информация!Но затварянето на лъча/идеята се натрупва буквално/ дава формата!Отново потвърждаваме неделимият аспект!Съзнание=форма!Това се вижда и в прогресията на числата.Или иначе казано,СЪЗНАНИЕТО Е ОНОВА КОЕТО ЕВОЛЮИРА ПОСРЕДСТВОМ СВОИТЕ МИСЪЛ-ФОРМИ.ЕВОЛЮЦИЯТА СЕ ЯВЯВА ОТНОВО НЕДЕЛИМ ПРОЦЕС от КРЕАЦИЯТА.ДИНАМИКАТА НА ТУК И СЕГА.
И така..видяхме прогресията на точка през спирала до форма(условно сфера).Това е модел.Това е еволюцията на съзнанието.Тя винаги е спираловидна и видяхме защо!                        
 И ако в неделимото неЩо състояЩо се от троичната си неделима съЩност Съзнание,Енергия,Материя разгледаме модела,той е съЩият.Микрото следва модела на Макрото.Микрото обаче има заложен целият потенциал на Макрото.Точката има пълната възможност за реализация,когато се "слее"с Абсолюта.Когато тя припознае/отъждестви/с целият потенциал и проявление с Абсолютното.Експанзията на съзнанието.Това е и "крайна"фаза на еволюцията изобразена в 8-цата,която само показва,че всичко преминава едно в друго.И бидейки стагнацията на практика не съществува за ритъма на Абсолюта "спираловидната точката,8-цата е спирала!" 0-та,Монадата,като манифест Миркото започва да излъчва свой Космос.Тя самата изстрелва лъчА!   9 -ката                          
Парадокс,е,че Монадата хем пътува из Абсолюта,хем пребивава статично,хем и е основна градивна частица в Сътворението/проявлението.Неразривната, връзка с Абсолюта е именно тази статичност.Това е извечното усещане за АЗ!Това е което не се мени и не се дели никога!Идеята.Ипулса.Мени се само неговата форма/вълна..Но винаги е АЗ!Изначалната ИДЕЯ която се надгражда!Това е Аз-а!  
А защо слагам и Мирозданието у кюпа?Ми защото не можем да приемем Мирозданието за нещо отделно нали?То също е част от Абсолюта.В противен случай,ако няма Сътворение нямаме Абсолют,а само потенциал.Абсолюта за това е Абсолют..защото Е ВСИЧКО КОЕТО Е И ВСИЧКО КОЕТО НЕ Е!
Видяхме,че Монадата/точката(всъщност сигурно е милиарди пъти по-малка от точка)единица съзнание АЗ,Пребивава навсякъде из Сферата на Мирозданието.Видяхме защо условно сферата има 49 нива/слоя,съдържащи се един в друг.7х7(Бройката също е условна!!!Парадокс за без края!)                                                                                                            
Условно Монадата е в центъра и пуска нишката от съзнание/пси-енергия във всички нива,чак до"последното".И при тези условности тази нишка ще има минимум 49 Висши АЗ-а.Във всеки слой по минимум една концентрация на Аз съм тук!!Факт!Парадокс за времето!Докато е проектирана нишката,тя вече е затворена!Тук и сега!Всеки един от нас в момента се осъзнава като тука и сега в 3д.Факт.                                                                              
 Енергията на Монадата се разпръсква сферично,както всяка друга енергия..Но..ТУК и СЕГА!Да де..ма вълничката на И между ТУК и СЕГА си седи нали? Да!Защото пак,ще повторя,че при Монадата цикълът точка,вълна,форма е с непонятна за нас ДИНАМИКА/РИТЪМ.Именно за това,се получава,че онова което разпръсква Монадата като своя енергията е енергията/светлината в просец/вълна,незатворена спирала) ИДЕЯ /АЗ която все още е в процес на надграждане!!Все още е по-скоро вихър,за това не се разпръсква буквално Абсолютната енергия на завършена Монада,а по-скоро лъча който е в проекция!Това е фотона,помните ли?ОТЕКВА И ТЕОРИЯТА ЗА ХОЛОГРАМАТА!Какво е "холограма" всеки знае..                                                            
И пак както виждаме съзнанието прави нишката,за да имаме спираловидният въхър а не безразборно и хаотично разпръскване!Едни белтъци да разбиеш,или едно масло..Трябва да се бие в една посока!Спирала!Така се създават и световете,планетите..!Това е моделът!Именно основната нишка съзнание която сама по себе си остава неделима част от сферично разпръсната енергия, се явява неин постоянен вектор/насока Аз.Това е осъзналата се и осъзнаващата се точка/Монада разгръщаща съзнанието спираловидно.!Проекцията до затварянето Е Времето през което еволюира.Пак казвам..Тук и сега!Несъизмерими с човешко време.Никога!Линията на времето е нагнетена то точка непонятна за нас!Монадата Е своето Време!Точно както и Космоса Е своето време.                          
И всичко тва нали се сещате,че от гледна точка на самата Монадата става с такава бързина,че за нашите възприятия тя би изглеждала като в покой.Ефекта на въртящите се колела.Колкото по-бързо се въртят,толкова по-статични изглеждат!Ма за материята в"края"нещата са хипер бавни.Парадокса на времето!Неделимият аспект отново се проявява.                                                                                                                                                    И друг парадокс!Разширяването на линията на времето се явява инволюция,макар и част от еволюционен цикъл.Събирането на линията в точка е Еволюция! Но най образно преди да се свие до самоосъзната Точка,тя трябва да достигне експанзията до Сфера.Това е разширяването на съзнанието самоидентифициране със всичко  в Сферата.И от Точка ставаш Абсолют.Осъзнал си цялата Си същност..Самият ти почваш еманираш Космос..9-ката!
Колко ли монади еволюират и колко ли Космоси се еманират?..                          
 От човешка гледна точка,както казах,това ще стане никога!От гледна точка на Монадата..То вече Е станало.Парадокса времето.
В Океана Съзнание,Монадата е най-малката себе осъзнала се единица като индивидуален АЗ! Проекцията на нейната пси-енергията е сферична,и е водена спираловидно от постоянната нишка на съзнанието АЗ.Затварянето на цикъла е сформирането на Монадата!
п.п.Това което Ледбитър показва като графика е само холограма на Монада!И разбира се,не съм първият и единствен на който са му хрумнали подобни мисли..

"Холографската Вселена" М.Талбот

http://vemiplast.files.wordpress.com/2012/04/d185d0bed0bbd0bed0b … bd0b5d0bdd0b0.pdf

Последна редакция: нд, 06 окт 2013, 15:19 от ae

# 7
Хайде започна се с чакрите и езотериката? Нали щеше да е за атеизъм тази тема?
То е ясно в какво вярваш, но номерът с атеизма няма да мине.

# 8
Иска ми се тази тема наистина да остане чиста от агресивни религиозни проповеди. Иска ми се всеки да пише за това, което лично е преживял, видял, почувствал. За това, което мисли, според своя скромен опит и разбирания, а не защото някоя религия така проповядвала. Няма нищо по-добро от чистото съзнание. Само човек с необременен от религиозни постулати ум, може да бъде добър. Мислещ. Ценен в крайна сметка.
П.П. Благодаря, Екси, за темата и за пуснатите материали.

# 9
Тази тема няма как да остане такава, защото още заглавната ѝ част пропагандира езотерика и няма нищо общо с това "което лично е преживял, видял, почувствал".

# 10
Серафима,информирам модератор при всеки твой спам.

Моля,те спри да дращиш безсмислени глупости,ако те сърби клавиатурата,намери някой да ти я почеша!
Форумът няма вина за ничии сърбеж. Peace

# 11
Същността в кръговрата на живота и смъртта

http://www.youtube.com/watch?v=JGxAf8Vrvjw

Процесът "Астрална проекция"е аналогичен на процеса при физическата смърт.

Последна редакция: нд, 06 окт 2013, 15:40 от ae

# 12
ae, много интересно, най-вече това за звука и струните Simple Smile . Ако имаш още по темата, пускай.

# 13
"Елегантната Вселена" с Брайън Грийн

http:
Светлинният капан и Луната като основна „рециклираща“ станция

http://www.parallelreality-bg.com/statii/ezoterika/473-2013-09-16-23-12-46.html

става въпрос за прословутата Ню Ейдж пропаганда за "белият тунел"и "бялата светлина" ,промотирани така силно дори от Холивуд(и а познайте чие лоби лежи в меката на киното Mr. Green

Живот между инкарнациите – програмиращите станции

http://parallelreality-bg.com/statii/ezoterika/432-2012-10-17-14-23-35.html

http://parallelreality-bg.com/statii/ezoterika/381-2011-12-09-14-54-42.html

Причини да съществувате в човешко тяло на Земята

Последна редакция: нд, 06 окт 2013, 15:49 от ae

# 14

Според Херметизма имаме 7 посоки.
НАПРЕД–НАЗАД,НАЛЯВО-НАДЯСНО,НАГОРЕ-НАДОЛУ,НАВЪТРЕ!

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A5%D0%B5%D1%80%D0%BC%D0%B5%D1%8 … D0%B7%D1%8A%D0%BC
Херметизмът е философско-религиозно течение с езотеричен характер. То е основано на текстовете в Корпус Херметикум приписвани на Хермес Трисмегист, който е представян като древноегипетски мъдрец и жрец. За него се смята, че е синкретизъм на древноегипетския бог Тот и древногръцкия бог Хермес. Тези вярвания повлияват и на западноевропейските езотерични традиции.

Съгласно традициите на херметизма - това е учение за висшите природни закони, подчиняващи се на принципите на причинността и аналогията. Според херметиците, по силата на принципа на аналогията, причинните връзки могат да се допълват посредством магическо въздействие върху действителността чрез собствените желания на адепта на тайното учение.

Моля темата да се преименува: Всичко през погледа на окултиста!

Общи условия

Активация на акаунт