За смъртта без религии!!!Всичко през погледа на нерелигиозния...

• 5 978
  • 69
  •   1
Отговори
# 15
  • София
Всички се вълнуваме от въпроса"Какво се случва след като умрем?"
Има ли живот след смъртта?
Ако да,какво става с нас и как протича този живот?
В какви други форми съществува съзнанието?

За мен, като атеист - не. Докато и ако науката не докаже обратното.

# 16
 7 фини нива(свята) на които съответстват 7-те човешки тела.

7-те тела

Телата се съдържат едно в друго.Като матрьошка.

Тук виждаме не само всички чакри,вкл.коронната,но и енергиините нишки(нади)които протичат през тялото ни.Казват,че са 72 000 на брой

Светлинно тяло-меркаба.

Най-общо казано,това са два противоположно въртящи се триъгълници.
А защо триъгълник?3Д..Каква е геометричната фигура съответваща на 3?Триъгълника.
И тук намира отзвук идеята,че съзнанието на атомите генерират спецефичните плътности/dimensions

Човешкото тяло остава свързано с останалите си тела до смъртта си.Тази връзка се осъществява посредством т.нар."сребърна нишка"

Най-образно казано,след смъртта на физическото тяло,продължаваме да съществуваме с останалите тела.За всяко ниво по едно.
Едва когато разградим всяко от тези тела,едва тогава,говорим за завръщане към Първоизточника.

Последна редакция: нд, 06 окт 2013, 20:27 от ae

# 17
Някои от статиите са ми интересни от информативна гледна точка. Имах по-различно виждане, признавам, и съм заинтригувана от този различен поглед върху нещата, за които вече мислех по някакъв начин. Но има и твърдения, които напълно отговарят на преживяното от мен. Не можех да си го обясня, намирам го написано от други хора. Не ми пука дали го наричат езотерика, глупост, да му викат както си щат. За мен е нещо познато и разбираемо.

# 18
  • София
Какво общо има съдържанието на темата със заглавието "За смъртта без религии!!!Всичко през погледа на атеиста/нерелигиозния...."?

# 19
Някои от статиите са ми интересни от информативна гледна точка. Имах по-различно виждане, признавам, и съм заинтригувана от този различен поглед върху нещата, за които вече мислех по някакъв начин. Но има и твърдения, които напълно отговарят на преживяното от мен. Не можех да си го обясня, намирам го написано от други хора. Не ми пука дали го наричат езотерика, глупост, да му викат както си щат. За мен е нещо познато и разбираемо.

Ън,всеки има право на"своята истина". Hug

Според мен,човешката душа изглежда ето така.

# 20
Миленака, има и друга тема, но религиозни проповедници я нападнаха агресивно, защото решиха ,че е подходящо място за изливане на религиозна агресия. С тази се опитваме да се освободим от йезуитщината и да върнем радостта от спокойно обменяните мнения.

# 21
  • София
 Laughing А, с тези "проповедници" според теб, според мен "фанатици", и аз съм се сблъсквала, но това не променя факта, че тази тема със сигурност не е "без религии" и "нерелигиозна", както твърди заглавието. Просто религията е друга и би било коректно да се напише в заглавието.

# 22

Има теории за паралелни светове и че съществуваме на много места едновременно.
И,че една Душа,може да одухотвори много тела наведнъж,създавайки познатите ни човешки души.
Тази Душа оперира от 6-та или 7-ма плътност на нашата октава,като фрагментира части от себе си,в по-нишите плътности,като например 3Д.
От друга страна,казват,Душата е свързана във възходящ ред с други още по-висши Души от останалите октави,и така чак до Първоизточника

Изобщо..Нишката на съзнанието не прекъсва никога.Като гигантска енергийна паяжина.На практика,никога не късаме връзката с Абсолюта.

Последна редакция: нд, 06 окт 2013, 16:38 от ae

# 23
  • Costa Rica
Какво общо има съдържанието на темата със заглавието "За смъртта без религии!!!Всичко през погледа на атеиста/нерелигиозния...."?
И аз това се питам newsm78

# 24
Laughing А, с тези "проповедници" според теб, според мен "фанатици", и аз съм се сблъсквала, но това не променя факта, че тази тема със сигурност не е "без религии" и "нерелигиозна", както твърди заглавието. Просто религията е друга и би било коректно да се напише в заглавието.

Не е упоменато в заглавието, защото участват и много атеисти, тоест хора, които не вярват в нето една религия, но припознават някои от нещата, които се пишат. Както и доста хора, които гледат изцяло от гледна точка на физиката и другите природни науки, но не отричат тези постановки.
Измежду тях визирам и себе си. Simple Smile

# 25
  • София
Има подобна тема в този сайт! На кого е нужна втора тема?      newsm78

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=601783.msg26323579#msg26323579

# 26
Нека модераторите преценят какво да правят.

Последна редакция: нд, 06 окт 2013, 16:50 от ae

# 27
  • София
Другата тема е от доста време и се чете от много хора! Много хора пишат и споделят в нея!

# 28
ae, продължавай, темата ти е интересна за разлика от другата, в която те призовават да пишеш.  Peace За навлеците натискай бутона, макар че едва ли ще им обърнат внимание.

# 29
Всички се вълнуваме от въпроса"Какво се случва след като умрем?"
Има ли живот след смъртта?
Ако да,какво става с нас и как протича този живот?
В какви други форми съществува съзнанието?

Като атеист, мога да кажа, че в момента нямаме никакви доказателства за живот след смъртта и от всичко, което знаем заключението е, че не, няма.

Да се докаже, че със сигурност няма нищо след смъртта е трудно, ако не и невъзможно и затова различни религии и псевдонаучни учения и вярвания се наместват на това място, с всякакви недоказани и недоказуеми измислици.

За съзнанието - хубаво ще е първо да може да се докаже, че изобщо има такова нещо като "съзнание" отделно от физическото ни тяло, т.е. не просто функция на физическия ни мозък, тогава чак може да говорим за различни форми...

Общи условия

Активация на акаунт