За смъртта без религии!!!Всичко през погледа на нерелигиозния...

• 5 982
  • 69
  •   1
Отговори
# 30
Четях ви в предишната тема и действително ме интригува темата, въпреки че досега не съм писала. Аз съм кръстена, християнка, вярвам, но никога не съм изпадала в крайности, буквоядство и отричане, за мен Бог е един, въпреки че носи различни имена в различните религии. Ходя на църква, за да се помоля и благодаря като повечето хора. Имам следните въпроси към Серафима - в тази тема се споделят мисли и лични преживявания без претенции за меродавност, всеки е тук поради интерес към Онова след физическия край. Не съм навътре в християнската тематика, но не мога да проумея, защо и кому е необходимо да се фанатизират нещата, да се третират останалите като профани, да се подценяват и да им се натрапва мнение. Живеем в 21ви век, а не в Средновековието и не е нужно да строим клади за никого, всеки има право и свобода да изрази волята си по начина, по който желае. Изключително дразнещо е всеки втори пост да е контриран с цитати от религиозни източници и нападки, защо изобщо трябва да се стига до модератор и банове, при положение че един интелигентен човек не би позволил това, що за мисия или пък липса на себеуважение ? За мен християнството учи на смирение и толерантност, в крайна сметка предмет на темата не е православието. Апелирам към Серафима да спре с грозния спам и много ще се радвам, ако се въдвори отново нормалния добър тон тук. Накрая - Пънки, не зная защо, но задочно много ти симпатизирам, просто имам такова усещане. Видях, че коментираш хората и аурите им преди време, много ще се радвам на кратък коментар относно усещането ти за моя милост. Благодаря!

# 31
http://teosfera.narod.ru/torsionnateoriafan.html

ТТП,или Теория на Торсионните Полета.

За онези дето искат да задълбаят в същността и механиката на мисъл на формите

"Вселената е перфектен организъм, който от перспективата на
човешкото относително съзнание може и да изглежда хаотичен. И
той със сигурност произхожда от Хаос. Нашата ограничена
перспектива на възприятие се обяснява с факта, че физическата
материя е изключително плътна, за да може да възприема
безбройните фини светове, които се простират отвъд човешкото 5-
сетивно възприятие.
„Човешкият мозък не отговаря на цялата сензорна информация,
която всъщност получава – твърди Робърт Морниг Скай в книгата си
„Mind Games“ (Игри на Ума) – Нашите сетива ни снабдяват с над 11
милиона парчета от целия пъзел, който наричаме реалност. Мозъкът
възприема всичките 11млн. кадъра от целия „филм“ на реалността,
но се фокусира само над 40 от тях. Той игнорира останалите 10 999
960 кадъра информация! Това, значи, че на всеки сигнал, който
достига до нашето съзнание, 275 000 биват отхвърлени и игно-
рирани. Следователно шансовете ни да сме съзнателни за това, което
става около нас, са 275 000 : 1. Имайки предвид тези данни –
продължава Робърт – можем лесно да се досетим за функцията на
мозъка: той е повече филтър отколкото доставчик на информация.
Неговата функция е да предотвратява достигането на информация
до нашето будно съзнание!“

Това е и жокер, че имаме достатъчно развит орган, който е способен
да възприема и обработва около 275 000 пъти повече информация,
отколкото той обработва в момента....."
                                                                  " Вътрешен Космос... или сбогом на маските "

http://star05.net/infusions/booklib/book.php?book_id=1229

И тук изниква въпрос.
Кой контролира тази избирателна пропускливост на мозъка?

За скептиците...Чудесен пример е ситуацията с 25-ти кадър

flower75,добре дошла в темата.Аз също съм кръстен в църква.При това го направих съвсем съзнателно когато бях на 18.Към днешна дата знам,че има Бог,но съвсем не го свързвам с оня садист дето само чака да сгафиш и те дави в потопи,гори те в жупел и мълнии,или пък те наказва с болести Crazy

Последна редакция: нд, 06 окт 2013, 17:54 от ae

# 32
Laughing А, с тези "проповедници" според теб, според мен "фанатици", и аз съм се сблъсквала, но това не променя факта, че тази тема със сигурност не е "без религии" и "нерелигиозна", както твърди заглавието. Просто религията е друга и би било коректно да се напише в заглавието.
Напълно съм съгласна. Другата тема нямаше да бъде "нападната", ако под прикритието на "атеизма" не се проповядваше окултизъм.

# 33
Като атеист, мога да кажа, че в момента нямаме никакви доказателства за живот след смъртта и от всичко, което знаем заключението е, че не, няма.

Да се докаже, че със сигурност няма нищо след смъртта е трудно, ако не и невъзможно и затова различни религии и псевдонаучни учения и вярвания се наместват на това място, с всякакви недоказани и недоказуеми измислици.

За съзнанието - хубаво ще е първо да може да се докаже, че изобщо има такова нещо като "съзнание" отделно от физическото ни тяло, т.е. не просто функция на физическия ни мозък, тогава чак може да говорим за различни форми...
Ето това е атеизъм.

# 34
Окултизъм
от Уикипедия, свободната енциклопедия
Направо към: навигация, търсене

Окултизъм (от латински occultus - „скрит, покрит“) е общо наименование на група разнородни мистични течения. Те постулират съществуването на нематериална реалност, която има собствени принципи, неподвластни на физичните закони и определящи ги. В много случаи окултизмът и езотеризмът се определят като синоними. В определени научни среди окултизмът се приема със скептицизъм и се определя като лъженаука.
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9E%D0%BA%D1%83%D0%BB%D1%82%D0%B … D0%B7%D1%8A%D0%BC

# 35
Серафима,правиш на пук.Ясно е.

Ако имаш да кажеш нещо смислено по-темата,добре си дошла.Но не с тъпи цитати,моля те.Ако някой иска,сам може да види значението на думите.

В противен случай,се надявам се модераторите поне да успеят да те вразумят,защото вече става нетърпимо.

# 36
  • Linz
За 9 год. активно следене на този форум друг дразнител като Серафима не съм видяла. Вече ми се повдига от православие. Тази тема трябваше да е за "сатанизъм" и "бесове".
Не знам защо модераторите не се намесват при положение, че един и същи навлек се опитва да провали втора тема, към която има голям интерес. Недопустимо е, при положение, че има тема за християнството, тук да се държат нежелани от никой проповеди.
Да те гонят, а ти да продължаваш да се натрапваш говори не само за тотална липса на себеуважение, но и за неуважение към институцията, която защитаваш... грозно и долно е!

# 37
  • София
...Колко схеми, думи и сложнотия за нещо толкова просо и ясно..... Laughing

# 38
...Колко схеми, думи и сложнотия за нещо толкова просо и ясно..... Laughing

Мдам..Простете тафтологията ми..Не на всеки е дадено с лекота да борави с думи и понятия

Но може би,Вие бихте казали нещата на по-разбираем език?
Мисля,че това би било от полза за всички ни. Peace

# 39
  • София
Laughing А, с тези "проповедници" според теб, според мен "фанатици", и аз съм се сблъсквала, но това не променя факта, че тази тема със сигурност не е "без религии" и "нерелигиозна", както твърди заглавието. Просто религията е друга и би било коректно да се напише в заглавието.
Напълно съм съгласна. Другата тема нямаше да бъде "нападната", ако под прикритието на "атеизма" не се проповядваше окултизъм.

Ха! А защо ти си решила, че имаш право да проповядваш една вяра, а същевременно отричаш същото право на другите?

# 40

Ха! А защо ти си решила, че имаш право да проповядваш една вяра, а същевременно отричаш същото право на другите?
Другите са изритвали всички християни, които са се опитали да влязат в темата.
Другите могат да си казват каквото искат, но и аз имам право да дам гледна точка.

flower75, никъде в настоящата тема няма нищо споделено, лично. Проблемът е, че ае непрекъснато пробутва окултизъм и в предишната и в тази тема.

ае, ако те дразнят цитатите, не разбирам защо си напълнил 3 страници с цитати. Определено не правя напук, просто имам принципи и убеждения. Смея да кажа, че като мироглед и психика нямам нищо общо с теб. Затова и не е подходящо да ми вменяваш мотиви, каквито не мога да имам. Всеки съди според собствената си вселена. Но при нас няма допирни точки.

# 41
Серафима, никой освен теб не натрапва определена религия.

# 42
Каква е тая тема цитат след цитат?  Tired

Не разбрахте ли, че пускащия тема не може да определя кой да пише в нея?

А и колко теми за едно и също ще пускате?

# 43
Серафима, никой освен теб не натрапва определена религия.
Ти натрапваш рейки, ае натрапва окултизъм и астрални проекции, Пънки натрапва астрални пътувания и прераждания. СлънцеЛуна хиндуизъм и будизъм. Никой не споделя лични преживявания. Всичко са само енергии, астрали, чакри и т.н.

# 44
  • София

Другите са изритвали всички християни, които са се опитали да влязат в темата.
Другите могат да си казват каквото искат, но и аз имам право да дам гледна точка.

...

Във въпросната тема не съм писала и не съм я чела, защото за мен отговорът е "след смъртта няма живот", така че нищо не мога да кажа за изритване от нея, но ако и в нея си "давала гледната си точка" както в останалите, свързани с религия, напълно разбирам защо хората реагират остро. Ти не даваш гледна точка, ти натрапваш гледната си точка.

Общи условия

Активация на акаунт