На море в Турция - тема 26

• 103 789
  • 760
  •   1
Отговори
# 255
След дълго умуване най-после се спряхме на Granada Resort. Дано не сме сбъркали. Ако някой е бил там тази година моля да сподели.мерси.

# 256
Момичета, някоя от вас организирала ли си е почивка в Анталия без  агенция? Самолетни билети, хотел, трансфер до хотела и т.н?
Излиза ли по -евтино? Ако е така може ли да споделите опит.
Аз и семейството ми тази година почивахме в Miracle resort - Antalia. Много сме доволни от всичко. Прекарахме си страхотно, но си е и доста скъпо. За 10 нощувки със самолет София-Истанбул-Анталия и обратно платихме за двама възрастни и две деца ( на 7 и на 15 год,) 6100 лв.като сме спали в една стая от 20 юни и то на ранна резервация платена през януари. Някакви идеи за организиране на почивката самостоятелно без турагент? И дали има смисъл?

# 257
Дарина, на мен сумата 6100лв. ми се струва изключително висока, макар и за почивка със самолет, особено при толкова ранни резервации и не във върхов сезон. Може би работещите в този бранш, посещаващи форума, могат да споделят повече информация. Аз като цяло  все си мисля, че за Турция най-добрият вариант е почивката да е през агенция, просто дестинацията е такава. Например в Гърция като ходим винаги всичко си организираме сами, но там туризма някак е по-различен, а и има разлика в цената. До сега в Турция сме били само с агенция: едната година с Алфа тур, а тази-с Емералд. Не мисля, че иначе цената ще е по-добра, особено при цени на рецепция, които в повечето случаи са доста по-високи от договорените от тур агента.

ПС: Абсолютно съм "ЗА" пътуването със самолет, с автобус е убийствено...

# 258
Момичета, някоя от вас организирала ли си е почивка в Анталия без  агенция? Самолетни билети, хотел, трансфер до хотела и т.н?
Излиза ли по -евтино? Ако е така може ли да споделите опит.
Аз и семейството ми тази година почивахме в Miracle resort - Antalia. Много сме доволни от всичко. Прекарахме си страхотно, но си е и доста скъпо. За 10 нощувки със самолет София-Истанбул-Анталия и обратно платихме за двама възрастни и две деца ( на 7 и на 15 год,) 6100 лв.като сме спали в една стая от 20 юни и то на ранна резервация платена през януари. Някакви идеи за организиране на почивката самостоятелно без турагент? И дали има смисъл?

Не мога да преценя реално цената, която сте платили - вие сте били 3-ма възрастни плюс дете - това зависи от отстъпките на хотела. За "Риксос-Ларес", на ранни, но през април, за 2-ма възрастни, стандартна стая, платихме 1640 евро - мисля, че хотелите са на сходни цени, така че се получава някаква разлика от 400-500 евро за детето - самолетен билет, летищни такси, хотел. Не знам дали съм права, защото отдавна не гледам за детските намаления.

Аз съм питала в ТА, с която пътуваме за самостоятелно организиране, защото сме искали повече нощувки, но когато започнаха да смятат - полет София - Истанбул, Истанбул - Анталия, и обратно, плюс трансферите до хотел - излезе значително по-скъпо.

Някои хора пътуват с колите си, но за мен лично, това е много голямо разстояние, много време, изобщо си има минуси от моя гледна точка.

# 259
Дарина, на мен сумата 6100лв. ми се струва изключително висока, макар и за почивка със самолет, особено при толкова ранни резервации и не във върхов сезон. Може би работещите в този бранш, посещаващи форума, могат да споделят повече информация. Аз като цяло  все си мисля, че за Турция най-добрият вариант е почивката да е през агенция, просто дестинацията е такава. Например в Гърция като ходим винаги всичко си организираме сами, но там туризма някак е по-различен, а и има разлика в цената. До сега в Турция сме били само с агенция: едната година с Алфа тур, а тази-с Емералд. Не мисля, че иначе цената ще е по-добра, особено при цени на рецепция, които в повечето случаи са доста по-високи от договорените от тур агента.

ПС: Абсолютно съм "ЗА" пътуването със самолет, с автобус е убийствено...

Напълно съм съгласна за Турция - организирано и със самолет, особено за Анталийските курорти.

За Гърция, макар, че не е това темата - съм раздвоена. След няколко почивки в Турция си букнахме сами хотел на Ситония - 4 звезди, на полупансион - закуска и вечеря. Впоследствие, като калкулирах разходите - път, винетка, обяди, вода, кафета, бира, алкохол на вечеря - обикновено ние пиехме по една бутилка вино - ами някакво скапано вино на цена от 20 до 25 евро - та салдото най-накрая показа, че в общи линии излиза като в един добър 5 звезден хотел в Турция, но без абсолютно никаква грижа. Разбира се, всичко е относително - това, което аз установих, отговаря на моите предпочитания.

# 260
Ние летяхме Истанбул-Анталия с Turkish airlines. Билетите ги купих 10 дни преди заминаването, защото и тогава резервирахме хотел. За 2 възр + 2 деца на 2 и 7 г. платихме 1100 лири, а 4 дни преди това билетите бяха с близо 300 лири по-евтини. Децата до 12г. плащат 75% от билета, та всеки може сам да си сметне ако си купи билетите малко преди заминаването колко ще му струва горе-долу за негово семейство. Билетите купих през сайта на авиокомпания, защото от офиса им в Сф ми каза, че за вътр. полети при тях идват 3 пъти по-скъпо билетите, от агенциите също ни дадоха много високи цени. Паркингът на ден на лет. в Истанбул е 31,50 лири. Трансфер двупосочен около 100 евро (ние бяхме до Сиде - 98 евро, до Аланя още 30тина евро сигурно слагат)Трансферът си го организирахме сами, открих фирмата през интернет и останахме изключително доволни, а и малко по-евтино вземат от другите. Та пътя на нас ни излезе близо 600 - бензин, паркинг, самолети и трансфер. Хотелът то резервирах през немска агенция, като предварително проверих дали цените важат за бг туристи (понякога пише, че важи за туристи само от съответната страна, само за жители на ЕС или пък пишат,че не е за граждани на Турция, Грузия, Азербейджан - тези са най-често споменаваните). Така почивката ни излезе с около 500 евро по-евтино от цената на Тезтур за същия хотел за същия период с полет от Варна. Ние сме от Бс и пътя до Истанбул ни е 3,5-4 часа, а до Варна 1,5-2 часа.
И да спомена, че 4 години летяхме до Анталия с Астрал, но вече малката е на 2 г. и за нея плащаме билет и лет. такси, а и хотелите са доста скъпи за семейство с 2 деца, та затова решихме сами да си организираме. ММ беше против, но сега като го питам и ми казва др. година пак по-същия път, само че с резервации от януари месец и със застр. Отмяна на пътуването ( предната година я правихме и за малко да я ползваме - откзваха до последно да пуснат мъжа ми в отпуск).

Последна редакция: сб, 26 окт 2013, 00:11 от kristalka

# 261
Кристалка, много полезна информация, защо не пуснеш линкове за фирмите и авиокомпанията, чрез които сте си организирали нещата? Ние сме в София и пътя до Истанбул е малко в повече, но все пак, 600 км. не са толкова страшни, а пък има и автобусни линии, така че си струва да се помисли и за такава възможност.

# 262
Авиокомпанията писах коя е, така че влизате в сайта й и от там се прави резервацията. Летяхме с тях, защото те приемат и дебитни карти, докато Атлас джет приемат само кредитни. Но пък Turkish airlines имат по-често полети, самолетите им са супер, обслужването страхотно, а храната -супер   Simple Smile Ние резервирахме хотела през бг фирма посредник, но цените са същите като директна резервация през сайтовете на немските тур оператори. Аз лично предпочитам да е така, защото ако има някакъв проблем мога да се обърна към тях, а не да звъня и да давам луди пари за разговори с Германия. Фирмата няма да я пиша, но всеки сам може да види колко много са туристическите фирми, продаващи и чужди пакети, само трябва да си изберете. Само фирмата за трансфери мисля,че няма да се сметне за реклама и затова пиша сайта - transfer4turkey.com. Осигуряват и детски столчета безплатно Simple Smile Микробусите им са нови, ние запазихме по-луксозен в едната посока и уж по-обикновен в другата - разлика почти няма в условията Wink Дори се чудим защо толкова години не сме се сещали да си потърсим такъв вариант, вместо да ни разнасят с автобусчетата от хотел на хотел.

Последна редакция: сб, 26 окт 2013, 00:54 от kristalka

# 263
Кристалка, благодаря!

# 264
jfjallen:"Някои хора пътуват с колите си, но за мен лично, това е много голямо разстояние, много време, изобщо си има минуси от моя гледна точка"
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Хубаво е със самолет,много бързо и комфортно,но да не забравяме и многото хора които нямат финансова възможност за този вид придвижване.Така че с автобус е някаква алтернатива. Аз самия много пъти съм пътувал така,да -уморително е,но се преживява в името на целта. Мои приятели споделят че за нищо не света няма да оставят собствения превоз-лични МПС.Така изпитвали наслада  и от разглеждане на различни места по пътя. А и си организирали междинна нощувка някъде. Simple Smile

# 265
Впредвид нашето пътуване от 14 часа с автобус до Мармарис тази година , до Анталия с колко часа ще се  увеличи пътешествието ни евентуално?!
И някой ако знае горе долу маршрута  до там- примерно по големите градове.

# 266
Здравейте!
Май месец ще ходя с абитуриенти в Мармарис.
Може ли да ни препоръчате някой 4 звезден хотел от  който сте доволни.
От туристическата  фирма ни предложиха  "Клуб хотел Диана " ; Селен хотел ; Мехтаб фамили хотел и Клуб Армар. Но не открих много мнения за тези хотели.

# 267
Впредвид нашето пътуване от 14 часа с автобус до Мармарис тази година , до Анталия с колко часа ще се  увеличи пътешествието ни евентуално?!
И някой ако знае горе долу маршрута  до там- примерно по големите градове.

This_season привет! 3а втори път прочитам, че сте в3ели ра3стоянето до Мармарис с автобус 3а 14 часа. Интересно ми е как успяхте 3а те3и часове да стигнете до там  newsm78 От къде тръгнахте в БГ...пре3 къде минахте...с каква скорост се движеше автобуса. Любопитно ми е , 3ащото имам навика да си 3аписвам почасово маршрута, когато пътувам на море в Турция и дори до Кушадасъ не съм стигала 3а толкова кратко време. 3адавам въпроса си съвсем добронамерено  Hug

# 268
vanq_6119,пътя до Мармарис с автобус е средно около 18-19часа.Веднъж ,всичко ни вървеше по вода,не чакахме на граница,ферибота се качихме и той тръгна,нямаше голям трафик по пътя и след като тръгнахме в 13ч от София.,в 06.30ч.  Перлата се виждаше вече. С всички почивки по трасето/по 30мин/ За 14ч. според мен не може да се вземе пътя. Grinning

# 269
Той градът като се види, после има още час и половина поне изкачване и слизане по баири.

Общи условия

Активация на акаунт