На море в Турция - тема 26

• 103 840
  • 760
  •   1
Отговори
# 270
Здравейте!
Май месец ще ходя с абитуриенти в Мармарис.
Може ли да ни препоръчате някой 4 звезден хотел от  който сте доволни.
От туристическата  фирма ни предложиха  "Клуб хотел Диана " ; Селен хотел ; Мехтаб фамили хотел и Клуб Армар. Но не открих много мнения за тези хотели.
Здравейте. Предполагам че търсите хотел с прилично обслужване ,хранене All и поносима цена. Цитираните от вас хотели ги зная.Клуб Диана за мен е най-голямото разочарование на годината.Вярвайте ми няма доволен човек от там.За Мехтаб Фемили,скоро имаше лоши отзиви тук във форума,Селен и Клуб Армар са по-добре,но последния е много далеч от морето. Аз бих Ви препоръчал два четиризвездни хотела от които съм нямал недоволни клиенти. х-л Сесин/намира се зад Елеганс,50м. от плажа/ и х-л Тропикал/първа линия/. Позволявам си да Ви насоча и към един 3*хотел,но проверете дали е на All.До мин.година беше. Хотела се казва-Kalemci и е приличен за категорията си.На хубаво място е,близо до центъра,на 150м. от морето ,много абитуриенти са отсядали там и са били доволни.  Simple Smile Желая Ви успех с избора. thumbsup

# 271
Той градът като се види, после има още час и половина поне изкачване и слизане по баири.
извинявайте,но това са глупости. От виждането на Мармарис /върха на хълма/до табелата на входа са точно 9 км. Вие да не ходите пеша...? И при пристигане само се слиза,докато като си тръгнете от града се изкачвате. Twisted Evil

# 272
Лично мнение, но аз за никакви пари на света няма да пътувам 14-18 часа с автобус или с кола. Да, ако е обзорна екскурзия - т.е пътуваш 400-500 км., спираш, разглеждаш, спиш, след това пак нещо такова, след това 7 дни на море, след това на връщанет пак така горе-долу лежерно, хайде да са и повечко км на един път. Може и по-бързо, разбира се, със собствено МПС, с 2-ма шофьора, но, ако има и деца - и то малки.... Не че не е възможно, но всеки трябва да прецени за себе си, и за семйството си. Вярно е, че за 4-членно семейство самолетните билети и летишните такси идват в повече, но, тогава има и други варианти, по-близки - Гърция, Черно Море.... Хубавото на форумите е споделяне на информация. Но, за съжаление се получава понякога ефекта на кривото огледало - някой написал - страхотно е еди-къде си, но кой е този някой, дали е в "нашите обувки" като желания, предпочитания, изисквания, разбирания за почивка, финансови възможности. В един момент всеки очаква нещо страхотно, но отново страхотното за всеки е различно - дали ще бъде в материален аспект, дали в емоционален.... Има един критерий - цената, след това сравняванте, след това - какво се "връзва" с бюджета ни. Турция е страхотна дестинация за почивка, но, зависи от много други неща. Но, както казах - лично мнение.

# 273
 liv1892 благодаря за съветите. Хотел Калемси   не е АЛ, ще разгледаме Сесин.

# 274
Добро утро.
Моя е грешката че не съм уточнила, че тръгнахме от Бургас.
На отиване тръгнахме в 16.00 час от Бургас, пристигнахме в Мармарис в 6 часа сутринта.
На връщане тръгнахме от Мармарис в 14.00 часа и в 4.30 бяхме в Бургас.
На фериботите се качвахме веднага, на границата не сме се бавили много.  Нормални почивки от около 20 минути.
На отиване автобуса се движеше бързо, шофьорите бяха турци( нищо лично), изпреварваха доста.
На връщане ми се струва, че правихме по малко на брой почивки.
Сега по спомен преброявам 3 почивки( последната, направена непосредствено след слизане от ферибота,защото почти никой не можа да отиде  в тоалетната на  ферибота- изключително много хора имаше.
Сещам се че в 23.00 часа бяхме на ферибота.

# 275
Ще спомена,че наши познати пътуваха до Кушадасъ, пак с автобус и пак от Бургас и бяха там за 12 часа.
За съжаление не мога да кажа от къде минавахме.  Екскурзовода ни не беше от словоохотливите и никаква информация не спомена за градовете, през които минавахме.
Когато минавахме през Измир на отиване, беше нощ -  сутрин, той сънен каза" На връщане ще говорим за Измир, че сега всички спят.
На връщане беше друг екскурзовода.

# 276
Впредвид нашето пътуване от 14 часа с автобус до Мармарис тази година , до Анталия с колко часа ще се  увеличи пътешествието ни евентуално?!
И някой ако знае горе долу маршрута  до там- примерно по големите градове.

Като се има предвид че сте от Бургас,до Анталия пътя не трябва да е повече с час-два от този до Мармарис. Ако сте със собствен транспорт/мои познати пътуват редовно до там/ би могло и за 13-14часа да сте там. Но...с уговорката че минавате Истанбул извън пиковите часове.Защото там може да преминете и за час,може и за 4-5часа. ПП.Всъщност говоря за града Анталия.Ако ще ходите до Алания примерно -сложете още 2 часа./Сиде-1час,Кемер-1час/ Wink

# 277
  • София
Здравейте Simple Smile

Записвам се да следя темата  Hug

# 278
Привет Hug
This_season благодаря 3а отговора. В Мармарис съм била само един път с междинна нощувка в Айвалък. 3а пътя до Айвалък няма да пиша, но от там тръгнахме в 08.00 ч. и пристигнахме в Мармарис  около 14.30 ч.3атова ми се сториха нереални те3и 14 часа.

Liv пътува често до там и е прав. До Бодрум съм пътувала директно и в3ехме ра3стоянието Пловдив - Бодрум 3а 19 часа.Но, те3и часове са променливи в 3ависимост и от минаване на граница, ферибот и т.н.Бях ви писала сега ще се повторя, но в края на юни 2008 г. когато турците строяха новата митница чакахме на тяхна страна часове наред.
Ще подкрепя Liv и 3а спускането към Мармарис.Малко преди да се покаже града приятелката ми получи силна стомашна кри3а. Притеснихме се и попитах водачката колко ни остава до Мармарис и тя ми отговори - 8 км. Града вече се виждаше, а до там е само спускане.

jfjallen права си 3а себе си.Първият път е стряскащо, после се свиква с дългия път. И на мен не ми е приятно, но приятелката ми има силна фобия от летене и 3аради нея пътуваме с автобус и два пъти със собствен транспорт. Приятелството е по-важно от неудобството. И 3а друго си права и пътуване и и3бор на хотел 3ависят от финансовите въ3можности.

# 279
На мен тези 20 часа път ме стреснаха много първоначално, но желанието ми за почивка там ,беше огромно. Така че, настроих се и не му мислих много за пътя. Силата на тялото и възможностите му се настройват от мисълта.
Тъкмо когато вече се схващахме и въртяхме много на седалката, дрямката ставаше все по кратка и Мармарис беше на " една ръка растояние". Спускането започна........ Simple Smile

# 280
За трета година почивам в Турция с дете /внучка/ и винаги пътувам с автобус. Тази година почивахме във Фетие - детето сега е на 5 г. Тръгнахме от София в 12.00 ч. на обяд и в 8.00 ч. сутринта на другия ден бяхме в хотела. Почивахме през 2.5 - 3 часа по 20 минути. Предпочитам парите за самолет и летищни такси да ги дам за 5* хотел и да се наслаждавам на гледката по пътя. За детето нося книжки за оцветяване и др. занимавки, а през нощта то си спи и не ми създава никакъв проблем. Но всеки си има предпочитания. Аз понеже съм баба пенсионерка и от сега започвам да заделям пари и да се интересувам за почивките през 2014 г. Слънчев ден на всички!   love001

# 281
За информация отворих страницата на Турс-клуб и виждам Ранни записвания 2014! Само че цените са с дати 2013 newsm78!?
Реших да звънна /сърце не трае/ и ми беше обяснено, че това ще са предложените хотели за догодина. Цените чак декември 2013г.

Последна редакция: пн, 28 окт 2013, 15:16 от kork

# 282
За трета година почивам в Турция с дете /внучка/ и винаги пътувам с автобус. Тази година почивахме във Фетие - детето сега е на 5 г. Тръгнахме от София в 12.00 ч. на обяд и в 8.00 ч. сутринта на другия ден бяхме в хотела. Почивахме през 2.5 - 3 часа по 20 минути. Предпочитам парите за самолет и летищни такси да ги дам за 5* хотел и да се наслаждавам на гледката по пътя. За детето нося книжки за оцветяване и др. занимавки, а през нощта то си спи и не ми създава никакъв проблем. Но всеки си има предпочитания. Аз понеже съм баба пенсионерка и от сега започвам да заделям пари и да се интересувам за почивките през 2014 г. Слънчев ден на всички!   love001
Напълно Ви подкрепям.Ние също водим внека с нас последните 4г.Никога не ни е създавал проблеми.
Заедно избираме хотела-за внука  водни пързалки и добра анимация,за баба и дядо спокойствие.

# 283
За информация отворих страницата на Турс-клуб и виждам Ранни записвания 2014! Само че цените са с дати 2013 newsm78!?
Реших да звънна /сърце не трае/ и ми беше обяснено, че това ще са предложените хотели за догодина. Цените чак декември 2013г.
може ли линк,Kork,че не мога да се ориентирам ... Thinking

# 284
  • София
Не съм Корк, но ще ти отговоря вместо него, ето линка понеже днес и аз го разглеждах Simple Smile
http://www.tours-club.com/pochivka-v-turcia/index.html

Общи условия

Активация на акаунт