Грандиозен научен пробив в категория "Отслабване"

• 15 003
  • 87
  •   2
Отговори
# 30
*Tea*, фирмата Трипинг няма за цел да проследява резултатите от прилагането на африканското манго в Бьлгария. Тя само го продава. И евентуално разяснява неговото действие.
По-подробни вьпроси - кьм д-р Обен и медицинския центьр в Камерун.  Peace

Grinning Здравейте kameloth, хубава вметка!

Сериозният отговор към Теа е: На първо място подобна практика е в разрез с регулаторните разпоредби. Ефективност, действие или други претенции към хранителни добавки, могат да бъдат представяни единствено и само на базата на валидни, научни доказателства. За валидни доказателства се приемат единствено публикувани човешки изследвани, проведени по правилата на добрата клинична практика. Респективно е недопустимо насърчаването на потребителите, чрез: мнения на отделни специалисти, публикуване на истории от частен характер и др подобни.
И накрая ако трябва да сме честни, дори и най-доволни клиенти не са ни предоставяли лична информация или още повече снимки. За сметка на това редовно при нас постъпват търговски предложения от различни субекти значително отслабнали по някакъв, които предлагат, да са рекламни лица с/у заплащане, разбира се като внушението надлежно се обезпечава с снимки.

Благодаря Ви за отговора!
В интерес на истината, не знаех подробностите, които сте посочили. Peace

# 31
*Tea*, фирмата Трипинг няма за цел да проследява резултатите от прилагането на африканското манго в Бьлгария. Тя само го продава. И евентуално разяснява неговото действие.

Съгласна съм, че е така, просто предполагам, че имат обратна връзка с доволните си клиенти. Аз лично бих се похвалила с охота.

Ако погледнете по-старите ми постове, ще видите, че аз лично съм си купила 2 кутии от вас (Трипинг ЕООД) и съм пуснала даже тема в подфорума: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=718971.0
 Случи се така, че заминах задълго и си забравих таблетките у дома. Сега скоро ми се мернаха в шкафа с добавките (нали съм експериментатор) и се замислям пак да ги почна, та се надявах на нова информация от фирмата разпространител.

Горещо се надяваме Вие да сте от доволните ни клиенти!

# 32

Съгласна съм, че е така, просто предполагам, че имат обратна връзка с доволните си клиенти. Аз лично бих се похвалила с охота.

Ако погледнете по-старите ми постове, ще видите, че аз лично съм си купила 2 кутии от вас (Трипинг ЕООД) и съм пуснала даже тема в подфорума: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=718971.0
 Случи се така, че заминах задълго и си забравих таблетките у дома. Сега скоро ми се мернаха в шкафа с добавките (нали съм експериментатор) и се замислям пак да ги почна, та се надявах на нова информация от фирмата разпространител.

Аз с удоволствие бих се похвалила, не само пред приятелките ми, но и тук във форума. Simple Smile

Остава да отслабна и веднага ще научите за това.  Peace

# 33
*Tea*, фирмата Тренинг няма за цел да проследява резултатите от прилагането на африканското манго в България. Тя само го продава. И евентуално разяснява неговото действие.
 въпроси - към др 0бен и медицинския център в Камерун.  Peace

Ако погледнете поостареете ми постове, ще видите, че аз лично съм си купила 2 кутии от вас (Тренинг ЕООД) и съм пуснала даже тема в под форума: http://www.ба.com/index.php?topic=718971.0
 Случи се така, че заминах за дълго и си забравих таблетките у дома. Сега скоро ми се мерна ха в шкафа с добавките (нали съм експериментатор) и се замислям пак да ги почна, та се надявах на нова информация от фирмата разпространител.

Аз с удоволствие бих се похвалила, не само пред приятелките ми, но и тук във форума. Simple Smile

Остава да отслабна и веднага ще научите за това.  Peace

Искренно Ви желаем успех и отново напомняме, че няма магически ключ за отслабване. Положителните промени в начина на живот и най-вече двигателната активност са ключови фактори за оптимално тегло и метаболитно благосъстояние.

Последна редакция: пт, 18 окт 2013, 17:35 от ТРИПИНГ ЕООД

# 34
  • SA
*Tea*, ами в темата, която си пуснала май месец, става ясно, че си пила от този препарат. Защо не споделиш резултатите от личния си опит? Вероятно ще е от полза за много потребители, които четат темата.

# 35
*Tea*, ами в темата, която си пуснала май месец, става ясно, че си пила от този препарат. Защо не споделиш резултатите от личния си опит? Вероятно ще е от полза за много потребители, които четат темата.

kameloth,както по-нагоре писах, почнах ги, но не съм ги пила повече от седмица, понеже пътувах доста след това, но си забравих таблетките. Така че, не мога да споделя никакъв опит за толкова малко време.

# 36
Не съм прочела всичко, но искам да отбележа по отношение на заключенията на учените, компетентността им, статута им на "световни" и т.н., че доста често на учените им се плаща, за да заемат определена позиция Rolling Eyes

Освен това статистическите данни също се поддават на доста лесна манипулация - не толкова самите резултати, колкото начинът на представянето им. Много често срещано явление е резултатите да се представят възможно най-благоприятно, а да се омаловажават негативните аспекти.

ТРИПИНГ ЕООД, говорите за морал, за европейски регламенти и наредби. А къде е Вашият морал? Вие рекламирате високопарно поредната измама. Измама наричам злоупотребата с наивността на хората, че с помощта на хапче могат да си решат проблемите с теглото, без да положат никакви усилия да променят начина си на живот.

Здравейте,
С извинение на закъснелия отговор, но едва сега забелязахме, че поста Ви не е само хейтърски спам, но и съдържа лично обръщение, на което вероятно дължим отговор!

Ние рекламираме продукти, които отразяват в пълна степен актуалните научни тенденции. Както структурата, така и функциите на продуктите са изцяло научно валидирани и към днешна дата са водещи продукти в нутрацевтичната индустрия и най- важното -същите са доказано безопасни! По отношение "наивността на хората" смятаме, че настоящите ни и бъдещи клиенти отдавна са разбрали, че не съществуват магически хапчета за отслабване и едва ли приемат продуктите ни по този начин, още повече когато всеки компонент на хранителната стратегия, която предлагаме, е научно аргументиран и доказан. И въпреки това надлежно напомняме за всеки случай, че няма вълшебно хапче за отслабване!

По отношение на морала, едва ли има нещо в темата, за което бихме могли да бъдем упрекнати. И когато стана въпрос за морал, е доста уродливо точно Вие да отправяте подобна квалификация. Точно Вие, която натрапчиво проповядвате едно безумие, а именно високо-мазнинното хранене да е начин на живот при хора с наднормено тегло и потенциално застрашени от метаболитен синдром.  За разлика от нашата рекламна тема, която представя НЕанонимно продукти, обезпечени със сериозен научен съпорт, Вие удобно прикрита зад форумната анонимност, насърчавате начин на хранене, който е в пълен разрез със сериозната наука и в крайна сметка е математически неизбежно подобно безумие да няма негативни здравни последствия за Вашите последователки, ако при тях не надделее здравия разум разбира се!

Все пак благодарим Ви за вниманието към темата ни!
Поздрави!

# 37
Здравейте,
С извинение на закъснелия отговор, но едва сега забелязахме, че поста Ви не е само хейтърски спам, но и съдържа лично обръщение, на което вероятно дължим отговор!

Ние рекламираме продукти, които отразяват в пълна степен актуалните научни тенденции. Както структурата, така и функциите на продуктите са изцяло научно валидирани и към днешна дата са водещи продукти в нутрацевтичната индустрия и най- важното -същите са доказано безопасни! По отношение "наивността на хората" смятаме, че настоящите ни и бъдещи клиенти отдавна са разбрали, че не съществуват магически хапчета за отслабване и едва ли приемат продуктите ни по този начин, още повече когато всеки компонент на хранителната стратегия, която предлагаме, е научно аргументиран и доказан. И въпреки това надлежно напомняме за всеки случай, че няма вълшебно хапче за отслабване!

По отношение на морала, едва ли има нещо в темата, за което бихме могли да бъдем упрекнати. И когато стана въпрос за морал, е доста уродливо точно Вие да отправяте подобна квалификация. Точно Вие, която натрапчиво проповядвате едно безумие, а именно високо-мазнинното хранене да е начин на живот при хора с наднормено тегло и потенциално застрашени от метаболитен синдром.  За разлика от нашата рекламна тема, която представя НЕанонимно продукти, обезпечени със сериозен научен съпорт, Вие удобно прикрита зад форумната анонимност, насърчавате начин на хранене, който е в пълен разрез със сериозната наука и в крайна сметка е математически неизбежно подобно безумие да няма негативни здравни последствия за Вашите последователки, ако при тях не надделее здравия разум разбира се!

Поздрави!

ТРИПИНГ, ето, че изобщо не сте запознати с актуалните научни тенденции. Отдавна вече е доказано, че метаболитните заболявания се повлияват най-добре от въглехидратна рестрикция. А между другото преди няколко седмици в Швеция на официално ниво, след подробен анализ на 16 000 проучвания, беше съобщено, че нисковъглехидратните и високомазнинни хранителни режими са доказано най-доброто средство за намаляване на теглото, като не е установена и никаква вредност от тях. Следете повече източници, за да сте в течение на новостите Wink

Между другото, човешкият метаболизъм не се базира на простите сметки, така че, ако обичате, не говорете за математика. Човешкият метаболизъм е доста по-сложен, не става въпрос само за калории. На първо място става въпрос за въздействието на различните макронутриенти върху хормоните.

# 38
...С извинение на закъснелия отговор, но едва сега забелязахме, че поста Ви не е само хейтърски спам...

...
Точно Вие, която натрапчиво проповядвате едно безумие, а именно високо-мазнинното хранене да е начин на живот при хора с наднормено тегло и потенциално застрашени от метаболитен синдром.  За разлика от нашата рекламна тема, която представя НЕанонимно продукти, обезпечени със сериозен научен съпорт, Вие удобно прикрита зад форумната анонимност, насърчавате начин на хранене, който е в пълен разрез със сериозната наука и в крайна сметка е математически неизбежно подобно безумие да няма негативни здравни последствия за Вашите последователки, ако при тях не надделее здравия разум разбира се!

...

яко се излагате, господа-"математици"
а и добре сте усвоили форумския стил на заяждане
"поздравления"

# 39
  • SA
Цитат
За разлика от нашата рекламна тема, която представя НЕанонимно продукти, обезпечени със сериозен научен съпорт

По отношение на краткия период от време, възприетата практика е след пилотни проучвания, показали добри резултати, да се даде ход на серия от рандомизирани човешки изследвания. И за да не останете с впечатление, че екстрактът от семена на африканско манго- WellTrim IG, е научно валидиран само с тези три изследвания, макар че малко продукти са обезпечени с три човешки изследвания, Ви предоставяме развитието на този екстракт във времето.

През 1990 г. учени изследват ефектите на Irvingia (african mango) върху 11 пациента с диабет тип 2. В сравнение с изходното ниво, имало значителни редукции  в нивата на кръвните триглицериди (16%), общия холестерол (30%), LDL (39%), и глюкоза (38%), докато HDL- холестерола е повишен с 29% след четири- седмична програма с добавки. Тези желани биохимични ефекти били придружени с подобрени клинични състояния.
Adamson I, Okafor C, Abu-Bakare A. A supplement of Dikanut (Irvingia gabonesis) improves treatment of type II diabetics. West Afr J Med. 1990 Apr-Jun;9(2):108-15.

През 2005 година изследователи хранели гвинейски прасета с храна с високо съдържание на мазнини с или без Irvingia. Гвинейските прасета, получаващи Irvingia показали значително повишение на полезния HDL, придружен със значителни намаления на триглицеридите и LDL. След 3 седмици, Irvingia- приемащите животни загубили повече от 7% от теглото си, докато контролната група, подложена на същата диета (без Irvingia), показала повече от 8% увеличение на телесното тегло.
Ngondi JL, Makamto SC, Oben J. Irvingia gabonensis on body weight and bloods lipids in normolipidemic guinea pigs. J Food Technology. 2005;3(4): 472-474.

През 2006 г., учени изследвали ефекта на Irvingia върху плъхове, които са изкуствено предизвикани да развият диабет. Само еднократна перорална доза Irvingia намалила плазмената глюкоза 2 часа след приема.
Друго проучване през 2006 г. измерило ефектите на Irvingia за забавянето на чревната абсорбация на глюкоза при здрави плъхове. Резултатите показали значително намаление на нивото на кръвната глюкоза след хранене и понижени резултати на последващата глюкоза на гладно.
Ngondi JL, Fossouo E, Djiotsa EJ, Oben J. Glycaemic variations after administration of Irvingia gabonensis seeds fractions in normoglycemic rats. Afr J Trad CAM. 2006;3:94-101.

Само ще обобщя сериозния научен сьпорт, което смятам, че ще е от полза за четящите рекламата.  Simple Smile
- Три проучвания в Камерун сьс сьответно 40, 70 и 120 участници ( второто с участието и на друг растителен екстракт за отслабване)
- Едно проучване с 11 диабетика
- Едно проучване с неизвестен брой гвинейски прасета
- Две - с неизвестен брой пльхове.

# 40
"Гвинейски прасета"?! Shocked Joy Моля, уважаеми господа от ТРИПИНГ ЕООД, ако искате да бъдете приемани на сериозно, поне си проверявайте терминологията на български език. Гвинейските прасета се наричат морски свинчета - една съвсем елементарна справка в Уикипедия може да го потвърди: http://en.wikipedia.org/wiki/Guinea_pig

И още нещо по отношение на използваната от вас лексика: думата "хейтърски" не подхожда на изявления от фирма с претенции за сериозност. Има по-подходящи български думи, например "злостен" или "жлъчен". Ако търсите разговорност, изберете например "критикарски" - пак е по-уместно от използваното от вас колоритно прилагателно "хейтърски", което обаче дори не е официално признато за българска дума.

Освен това kameloth правилно е отбелязала, че резултати, получени върху морски свинчета или плъхове, далеч не винаги ще важат и при хората. Необходими са повече проучвания при хора, за да може да се претендира за "грандиозен научен пробив".

И въобще, малко повече сериозност, малко повече подплътеност на изказванията, повече информираност, повече научност. По този начин само се излагате.

Последна редакция: вт, 22 окт 2013, 11:19 от Cioccolata

# 41
Здравейте,

Поздрави!

ТРИПИНГ, ето, че изобщо не сте запознати с актуалните научни тенденции. Отдавна вече е доказано, че метаболитните заболявания се повлияват най-добре от въглехидратна рестрикция. А между другото преди няколко седмици в Швеция на официално ниво, след подробен анализ на 16 000 проучвания, беше съобщено, че нисковъглехидратните и високомазнинни хранителни режими са доказано най-доброто средство за намаляване на теглото, като не е установена и никаква вредност от тях. Следете повече източници, за да сте в течение на новостите Wink

Между другото, човешкият метаболизъм не се базира на простите сметки, така че, ако обичате, не говорете за математика. Човешкият метаболизъм е доста по-сложен, не става въпрос само за калории. На първо място става въпрос за въздействието на различните макронутриенти върху хормоните.

Здравейте, отново,
Вашия пост е удобен повод да бъде прозрян фанатично-сектантския характер на както казахме безумието на високо-мазнинното хранене.

По отношение на въглехидратната рестрикция, в действителност е добре известно, че това е терапевтичен инструмент на квалифицираните специалисти за лечение на различни патологични състояния. И до тук с верните неща, казани от Вас.

По отношение на актуалните научни тенденции, с които твърдите, че сте запозната, категоричен и нагледен пример е изказването Ви:
"А между другото преди няколко седмици в Швеция на официално ниво, след подробен анализ на 16 000 проучвания, беше съобщено, че нисковъглехидратните и високомазнинни хранителни режими са доказано най-доброто средство за намаляване на теглото, като не е установена и никаква вредност от тях. "
Бихте ли запознали уважаемите читатели кое е официалното ниво, за което говорите- за научна конференция, симпозиум или нещо друго?

По отношение на съвета Ви да следим повече научни източници, както вече уточнихме за уважаемите читатели, меродавните научни източници са рецензирани научни издания. Бихте ли ми посочили клинично изследване, дори и в малък мащаб, или дори статия (която не може да служи като научно доказателство), дори животинско изследване или in vitro модел, публикувани в рецензирано издание, което в някаква степен навежда до заключението, че при здрави хора с наднормено тегло подобен начин на хранене има положителен ефект върху теглото и асоциирани маркери на метаболитния синдром.

За да не превръщаме тази тема в място, което лигитимира тази глупост е важно да кажем на уважаемите читатели, че няма сериозен учен или Организация, която е извела или би могла да изведе заключението, че високо-мазнинната диета е доказано средство за  намаляване на теглото или още по- абсурдно-за противодействие на метаболитния синдром. Подобни твърдения може да чуете единствено и само във форуми и блогове, които са създадени да обслужват и вменяват това безумие на потребителите. И накрая, апелираме всеки, който е повлиян от твърдения, че има научни доказателства за това нещо, на всяка цена да се консултира с квалифициран лекар, преди да предприеме такъв начин на живот. Въпреки че във въпросните блогове и форуми лекарите, които никога не биха допуснали подобно нещо, обикновено са шарлатани и некадърници, когато говорим за наука- това е адекватния и отговорен подход към здравето Ви.

# 42

Здравейте, отново,
Вашия пост е удобен повод да бъде прозрян фанатично-сектантския характер на както казахме безумието на високо-мазнинното хранене.

По отношение на въглехидратната рестрикция, в действителност е добре известно, че това е терапевтичен инструмент на квалифицираните специалисти за лечение на различни патологични състояния. И до тук с верните неща, казани от Вас.

По отношение на актуалните научни тенденции, с които твърдите, че сте запозната, категоричен и нагледен пример е изказването Ви:
"А между другото преди няколко седмици в Швеция на официално ниво, след подробен анализ на 16 000 проучвания, беше съобщено, че нисковъглехидратните и високомазнинни хранителни режими са доказано най-доброто средство за намаляване на теглото, като не е установена и никаква вредност от тях. "
Бихте ли запознали уважаемите читатели кое е официалното ниво, за което говорите- за научна конференция, симпозиум или нещо друго?

По отношение на съвета Ви да следим повече научни източници, както вече уточнихме за уважаемите читатели, меродавните научни източници са рецензирани научни издания. Бихте ли ми посочили клинично изследване, дори и в малък мащаб, или дори статия (която не може да служи като научно доказателство), дори животинско изследване или in vitro модел, публикувани в рецензирано издание, което в някаква степен навежда до заключението, че при здрави хора с наднормено тегло подобен начин на хранене има положителен ефект върху теглото и асоциирани маркери на метаболитния синдром.

За да не превръщаме тази тема в място, което лигитимира тази глупост е важно да кажем на уважаемите читатели, че няма сериозен учен или Организация, която е извела или би могла да изведе заключението, че високо-мазнинната диета е доказано средство за  намаляване на теглото или още по- абсурдно-за противодействие на метаболитния синдром. Подобни твърдения може да чуете единствено и само във форуми и блогове, които са създадени да обслужват и вменяват това безумие на потребителите. И накрая, апелираме всеки, който е повлиян от твърдения, че има научни доказателства за това нещо, на всяка цена да се консултира с квалифициран лекар, преди да предприеме такъв начин на живот. Въпреки че във въпросните блогове и форуми лекарите, които никога не биха допуснали подобно нещо, обикновено са шарлатани и некадърници, когато говорим за наука- това е адекватния и отговорен подход към здравето Ви.

Глагола "лигитимирам" от "лига" ли го извеждате? Само питам, защото сте с огромни претенции за сериозност и научност, а не можете да пишете правилно Laughing

По отношение на Швеция става въпрос за ето този доклад: http://www.sbu.se/sv/Publicerat/Gul/Mat-vid-fetma-/ Можете да прочетете на английски що за орган е SBU (Swedish Council on Health Technology Assessment - Шведски съвет за оценка на здравните технологии, т.е. става въпрос за официалния орган в Швеция, който има за задача да оценява методите, които се използват в медицината, тяхната научност, основанията за използването им, и съответно да препоръчва промени.). За съжаление все още докладът, който е огромен, не може да се прочете на английски, но с Гугъл преводача може да се чете тук: http://translate.google.com/translate?hl=en&sl=sv&tl=en& … l/Mat-vid-fetma-/

И понеже виждам, че се затруднявате да четете на английски (иначе щяхте сами да си намерите информацията, която ми искате), ето малко за ваше улеснение:

http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1111/j.1467-789X.2012.0102 … 158B132AF9.d04t04

http://ajcn.nutrition.org/content/91/3/535.long - относно липсата на доказателства за вредност на наситените мазнини

Този списък е доста съдържателен - рандомизирани контролирани проучвания:
RCTs showing significantly more weight loss with low carb diets

Shai I, et al. Weight loss with a low-carbohydrate, mediterranean, or low-fat diet. N Engl J Med 2008;359(3);229–41.
    Gardner CD, et al. Comparison of the Atkins, Zone, Ornish, and learn Diets for Change in Weight and Related Risk Factors Among Overweight Premenopausal Women. The a to z Weight Loss Study: A Randomized Trial. JAMA. 2007;297:969–977.
    Brehm BJ, et al. A Randomized Trial Comparing a Very Low Carbohydrate Diet and a Calorie-Restricted Low Fat Diet on Body Weight and Cardiovascular Risk Factors in Healthy Women. J Clin Endocrinol Metab 2003;88:1617–1623.
    Samaha FF, et al. A Low-Carbohydrate as Compared with a Low-Fat Diet in Severe Obesity. N Engl J Med 2003;348:2074–81.
    Sondike SB, et al. Effects of a low-carbohydrate diet on weight loss and cardiovascular risk factor in overweight adolescents. J Pediatr. 2003 Mar;142(3):253–8.
    Aude YW, et al. The National Cholesterol Education Program Diet vs a Diet Lower in Carbohydrates and Higher in Protein and Monounsaturated Fat. A Randomized Trial. Arch Intern Med. 2004;164:2141–2146.
    Volek JS, et al. Comparison of energy-restricted very low-carbohydrate and low-fat diets on weight loss and body composition in overweight men and women. Nutrition & Metabolism 2004, 1:13.
    Yancy WS Jr, et al. A Low-Carbohydrate, Ketogenic Diet versus a Low-Fat Diet To Treat Obesity and Hyperlipidemia. A Randomized, Controlled Trial. Ann Intern Med. 2004;140:769–777.
    Nichols-Richardsson SM, et al. Perceived Hunger Is Lower and Weight Loss Is Greater in Overweight Premenopausal Women Consuming a Low-Carbohydrate/High- Protein vs High-Carbohydrate/Low-Fat Diet. J Am Diet Assoc. 2005;105:1433–1437.
    Krebs NF, et al. Efficacy and Safety of a High Protein, Low Carbohydrate Diet for Weight Loss in Severely Obese Adolescents. J Pediatr 2010;157:252-8.
    Summer SS, et al. Adiponectin Changes in Relation to the Macronutrient Composition of a Weight-Loss Diet. Obesity (Silver Spring). 2011 Mar 31. [Epub ahead of print]
    Halyburton AK, et al. Low- and high-carbohydrate weight-loss diets have similar effects on mood but not cognitive performance. Am J Clin Nutr 2007;86:580–7.
    Dyson PA, et al. A low-carbohydrate diet is more effective in reducing body weight than healthy eating in both diabetic and non-diabetic subjects. Diabet Med. 2007 Dec;24(12):1430-5.
    Keogh JB, et al. Effects of weight loss from a very-low-carbohydrate diet on endothelial function and markers of cardiovascular disease risk in subjects with abdominal obesity. Am J Clin Nutr 2008;87:567–76.
    Volek JS, et al. Carbohydrate Restriction has a More Favorable Impact on the Metabolic Syndrome than a Low Fat Diet. Lipids 2009;44:297–309.
    Partsalaki I, et al. Metabolic impact of a ketogenic diet compared to a hypocaloric diet in obese children and adolescents. J Pediatr Endocrinol Metab. 2012;25(7-8):697-704.
    Daly ME, et al. Short-term effects of severe dietary carbohydrate-restriction advice in Type 2 diabetes–a randomized controlled trial. Diabet Med. 2006 Jan;23(1):15–20.
    Westman EC, et al. The effect of a low-carbohydrate, ketogenic diet versus a low- glycemic index diet on glycemic control in type 2 diabetes mellitus. Nutr. Metab (Lond.)2008 Dec 19;5:36.

Още публикации за нисковъглехидратното хранене:
http://www.nmsociety.org/low-carb-research.html

Още: http://rdfeinman.files.wordpress.com/2010/10/summary-low-carb-2.pdf

И още има Laughing

Сега малко по-сериозно. Няма смисъл да спорим. Вие рекламирате и продавате продукт, а балъците само това чакат - някой да им предложи хапче за отслабване. Чудесно, продавайте им хапчета. Но е важно хората да знаят, че вълшебни хапчета няма. А вие създавате точно това впечатление с рекламата си. Разбира се, че докато има пазар за продукти като вашия, ще има и кой да създава продукти, и кой да ги рекламира и продава. И дейността ви не е незаконна, макар че аз лично я определям като граничеща със законността и морала. Право на хората е да избират, така че в крайна сметка те решават дали да купуват продуктите ви и изобщо какви мерки да вземат по отношение на теглото и здравето си. Но смятам, че рекламата ви е прекалено агресивна, а това със сигурност влияе негативно на много по-лабилни хора.

Последна редакция: вт, 22 окт 2013, 17:53 от Cioccolata

# 43
ТРИПИНГ ЕООД много ви благодаря за темата, надявам се хората които употребяват "хапчетата" да прочетът постовете на съфорумките по долу, темата е толкова ценна имено заради тях.
Беше ми интересно отново да прочета за механизмите в човешкото тяло от капацитети като Камелот и Шоколата  Hug

Хм интересно, тук в Северна Америка сега е голям хит едно супер хапче от малинки, вече няколко човека познавам, които го изпиха и освен че се сдобиха с леко разстройство, за съжаление не се разделиха с килограми, напротив. Човек обикновено пие подобни хапчета за да запази собственият си комфорт, тоест да яде на корем и да стане чудо. За съжаление това чудо се казва воля и самоконтрол. По темите за чудодейни добавки забелязвам едни и същи хора, как се не научават след първите безполезни опити.
Да не говорим че попадам на няколко статии как подобни фирми използват измислени истории и снимки на хора които никога не са пили продаваната добавка. (не визирам тази фирма тук, а една предишна пак подвизаваща се в форума)

# 44

Здравейте, отново,

За да не превръщаме тази тема в място, което лигитимира тази глупост е важно да кажем на уважаемите читатели, че няма сериозен учен или Организация, която е извела или би могла да изведе заключението, че високо-мазнинната диета е доказано средство за  намаляване на теглото или още по- абсурдно-за противодействие на метаболитния синдром. Подобни твърдения може да чуете единствено и само във форуми и блогове, които са създадени да обслужват и вменяват това безумие на потребителите. И накрая, апелираме всеки, който е повлиян от твърдения, че има научни доказателства за това нещо, на всяка цена да се консултира с квалифициран лекар, преди да предприеме такъв начин на живот. Въпреки че във въпросните блогове и форуми лекарите, които никога не биха допуснали подобно нещо, обикновено са шарлатани и некадърници, когато говорим за наука- това е адекватния и отговорен подход към здравето Ви.

Глагола "лигитимирам" от "лига" ли го извеждате? Само питам, защото сте с огромни претенции за сериозност и научност, а не можете да пишете правилно Laughing

По отношение на Швеция става въпрос за ето този доклад: http://www.sbu.se/sv/Publicerat/Gul/Mat-vid-fetma-/ Можете да прочетете на английски що за орган е SBU (Swedish Council on Health Technology Assessment - Шведски съвет за оценка на здравните технологии, т.е. става въпрос за официалния орган в Швеция, който има за задача да оценява методите, които се използват в медицината, тяхната научност, основанията за използването им, и съответно да препоръчва промени.). За съжаление все още докладът, който е огромен, не може да се прочете на английски, но с Гугъл преводача може да се чете тук: http://translate.google.com/translate?hl=en&sl=sv&tl=en& … l/Mat-vid-fetma-/

И понеже виждам, че се затруднявате да четете на английски (иначе щяхте сами да си намерите информацията, която ми искате), ето малко за ваше улеснение:

http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1111/j.1467-789X.2012.0102 … 158B132AF9.d04t04

http://ajcn.nutrition.org/content/91/3/535.long - относно липсата на доказателства за вредност на наситените мазнини

Този списък е доста съдържателен - рандомизирани контролирани проучвания:
RCTs showing significantly more weight loss with low carb diets

Shai I, et al. Weight loss with a low-carbohydrate, mediterranean, or low-fat diet. N Engl J Med 2008;359(3);229–41.
    Gardner CD, et al. Comparison of the Atkins, Zone, Ornish, and learn Diets for Change in Weight and Related Risk Factors Among Overweight Premenopausal Women. The a to z Weight Loss Study: A Randomized Trial. JAMA. 2007;297:969–977.
    Brehm BJ, et al. A Randomized Trial Comparing a Very Low Carbohydrate Diet and a Calorie-Restricted Low Fat Diet on Body Weight and Cardiovascular Risk Factors in Healthy Women. J Clin Endocrinol Metab 2003;88:1617–1623.
    Samaha FF, et al. A Low-Carbohydrate as Compared with a Low-Fat Diet in Severe Obesity. N Engl J Med 2003;348:2074–81.
    Sondike SB, et al. Effects of a low-carbohydrate diet on weight loss and cardiovascular risk factor in overweight adolescents. J Pediatr. 2003 Mar;142(3):253–8.
    Aude YW, et al. The National Cholesterol Education Program Diet vs a Diet Lower in Carbohydrates and Higher in Protein and Monounsaturated Fat. A Randomized Trial. Arch Intern Med. 2004;164:2141–2146.
    Volek JS, et al. Comparison of energy-restricted very low-carbohydrate and low-fat diets on weight loss and body composition in overweight men and women. Nutrition & Metabolism 2004, 1:13.
    Yancy WS Jr, et al. A Low-Carbohydrate, Ketogenic Diet versus a Low-Fat Diet To Treat Obesity and Hyperlipidemia. A Randomized, Controlled Trial. Ann Intern Med. 2004;140:769–777.
    Nichols-Richardsson SM, et al. Perceived Hunger Is Lower and Weight Loss Is Greater in Overweight Premenopausal Women Consuming a Low-Carbohydrate/High- Protein vs High-Carbohydrate/Low-Fat Diet. J Am Diet Assoc. 2005;105:1433–1437.
    Krebs NF, et al. Efficacy and Safety of a High Protein, Low Carbohydrate Diet for Weight Loss in Severely Obese Adolescents. J Pediatr 2010;157:252-8.
    Summer SS, et al. Adiponectin Changes in Relation to the Macronutrient Composition of a Weight-Loss Diet. Obesity (Silver Spring). 2011 Mar 31. [Epub ahead of print]
    Halyburton AK, et al. Low- and high-carbohydrate weight-loss diets have similar effects on mood but not cognitive performance. Am J Clin Nutr 2007;86:580–7.
    Dyson PA, et al. A low-carbohydrate diet is more effective in reducing body weight than healthy eating in both diabetic and non-diabetic subjects. Diabet Med. 2007 Dec;24(12):1430-5.
    Keogh JB, et al. Effects of weight loss from a very-low-carbohydrate diet on endothelial function and markers of cardiovascular disease risk in subjects with abdominal obesity. Am J Clin Nutr 2008;87:567–76.
    Volek JS, et al. Carbohydrate Restriction has a More Favorable Impact on the Metabolic Syndrome than a Low Fat Diet. Lipids 2009;44:297–309.
    Partsalaki I, et al. Metabolic impact of a ketogenic diet compared to a hypocaloric diet in obese children and adolescents. J Pediatr Endocrinol Metab. 2012;25(7-8):697-704.
    Daly ME, et al. Short-term effects of severe dietary carbohydrate-restriction advice in Type 2 diabetes–a randomized controlled trial. Diabet Med. 2006 Jan;23(1):15–20.
    Westman EC, et al. The effect of a low-carbohydrate, ketogenic diet versus a low- glycemic index diet on glycemic control in type 2 diabetes mellitus. Nutr. Metab (Lond.)2008 Dec 19;5:36.

Още публикации за нисковъглехидратното хранене:
http://www.nmsociety.org/low-carb-research.html

Още: http://rdfeinman.files.wordpress.com/2010/10/summary-low-carb-2.pdf

И още има Laughing

Сега малко по-сериозно. Няма смисъл да спорим. Вие рекламирате и продавате продукт, а балъците само това чакат - някой да им предложи хапче за отслабване. Чудесно, продавайте им хапчета. Но е важно хората да знаят, че вълшебни хапчета няма. А вие създавате точно това впечатление с рекламата си. Разбира се, че докато има пазар за продукти като вашия, ще има и кой да създава продукти, и кой да ги рекламира и продава. И дейността ви не е незаконна, макар че аз лично я определям като граничеща със законността и морала. Право на хората е да избират, така че в крайна сметка те решават дали да купуват продуктите ви и изобщо какви мерки да вземат по отношение на теглото и здравето си. Но смятам, че рекламата ви е прекалено агресивна, а това със сигурност влияе негативно на много по-лабилни хора.

Здравейте, Cioccolata,

Вероятно написаното от Вас е най- добрия възможен пример за това как натрапчивите Ви агитации нямат дори и в нищожна степен научно покритие. Фрапиращи са гръмките изказвания за наука и сериозност и в резултат мащабната манипулация, която видно дава жертви в лицето на Ваши последователи.

Всъщност изказването Ви "А между другото преди няколко седмици в Швеция на официално ниво, след подробен анализ на 16 000 проучвания, беше съобщено, че нисковъглехидратните и високомазнинни хранителни режими са доказано най-доброто средство за намаляване на теглото, като не е установена и никаква вредност от тях. " е безскрупулна лъжа.

Накратко, въпросната организация е правителствена организация, която няма претенции за академичност или за научна организация. Самата агенция надлежно прави отказ от отговорност за нейните заключения. Смайващото е обаче как цитирания доклад няма дори и намек, че високо-мазнинен начин на хранене може да има каквито и да е здравни ползи или такива за корекция на теглото. Самия доклад в никаква степен не засяга тази тематика, а и логично няма как сериозна организация да засегне подобен абсурд.

Опасно подвеждащ е анализа за липса на доказателства за вредност на наситените мазнини. Накратко за него, този мета-анализ има за цел да покаже, че няма достатъчно доказателства, че балансираната консумацията на мазнини води до повишен риск от инсулт и инфаркт. Простичко казано, мазнините в разумна консумация са безопасни и ценни, колкото и въглехидратите. Това по никакъв начин не насърчава прекомерната консумация на мазнини и отказа от въглехидрати.

Обобщено в останалите цитирани източници, които по същество според Вас трябва да убедят хората да се хранят прекомерно с мазнини, няма в никаква степен дори и идея, която може да подкрепи твърденията Ви. Накратко казано, тези изследвания разглеждат смисъла от ниско- въглехидратно хранене в ограничен период от време, или пък правят опит за сравнение между ниско-въглехидратната и ниско-мазнинната диета. В същността си, всички изследвания показват посредствени резултати и при двата начина на хранене. Това, което е важно е, че в нито едно от тях няма и идея, която може да насърчи високо-мазнинно хранене.

Вероятно единственото достоверно рандомизирано публикувано изследване (http://ajcn.nutrition.org/content/91/3/578.long), което разглежда лудостта ВМ –НВХ, би трябвало ясно да покаже на Вашите последователи, че всъщност са Ваши жертви.
Обобщено изследването съпоставя ниско- въглехидратното и високо-мазнинно хранене с високо-въглехидратно и ниско-мазнинно хранене и съвсем логично резултатите са драматично лоши за групата, подложена на високо-мазнинно хранене. Научното заключение от това авторитетно изследване гласи:
„Нашите данни показват, че диета, придружена с високо съдържание на мазнини и ниско съдържание на въглехидрати, може да има нежелани метаболитни ефекти като средство за загуба на тегло.„

Както казахме вече, няма нито един сериозен учен, научна организация или сериозна структура, които към днешна дата да са насърчили подобен начин на хранене. За сметка на това, огромен поток от данни ясно демонстрират, че прекомерния прием на калории е в патологията на редица заболявания, включително рак, сърдечно- съдови заболявания и накрая-преждевременно стареене.

След всички изказвания за морал, научност и сериозност, бихте ли обяснили за Вашите поддръжници къде в цитираната информация е посочено, дори загатнато, или в каквато и да е степен доказано, че високо-мазнинното хранене като начин на живот може да има каквито и да е благоприятни последствия върху теглото и метаболитното здраве. Бихте ли цитирали поне едно изречение, или дори абзац, от посочената от Вас информация, които да насочват в подобна посока.

И накрая в духа на сериозния разговор с червени букви, Вие обслужвате една мулти-милионна индустрия, което е далеч по- опасна дори от фалшивите хранителни добавки, а именно посланията на различни гурута, препоръчващи безумни диети. Страшното обаче е, че насърчавате дори подрастващи към подобно самоубийствено хранене, в разрез с медицинските препоръки и разбира се в пълна противоположност на научните факти и данни, като най- нагло и безскрупулно подвеждате читателите, че тази лудост е научно аргументирана.

Последна редакция: ср, 23 окт 2013, 17:16 от ТРИПИНГ ЕООД

Общи условия

Активация на акаунт