Изоставане в развитието 6 г.с

• 1 257
  • 29
  •   1
Отговори
Здравейте,много съм притеснена затова ще давам направо!
На 8.11 отидох на лекар и той откри бременност в 5с2д записани час за 16.08 (вчера)
Отидох на преглед,въпросният лекар ме прегледа за две минути и каза нещо от сорта че имало някакво пръстен че,което трябва да е по- голямо и още нямало сърдечна дейност , не ни остава нищо освен да чакаме.също каза ако нещо ме заболи да го потърся. Доста бързаше отпрати ме без да обясни нищо дори не ми даде шанс да попитам нещо... Просто незнам какво да мисля записах си час за 20.08 при друг лекар но дотогава ...направо се побърква не спирам да мисля дали изостава в развитието ...
Ако някой може да даде съвет нека го направи

# 1
  • София
И другият лекар надали ще ти даде повече информация на този етап.
За сърдечна дейност е рано, а по-малкият размер може да се дължи на късна овулация.
Изчакай 2 седмици и тогава отиди на преглед, за да се види дали ембрионът се е развил и тогава вече трябва да има и сърдечна дейност.
Преди това няма особен смисъл от прегледи, след като е установено, че бременността е вътрематочна.
Неслучайно в много други страни, когато жената няма проблеми, първият преглед е в 12 г.с.

# 2
Освен да чакате, няма какво друго да направите.

Ако на първия преглед не бяха установили бременност, щях да си помисля, че сте била с късна овулация и реално нещата ще се развиват... Но...
Изчакайте си прегледа.

# 3
Аз съм в същата ситуация по ПРМ трябва да съм в 7 г.с, на първия преглед се видя само сакче в матката което отговаряше на 5 г.с. След 7 дни пак отидох и се видя сакче с жълтъчно мехурче като беше пораснало точно с 7дни, но все още не се виждаше ембрион. Аз правих и безброй много ЧХГ та, които си растат в норма и вече стойноста ми е 18хиляди и все още не се вижда ембрион.И аз стоя и чакам, не случайно на други места, когато няма проблеми викат на прегледи след 2,3 седмици, а аз ходя през 7дни и очаквам чудо.
Реално ние наистина няма какво повече да направим. На мен ми казаха от тук нататък Божа работа. Аз съм на 4 вида лекарства + инжекции всяка сутрин, мисля че правя всичко по силите си.

# 4
Аз съм в същата ситуация по ПРМ трябва да съм в 7 г.с, на първия преглед се видя само сакче в матката което отговаряше на 5 г.с. След 7 дни пак отидох и се видя сакче с жълтъчно мехурче като беше пораснало точно с 7дни, но все още не се виждаше ембрион. Аз правих и безброй много ЧХГ та, които си растат в норма и вече стойноста ми е 18хиляди и все още не се вижда ембрион.И аз стоя и чакам, не случайно на други места, когато няма проблеми викат на прегледи след 2,3 седмици, а аз ходя през 7дни и очаквам чудо.
Реално ние наистина няма какво повече да направим. На мен ми казаха от тук нататък Божа работа. Аз съм на 4 вида лекарства + инжекции всяка сутрин, мисля че правя всичко по силите си.
Какви лекарства пиеш

# 5
Какви лекарства пиеш

Дуфастон, нош па, геритамин, витамин ц и си бия фракси. Няколко дни след положителния тест имах зацапване и за това ми изписаха.

# 6
Аз пия магнерот ношпа спазмалгон и фолиева киселина при първия преглед ми го изписа защото имах менструални болки

# 7
  • София
Магнезий в ранна бременност не е добра идея.
Но шпа и спазмалгон имат сходно действие, но спазмалгон също не е добра идея.
Но шпа и фолиева киселина са достатъчни. Евентуално (при нужда) прогестеронов препарат, но след изследване на прогестерона, след като нямаш проблем.

# 8
Магнезий в ранна бременност не е добра идея.
Но шпа и спазмалгон имат сходно действие, но спазмалгон също не е добра идея.
Но шпа и фолиева киселина са достатъчни. Евентуално (при нужда) прогестеронов препарат, но след изследване на прогестерона, след като нямаш проблем.
Ох съвсем вече се обърках... Направо незнам

# 9
  • София
Най-добре е просто да се успокоиш, да си пиеш фолиевата киселина и да изчакаш да мине 7 г.с. и в началото на 8 да идеш да видиш как стоят нещата.
Преди това нищо не зависи от теб.
Ако се чувстваш добре, живей си нормално. Леките болки са съвсем в реда на нещата.
При евентуален проблем (силни болки или кървене) иди в специализирана АГ болница.
Предполагам, че с чхг си пускала прогестерон и е бил в норма, щом не са ти изписали нищо за него. Затова просто се радвай на лятото и останалото е Божа работа. Притесненията само те товарят. Мисли позитивно.
5+2 е твърде рано за каквото и да е.

# 10
Най-добре е просто да се успокоиш, да си пиеш фолиевата киселина и да изчакаш да мине 7 г.с. и в началото на 8 да идеш да видиш как стоят нещата.
Преди това нищо не зависи от теб.
Ако се чувстваш добре, живей си нормално. Леките болки са съвсем в реда на нещата.
При евентуален проблем (силни болки или кървене) иди в специализирана АГ болница.
Предполагам, че с чхг си пускала прогестерон и е бил в норма, щом не са ти изписали нищо за него. Затова просто се радвай на лятото и останалото е Божа работа. Притесненията само те товарят. Мисли позитивно.
5+2 е твърде рано за каквото и да е.
5+2 бях на 8.08 вчера когато бях отново на преглед би трябвало да съм 6+3 (поне така изчислявам)
Тогава имах болки и затова всъщност посетих лекар и ми изписа толкова лекарства и каза да пия всичко на веднъж ( магнерот по 2, един спазмалгон и ношпа 2 пъти) и това 3 пъти на ден на мен също ми се стори много но уж го хвалят че много разбирал и реших да се доверя
Иначе никакви изследвания не ми е пускал
А относно болките сега нямам болки чувствам се добре

# 11
  • София
С толкова лекарства няма и как да имаш болки. Спокойно.
Изчакай да мине 7 г.с. и тогава ще имаш повече яснота. Тогава ще знаеш вече как се развива ембриончето.
Успех!

# 12
С мъжът ми имаме едно дете на 5 преди много искахме второ дете ,но аз все имах я киста я възпален яйчник и така две години минаха и спряхме да се надяваме,но не се пазим. Преди около 4 седмици посетих гинеколог и той видя нещо отдясно ,което каза че най вероятно е хидросалпингс.... Но ето че е  станало чудо и отново се обнадеждихме и се зарадвахме ...

# 13
  • София
Ама това същият лекар, който уж ти е видял запушване на тръбите с обикновен ехограф, ли ти е напълнил главата със страхове и глупости?

# 14
Ох не двама различни са....тогава ми закъсняваше с около 5дена и усещах болки и понеже имам две операции поради спукани кисти и реших да отида в дежурния кабинет на АГ отделението в Русе и беше събота вечерта и там ме прегледа лекаря на смяна и каза че цикълът ще дойде но със закъснение и така минаха няколко седмици цикъл няма но имаше постоянни менструални болки и аз реших че кистата е пораснала и отидох при лекар който си посещавам и така

Общи условия

Активация на акаунт