Изоставане в развитието 6 г.с

• 1 263
  • 29
  •   1
Отговори
# 15
И другият лекар надали ще ти даде повече информация на този етап.
За сърдечна дейност е рано, а по-малкият размер може да се дължи на късна овулация.
Изчакай 2 седмици и тогава отиди на преглед, за да се види дали ембрионът се е развил и тогава вече трябва да има и сърдечна дейност.
Преди това няма особен смисъл от прегледи, след като е установено, че бременността е вътрематочна.
Неслучайно в много други страни, когато жената няма проблеми, първият преглед е в 12 г.с.

В нормалните страни не се чака чак до 12 гс, защото ранният ехограф в 7-8гс е много важен за правилно датиране на бременността.

# 16
  • Варна
Мале, мале, какви работи чета... хидросалпингс от ехограф 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️
Мила, на първо време трябва да се успокоиш. Твоето психическо състояние влияе пряко на всичко, което се случва в организма ти..
Знам, че е лесно да се каже и трудно да се изпълни, но от опит те съветвам да се опиташ да мислиш позитивно!
От магнезий в ранна бременност няма смисъл, но няма и да навреди. Пий каквото ти е казал доктора и изчакай поне още 2 седмици, защото ако си с късна овулация може и на 8ма седмица чак да чуете пулс.
Сигурна съм, че правиш всичко по силите си и каквото зависи от теб! Продължавай и ще се справите 🤗
Малко оффтопик - аз на твое място, ако имах знанията, които съм придобила вече след годините борба, бих избягала с 200 от този доктор в мига, в който ми каже, че вижда хидросалпингс на ехографа 🤦‍♀️

# 17
Здравейте,днес бях на преглед гледа ме с коремен ехограф и видя че плода е в 5с+4 а трябваше да е поне 7 ...каза че най-вероятно е кухо яйце ...
Направи му снимка и каза да изчакаме още седмица но най вероятно няма да го бъде
Моля ако някой е имал подобна ситуация да разкаже.... Има ли някаква надежда или не

# 18
Няма как хем да има плод който отговаря на дедена седмица, хем да е кухо яйце. Според мен второ мнение тук най-добре да се направи.

# 19
Ами на 8.08 беше 5+2 и днес 12 дена по-късно е 5+4 смята че е спряло развитието

# 20
Ами на 8.08 беше 5+2 и днес 12 дена по-късно е 5+4 смята че е спряло развитието

Това същия ли доктор? Ако да, отиди на още едно мнение, ако е същото, значи наистина е спряло развитие. Колкото и да е късна овулация, за две седмици все някакво развитие щеше да има.

# 21
Не на друг лекар отидох , тя следеше първата ми бременност и реших пак при нея да отида , защото имаме приятелски отношения
Но ме гледа през корема,а не през влагалището

# 22
  • София
През корема в толкова ранен срок не се вижда добре.
Вместо да чакаш, отиди за още едно мнение, но при добър лекар и тогава взимай решение.
Ако се развива - ще си спестиш нервите. Ако ли не - ще си спестиш опасността за здравето ти 2 седмици да носиш увреден плод.

# 23
Здравейте !
Нова съм тук. Много съм уплашена бихте ли ме успокоили по някакъв начин ако е възможно.
Последният ми месен цикъл беше от 2ри -8ми септември. Би трябвало да съм в 8гс но измерват ембриона на 6гс +1 ден.
Днес бях на 3 различни гинеколога двама от тях казаха да изчакам още 10 дни но сърдечна дейност няма.
Според тях съм получила задържан аборт и до седмица ще изкървя следователно трябва да направя кюретаж.
А третият,че просто съм заченала по късно и е нормално все още да няма сърдечна дейност.
Прилагам снимки и от днес моля ви изкажете мнение.

Аз мисля че съм заченала на 18ти .
Чакането ме убива. Моля помогнете!

# 24
Трудно е някой да те успокой, освен ако няма кристална топка.
Ако наистина считаш, ме цикъла ти е редовен и си заченала на 18ти, значи си 8 седмица и най-вероятно има проблем.
Ако имаш нередовен цикъл по принцип, може и да си заченала късно.
Чудеса винаги могат да се случат.
След седмица ще си наясно с положението.

# 25
Попринцип последните месеци преди това имах хормонални промени и бях на хапчета за счетовидната жлеза..
Май месец направих спонтанен аборт хормоните ми бяха на всякъде !
Цикъла ми след това не беше чак толкова редовен...

# 26
Здравейте !
Нова съм тук. Много съм уплашена бихте ли ме успокоили по някакъв начин ако е възможно.
Последният ми месен цикъл беше от 2ри -8ми септември. Би трябвало да съм в 8гс но измерват ембриона на 6гс +1 ден.
Днес бях на 3 различни гинеколога двама от тях казаха да изчакам още 10 дни но сърдечна дейност няма.
Според тях съм получила задържан аборт и до седмица ще изкървя следователно трябва да направя кюретаж.
А третият,че просто съм заченала по късно и е нормално все още да няма сърдечна дейност.
Прилагам снимки и от днес моля ви изкажете мнение.

Аз мисля че съм заченала на 18ти .
Чакането ме убива. Моля помогнете!

Щом МЦ ви е бил на 02.09 значи днес сте в 8+4 г.с, достатъчно късна седмица за да се види освен пулс, то и ясно изразен ембрион. Тук почти нищо не се вижда, явно е спряло развитие в 6 + 1 г.с. Ако не приемате допълнително прогестерон и тръгне кървене, може би наистина е мисед. Ако смятате, че сте заченали на 18.09, пак ще отговаря на 8+2 ,а не на 6+1. То късна, късна, ама колко да е късна тая овулация, а и вие си знаете в кои дни сте правили опити. Изчакайте още 10 дни и ще се разбере.

# 27
Според мен изчакайте и да прокървите или ще го изхвърлите сама или ще направите аборт,но изчакайте!

# 28
Значи да не тая никаква надежда ?

# 29
Казвам просто да не бързате

Общи условия

Активация на акаунт