Грандиозен научен пробив в категория "Отслабване"

• 14 990
  • 87
  •   1
Отговори
# 45
Много се амбицирахте, браво, явно се чувствате застрашени Sunglasses

В отговор на желанието ви (понеже все още мисля, че не разбирате достатъчно добре английски), ето ползите от въглехидратната рестрикция:

1. http://www.nejm.org/doi/full/10.1056/NEJMoa022207 - едногодишно проучване (рандомизирано и контролирано), сравняващо нисковъглехидратна/високомазнинна диета и нискомазнинна/нискокалорийна/високовъглехидратна: НВ-ВМД повишава HDL и понижава триглицеридите в по-голяма степен от нискомазнинната диета. Надявам се, че ще се съгласите, че говорим за рискови фактори за сърдечносъдовите заболявания. Или нямам право? Rolling Eyes

2. http://www.nejm.org/doi/full/10.1056/NEJMoa022637 - шестмесечно проучване (рандомизирано и контролирано) с хора със сериозно затлъстяване и/или диабет, сравняващо НВ-ВМД и ВВ-НМД. НВ-ВМД понижава триглицеридите в по-голяма степен от ВВ-НМД, също в по-висока степен подобрява инсулиновата чувствителност. Вие ми кажете дали инсулиновата чувствителност и съответно резистентност имат отношение към здравето Rolling Eyes

3. http://annals.org/article.aspx?articleid=717451 - 6-месечно проучване, показало по-голямо понижение на триглицеридите и по-голямо повишение на HDL в групата с нисковъглехидратна кетогенна диета спрямо групата с нсикомазнинна диета.

4. http://jama.jamanetwork.com/article.aspx?articleid=205916 - доста известно проучване, сравняващо диета тип Аткинс, класическа нискомазнинна и високовъглехидратна диета (LEARN) и диетата на Дийн Орниш, която още повече ограничава мазнините и холестерола, т.е. свежда до минимум месото, рибата, мазните растителни храни от рода на авокадото, натуралните млечни продукти, индустриалните храни и захарта, а разрешава плодове, зеленчуци, бобови и малки количества яйца и обезмаслени млечни. След 12 месеца диетата на Аткинс показва най-добри резултати не само по отношение на загубата на тегло, но и по отношение подобряване на метаболитните показатели (кръвни липиди, кръвна захар и инсулин на гладно, кръвно налягане, съотношението талия-ханш). Отново ви моля да ми кажете дали тези показатели имат отношение към здравето Praynig

5. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2633336/ - още едно 6-месечно проучване, сравняващо нисковъглехидратна кетогенна диета и нискогликемична диета (т.е. препоръчваната официално днес в медицината за диабетици) при пациенти със затлъстяване и диабет тип 2. Кетогенната група има по-голямо подобрение в гликирания хемоглобин, теглото и HDL спрямо нискогликемичната група. Освен това почти всички участници (95%) от кетогенната група намаляват или напълно спират приеманите от тях медикаменти (не своеволно, а защото подобрението им е достатъчно голямо), за разлика от 62% в нискогликемичната група.

Кое точно, според вас, е вредно в нисковъглехидратното и високомазнинно хранене? И също така, моля, ако обичате, обяснете ми какво точно вие разбирате под НВ-ВМХ - какви храни се ядат, в какви количества, какво е характерното за този начин на хранене? И също искам да знам кога последно сте се осведомявали по тези въпроси - дали в последните 2 десетилетия, или по-рано.

Последна редакция: ср, 23 окт 2013, 17:23 от Cioccolata

# 46
Трипинга се разпени от яд и почна да обижда. Laughing

Не си представях така да пише сериозна фирма, доста олекна и така леката ѝ позиция. newsm78

След няколко месеца очаквам грандиозния научен пробив с екстракт от камерунска люта чушка. Sunglasses

# 47
Аз с тази тема повече няма да се занимавам. Нямам какво да доказвам на ТРИПИНГ ЕООД, нито на някой друг. Не съм аз фирмата с претенции. За мен е важно единствено хората да научат истината и да не се подвеждат по лъскава реклама. Достатъчно информация има, всеки може да се поинтересува, да почете. Дано подведените да не са много.

# 48
  • Варна
Цитат
Искренно Ви желаем успех и отново напомняме, че няма магически ключ за отслабване. Положителните промени в начина на живот и най-вече двигателната активност са ключови фактори за оптимално тегло и метаболитно благосъстояние.

Когато прочетох това, ми стана ясно че отсега започват да се застраховат за неуспеха на продуктите си.

# 49
 Joy hahaha Joy hahaha Ох, не, не, не мога! Не ми се цитира дори! От тази фирма или са вегани и членове на ПЕТА, та така гръмко реагират, или просто имат инструкция да отвръщат с обиди на въпроси от бъдещи клиенти.

Но така е в България - клиентът никога няма право. Нито на истината, нито на добро отношение. Добре, че сме във форум, а не в истински търговски обект. Ако така някой магазинер вземе да ми се репчи, когато го попитам за нещо, което не разбирам, директно ще си тръгна. А ако случайно си купя все пак некачествен продукт с изтекъл срок на годност, невалидна гаранция и т.н., си има КЗП за тази работа. Всъщност от сайта БГ-мама дали са се консултирали с КЗП за фалшиви продукти и нелоялна реклама? Дали поставят под въпрос качеството на продуктите, които се рекламират в целия форум, не само този раздел? Амбицията е хубаво нещо, но когато прерастне в алчност на всяка цена, ще има много излъгани хора, а нека не се лъжем: БГ-мама изгради голямо име през годините и би трябвало да си държи на реномето. Хем да четем реклами на добрите доктори в здравния раздел, хем ще ни рекламират боклуци в този за диетите. Много жалко...  Rolling Eyes

# 50
Joy hahaha Joy hahaha Ох, не, не, не мога! Не ми се цитира дори! От тази фирма или са вегани и членове на ПЕТА, та така гръмко реагират, или просто имат инструкция да отвръщат с обиди на въпроси от бъдещи клиенти.

Но така е в България - клиентът никога няма право. Нито на истината, нито на добро отношение. Добре, че сме във форум, а не в истински търговски обект. Ако така някой магазинер вземе да ми се репчи, когато го попитам за нещо, което не разбирам, директно ще си тръгна. А ако случайно си купя все пак некачествен продукт с изтекъл срок на годност, невалидна гаранция и т.н., си има КЗП за тази работа. Всъщност от сайта БГ-мама дали са се консултирали с КЗП за фалшиви продукти и нелоялна реклама? Дали поставят под въпрос качеството на продуктите, които се рекламират в целия форум, не само този раздел? Амбицията е хубаво нещо, но когато прерастне в алчност на всяка цена, ще има много излъгани хора, а нека не се лъжем: БГ-мама изгради голямо име през годините и би трябвало да си държи на реномето. Хем да четем реклами на добрите доктори в здравния раздел, хем ще ни рекламират боклуци в този за диетите. Много жалко...  Rolling Eyes

Добър ден, Aglikka,
Самата тема, която надлежно е маркирана като реклама, и отворения дискусионен характер са част от стремежа ни да се спазва най- добрата търговска практика. Нашето неанонимно присъствие тук има за цел да разясни всички потенциални въпроси и съмнения, които биха възникнали от рекламата.

Няма обяснение защо този коректен подход към клиентите беше толкова грозно и организирано атакуван от група дами, последователки на високо-мазнинното хранене. Самата Вас Ви помолихме в предишни постове да спазваме добрия тон и да насърчим смислена дискусия, която би могла да е от полза за клиентите. Както на Вас, така и на останалите дами, които взеха участие, дори и по доста груб начин с квалификации и обиди, надлежно и с вежлив тон, както е видно, дадохме пълни разяснения на задаваните въпроси. Дори и в най- малка степен не сме отправили обиди към когото и да е.

Единственото обаче, което няма да приемем, е използването на тази платена тема за проповядването на не само опасен начин на хранене, а и в много случаи животозастрашаващ, и то в пълен разрез със сериозната наука. Подобни натрапчиви внушения, които в същност са комерсиална индустрия и подвеждането, че са обезпечени и насърчени от науката, биха могли да са опасни за нашите читатели и още по- лошо - за нашите деца, които са силно уязвими и биха могли да бъдат повлияни от подобна стратегия. Оставаме на разположение за всички смислени въпроси, които биха могли да са от помощ за потребителите.

За напред, учтиво молим дамите от "Обществото" на високо-мазнинното хранене ако е възможно да спазват добрия тон и ако е възможно да ограничат целенасочения спам, което би дало възможност на заинтересованите потребители да участват в ползотворна за тях дискусия, което е и смисъла на темата.

Хубав ден!

Последна редакция: пт, 25 окт 2013, 11:30 от ТРИПИНГ ЕООД

# 51
...проповядването на не само опасен начин на хранене, а и в много случаи животозастрашаващ, и то в пълен разрез със сериозната наука. ...

много моля, дайте пример за твърдението си
кой е умрял от този начин на хранене

защото аз знам за хиляди диабетици, спрели или силно намалили медикаментите си
за диабетици с нарушения в зрението, които изчезват само след месеци на този режим - и то наблюдавани от лекари
за хора, свалили по 80кг в рамките на година
за жени, обявени за лишени от шанс за деца и забременели само след няколко месеца пак на същия режим
за хора със супер високо кръвно, което мистериозно се нормализира

благодаря

# 52
Аз пък си задавам въпроса, как може едно хапче, било на растителна основа (дали 100% това само производителя си знае) е по-малко живото застрашаващо от доказано добър за здравето хранителен режим  newsm78
И ако хапчето е на 100% растителна основа, защо да се дават пари за него, а не например за манго ?
Само питам, може и да илюстрирате с примери, аз така и не видях един пример на човек, който е отслабнал и подобрил се здравословно.
Всеки може да произведе хапче тип хранителна добавка, да плати за реклама и да проповядва колко е полезно....
Освен това ми е интересно също така Вие господине, както и консултантите във вашата компания с какво образование сте? Колко от вас ползват тези хапчета и дали ги препоръчвате на членове на вашето семейство. Защото около мен главно деца и тийн. използват такива добавки ?
И какво все пак има в това хапче освен манго ?

# 53
Аз пък си задавам въпроса, как може едно хапче, било на растителна основа (дали 100% това само производителя си знае) е по-малко живото застрашаващо от доказано добър за здравето хранителен режим  newsm78
И ако хапчето е на 100% растителна основа, защо да се дават пари за него, а не например за манго ?
Само питам, може и да илюстрирате с примери, аз така и не видях един пример на човек, който е отслабнал и подобрил се здравословно.
Всеки може да произведе хапче тип хранителна добавка, да плати за реклама и да проповядва колко е полезно....
Освен това ми е интересно също така Вие господине, както и консултантите във вашата компания с какво образование сте? Колко от вас ползват тези хапчета и дали ги препоръчвате на членове на вашето семейство. Защото около мен главно деца и тийн. използват такива добавки ?
И какво все пак има в това хапче освен манго ?

Здравейте joya, отговорите на вашите въпроси са както следва:

-Всички продукти и техните съставки вкл. и капсулите са 100% натурални,  FDA GRAS стандартизирани за безопасност и Kosher сертифицирани.

-Здравните и функционални претенции са в съответствие със Закона за здравеопазването и образованието на САЩ от 1994 г. и които съответно са били представени пред Асоциацията по храните и лекарствата на САЩ - FDA (U.S. Food and Drug Administration)

-Производители на екстрактите са водещи американски, авторитетни, нутрацевтични компании. Всички функционални и здравни претенции, както и липсата на странични ефекти са установени на базата на международно признати клинични изследвания от най-високия възможен стандарт (подобно на фармацевтичните продукти)

- Илюстрирането с примери на доволни клиенти е порочна търговска практика която е в разрез с регулаторните  изисквания, както и с бизнес морала на компанията. Надлежни примери за ефективността на продуктите можете да видите в клиничните изследвания това е и единствения допустим начин за аргументиране.

-Не можете да получите ефекта на екстракта при консумация на плода защото био активните съставки са извлечени от малка част на плода (семената) и стандартизирани до определени стойности по патентован метод. Наред с това Irvingia е рядък плод, който не е достъпен в свеж вид за масовия потребител по света. Irvingia няма нищо общо с познатия по нашите ширини плод манго.

-Консултант на компанията, относно серията продукти е д-р Брус Ейбдън Директор по научните въпроси, „NutraGenesis LLC”, Братълборо, Върмонт. Д-р Ейбдън е завършил магистърска и докторска степен по растителна генетика в Университета на Уисконсин-Мадисън и бакалавърска степен по биохимия в Университета на Масачузец-Амхърст.

- Да! Продуктите се радват на голям интерес от страна на служителите на компанията и членове на техните семейства (разбира се на тези които имат нужда от намаляване на теглото). Употребата на продуктите от подрастващи трябва да става само след консултация с лекар.

- Продукта Well Trim IG за когото явно питате съдържа единствено клинично установената доза екстракт от 150 мг.

Поздрави!

Последна редакция: пт, 25 окт 2013, 18:53 от ТРИПИНГ ЕООД

# 54
KAKВО ПРЕДСТАВЛЯВАТ НУТРАЦЕВТИЦИТЕ?

За да се разграничат истински значимите научни постижения в разработването на биоактивни съставки от хилядите предлагани добавки на пазара през 1989 г д-р Стивън Дефеличе основател и председател на „Фондация за нововъведения в медицината” (ФНМ), Кранфърд, Ню Джърси създаде термина „нутрацевтик” от думите nutrition (храна) и pharmaceutical (фармацевтичен). Според д-р Дефеличе, нутрацевтик може да се дефинира като „храна (или част от храна), която носи терапевтични или здравословни ползи, включително предпазване от и/или лечение на заболяване”. Претенциите за тези функции трябва  да почиват на  ясни и категорични доказателства, подкрепени с човешки клинични изследвания публикувани в международно-признати ,рецензирани научни издания. Простичко казано доказателствената стойност на тези продукти трябва да е същата като при лекарствата.

# 55
Цитат
защото био активните съставки са извлечени от малка част на плода (семената....
Винаги съм се чудила колко количество плод трябва, за да се произведе продукт, задоволяващ милиони.     Laughing
Както и всички останали "абсолютно натурални" хапчета за отслабване, всички марки "абсолютно натурални" сокове, всичката лютеница, произведена "само от истински домати", .....и т.н.
Къде ги отглеждате тези милиони декари продукти, бе, хора?!     Laughing
Ама съвсем ни взимате за канарчета.

# 56
Канарчета, ама платежоспособни все пак
 Joy

# 57
Бях започнала да пиша, ама се отказах.
Който се интересува може да си направи проучване, да разгледа сайт-а на фирмата производител, да види разфасовката на препарата по държави, има разлики в листовките. На едно място няма странични проблеми, на други има, на едно е забранен изрично за бременни и деца на друго не ....
Доктора споменат ,главно се грижи за техническата документация на фирмата и презентациите...
И под натурални съставки нямах предвид само плода, а и технологията на извличане, надали група местни от конго го извличат натурално с дървени бухалки....
Има и мнения в нета, повечето споделят че нищо не се е променило преди/след
И разбира се главно доктор Оз, който хвали всяко ново изобретение.
И да не забравяме сайт-а на ФДА, там всеки може да търси ....

ТРИПИНГ ЕООД, горното се отнася принципно за производителя, не визирам вас и вашата маркетингова стратегия. В интерес на истината в вашият сайт има повече информация, от колкото в този на производителя.

# 58
Цитат
защото био активните съставки са извлечени от малка част на плода (семената....
Винаги съм се чудила колко количество плод трябва, за да се произведе продукт, задоволяващ милиони.     Laughing
Както и всички останали "абсолютно натурални" хапчета за отслабване, всички марки "абсолютно натурални" сокове, всичката лютеница, произведена "само от истински домати", .....и т.н.
Къде ги отглеждате тези милиони декари продукти, бе, хора?!     Laughing
Ама съвсем ни взимате за канарчета.

Здравейте, за съжаление не можем  да отговаряме за соковете и лютениците. Това което можем категорично и отговорно да гарантираме, е че предлаганите от нас продукти са натурални и съдържат единствени патентования и клинично доказан екстракт, който е извлечен единствено от семената на африканско манго и е надлежно сертифициран.

Последна редакция: нд, 27 окт 2013, 08:53 от ТРИПИНГ ЕООД

# 59
...проповядването на не само опасен начин на хранене, а и в много случаи животозастрашаващ, и то в пълен разрез със сериозната наука. ...

много моля, дайте пример за твърдението си
кой е умрял от този начин на хранене

защото аз знам за хиляди диабетици, спрели или силно намалили медикаментите си
за диабетици с нарушения в зрението, които изчезват само след месеци на този режим - и то наблюдавани от лекари
за хора, свалили по 80кг в рамките на година
за жени, обявени за лишени от шанс за деца и забременели само след няколко месеца пак на същия режим
за хора със супер високо кръвно, което мистериозно се нормализира

благодаря

Здравейте, надяваме се все още никой да не е умрял. Самото Ваше твърдение илюстрира зловредността на тази добре организирана, сепаративна и мултимилярдна индустрия. Всъщност в случай, че има хора който смятат това учение (ВМ-НВХ като начин на живот), което се разпространява на фанатично-сектантски принцип е самарянски и добронамерен подход са под огромна заблуда.

Последна редакция: нд, 27 окт 2013, 09:59 от ТРИПИНГ ЕООД

Общи условия

Активация на акаунт