The Vampire Diaries / Дневниците на вампира - Сезонът на промените! (Тема 40)

• 59 463
  • 745
  •   1
Отговори
# 600
Може ли да ми кажете коя е последната излъчена серия от този сезон?! newsm78

16-та. Wink

# 601
Темата е чак на 3-та страница... Най-накрая изгледах серията - 17-та и много ми хареса. Но защо чак на 17-ти април е новата серия? Tired

# 602
# 603
  • София
на мен ми беше скучна, хареса ми единствено Човешкия вариант на Стефан, но много бързо се отърваха от него

# 604
на мен ми беше скучна, хареса ми единствено Човешкия вариант на Стефан, но много бързо се отърваха от него

ох и по-добре. прекалено много ми дойде тази тема с безбройните двойници.направо щях да падна от стола като го показаха този нов двойник.

аз снощи изгледах 4-те последно излъчени серии,които бях насъбрала.интересно ми беше общо взето,но в тези вампири наиститна почти нищо вампирско май не остана (като изключим временното оканибалване на Деймън и Елена)…..правилно ли съм разбрала,че даже и храна (човешка) ядат вече? не е зле сценаристите поне малко от малко да се придържат до легендите за вампирите,а не да си измислят фантасмагории по картинка. вампири,които пият алкохол и се напиват като хора някак успях да го понеса,но вампири ядящи пържоли някак ми идва в повече.

# 605
Храна си ядат от първи сезон още.

Това, което си написала за легендите и придържането към тях е доста абсурдно. Никой не е виждал вампир и не знае какъв е, че да се придържат към един единствен образ. Най-малко и самите легенди са различни. И колко от вампирите във филми и сериали са еднакви? Легендите служат за вдъхновение и всеки си ги интерпретира както реши, а не копи-пейст от до.  Peace

# 606
  • Buffyworld
Още от старите вампирски филми като " Дракула " , "  Носферато ", " Интервю с вампир "   си имам  изграден образ на вампирите - не могат да излизат на светло, хранят се с кръв, не могат да влязат в дома ти, ако не са поканени, могат да ти въздействат, хипнотизират.  Също и в книгите - например в книгата на Стивън Кинг " Прокълнатия Селймс Лот " - вампирите са описани по същия начин. Това вампир да яде човешка храна за мен поне е смешно. Дори и в "Здрач" , където вампирите бяха супер смешни, нямаше такова нещо. 

# 607
  • София
Още от старите вампирски филми като " Дракула " , "  Носферато ", " Интервю с вампир "   си имам  изграден образ на вампирите - не могат да излизат на светло, хранят се с кръв, не могат да влязат в дома ти, ако не са поканени, могат да ти въздействат, хипнотизират.  Също и в книгите - например в книгата на Стивън Кинг " Прокълнатия Селймс Лот " - вампирите са описани по същия начин. Това вампир да яде човешка храна за мен поне е смешно. Дори и в "Здрач" , където вампирите бяха супер смешни, нямаше такова нещо. 
  202uu
наистина повече заприлича на латино сериал с малко фантастика вътре  Crazy

# 608
А колко от вампирите, които си дала за пример в тези произведения, изобщо приличат на вампирите от митологията? В българските легенди (и изобщо на източноевропейските, от където знаем, че са инспирирани) на прима виста се сещам за поне пет образа на вампири, които нямат нищо общо с Дракула и Носферату... ---> http://twifun-bg.com/?p=228566

Даваш за пример неща от поп културата, които някой е измислил преди време, което изобщо не значи, че друг трябва да се придържа към тях. Защото пак е измислено от сценарист или писател, и е плод на неговата фантазия, като митологията е служела само за някаква база.

# 609

това имах предвид и аз,а доколкото знам точно в бг митологията вампирът е описан като горните,но може да променя и формата си и да се превръща в други същества. и основно имах предвид точно това,което бъфи е описала повече,отколкото истинските легенди за вампири. това,че са яли човешка храна от първи сезон наистина не съм го забелязала.

# 610
  • София
да, да... тук всички сме виждали истински вампири! Убедена съм Simple Smile

# 611
Защо, по дяволите, тая тема ми излезе, като съм спряла следенето?

Аз вампир съм виждала! Сестра ми.

Трябва да си намеря лекциите по фолклор, имахме една за митичните създания в България. И русалките не са това, което са, а вампирите пък хемтем не са онова.

# 612
Тогава не виждам защо едно произведение на поп културата трябва да се придържа към друго произведение от поп културата. Нито едното, нито другото са верни. И не, вампирите в митологиите изобщо не са описани така.

# 613
  • София

Аз вампир съм виждала! Сестра ми.

Е, значи са някакви красиви и благородни създания, честни и почтени, умни и добри.

# 614
  • Buffyworld
Без значение нови и стари автори, фолклор, легенди и.т.н..... Има си класически "правила"  за вампири и ако новите , модерни /  Joy/ автори се придържаха към тази класика, толкова по- зловещи щяха да са им и вампирите.  За мен  образът на вампира трябва да е описан така, че  " истинският " вампир не може да излиза на светло и се храни само с кръв . Слънчевата светлина директно убива, изгаря вампирите. Още си спомням онази ужасна сцена от "Интервю с вампир " , където майката  и дъщерята изгоряха в тъмницата, когато слънцето се показа и огря килията им. Изгоряха в писъци и беше ужасна гледка. Такива пръстени, гривни, гердани и др.  против слънце и щуротии  някак си не могат да ме накарат да погледна на героя - вампир на сериозно. В  любимите ми вампирски филми "Бъфи " и "Ейнджъл"  вампирите също са описани с много по - подобаващ за вампири  образ. Дори женският вампир Друзила за мен е един от най- зловещите вампирски образи във  филмите - лудост, съчетана със злина, безчувственост,  липса на душа и абсолютно никаква човечност .  Когато съм гледала филма за първи път , този образ  ме е карал да настръхвам , а  това не мога да кажа за никой от Древните или Дневниците. Мога да кажа само, че Клаус, Ребека  и Илайджа са ми много сладки , милички и симпатични "вампирчета" Особено Ребека  Joy

Общи условия

Активация на акаунт