Човек и добре да живее, есента идва и в Италия ( тема 141)

• 30 643
  • 742
  •   1
Отговори
# 525
Планирано е за април. В новия апартамент трябва да се нанесем края на април, но аз реално мога да отида и по-рано. При мен зависи как ще се развият нещата в работата, а и имам една слаба надежда че ще ми позволят да работя месец, два от къщи, но вероятността е доста нищожна.

# 526
  • Milano
Якамоз, Маттео нали има апартамент в момента? Преместването в друг задължително ли е преди твоето пристигане?
Можеш спокойно да си търсиш, каквото те интересува, когато вече си се пренесла.

От изброените от Фейам градчета бих избрала Сесто, предвид обстоятелствата (без кола). Единственото предградие с 3 спирки на метрото (другите нямат) и където няма да се притесняваш, че след 20ч. няма как да се върнеш вкъщи.

Що се отнася до ''зеленината'', навсякъде (всеки квартал) си има градинки, даже с обособени зони за кучета, освен че има големи паркове в почти всички зони на града.

Аз реших да се правя на готвачка Laughing за Бъдни вечер и да го направя по български.
В тази връзка да ви питам, някъде продават ли зелеви листа за сърми или някакви по-нормални чушки от онези огромни камби?

Единствено в Рим съм виждала, че имат един сорт, подобен на българските чушки, но при нас май ги няма.

Също така, нещо подобно на баница с тиква Laughing става ли с бутер-тесто?

Кака да не е отишла да гласува пер ле примарие Mr. Green?

# 527
А обсъждали ли сте София. С италиански не се ли търси персонал в разни аутсорс проекти и компании ..

# 528
  • в едно миланско село
Реджи, Падерно и Кузано имат влак  Wink за 20 мин си в Милано. и, не че нещо, но ги предпочитам пред Сесто.

иначе, кака ти никога не е гласувала на примарие и няма такова намерение  Mr. Green
просто си е легнала в три и е станала в един  Embarassed
сега трябва да се накани да изглади, а малката иска и елха да правим (мислех да прескоча това занимание, ама явно няма да успея  Rolling Eyes)

зелеви и лозови листа ще намериш по турски и румънски магазини, има ги доста вече. виж, за чушките не знам.

# 529
Чушки от сорта на българските пускат често в Лидл.
Фио, привет, не зачезвай така!
Аз имам гости. Сутринта  chef готвих и оправях, че мъжо беше на гмуркане  Twisted Evil. Зарекох се повече да не каня гости, когато го няма, щото не мога да свърша всичко. Правих паста на фурна, чушки за гарнитура, щрудел.... За компенсация сега всички правят по нещо, гостите донесоха карчофи, които приготвиха на барбекюто, пекат с мъжо месото, а свекър ми донесе и капитоне, та и него опържиха   chef  . Сега остава да ядем!

# 530
  • Milano
Фей, аз тези с пассанте-то не ги знам хич.

Говорех за Брессо и Чинизелло, че нямат метро.

Хич си нямам напредстава къде има румънски и турски магазини, не съм обръщала внимание.
Джоя, да знаеш нещо наоколо?

# 531
  • в едно миланско село
Десита, мноу ядене, бре!  Shocked
аз снощи имах гости и хем само 3 бързи неща праих, пак ми дойде в повече  Rolling Eyes
страшно ме мързи вече, трябва окончателно да мина на тейк ъуей  Laughing

# 532
regina di cuori, да има апартамент, но там не може да живеем с кучето от една страна, от друга е много малък (спалня и кухня) и е доста скъп, тоест търсим нещо, което да спести още 100-150 евро. Вариант е да замина месец преди да се пренесем и после да взема кучето, но ще трябва да ангажирам нашите да го гледат.

София сме я обсъждали, за мен това е по-лесния вариант. Но той има много добра работа там и не иска да я остави просто така, моята работа тук не е лоша, но не мога да кажа, че държа особено на нея, тоест за мен е по-лесно да напусна отколкото за него. А и се намесват разни други фактори като родители, език и подобни. Ако ме питате дали аз лично не предпочитам София, да определено предпочитам да остана тук.

# 533
  • в едно миланско село
regina di cuori, да има апартамент, но там не може да живеем с кучето от една страна, от друга е много малък (спалня и кухня) и е доста скъп, тоест търсим нещо, което да спести още 100-150 евро. .

всъщност, спалня и кухня за 2ма души в Милано си е съвсем нормално. виж, това че е скъп, е аргумент за смяна.
за другите неща, всеки си знае какви са му вариантите  Peace

# 534
Якамоз[/Аз реших да се правя на готвачка Laughing за Бъдни вечер и да го направя по български.
В тази връзка да ви питам, някъде продават ли зелеви листа за сърми или някакви по-нормални чушки от онези огромни камби?

Зелеви и лозови листа,кори за баница,както и мн други български хранителни продукти има в Аушан.
Чушки като нашите съм купувала в Лидел и по пазарите.

Последна редакция: нд, 08 дек 2013, 19:07 от tanq karabelyova

# 535
Ами гледаме, че може за по-малко пари да вземем поне 60 квадрата, искаме да имаме поне опция за гости с преспиване, тоест като идват нашите и техните родители. Примерно хол с кухня и спалня е перфектно решение. Само да кажа, че моя апартамент с 20 квадрата и пак имам вариант за гости с преспиване, преди да кажете че са ми много големи изискванията, просто в неговата кухня няма как да се набута диван който се разпъва, а неговите родили като гостуват, той спи на единичен диван. Да не говорим, че има маса само за двама, което значи никакви гости. Просто за тези пари (даже по-малко) мислим, че може да намерим нещо по-удобно за двама човека, които искат да канят гости  Grinning

# 536
  • в едно миланско село
да, разбира се, за гостите с преспиване си права, едни 60 квадрата ще ви оправят.  
за купоните... аз съм от друго поколение. купонясвали сме 10 човека в една стая, че и сме преспивали пияни кой къде завари  Mr. Green
мерак и компания да има, място за сядане ше се намери  Wink

пс. Таня, добре дошла в темата. да ти кажа веднага, че тук сме любопитни.

не знам защо, но след ФФР-то се присетих и за Калатеа. ама нямам координати да и звънна и на нея.

Последна редакция: нд, 08 дек 2013, 19:09 от feiam

# 537
A ние не сме по купоните, най-много да поканим приятели на вечеря, това е. Иначе разни иху ахо вече сме минали тоя период сякаш. Пък ние имаме планове след година, година и половина да мислим за бебе  Whistling  ако всичко е наред здравословно при мен, въпреки че едва ли.

Както и да е, тука ще вечерям при нашите днес и ще хапваме кисело зеле, нямам търпение вече, така хубаво ухае Crazy
А да, пропуснах да кажа, че днес взех почти всички подаръци. На Матео реших да му подаря една книжка Just so Stories на Киплинг, от тези издания за колекционери. И освен това албум със снимки, мисля че ще му хареса. Остана да подбера снимки и да ги занеса във фотото. А на родителите му ще пращам картичка за Коледа, дано да я харесат.

Последна редакция: нд, 08 дек 2013, 19:46 от Yakamoz

# 538

пс. Таня, добре дошла в темата. да ти кажа веднага, че тук сме любопитни.

Мн благодаря!  bouquet
Всички жени сме любопитни, съберем ли се  в повече става весело.
Аз от години влизам при вас със някое бързо въпросче,мн сте готини и информирани.Весело е при вас . Laughing

# 539
Таня,здравей и добре дошла.
Фио,наскоро питах за теб,радвам се да те видя отново тук

Общи условия

Активация на акаунт