Човек и добре да живее, есента идва и в Италия ( тема 141)

• 30 618
  • 742
  •   1
Отговори
# 570
Честит имен ден и от мен!
Абсолютно същото нещо мисля като dessita , не е винаги въпрос на избор.

# 571
Момент да се изкажа в прав текст, че много алегорично го казах и май не се разбра: това, което прецаква както емигранти, така и всъщност ужасно много италианци, живеещи в гета като онова, за което разказах, е бедността, необразоваността и социалната изолация, не расата.

# 572
Ей хора ,/ много хуманните в тази тема да не четат  Praynig Mr. Green Mr. Green/
немога да понасям по-голямата част от екстрком. и това си е..

Различните малцинства ме дразнят  по различни причини.
Немога и неискам да говоря конкретно ,защото има хора ,които само четат темата и могат да се засегнат.

п.с. Само да кажа,че в Германия и герм. Швейцария например ,също гледат много зле на итал.емигранти  Mr. Green Mr. Green
И донякъде имат право  Peace Mr. Green

По-добре да си говорим за наближаващите празници  Hug

# 573
  • Milano
Барбата, сама ще ходи да си прави магии на гробищата довечера Mr. Green  Joy, Джоя ще отскочи до Ламбрате (най-близките ни гробища) през лятото.

По-добре да си говорим за наближаващите празници  Hug

Оох, пишман готвачка съм. Mr. Green

СтанА ми лошо от процедури - кое, какво, как за питка, плънка за сарми и кекс.
На път съм да се откажа. Laughing

В кекса се слагало бакпулвер, що е то на италиански (то аз и на бг си нямам представа какво е)?
Ванилия тук как се продава (на малки разпаковчици ли Mr. Green)?

Ако ги няма, се отказвам...що ли ми трябва да се заемам Thinking, ама хайде сфида...пък после гладни ще си останем. hahaha

пп. никой не е поствал снимки от съответния град (трябва да имате елхи пред общините).

# 574
Реджи,отиваш в супермаркет,спираш се на отдел долчи ,и всичко ще ти стане ясно - гледаш Панеанджели - имат всичко, за което питаш. Peace
Ако съвсем я закъсаш - обади ми се  Hug

В тази връзка да ви кажа ,че вчера правих това сладкишче http://iwoman.bg/grijovna/recepti/sladkish-s-kanela-i-krushi-442315.htm и много ни хареса.

Тралала,интересуваш ли се от немския обичай за Коледа ,оня с 4-те свещи - имам въпрос. Rolling Eyes

# 575
Ей хора ,/ много хуманните в тази тема да не четат  Praynig Mr. Green Mr. Green/
немога да понасям по-голямата част от екстрком. и това си е..

Различните малцинства ме дразнят  по различни причини.
Немога и неискам да говоря конкретно ,защото има хора ,които само четат темата и могат да се засегнат.

п.с. Само да кажа,че в Германия и герм. Швейцария например ,също гледат много зле на итал.емигранти  Mr. Green Mr. Green
И донякъде имат право  Peace Mr. Green

По-добре да си говорим за наближаващите празници  Hug

Кои са тия от малцнствата които само четат и евентуално могат да се засегнат ?

# 576
Маркрит, като някакъв бот си, който генерира въпроси. Ми кАжи нещо и ти. Simple Smile

# 577
  • Италия
Ех, Фио, след онази кокосова прелест с майонезата, гаранция, че и този крушов специалитет ще се хареса! Липсваше ми с твоите кулинарни идейки!  Hug

# 578
Ех, Фио, след онази кокосова прелест с майонезата, гаранция, че и този крушов специалитет ще се хареса! Липсваше ми с твоите кулинарни идейки!  Hug

Оооо, най-после някой да ме оцени ! Wink Hug Направи го !

Маркрит,моля те да прескачаш да четеш моите отговори... Praynig Mr. Green Mr. Green- нещо не се разбираме.... Mr. Green  bouquet bowuu
п.с. Не ми отговори на въпроса -Как си ?  Rolling Eyes Rolling Eyes

# 579
Реджи ,има всичко което търсиш Laughing,смело се впускай.Когато се омъжих ,аз не знаех да готвя.Първите сърми които направих бяха ужасни,ориза недосварен,зелето и то беше кофти......

Сега съм се заинатила да направя еклерова торта,първият път не се получиха еклерите,но крема стана невероятно вкусен.........още ме  е страх да посегна към рецептата и да започна.

# 580
  • Milano
MG, ти направо ме успокои...че ще трябва да изхвърля всичко на боклука. Joy

Фио, ами аз хубаво ще застана пред щанда, ама незнам какво да гледам. Laughing
Хич не си спомням как изглежда този бакпулвер, нито пък как му е името на италиански (язък, че имам майка кулинарка Laughing).

пп. много хубаво изглежда сладкиша.

Аз съм си правила опити навремето да пълня чушки (или по-точно камби), но незнам дали защото отвора отгоре им беше много голям, половината плънка беше излезнала в тенджерата и те бяха станали едни такива безсолни (безвкусни).

Два пъти съм правила и питка, единия път стана, другия - не искА да се надигне и се отказах.

И сега пак се реших (уж).

# 581
lievito in polvere е бакпулвер
lievito di birra е бирена мая

# 582
Реджи , последните два пъти и на мен не ми се надигна питката,според мен е от маята.....

# 583
Реджи, празниците са за по4ивка и разходки, не за готвене Wink
Фио, много е смешен твоя расизъм, все едно ти не си имала пермессо за екстракомунитария.  
ей, дори бабите на село ве4е са с по-отворен мироглед.

# 584

Оооо, най-после някой да ме оцени ! Wink Hug Направи го !

Маркрит,моля те да прескачаш да четеш моите отговори... Praynig Mr. Green Mr. Green- нещо не се разбираме.... Mr. Green  bouquet bowuu
п.с. Не ми отговори на въпроса -Как си ?  Rolling Eyes Rolling Eyes
Пред ваканционно и пред празнично.
Ти хем искаш да те прескачам Не четейки те , пък хем искаш да ти отговарям .Може би искаш да  отговарям само на конкретни въпроси задавани от теб.За другите да не се обаждам много много ..
Направо ще ми насадиш страхова невроза да не стъпя нещо на криво и да не се обаждам там дет не трябва.Какво е това церберство пред празнично .. незнам. ooooh!

Последна редакция: пн, 09 дек 2013, 16:31 от Markrit

Общи условия

Активация на акаунт