Човек и добре да живее, есента идва и в Италия ( тема 141)

  • 30 618
  • 742
  •   1
Отговори
# 600
  • Мнения: 5 710
Аз започвам да изпитвам все по- малко желание да ям месо, въпреки че едва ли ще го откажа напълно, мисля като заживеем с матео драстичо да го намаля. И постите няма да ми се сторят толкова тежки предполагам.

И ние доста намалихме месото и млечните продукти, драстичо всравнение с преди една година.
Ако знаех, че толкова добре ще се чувствам да го бях намалила пред 15 год.
Освен това замених и мазнините ( олио) с  олио от гроздови семки и понякога зехтин.
Само че онзи ден трябваше да купувам, а това което купувам го няма в Еуроспин, мързеше ме да ходя  на др място  и си казах айде бе, какво ще стане, и взех една бутилка олио от семи вари. Е не вярвах на хората, когато ми казваха, че когато нещо си го отвикнал започва да ти мирише. Хвърлих го олиото, защото ми миришеше. А съм ползвала с години.

# 601
  • в едно миланско село
  • Мнения: 4 125
аз без месо и сирена не живея  Crossing Arms
но и риба не отказвам, особено морски дарове  Twisted Evil

Лени, какви са преимуществата на олиото от гроздови семки? и друг път съм го чувала, но не съм се интересувала. моля, не ме пращай да се ровя из нета като Тралала, че ме мързи  Embarassed

по другата тема нема се изказвам, не съм си променила мнението от последния път, в който сме я обсъждали  Wink

тази вечер провинчалето, по което се прибирам, беше блокирано от демонстранти, половин час за 5 км  ooooh! не разбрах дали беше някакво предприятие, което затваря, но за пръв път да не се ядосам на опашка, даже бях доволна най-сетне да видя и протестиращи на улицата италианци, вече имах чувството, че в тази държава само на думи се протестира.

# 602
  • Мнения: 402
10сент,тъй като тази вечер правих едно от любимите си неща,а именно пиццокери,които са много веге,исках да те питам дали си ги опитвала ?
Олио от семи варии е много гадно нещо,аз съм си на бг.вълна- слънчогледово или от царевица. Peace/за готвене става въпрос/

Фей,язък за всички по-събудени хорица...така ще си отмре и този протест,и онзи на камионистите.....много ме е жал,че няма дори и искра за подкрепа от всички други.

# 603
  • Мнения: 6 909
Пицокерите са от Валтелина и не са познати много надолу. Ставало е дума и преди.

# 604
  • в едно миланско село
  • Мнения: 4 125
Пицокерите са от Валтелина и не са познати много надолу. Ставало е дума и преди.

освен това с толко сирене и масло ще и' развалим режима тотално  Joy

ФФР, и аз събота правих пицокери, които доядох вчера. една от манджите, които са по-вкусни на следващия ден. ти с какво ги правиш? фонтина или битто?

# 605
  • Мнения: 765
Фио, интернет не казва колко време се държат запалени свещите  Laughing. Доколкото разбирам, се палят в неделя напр. по време на обяда и после се изгасят. Т.е. съвсем малко изгаря реално. И аз съм се чудила какви са детайлите на ритуала, но май не кой знае какви в крайна сметка.

Гледах Троппо амичи днес. Няма нищо общо с Quasi amici, защото и заглавията на френски нямат нищо общо  Laughing. Забавен е, аз за съжаление гледах едно видео с кофти звук, но не ми се търсеше много. Нещо се идентифицирах с главните герои, само че с още две деца.  Rolling Eyes

# 606
  • Мнения: 2 603
Матео е от валтелина и като ходим при техните правят пицокери, но на мен не ми харесват чак толкова много Sad иначе риба и морски дарове обожаван във всякакви форми затова мисля, че месото няма да ми липсва толкова. Млечни продукти почти не ям, но просто нямам желание, не заради някакви убеждения. Като ми се дояде нещо не се лишавам.

# 607
  • Мнения: 5 710
не, никога не съм правила и не съм яла дори не съм много сигурна какво е.

Фиеамко, аз силно ти препоръчвам това олио. Ако не разхищаваш олио като мен ( аз карам месеци с една бутилка) не излиза скъпо, иначе струва мисля към 5 евро Най-важнте му плюсове са, че има най-ниските стойности на наситени мастни киселини и е пълно с едни съединения, които се наричат  проантоцианиди ( това са мощни антиоксиданти). Освен това има малко по-висока Т усточивост от зехтина, което го прави по-подходящо за готвене.  Аз така или иначе не готвя с олио, ако слагам зехтин или от това олио накрая в супа, когато е готова. Аз го използвам основно за салати, всъщност. Чела съм че е добре да се редува със зехтин, но не знам защо.  На мен лично ми харесва повече от зехтина, точно защото няма тази тежест, която има зехтина. Купувам ето това: http://www.carapelli.it/media/8325/oil_giglioOro_vinacciolo_semi.jpg

забравих да кажа, че съм чела че е много полезно за очите също има доста вит.А тоест.

# 608
  • Мнения: 6 909
По тукашните магазини продават formaggio pizzoccherino, направо така го изписват. Ако наблизо имате Iperal - това е локална верига за Ломбардия и предлагат доста оригинални продукти от Валтелина. Аз не разбирам от сирена, но мъжът ми се изказа, че bitto било по-подходящото или микс.


Гледах Троппо амичи днес. Няма нищо общо с Quasi amici, защото и заглавията на френски нямат нищо общо  Laughing.
Нямат, нямат. Волна програма на преводачите. Simple Smile Режисьорите са същите, както и чернокожият актьор.
Готини са образите. Laughing

# 609
  • Мнения: 5 710
ако продължаваме да говорим за ядене, има шанс утре ако не и още тази вечер да отворим Коледната тема  Laughing

# 610
  • Мнения: 765
ако продължаваме да говорим за ядене, има шанс утре ако не и още тази вечер да отворим Коледната тема  Laughing

... която аз предлагам да се казва "Коледа и други празници", за да се подсигурим, в случай, че опрем до Великден със същата тема  Laughing.

# 611
  • Мнения: 6 909
"Коледа и други празници"
Joy
Това ми напомни на един комунистически виц:
- Честит битов празник!
- Во истина битов!

# 612
  • в едно миланско село
  • Мнения: 4 125
По тукашните магазини продават formaggio pizzoccherino, направо така го изписват. Ако наблизо имате Iperal - това е локална верига за Ломбардия и предлагат доста оригинални продукти от Валтелина. Аз не разбирам от сирена, но мъжът ми се изказа, че bitto било по-подходящото или микс.


аз ползвам битто, или казера, ако точно не намеря-фонтина, в последните години и тук продават микс от 3 сирена за пицокери, само едно не бях виждала досега  Rolling Eyes

Лени, общо-взето и аз накрая слагам олио, малко са нещата, за които ми трябва предварително като задушавам нещо, или приготвям зеленчуци в уока. там, обаче, ползвам бурро киарификато (не помня на бг как се казва). цената ми се струва съвсем приемлива, ще взема да го пробвам  Hug

освен цветя, изпращали ли сте друго от бг он-лайн магазин? има ли нещо като нашите Коледни кошници? сайт?

# 613
  • Мнения: 402
Много искам да си изясня един път завинаги....
Говоренето за ядене  е под достоинството за тази тема ??  newsm78

Не ,да знам ,щото аз съм от иньорантите и за балет например не мога да се включа.

# 614
  • Мнения: 2 603
Mного интересно ми звучи това олио, ох, нямам търпение да се пренеса вече при Матео и да ядем здравословно  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт