Човек и добре да живее, есента идва и в Италия ( тема 141)

• 30 576
  • 742
  •   1
Отговори
# 645
ами ако се сетя име, да.

мъжа ми не знае какво е касьола, но го произнася с нещо като о с две точки отгоре, не точно ьо:))

# 646
Десита, то е специалитет на Валтеллина, какви са тези претезе към миланските мами, ей там на Якамоз свекървата да те покани. Laughing

По-добре не  Whistling И аз едвам се чудя как да я подхвана, че да се опознаем.

Днес заминаха картичките за Италия, надявам се да пристигнат до нова година поне...

# 647
Az na Mirella й се бях появила с подаръче от БГ едно такова, което го закачат на овцете да дрънка ( не се сещам думата сега) стилизирано  разбира се. Български сувенирС времето разбрах че тия работи ( подаръци, картички) хич не ги впечатляват, 1х ги поканих на вечеря ( в началото), сготвих пиле със сирена/сметана в края като си тръгваха тя ми каза много мило почти на ухо, че те такива работи не ядат. Така че от там насетне моят подход беше да не си давам зор за абсолютно нищо и да не й търся правилния подход. С контакта нещата се наместиха и сега ми липсва много моята свекърва...
Ениуей, може твоите хора да не са чак толкоз... резервирани ( че не е прилично да ги нарека диви)  Twisted Evil не се тревожи просто go with the flow

# 648
  • Milano
За Лени:

http://www.montagnadilombardia.com/ricette/cassoeula.html

https://www.google.it/search?q=cassuola&tbm=isch&tbo=u&a … =1024&bih=546

На практика зеле с костине.

Чакам да си видя другата стена на хола и да разбера що се гъбаркате с мен? Mr. Green
Не стига, че се разочаровах, че онова било картина, а не гледката от прозореца.

Како, ще ти заделя една скишета, защото не вярвам да се вдигнеш да дойдеш на Коледа.
Утре, като заведа малката при баба й ще си дам заявката, Laughing и ще питам, но мъжа ми казва, че не го правела с краци Mr. Green и т.н.

Но като си помисля Дзампоне-то ми харесва.

Обаче е само срещу ''менкане'' с изпитана рецепта за пиццокери, обяснена като за...начинаещи (не мога да нареча себе си малоумна все пак Joy).

# 649
ами ако се сетя име, да.

мъжа ми не знае какво е касьола, но го произнася с нещо като о с две точки отгоре, не точно ьо:))

Aми не е 'касьола', ама на български нямаме такива букви... касъуьола Laughing
http://it.wikipedia.org/wiki/Cassoeula
Аз не съм го яла това нещо, избягвала съм го досега. Simple Smile)))))

# 650
О не, аз нямам проблем с тях, те много ме харесват, но са някак си мълчаливи и не говорят и споделят нищо, но не само с мен, те и с Матео са така и примерно като го разпитвам някакви неща за тях, той не знае и имам чувството, че са си някакви чужди хора. Картичка им пращам защото знам, че ще се зарадват и Матео ще се зарадва, че съм мила към тях.

# 651
http://milanac.ru/wp-content/uploads/2013/10/stadio-di-san-siro1.jpg
за насрещната стена  Simple Smile

рецептата за тази каццуола Laughing я изчетох, но ще прощавате няма да я пробвам. крака, уши, кожи, костине и всичко това в зеле .. не.

# 652
  • Milano
Барба, на теб ти е лесно като произношение, че си учила френски .

Аз хич, не мога да си изкривявам езика и да го докарам поне подобно, но не ми пречи да си използвам определени фрази, особено като някой ме ядоса... Mr. Green

# 653
бай дъ уей един мой приятел фитнес маниак каза че в пачата има сто процента протеини и било много полезно.  аз таква нещо съм яла 2-3х в живота и имам спомен че е нещо от свински крака или глава не съм сигурна, което после се саможелира и се яде желирано или като супа.

това се сетих като четох рецептата по-назад.

# 654
Чакам да си видя другата стена на хола и да разбера що се гъбаркате с мен? Mr. Green
Не стига, че се разочаровах, че онова било картина, а не гледката от прозореца.
Aми, Реджи, кой би си закачил макси снимка на Дуомо, ако не ти! През прозореца и баба може. Laughing

Барба, на теб ти е лесно като произношение, че си учила френски .
А така! И аз винаги съм смятала, че местните диалекти намязват на френски с гласните и затворените съгласни. Peace

Якамоз, а те във Валтелина ли си живеят? Аз познавам малко района, но не много. Simple Smile Понякога през големите жеги през лятото минаваме оттам в търсене на въздух, годен за дишане.

# 655
бай дъ уей един мой приятел фитнес маниак каза че в пачата има сто процента протеини и било много полезно.  аз таква нещо съм яла 2-3х в живота и имам спомен че е нещо от свински крака или глава не съм сигурна, което после се саможелира и се яде желирано или като супа.

това се сетих като четох рецептата по-назад.
Ако трябва да сме по - точни в желираната пача. Препоръчва се 1-2 лъжици сутрин на гладно

# 656
  • в едно миланско село

Aми не е 'касьола', ама на български нямаме такива букви... касъуьола Laughing
http://it.wikipedia.org/wiki/Cassoeula
Аз не съм го яла това нещо, избягвала съм го досега. Simple Smile)))))

Барбич, по миланско "уьо"-то се слива в един звук, който само на живо мога да интерпретирам  Mr. Green

инак, и за теб, и за Лени, какво им е на наденички и ребърца в зеле? даже много беге манджа ми звучи  Laughing

Реджи, верно е, че няма да се вдигна, ама вече така ми се прияде, че ще си сготвя. вместо пържоли - касьуьла, или както и да се пише  Joy

Деси, каня те, когато искаш на пицоккери. не  мога да преживея първият ти контакт с тях да е от дехидратирано пликче  #Crazy
само, нека да е хладничко  Laughing

# 657
  • Milano
За да довърша обзавеждането, ето входна врата, столове и...статуя на съпруга Laughing:

http://prikachi.com/images.php?images/599/6839599Z.jpg

Сега ме мързи да се ровя, но ако държите ще ви пратя някой ден снимка от моята стая в София. Laughing

Барба, имах предвид че де да имах изглед към Дуомо от прозореца.
Между другото ми е монумент н.1 в света, а сред фонтаните е Ла Фонатана ди Треви.

Последна редакция: вт, 10 дек 2013, 23:21 от regina di cuori

# 658
Barbabeau, да, живеят в Тирано, миналата година ходихме до Бормио да караме кънки и с червеното влакче (как се казваше, не се сещам) до Сан Мориц, беше супер изживяване. Много красива природа има.

Аз пача много обичам.

# 659
аз понеже от 1-2 дни проучвам как се прави автентичен руски борш и съм на тази вълна искам да кажа, че скоро не планирам да ям субпродукти.  Наденица с кисело зеле ми е любимо. Ребра също:)

Мен ме учуди, че Дамиано извади гаси произношението за тази касьола  Mr. Green

ааам детенцето защо не е в червено-черната гама  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт