Човек и добре да живее, есента идва и в Италия ( тема 141)

  • 30 574
  • 742
  •   1
Отговори
# 630
  • Мнения: 204
Аз живея в къща ,до мен в общ двор има още две къщи  в който живеят едно възрастно семейство и вдовец.
Като готвя нещо и е отворено все питат какво готвя и искат да опитат,затова и им нося.Сега като живея в селцето, виждам разликата от Милано.

Преди да легнат мой те момичета ми казаха ,че искали да правят купон в нас ,аз идея си нямам с какво да ги забавлявам тези деца.Моля ви, дайте някой идея.Децата са на възраст от 5 до 7 години.

# 631
  • Мнения: 5 710
Феиам, довечера ще видя каквои  ще разбера, засега разбрах нещо но не мисля, че ти върши ,раабота не и в този компактен вид. Едното място ( проверено) е р-та на хотел Метрополитън, но на сайта им не откривам специалните им менюта. Другото е кетъринг клон на Ред Девил, които работят и с 'физически лица', казва се http://outofthebox.bg/index.php?route=information/information&am … ;information_id=4 , Но там също няма конкретно коледно/б.вечер меню както на кетъринга на МОТТО не се ориентирам в сайта им. Засега толкоз.

# 632
  • Мнения: 402

Фей,пицоккерите ги правя със сирене каквото има /да не ти казвам и за соттилетте  Mr. Green/ ,но пък освен със зеле ,ги правя и със разл.зеленчуци. Ако имаш и др.рецепти ,казвай веднага  Peace

 newsm78 newsm78 Confused
ше си траем и за зелето, т'ва да не ти е касьла? (не знам как да го напиша) Joy

[/quote]



Фей,не разбрах какво против имаш зелето ? newsm78
Аз за първи път съм опитала пицц. във Фополо ,и бяха с картофи и зеле - мн.ми харесаха и затова се заинтересувах от тях.
Купувам си ги от супермаркета и на самата опаковка на първо място в рецептата е написано зеле /но можело и със  спанак или косте/
После видях една рец. със разл.зеленчуци.
А сега кажи тогава как ти ги правиш ?

Иначе ,соттилетите ги използвам много като заместител на всички формаджи.
Ризотото го правя също с тях.

У Германия пиццокери Нема ...що да се абим.. Wink Mr. Green Hug Hug

Тралала,предполагам  разбираш ,че го казвам на майтап... Hug
Но ще ми е и наистина любопитно да знам дали ги има в Германия.. Rolling Eyes
Като ги намериш ,обади се . Hug

Мирелла2000,какво беше това включване лампо за моите кул. способности.. Mr. Green,и после пак потъна.. Rolling Eyes Дай отчет  Peace

МГ,начи сте се върнали в Ит.
Е,как е малкият,белега му и т.н. ? Rolling Eyes
  

Последна редакция: вт, 10 дек 2013, 14:16 от fio'

# 633
  • Мнения: 1 545
Ще чакам някоя миланска мама да ме покани, че да разбера и аз що е това пицоккери (има да си чакам де, никой не се е засилил да ме иска  Twisted Evil)
Аз пък правих сърмички от лозови листа, че ми се бяха прияли. Това в събота вечерта, за да използвам фурната, че правих пица за вечеря, и за да ги предложа като гарнитура на гостите в неделя. Ама като не бях правила преди това, се наложи да се обадя на сестра ми (добре, че не си беше легнала, тя обикн. с кокошките си ляга  Laughing), та ми каза как. Станаха супер!
Днес обилалях за подаръци. За сега съм осигурила за сестра ми, зет ми и мъжо. За децата отдавна са измислени. Остават майка и племенника, а за итал. рода ще му мисля от София.

Последна редакция: вт, 10 дек 2013, 14:34 от dessita

# 634
  • Мнения: 402
Ще чакам някоя миланска мама да ме покани, че да разбера и аз що е това пицоккери (има да си чакам де, никой не се е засилил да ме иска  Twisted Evil)


Дес,за да видиш ,че ти вольо танто бене - каня те веднага ! Hug

# 635
  • Мнения: 1 545
Да, а аз веднага се юрвам на самолета  Joy

# 636
  • Мнения: 6 910
Пицокерите се правят с вердзе, така си е. По ресторантите така ги сервират, свеки така ги прави, та дори и аз - онези два пъти. Simple Smile))) В интерес на истината не е трудно, ще взема да приготвя скоро.

Тралала, ако в Германия по принцип се намира паста от grano saraceno (елда), дори и да няма баш пицокери, мисля, че би могла да намериш заместител, макар и с друга форма. Останалите съставки са лесни и универсални, понеже са картофи, зеле, сирена и масло. Всъщност това ядене на мен поне ми прилича на нещо по-близо до северните кухни (германия, австрия...), отколкото типично италианската кухня.

# 637
  • Мнения: 6 910
Ах, сред блоговете за обзавеждане, на които хвърлям око, мисля, че попаднах на хола на Реджи. Joy

# 638
  • Мнения: 5 710
отсрещната стена нямаше ли я снимана  Simple Smile

заинтригувана съм с теси пицокери. ще проуча въпроса и ще действам!

# 639
  • Milano
  • Мнения: 4 364
Ах, сред блоговете за обзавеждане, на които хвърлям око, мисля, че попаднах на хола на Реджи. Joy

Magari. Laughing

пп. отсрещната страна нали ви я показах - елхата. Laughing

опс, сега видях, че онова било картина, аз го видях като изглед от прозореца. Joy

Бъзикай се ти. Купила съм кутии с бонбони за подарък точно с такъв изглед. Mr. Green



Ами, напишете де някоя рецепта с пиццокери, че и на мен ми се приядоха.
Само един път съм ги яла в Ливиньо и бяха много вкусни, но като че ли имаше само нещо като формаджо фузо отгоре (възможно ли е?).

Десита, то е специалитет на Валтеллина, какви са тези претезе към миланските мами, ей там на Якамоз свекървата да те покани. Laughing

Фейам като каза касьола и се присетих какво да кажа на свекървата да сготви за празниците, ммм.


Мъничето днес имаше температура и го болеше ухото, никаква детска градина и работа. Спахме до обед, докато не се върна съпруга за обедна почивка, т.е. след 12.30. Laughing
После- при педиатърката, добре че няма отит.

Последна редакция: вт, 10 дек 2013, 19:02 от regina di cuori

# 640
  • Мнения: 1 545
От толкова приказки за пицокери, докато пазарувах, попаднах на една  буста, от тия дето се прибавят във вода и се варят, полуготови, та си ги купих да опитам  Twisted Evil. Споко, милански мами, няма да ви се натреса с претенции за нагостяване  hahaha.

# 641
  • в едно миланско село
  • Мнения: 4 125
ше требва мноу бързо да действам с олиото на Лени  ooooh!
изобщо не помислих за вердзе, хем споменах касьолата. веднага нашенското зеле ми изникна в главата  Joy

как да е, и вердзе не ползвам, може и моя да е вината, но аз все цели ги виждам тези ... хм, зелки, и ми идват в повече и като място, и като употреба. ербетте и биеттоле слагам, ако много ме мързи - замразен спанак.
Лени, ник'ва философия няма за пицокерите, купувай и прави, нема нужда от четене, пък и каквото имаше - ти го казахме. моля само да не слагаш соттилетте  Mr. Green

Реджи, ай и аз като Десита, вземи ме покани като прави свекърва ти, но само ако не слага глави, уши и краци  Sick

пс. ох, точно мина претето за благословия. това прете за пръв път идва и ако не ме мързеше щях да ви разкажа диалога (щото мъж ми си трае  Joy).
накрая вика "къщата е украсена, децата са усмихнати, отворихте ми вратата си, даже и икони си имате, Бог не може да не е с вас и във вас"  Laughing


Последна редакция: вт, 10 дек 2013, 21:43 от feiam

# 642
  • Мнения: 5 710
Значи , пицокерите изглеждат мн алпийско ястие, в Швейцария съм яла подобни неща с много обилни количества стопени сирена, картофи и тн. По всяка вероятност е много вкусна и топла манджа, зимна. Аз ще пробвам. Не знам кога защото напоследък съм по-несериозна в храненето и все нещо опитвам ooooh! , но ще го направя/някога.  Не знам Фио' що реши, че извън алпийския пояс туй ястие е познато, не е медитеранска куФня това.
Соттилетте не ползвам, както и повечето сирена ги гледам само от витрините ( и съответно малко ги познавам), ама нали няма да се сърдите като попитам по няоке време какво сирене да им купя на пицокерите. В моите спомени сиренето за раклет е нещо страхотно, ама не съм яла от години. Което ми напомня че и раклет имаме , не ползван отдавна...

# 643
  • Мнения: 5 710
а сега ми обяснете какво е 'касьола" Grinning
после ще ви кажа какво има на отсрещната стена в хола на Реджи

# 644
  • Мнения: 5 462
Значи , пицокерите изглеждат мн алпийско ястие, в Швейцария съм яла подобни неща с много обилни количества стопени сирена, картофи и тн. По всяка вероятност е много вкусна и топла манджа, зимна. Аз ще пробвам. Не знам кога защото напоследък съм по-несериозна в храненето и все нещо опитвам ooooh! , но ще го направя/някога.  Не знам Фио' що реши, че извън алпийския пояс туй ястие е познато, не е медитеранска куФня това.
Соттилетте не ползвам, както и повечето сирена ги гледам само от витрините ( и съответно малко ги познавам), ама нали няма да се сърдите като попитам по няоке време какво сирене да им купя на пицокерите. В моите спомени сиренето за раклет е нещо страхотно, ама не съм яла от години. Което ми напомня че и раклет имаме , не ползван отдавна...
Лени , може ли снимка ? newsm78

Общи условия

Активация на акаунт