Човек и добре да живее, есента идва и в Италия ( тема 141)

  • 30 569
  • 742
  •   1
Отговори
# 660
  • Мнения: 6 910
За да довърша обзавеждането, ето входна врата, столове и...статуя на съпруга Laughing:
Ахахаха, веднага крада идеята за статуя на съпруга у дома! Искам. Mr. Green

Barbabeau, да, живеят в Тирано, миналата година ходихме до Бормио да караме кънки и с червеното влакче (как се казваше, не се сещам) до Сан Мориц, беше супер изживяване. Много красива природа има.
Бернина Експрес. Laughing
Знам го Тирано, била съм. Там е, където ми удариха колата (по-точно на мъжа ми колата на 2 седмици), докато спасявах живота на един дядо - безгрижен велосипедист. Joy

# 661
  • Milano
  • Мнения: 4 364

ааам детенцето защо не е в червено-черната гама  Mr. Green

Е, е сега...претенции. Облича се със съответната блуза, като има мач.


Барба, и втория мъж го имам на статуя Laughing

http://prikachi.com/images.php?images/704/6839704k.jpg

Вляво като статуя, в средата - на снимката.

Все пак по-добре статуя от гонфиабиле...по-дура е. Joy

Последна редакция: вт, 10 дек 2013, 23:19 от regina di cuori

# 662
  • Мнения: 2 603
Да, точно Бернина, беше много красиво по пътя, после там се поразходихме и хапнахме... Не знам, самото градче не е нещо особено според мен, но е приятно, спокойно, леко скучно.

# 663
  • Мнения: 6 910
Можеше просто да кажеш, че е този с коронката. Laughing

# 664
  • Мнения: 653
касиюулата е вариант на свинско със зеле, аз я харесвам.

за Лени дето иска лампи4ки: близо до нас един ентусиаст си украсява цялата къща с лампи4ки: http://www.lacasadibabbonatale.com/
има и статия в кориере за него: http://milano.corriere.it/milano/notizie/cronaca/13_dicembre_06/ … 683485977a2.shtml


# 665
  • Мнения: 653
10 cent, той кекса не е за Бъдни вечер...още по-зле - за Коледното тържество на детето (резервен вариант - готов щрудел, който само да изпеча).  Laughing
Ванилията я знам какво представлява.


спомням си, 4е в градината имаше списък сладко, солено, ала бала и всеки си записва името в списъка какво ще носи. аз винаги успявах да се запиша за пластмасови 4инийки или лъжи4ки или нещо подобно, въпреки 4е за там битката е най-жестока, та не ми се наложи да бъркам кексове....

# 666
  • Milano
  • Мнения: 4 364
Джоя, много си права. Оня ден сложиха списъка (чаши, чинии, сок, бисквити и торта).
Аз нямах време да се запиша и верно всичко живо беше сложИло чашки и чинийки Mr. Green, за тортата нямаше кандидати още. Laughing А сега и като остъства 2 дена от детска, съвсем...ще взема да им забъркам един кекс със сол вместо захар, та да си знаят за другата година какво да попълват. Mr. Green


Точно се чудих къде съм бляла за тази къща, да я покажа на малката, а тя била чак в Меленяно.

# 667
  • Мнения: 653
аз още не знам кога ще е нашето тържество. предполагам ще ни уведомят предния ден със съответните изисквания за цвят на дрехите. ти естествено си на разположение да се появиш маги4ески в уре4ения 4ас, други ангажименти не може да имаш

# 668
  • Milano
  • Мнения: 4 364
А, да и това. Аз трябва да търся всичко в бяло.

Уредих касьолата. Фей, без глави я прави свекървата, само с ребра. Да запазвам ли едно бурканче?   Laughing

# 669
  • Мнения: 359
Не бях чувала досега за тези пицакури и кацоли,но като гледам май няма да си ги поръчам.Ама знае ли човек.Веднъж попаднахме на един ресторант в Беневенто ли беше ,в Авелино ли незнам и след като се доверихме на собственика за избора,в чинията ми имаше -боб,шкембе,гъби и кестени.Всичкото заедно.Викам си баси този път умрях.Обаче голяма вкуснотия беше.

Фио струва ми се ,че си пред цикъл,та преди да си преминала с брадвата и към суд,дай ми две ясноти относно сладкиша,рецептата на който пусна по назад.Сметаната тази ли е

http://www.granarolo.it/Prodotti/Latte-e-panna/Panna-pastorizzata
Направо я сипвам в сместа или я разбивам първо

Да ви пусна и аз една рецепта на една много лесна торта.В книгата на Бимби е написано торта,но според мен е по скоро някакъв козуначен сладкиш.между другото за бимбито не трябва в никакъв случай да го ползваш само с техните рецепти,книгата е по скоро като упътване за времето на котура.

Значи торта ди розе;
1 лимонена кора,20 гр захар се смилат и се прибавят към
150 гр.мляко,1кубче мая бирена,3 жълтъка/белтъците се смесват с бяло вино и се нанасят на лицето,като стягаща маска/30гр зехтин,350гр брашно 00,щипка сол
това се замесва/меко ,но не лепкаво тесто/ и се разточва на тънък правоъгълник
Разбиват се 80 гр кр масло с 80 гр захар и с тази смес се намазва онзи правоъгълник.Навива се на руло и се реже на пънчета/около 4 см.
Сега тука внимавайте в картинката,че е важно.Всяко от тези парчета се затваря от долу и със затворената част се поставя в подмазана и набраш.тава.Оставя се около час да втаса.Фурната 180 за около 20 мин.
Много е важно отдолу да се затвори добре и парчетата да се сложат добре седнали на затворената част.При печене се надуват още и се получава формата на роза.Много е лесна за изпълнение и много вкусна

# 670
  • Мнения: 5 710
ами много добре, много, наистина ли стават рози? Simple Smile) Ще взема да опитам изглежда елементарно.
/около Коледа ми идват мераци за печене:))/

У нас има едно пандоро Twisted Evil Първият ни дар от брат му, който замина за празниците. Ениуей, отдалечихме го от погледите си т.е качихме го на високо в/у библиотеката да не го виждаме. Само че като легна на дивана  го виждам Twisted Evil . Това пандоро е 3 Марие. И на тази страна , която 'ме гледа'  има 'разрез' вертикален който е с формата на звезда, разбира се , от което завързахме безумен спор как се реже пандоро и аз предложих че този начин хоризонтален е по-щадящ от вертикалните парчетаци, които дават в рекламите и тн. Дамиано явно разсъждавал по въпроса и днес провеждаме втори разговор, че всъщност ние не обичаме пандоро, но, аморе (!), ако си решила да го срежем хоризонтално,  то направо блатове ще се получат, та ако направиш крема пастичера ....ще стане една торта-стелла  Laughing Много смях, обаче както си карам аз насам и си мисля, че всъщност те ще станат като 3 тортени блата и тази идея никак не е лоша...

Кажете сега, че това е традиционен начин за правене на торти по алпийските ширини и дайте мнение според вас ще стане ли  Mr. Green

# 671
  • Мнения: 765
На мен много добре ми звучат и пицикалите, и италианското свинско със зеле. Но и двете са северни неща, вЕрвайте ми. Когато мъжът ми за пръв път подуши свинско със зеле - това, разбира се, беше в България, - ме сграбчи за ръката и почти със сълзи в очи започна да ме моли да не го караме да опитва от това нещо.  Mr. Green
Моят мъж май ще се окаже единственият тук, който не яде бг манджи. Дори баницата, която си мислех, че е ок, наскоро ми призна, че била започнала да му харесва  Shocked, излиза, че преди я е ядял от няма накъде.

Гледах и Куази амичи, който е доста по-смислен и смешен от Троппо амичи.

# 672
  • Мнения: 653
Кажете сега, че това е традиционен начин за правене на торти по алпийските ширини и дайте мнение според вас ще стане ли  Mr. Green

да, разбира се, разрязва се на няколко блата, които след това се разместват, завъртайки ги и крайният разултат е нещо като елхи4ка

Последна редакция: ср, 11 дек 2013, 17:43 от gioia.

# 673
  • Мнения: 5 710
аааа, сега потърсих и видях ка се оформя това дръвче. чак толкова мисля не, само ще отрежа 3 тънки блата от най-долната част да видим какво ще стане:)

чета, че жестомимичният превод вчера на поклонението на  Мандела е бил случайно ръкомахане. Никой не знае кой е този човек и как се е добрал  рамо до рамо до световните лидери да 'превежда'.  Shocked  Ние гледахме 1 час (до Обама) и този човек постоянно 'превеждаше', всяка реч...

# 674
  • Мнения: 653

чета, че жестомимичният превод вчера на поклонението на  Мандела е бил случайно ръкомахане. Никой не знае кой е този човек и как се е добрал  рамо до рамо до световните лидери да 'превежда'.  Shocked  Ние гледахме 1 час (до Обама) и този човек постоянно 'превеждаше', всяка реч...

цирк! сега погледнах в ютюб, уникален е "превода4ът"

Общи условия

Активация на акаунт