За консервирането, или как да си приготвим зимнина! 5-та Тема

  • 88 286
  • 750
  •   1
Отговори
# 435
  • Мнения: 9 485
така  е, сама се хващам само на котлон - там събира малко и успявам. Но е за малки количества, 3-4 буркана. Не като 15-до 30.

# 436
  • близо под тепетата
  • Мнения: 684
Пеп-чо, искам да е питам за тази твоя рецепта - дали ще се получи, ако доматите са настъргани или обелени и нарязани? Нямам такава машинка все още  Confused пък имам много чушки и не знам какво да ги правя. Част от тях замразих за пържени чушки (с яйца) зимата.

Някой пробвал ли е да затваря в буркани готов доматен сос за спагети с кайма? Дали каймата няма да се развали?

# 437
  • Мнения: 9 485
ще стане с настъргани домати, или обелени и ситно нарязани, но ще има семки. А от машинката няма, затова така го пердпочитаме. Но  мама май я прави с настъргани  newsm78
готов сос с кайма може да си направиш, но сега е топло и месо не се консервира (освен при специални условия, дето се слагат консервите в херметични барабани и много висока Т*... по-добре си направи само доматения сос, кайма винаги можеш да задушиш за 10-на минути.  Peace

# 438
  • Мнения: 2 208
Зимата слагаме кайма в буркани и се вари поне 2-2,5 часа, недей да рискуваш, много е опасно лятото да слагаш месо Peace

# 439
  • близо под тепетата
  • Мнения: 684
Благодаря много за бързите отговори!  smile3525

# 440
  • София
  • Мнения: 465
Здравейте,кулинарки! Grinning
Записвам се в темата с едно предложение за сладко от мен http://kafesasmetana.blogspot.com/2013/09/blog-post_1895.html

 Другата седмица се захващам и аз със зимнината, и ще ви следя с удоволствие Simple Smile

# 441
  • Мнения: 2 208
Страхотно изглежда това сладко, браво  bouquet
magito1986 , чушките можеш да ги изпечеш и сложиш във фризера, а свекърва ми прави пържени чушки и после ги слага в буркани, като за миш-маш ги пържи и като отвори буркан му чуква яйце. Но ги стерилизира за капачка. Пиша понеже сега видях, че имаш много чушки и и не знаеш какво да ги правиш Hug

# 442
  • София
  • Мнения: 465
майка ми правеше печени чушки с извара и ги затваряше в буркани.Но нямам рецепта...Ако някой знае нещо такова,да сподели Simple Smile
sisitons  bouquet

# 443
  • близо под тепетата
  • Мнения: 684
sisitons, едната половина ще е рецептата на пепчо, че и домати имам много  Laughing и си харесах и още една нейна-за доматен сос. Другите чушки ще ги направя така-изпържени и в буркани, че фризера вече е пълен със замразени зеленчуци, а за месо тябва да има място  Laughing

"Но ги стерилизира за капачка" = това колко минути са? 15 ли?

# 444
  • Мнения: 2 208
Мисля, че 15 минути ще са достатъчни.
 кафе със сметана , гледай какво намерих, но със сирене, аз съм я правила тази рецепта, някои наистина я правят с извара, но аз съм ползвала сирене, направо е невероятна на вкус, ето
http://www.receptite.com/%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1%82%D0 … D0%B0%D1%82%D0%B0
без лютите чушлета съм я правила, за да яде и детето Hug

# 445
  • София
  • Мнения: 465
Мисля, че 15 минути ще са достатъчни.
 кафе със сметана , гледай какво намерих, но със сирене, аз съм я правила тази рецепта, някои наистина я правят с извара, но аз съм ползвала сирене, направо е невероятна на вкус, ето
http://www.receptite.com/%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1%82%D0 … D0%B0%D1%82%D0%B0
без лютите чушлета съм я правила, за да яде и детето Hug
Благодаря ти  bouquet
а иначе,тази на мама беше с рязани чушки и извара,но нямам рецепта...а тя не я помни,повече от 10г работи извън БГ и не помни как е било... Confused

# 446
  • Мнения: 237
Привет,момичета!Не съм писала отдавна,но метнахме пак зимнината и възникнаха питанки и въпроси  Embarassed
Пепчо,какво количество смокини и захар използва и как го прави сладкото с този фикс?

Аз само 20 компота от праскови съм направила за сега,но се каня тези дни и краставички да правя!
Варналийки нека да споделят наблюдения-цени,качество на краставичките,че миналата седмица видях едни хубави по 1,40лв/кг  Shocked Имам спомен,че миналата година ги купихме по 0,80-0,90лв-1 левче!

# 447
  • Мнения: 105
Здравейте!Искам да споделя с вас каква зимнина съм сложила до момента:-) не че е нещо различно,но все пак ми е гордост. 
   1.компоти-108буркана
   2.грах-10буркана
   3.зелен фасул-12буркана
   4.тиквички-15 плика във фризера
   5.домати-24буркана
   6.манджа от домати и тиквички-4 буркана
Днес мисля да слагам печени чушки със сирене.иначе съм замислила и доста други неща....лютеница,копоолу,апетитка,лютенижа с патлажани,зеле....желанието ми е огромно,но дали ще ми стигне времето мезнам.чао от мен,отивам да пека чушки:-)

# 448
  • Мнения: 690
Записвам се в темата

# 449
  • Мнения: 9 485
'ми добре   Peace Laughing


Пепчо,какво количество смокини и захар използва и как го прави сладкото с този фикс?



ползвах фикса 2/1 - оранжева опаковка. 1 килограм плод с 0,5 кг захар. Затова го и ползвам, много ни е килограм плод с кило захар. http://pep-4o.blogspot.com/2014/08/blog-post_14.html

Общи условия

Активация на акаунт