За консервирането, или как да си приготвим зимнина! 5-та Тема

• 87 732
  • 750
  •   1
Отговори
# 90
от утре, до 06.11 в Била ще има карфиол на промоция - лев за кг, че тази година цената му е убиец.

При нас вече е толкова на пазара  Peace много е хубав, добре, че ме домързя по- рано  Mr. Green

# 91
 #Cussing out язък, че сме селски град. Сега падна на 1.60 тук

# 92
от утре, до 06.11 в Била ще има карфиол на промоция - лев за кг, че тази година цената му е убиец.

При нас вече е толкова на пазара  Peace много е хубав, добре, че ме домързя по- рано  Mr. Green
И при нас преди няколко дни го видях на 1 лв. на едно магазинче  Peace Аз това,което го купих по-рано ми се развали трушията и само дадох 15 лв. на вятъра  ooooh!

# 93
  • Sofia
Някой да има рецепта за сладко от дюли?

# 94
Виж тук http://www.supichka.com/2012/01/blog-post_18.html Hug

# 95
Аз правя "мързеливо" сладко от дюли.Стържа обелените дюли и ги обърквам със захарта,затварям в бурканчета и варя час и половина.Захар и дюли 1:1  Peace Пробвала съм с едно пакетче ванилия вътре и става много вкусно  Wink

# 96
  • Sofia
Благодаря. Днес ги почвам. Купих 3,5 кг. Може да направя и желе.
Зуска, благодаря и на теб, но не мога да стерилизирам. Няма в какво, та ще си го варя по стария начин. И после ще го насипвам в буркани горещо. Иначе и твоя начин е записан в тефтера.

# 97
Някой може ли да ми предложи изпитана рецепта за сладка туршия от зеле, моркови и карфиол? Търсих в интернет, но не попаднах на подходяща, а имам поръчение от мъжа ми да направя такава. Ще съм ви благодарна за помощта  Hug

# 98
ето тази http://pep-4o.blogspot.com/2010/09/blog-post_06.html

Ако ползваш консервния фикс на Доктора, също става сладникава - по пакетче е 300 гр. захар, но с 400 приятно сладни

# 99
Благодаря ти пеп-4o , но в туршията трябва да има и зеле. Ако заменя краставичките със зеле дали трябва да се променят пропорциите за другите съставки? Иначе фиксове не ползвам.

# 100
Благодаря ти пеп-4o , но в туршията трябва да има и зеле. Ако заменя краставичките със зеле дали трябва да се променят пропорциите за другите съставки? Иначе фиксове не ползвам.

е има зеле де, но е малко, защото  не обичат у нас трушия със нормалното зеле.
Можеш да  сложиш зеленчуци каквито искаш - пропорцията на буркан е важна. Свеки примерно я прави с много камби вътре, защото са меки, а карфиола е доста по-хрупкав. А аз правя и само моркови така, за да имам за руска салата.

# 101
Здравейте ! Дано не ми се смеете на глупавите въпроси , но се налага да си ги задам  Rolling Eyes Simple Smile
Искам да направя туршия със сладко киселия фикс на Д-р Йоткер . Ще стане ли в бурканите от Икеа , тези които са със вакуум и закопчалка ?
След колко веме е готова , когато е правена с този фикс ?
И накрая - има ли още по пазарите зеленчуци , защото май много закъснях , но не си бях в БГ ? Rolling Eyes

# 102
има, дори карфиола сега е по евтин от един друг момент в ранна есен. 
С фикса е готова за 4-5 дни, става дори в кофичка да я направиш. Давай

# 103
има, дори карфиола сега е по евтин от един друг момент в ранна есен. 
С фикса е готова за 4-5 дни, става дори в кофичка да я направиш. Давай
Peace  Hug
Много ти благодаря пеп-4о.
Дано да намеря и чорбаджийски чушки и бейби корнишончета ... Изчезвам към пазара на Красно село !

# 104
За радост и на нас все още има зеленчуци по пазара, току-що се върнахме оттам. Карфиола е по 50-60 ст.

Общи условия

Активация на акаунт