Трудно проговаряне! - Тема 15

• 69 153
  • 739
  •   1
Отговори
# 45
  • София
Здравейте да ви поглеждам и аз,

чак голям опит с брейн джим нямаме. Логопедката въведе части от този вид гимнастика и аз после каквото изрових в нет-а, прилагах у дома. Групово се упражнявахме - аз Ева и Жорко  Grinning Имаше някакви клипчета на деца играещи. Та първите пъти гледахме тях, после известно време си правихме наша програма на тази музика. Бях намерила описание на всичките упражнения. Ако кажете ще го търся.
Скрит текст:
Мисля че е добра физическа добавка към други занимания. Ама аз прилагах всичко, което е лесно и  смятам че не вреди  Mr. Green Гледане в очи, масажиране с гъба, брейн джим, разни "мантри"20 мин. след като заспи, хранителни добавки, релаксиращи звуци от природата ... 

За писането по контур и при нас с молива беше така - недостатъчно натиск и едва забелязваща се диря. Затова почнахме първо с дебел маркер. Даже купих едни триъгълни маркери. После минахме на тънки флумастри, после на гел химикалки и сега вече съм купила молив 2В и пак ми се струва твърд. В училище казват трябва молива да е мек - НВ, но НВ никак не е достатъчно мек.

А аз как съм цвърчала от радост като осъмнъх една сутрин с целия хол нарязан в ситни изрезки ... Всяка нормална майка би се скарала на детето си за хаоса. А аз кеф - кеф ... че детето може да реже и ситно вече.

И да се похваля. Жоро си има гадже - ТеРЕРОра  Grinning Той така и казва, досещате се как се казва момиченцето. Поне не я е кръстил УМРЯНА, както съседката Румяна  Wink

# 46
На първа страница линка с логопедите не работи, може ли някой да го погледне, който  разбира?

# 47
  • София
Сега е ОК. Логопедия са си променили страницата . Вече изисква регистрация, за да видиш координати на специалистите

# 48
MIA направо успя да ме разсмееш с това Умряна. Да е жив и здрав ще си нареди буквите и да се радвате на гаджето.

# 49
  • София
Снощи и аз се смях на Теророра hahaha
Шопинг манячки, вижте по какво ме зариби психоложката за преодоляване  на стрес - понеже и се оплаках, че много се оплаква класната от Хриси, защото решава задачите и става да се разхожда. Отделно, че не му млъква устата  Mr. Green http://tanglebulgaria.com/buy.html

# 50
на мен май розови хапчета ми трябват. Днес съм толкова нервна, че и "а" да ми кажеш и започвам да се карам  ooooh! и естетвено детето го отнесе.

# 51
Дони това предполагам за манячките го предлагаш, не за децата  Laughing. Хареса ми релефния, въпреки честно казано незнам как ще ме успокои това  Thinking ама знае ли човек ... А Хриси защо така newsm78, не му се стои на едно място седнал ли?

Ели казах ти вземи някакви мерки  Rolling Eyes, хомеопатия, чайове и т.н. ще си подлудим децата така  Tired И аз снощи си изпуснах моите и после чак ми се приплака от безсилие Confused.

M_I_A посмях се хубаво с твоя хубавец  Mr. Green

# 52
Умряна  hahaha
Аз не съм и се карала на занятия, а просто понеже два вечера спа по 4 часа, а аз съм човек, които събота и неделя и след обяд спи  Laughing, нещо прага ми на чувствителност е паднал и и правя забележки постоянно и за всички. Не съм се опитвала да правим нещо занимателно. Тя кашля постоянно  Tired
Дони, само той ли става? Ще свикне. Офф ние само дотам да стигнем.

# 53
Моите нерви редовно ги изпускам, ама първо ми се реве от безсилие да се справя спокойно и чат тогава виквам... хич не е добре. Алората, дето Пискова я изписа на малкия, дали да не взема аз да я пия...  newsm78

От три дена се чудя защо никой не пише в темата, и пустосвам фейсбук-а, че я умори, пък то нова имало... на мене ми трябва брейн бустер, не на детето... че и обуввките му забравих тая сутрин да сложа в колата, сега е само с пантофи вградината, казах на госпожата, пък тя вика - няма да му  трябват, още не ги извеждаме, не можем да ги оправим...  Shocked И кога ще ги извеждат - напролет???

Да се отчета - трети ден на градина - сутрин реве, после е спокоен, спи, не яде/друго и не очаквам/, играе си с играчки, реди си редички от конструктори, вози се в някакви колички, вечер, като го вземам, е спокоен и звеееерски гладен... това засега.

# 54
Ели то и аз не се карах заради занятия  Crazy ами защото не иска да заспива снощи и си бърбори и все ме закача нещо, ухажва ме - Мамо мноо хубава  Heart Eyes и хем е мило ама толкова ми се спеше вече, казах един път, казах втори път и викнах и то като се разстрои и като ревна  Confused, че се гушкахме и така...

licorn браво на детето щом е спокойно на градината.

# 55
Да ви кажа вече започнах и да не изпитвам угризения  Twisted Evil. Ами така де и аз съм човек. А те умеят да манипулират. Ама ако ме подкупва така мило както теб мибобо и аз ще се предам  Laughing
Ама аз и на занятия и се карам понякога. Тя не разбира от дума става, вика, че няма да прави това. Ама вече не може. Трябва и толкова. Просто трябваше по-ран ода послушам Сеуле  Thinking Още помня думите, които беше написала, че хич не се е и замисляла дали иска, а че това е за негово добро. Ама на...човек се учи от своя опит.  Simple Smile
licorn, хубаво е че е спокоен. Моята също не яде в ДГ готвено. Яде хлаба, сандвичите и тестени храни, ако има и сладичкото.

# 56
eli82eli, много си права!Моята калпазанка предпочита мама да я облича.Седи и чака и за яденето.В ДГ по същия начин. tantrum
Кога ли ще ми падне мандалото? Crossing Arms
За тоалетната само аз я бърша.Сега съм залепила два стикера с Мини откъде докъде да къса тоалетна хартия, че като започне да си прави топки, отиде рулото. ooooh!

# 57
.......Сега съм залепила два стикера с Мини откъде докъде да къса тоалетна хартия, че като започне да си прави топки, отиде рулото. ooooh!

смятай колко сме изобретателни в неволята си  Joy Joy Joy

само ще ви успокоя, че и деца в норма има такива калпазани Hug, на приятелка детето е на 7г и вкъщи тя го храни  ooooh!

Ние тази вечер цял час редихме магнитната мозайка  Crazy, направо се уморих ама то защото все аз редя, той опитва да се включи обаче гледа от картинката точно цветовете а те на се същите Whistling. Примерно трябва да сложим 4 кръгчета и на картинката с в синьо, да ама в комплекта има само 2 сини, другите са червено и зелено и той се ядосва, че не става същото Rolling Eyes. Сега обмислям вариант да чертая картинките наново в корела със цветовете които има в нашия комплект Crazy. С треножора за молив сякъш ще станат нещата, той сега нямаше много желание, но го хвана правилно и имаше нормална сила на натискане.

# 58
n_alex76, и ние сме като вас. А познавам деца на по три години, които и себе си обличат в ДГ и помагат на другите. Нещо явно аз греша във възпитанието.
 mibobo, радвам се че тренажора помага  Simple Smile. Моята също би се изнервила, ако не мога да се наредят точно схемите. Те пък защо са ги направили така  ooooh!
Моето дете вчера баба разказва взела едно старо букварче от време оно и четяло " Б У К В А ЛЪ - БукварШ". Винаги слага ш, когато р е в края на думата. Но така може да каже р, ако е в средата или в началото не може. Също имаме проблеми със "ш" и "с" не ги казва много чисто. Аз ли съм сбъркана или за мен това не е от такова значение, а по важното е да се научи да комуникира добре newsm78. Имаме упражнения за звуците с и ш, но в момента само се лигави и не желае да ги прави.
Забелязвам положителен ефект от ДГ. Хриси започна да търси повече в играта децата. Естествено не може да проведе кой знае какъв разговори, но ги търси съзнателно. Много не им се нрави обаче командирската жилка на дъщеря ми. "Ей момиче ела да си играем. Седни на люлката. Чуаш ли сядай. Хайде да се люлеем. Момиче, ставай от люлката. Хайде да се пързаляме. Ела да се пълзаляме. Искаш ли да се пързаляме? Чакай къде отиуаш. Ела да игаеммм. Ел на пълзалката"  Joy

Последна редакция: пт, 11 окт 2013, 11:18 от eli82eli

# 59
  • София
Принц Уилям си е намерил 2 девойки в градината, които да го обгрижват. Що да си обуе сам обувките, като Вики му ги обува. Александра се грижи шишето с вода да е пълно Joy
И вече официално да се похваля - записах се студентка Joy Понеже се чакаха няколко часа по опашки и всички ми се чудеха на акъла как съм се навила да уча точно Специална педагогика  Mr. Green А с инспекторката се бъзикахме, че имам 5г стаж и тя вика - ти си направо за специалисти, не за не специалисти  Joy

Общи условия

Активация на акаунт