Трудно проговаряне! - Тема 15

• 69 154
  • 739
  •   1
Отговори
# 60
Принц Уилям си е намерил 2 девойки в градината, които да го обгрижват. Що да си обуе сам обувките, като Вики му ги обува. Александра се грижи шишето с вода да е пълно Joy
И вече официално да се похваля - записах се студентка Joy Понеже се чакаха няколко часа по опашки и всички ми се чудеха на акъла как съм се навила да уча точно Специална педагогика  Mr. Green А с инспекторката се бъзикахме, че имам 5г стаж и тя вика - ти си направо за специалисти, не за не специалисти  Joy
Ама вярно е това, защо да го правят щом друг чудесно се справя  Joy
Поздравления. Успешно дипломиране.   bouquet После и логопедия  Simple Smile

# 61
Момичета, имам питане. Дъщеря ми (5 г.) посещава отскоро логопед. По принцип проговори по-късно (на 3г.) като вече произнася всички звукове, но не винаги произнася ясно думите и звуковете във всичките конфигурации. До някъде това се дължи и на факта, че мноого бързо се опитва да каже всичко. Започна от миналата седмица (заради което и отидохме на логопед) да заеква леко, което според логопеда на пръв поглед е т.нар. функционално заекване. Когато е спокойна и не бърза, не запъва.

Това, което ме притесни е, че логопедът спомена, че при децата с по-късно проговаряне, които не проговарят правилно, а постепенно, в почти 90% от случаите се наблюдава и дислексия и дисграфия. Това го спомена след размисъл след първия час. Честно казано на мен ми звучи съмнително, още повече, че по време на диагностиката не видя нищо притеснително даже констатира, че почти била догонила връстниците си. Питането ми е действително ли е толкова голям процентът или ми е казано с други подбуди?

# 62
  • Най-сетне у дома
Това, което ме притесни е, че логопедът спомена, че при децата с по-късно проговаряне, които не проговарят правилно, а постепенно, в почти 90% от случаите се наблюдава и дислексия и дисграфия. Това го спомена след размисъл след първия час. Честно казано на мен ми звучи съмнително, още повече, че по време на диагностиката не видя нищо притеснително даже констатира, че почти била догонила връстниците си. Питането ми е действително ли е толкова голям процентът или ми е казано с други подбуди?

Като сме тръгнали да обобщаваме на едро, аз пък да обобщя, че 90 % от логопедите правят заключения с размах, за да се намират на работа. Некоректно казано, да, но също толкова некоректно звучи и поредният изказал се логопед. Също толкова вярно щеше да е да се каже, че всички късно проговорили деца са хиперлексици. Аз съм говорела правилно и смислено много преди втората ми година, но имам дислексия и дискалкулия до степен, че се наложи да завърша като частен ученик.

Не, не е вярно това за 90-те % с дислексия и дисграфия. За съжаление, дислексията гази на непредвидим принцип. Моят син също проговори на 3, виждаш го на колко е сега, а вече пише и чете съвсем правилно. По-скоро бих прогнозирала трудности с разказвателните предмети при късното проговаряне, но и това е общо взето според индивидуалния случай. Синът ми определено ще има с анализите, но пък ще компенсира с юнашката си памет за дати и последователност.

Което не означава, че с детето ти не трябва да се работи  Peace  

# 63
Тази логопедка май си търси клиентела в дългосрочен план...бих я сменила, на какви ли не сме попадали ние родителите.

# 64
Дони честито студентство отново  Mr. Green, леко следване и дипломиране Hug . А Гого значи въобще да не го мислим, другите могат само пример да вземат от него  Joy

# 65
Благодаря ви, момичета, честно казано и аз разсъждавам в подобна насока Hug

# 66
  • Най-сетне у дома
Дони, честито! Много се радвам за теб и мъничко ти завиждам, макар, че с работа, две деца и следване, това си е голямо натоварване! Мисля си и аз отдавна да запиша някаква такава специалност. Честно казано, не се сещам за нищо по-възнаграждаващо от това, да видиш как децата се променят и напредват под твоите грижи и помощ   bouquet

А ти изглеждаш толкова боен и способен човек, ще се справиш.

Wild poppy, и аз бих се поогледала за логопед, който не говори така общо. Стереотипите на професионалистите в областта на детското развитие, са за сметка на децата. Макар, че дори и да се случи на дете да има дислексия и дисграфия - това не е присъда. Аз съм дислексик и професията ми е писане  Laughing

# 67
Доника, поздравления за куража и успех в следването.

# 68
мибобо, даваш ли Киндинорма?

# 69
Да съвсем стриктно  Simple Smile

# 70
Ами отзиви някакви  Simple Smile. Или е рано още за такива.

# 71
Ами той го пие само 10 дена до сега, докторката ни извика като направи 25 дена да видим как е. Иначе видимо е по-спокоен и в добро настроение  Simple Smile, аз не помня от кога не се е смял така Mr. Green . Пак се сърди, но е по-сговорчив и по-бързо му минава иначе за концентрацията не мога да кажа, че съм забелязала някакъв голям напредък. Ината му е голям и с това как ще се справяме незнам  Rolling Eyes. Оня ден логопедката излязла по време на часът да се оплаче на майка ми  Tired , давала му първо да прави разни игри и после като почнала да го кара да повтаря различни думички, за да оправят произношение и т.н. и направо се обърнал и й казал - Няма, искам ходи баба ooooh!.

# 72
Благодаря за отговора. Ще пишеш тогава след прегледа  Simple Smile А малкия ходи ли на ДГ?

# 73
  • София
Моя син всеки път при логопеда казва "Няма, искам ходи мама", това е съвсем в реда на нещата и логопеда всеки път му отговаря "като си свършиш задачите, отиваш при мама".

Направи ми впечатление как и твоето дете говори в 1во и 3то лице едновременно, точно като моето. Като Петкан от Робинзон Крузо - веселба...

# 74
Не моето няма проблем с логопеда, в смисъл отива с желание и много я обича, но някои упражнения не иска да ги прави(най-вече такива да повтарят думички и да произнася различни звуци) и взе много да се инати и не приема уговорки, като каже че няма да работи и край  Rolling Eyes. Понякога успява да го склони с обещание, че ще му даде кола за вкъщи  Crazy. А иначе с лицата сме много зле, той все още не е започнал изцяло да говори за себе си с "АЗ" и се бърка много, понякога си говори в 3-то лице.

Ели на градина не ходи още  Rolling Eyes, миналата година аз не го записах, тази вече си кандидатствахме но то едни точки и класирания и нашия набор е голям и не го приеха. Имаше място в една градина на другия край на града но не кандидатствах там, че часовете ни за терапия са на обяд и майка ми трябва да ходи да го взема и води по тролеите а зимата при нас е страшно. Уж чакам за място по НГ в кварталната ама ще видим, ако не догодина направо на предучилищна ще тръгне и направо незнам как ще се справя Tired

Общи условия

Активация на акаунт