Трудно проговаряне! - Тема 15

• 69 155
  • 739
  •   1
Отговори
# 90
Дони, кой като тебе? Hug
Честито и от мен!Леко следване и успешно дипломиране! Heart Eyes

# 91
  • София
Дони, честито! И аз леко ти завиждам. Не заради студентските купони (старичка съм вече за такива), ама така се увлякохме в тематиката, че вече взе да ни влече професионално  Grinning

Я сподели (може да си казвала, но да съм изпуснала), слагахте ли ваксините на 6 и 7 г. на Хриси, които са по имунизационен календар?

Saule , при нас Жоро говори неправилно, но е в пъти по-добър в разказването от сестра си, която се води без проблеми. Тя ако трябва да разкаже нещо елементарно и дори което я влече (например с каква рокля искаш да си облечена, ако си принцеса) се затруднява. Мисли, мисли, започва с ААА и завършва с ЪЪЪ, а по-средата е АМИИИ  Mr. Green
Жоро бърза да разкаже и разказва доста правилно - последователно и с подходящи думи, доколкото ги знае, но в бързината половината не му се разбира. Затова пък има трудности с наизустяването.

# 92
 Тя тази тема нали е малко като отчетна ....И аз да се оплача  Blush ... Хлапето има кариес и в четвъртък сме на зъболкар. Въобще не знам как ще стои на стола, как ще мине, идея нямам.... Tired

Има ли хлапета преминали през това? Направо не знам откъде може да е този кариес, като тя сладко не яде и двамата с баща й сме със здрави зъби ( моята първа пломба беше на 18г , а на баща й на 15 г.)  Tired

И да съм по темата- В момента при логопедката сме на буква В. Имаме сума ти и думи и изречения да учим, а Йоанна тотално отказва да ги повтаря след мен.

Даже едното ни изречение написано в тетрадката е " Мама пие вино". Направо ми иде да го поправя на Водка. Пак е с " В"  ooooh!

# 93
  • София
МИА, не съм му ги била Embarassed Току що гледах Часът на мама - там Манджуков - шефа на Инфекциозна така мънкаше, че чак беше смешен. Ама то такова не е вярно и тн. После излезе един доктор хомеопат, който като обясни някои неща особено за БЦЖ - отказа ме тотално

# 94
Тя тази тема нали е малко като отчетна ....И аз да се оплача  Blush ... Хлапето има кариес и в четвъртък сме на зъболкар. Въобще не знам как ще стои на стола, как ще мине, идея нямам.... Tired

Има ли хлапета преминали през това? Направо не знам откъде може да е този кариес, като тя сладко не яде и двамата с баща й сме със здрави зъби ( моята първа пломба беше на 18г , а на баща й на 15 г.)  Tired

И да съм по темата- В момента при логопедката сме на буква В. Имаме сума ти и думи и изречения да учим, а Йоанна тотално отказва да ги повтаря след мен.

Даже едното ни изречение написано в тетрадката е " Мама пие вино". Направо ми иде да го поправя на Водка. Пак е с " В"  ooooh!

ами щом е с В сменяй го  Joy Joy Joy

В нашата тетрадка пък има - Мама си купи чанта  Flutter И моя син взе да не иска да повтаря защо така Thinking, преди повтаряхме много и думички и изречения...

Ох, това със зъба много неприятно, мен винаги от това ме е било страх да не се наложи да го водя на зъболекър Rolling Eyes. Иначе на приятелка детето така правиха на 4-5г два кариеса, и колкото и да се страхуваше малката пък стоя без проблем и не гъкна. Ако има подход зъболекаря (особено ако е детски) и тя ако не е много плашлива ще станат нещата. На друга позната пък беше на 3г, то пищеше ужасно от страх, майка й сядаше на стола и я вземаше в нея си да я държи...ще се справите, не се тревожи Hug

Дони а как се размина с ваксините newsm78 , нали са задължителни Rolling Eyes

# 95
  • София
Само за прием в градина Wink Те до 2г имат и двамата всичко

# 96
# 97
Привет в новата тема.Сега дори нямам време да чета,че махахме на баткото  3-тата сливица в четвъртък и още не се е осиферил.

# 98
kamban4o,
бързо възстановяване на детето! Добре е, че сте я махнали, че може да направи много поразии.

simpatiuh4e,
стискам палци да мине бързо и безболезнено! Направо изтръпнах, като си се представих на твое място. Tired

Дони,
луди купони ти пожелавам! Party За изпитите е ясно, там си в свои води, ще ги вземеш.

Нищо ново покрай нас. Дребната е лепнала вирус, но това не пречи да дивее, както винаги. Да видим, дали ще я закрепя до понеделник.

# 99
  • София
И двете деца ги водя при доц. Кабакчиева. Има много хубав подход към децата. Последният път като ходихме ми каза, че имат специалисти обучен и да лекуват зъбките на "специални" деца и деца с порблеми от аутистичния спектър. Аз съм много доволна от нея, и двамата ходят без страх и си отварят устата и позволяват манипулации (но кариеси не сме правили досега).

Последна редакция: пн, 14 окт 2013, 13:54 от Еndira

# 100
Ние още една седмица ще сме си у дома. Много кащля това диване. Няма смисъл да я пускам като има кой да я гледа. Недоспала и неконцентрирана надали ще има смисъл да ходи на ДГ и да ми се оплакват, че кашля.
Днес си изпроси да се качи на една каручка. В нашия областен град са често срещани  hahaha (как им се радвам на тези емотикони  Laughing) Застана и гледа кончето и не иска да тръгва. Аз я подръпвам и и казвам да тръгваме, а тя ми се изцепва "Чакай Бе за къде бързаш" Joy Та дядото я качи  тя беше щастлива, че се е возила на каручка като Франклин от Вълшебната коледа  Laughing. После изяви инициатива да събере букетче от листа за баба. Доволна съм от нея. Пък аз само и се карах събота и неделя. Колкото повече и се карам, толкова повече слуша изпълнява и е по разбрана  newsm78. И днес ще пропуснем логопеда. Дано сряда да сме на линия.
В неделя се занимавахме с една тетрадка и ми направи впечатление, че не и стана ясно оптъване от рода на "Огради с кръг кръглите предмети"  newsm78. Знае какво е кръг. Ясно беше, че не разбра, но се изнерви. Аз се опитах да и обясня, но тя с беше отвяла.

# 101
Ели возихте се на каручка а  Simple Smile ами нека да има различни преживявания детето. Значи има ефект от скарването а newsm78 . При нас пък е обратното колкото повече се карам толкова по-зле става  ooooh!...много е чувствителен и понеже в момента и баща му вече цяла седмица е в командировка и явно и това си преживява, че те са много близки и направо не дава дума да му кажа и се разплаква или пък се ядосва т.е. първо протестира и после се разплаква Tired.
А Ели това с кръгчето може би не разбира какво са кръгли предмети  Thinking, аз скоро обяснявах точно това. Иначе ако е примерно мечета и зайчета и му кажа да направи кръгчета в/у мечетата и веднага ме разбира, но с кръглите предмети и той се затрудни докато не обясних.

# 102
Да мибобо и за така си мисля, че не разбира, че предметите имат форма. Както миналата година не разбираше цвят, но различавеше цветовете. Как му обясни? В началото и тя така реагираше. Сега вече ми се кара и тя  Tired " Още пет минути бе мамо аааа. Стига ми вика вече. Сядай долу стола. ААААА. Ще игая още"  ooooh!. Жалко, че няма универсална рецепта за детското поведение. Всяко дете е различно и уникално  Simple Smile.

# 103
Ох, Ели хем ми е смешно как те нарежда тази Хриси  Joy, хем хич не е за смях защото ние сме си виновни само това явно виждат децата от нас и започват да го приемат за нормално и да го правят Tired и моят син се опитва да ме имитира сбръчква вежди, сочейки ме с пръст и нарежда  Embarassed

А за обяснението - ами те бяха ако не се лъжа домат, тенджера, топка и други подобни кръглите предмети и другите съвсем различни  молив, стол, краставица и т.н. и просто го попитах кое от тези е кръг и той веднага посочи топката и после му показах описвайки с пръст, че и домата е  кръг и сравнително бързо схвана.

# 104
  • Ню Йорк
Момичета, моя младеж почна  много да не слуша. Преди в детската беше дете за пример, само го хвалеха госпожите. От известно време се оплакват ежедневно от него. И той се държи безобразно. Говори им на малки имена и на "ти". Вика им "лоша госпожа", като му кажат да прави нещо вика "няма пък". Беше толкова кротко и мило дете до скоро, не знам какво го прихваща. Кажете какво да го правя?

Общи условия

Активация на акаунт