Добре дошли, ЮЛСКИ мами 2014!

• 37 954
  • 720
  •   1
Отговори
# 480
Здравейте момичета може ли и аз да се запиша при вас с  EFP и очакван термин 24,07.
Снежанка балеринка с първата ми бременност имах такова зацапване първия и втория месец и лекарката ми предписа (ако не бъркам) дуфастон и почивка,а в същото време каза, че е нормално.Най-добре според моето скромно мнение е да посетиш лекар поне за собствено успокоение  Hug
гледам мислите вече за феталната морфология,но не е ли малко рано  newsm78 аз знам, че първата е 12-та седмица Simple Smile
иначе за мен имам една принцеса която е 3 и малко и сега съм хем много щастлива, че чакаме второ хем ме е малко шубе имайки на предвид колко е дива малката госпожица.
 Hug Hug Hug

# 481
Мерси, момичета.
Ще ви послушам За сега няма нищо.
Ако не ми дойде до утре ще си направя тест и се обаждам
на Доки.
 Hug

# 482
Благодаря.
Аз прочетох доста, просто ми се искаше да разбера дали наистина се случва.
Извинете  ме.
Приятен ден на всички!
Болните мами да ооздравяват и всеки ден да ни радвате с оптимизма и милите си постове.
 Hug
Аз имах такова зацапване 4 дена преди да ми дойде, но не мога да разбера защо се измъчваш така отиди направи един кръвен тест и готово, а и шуър чек също е надежден при положение че вече се води че ти закъснява. Не си създавай такъв стрес за организма да се чудиш бременна ли си или не!

# 483
˙·٠•●СРАМЕЖЛИВКА●•٠·˙ съжалявам!   Не се отчайвай и не спираите да опитвате и чудото ще стане.Hug
Момичета , какво точно представляват феталната морфология и скрининга?Извинявам се за глупавия въпрос но ми е първа бременност,имам само някакви предположения...Сега се обадих на две приятелки с малки бебчета но и двете не успяха да ми отговорят.Какви изследвания са точно и кога се правят?Ще бъда благодарна ако разясните...  Embarassed

# 484
 Беше ми неудобно да питам, но и аз проявявам интерес относно феталната морфология и скрининг. За какво се правят, кога най - рано и пр.  Embarassed
 А кога всъщност най- рано може да се види пола на бебо. Моя мъж ме пита почти всяка вечер, по принцип аз съм доста по - любопитна, но в случая има обрат  Joy

Последна редакция: чт, 14 ное 2013, 15:57 от krisi89

# 485
ето малко информация за тези прегледи : http://www.mc-markovs.com/index.php?option=com_content&task= … 45&Itemid=100

http://www.moetodete.bg/bremennost/kakvo-tryabva-da-znaesh-za-eh … o-izsledvane.html

за пола май беше след 18г.с ама може и да греша

Последна редакция: чт, 14 ное 2013, 16:00 от Мимето14

# 486
Много полезни линкчета,моля който прави новата тема да ги добави.

# 487
И двете се правят чрез взимане на кръв, нищо страшно, за изследване на малформации и увреждания на плода. Едното е за Синдрома на Даун, но знам, че не е на 100 %, а дава малка или голяма вероятност. Правят се в определени седмици, но ние сме далече от тях. Не знам защо сега ги правят на някои или не съм разбрала защо е станало дума за тях.

# 488
Скъпи мамчета, искам да ви попитам кога планирате да съобщите за бременността си на работодателя и смятате ли да носите някакъв официален документ ? Знам, че все още се водим в т.нар. рисков период, но за някои от нас ще бъде много трудно да скрием бременността още дълго, особено когато почти 60 % от времето си прекарваме полегнали на бюрото си или в тоалетната.  Tired

# 489
Не, мисля че момичетата записват часове, защото до колкото знам за ФМ имам много малко специализирани центрове в страната и май малко е сложно с часовете?
Който е минал през това да каже има ли смисъл или не?!

# 490
Скъпи мамчета, искам да ви попитам кога планирате да съобщите за бременността си на работодателя и смятате ли да носите някакъв официален документ ? Знам, че все още се водим в т.нар. рисков период, но за някои от нас ще бъде много трудно да скрием бременността още дълго, особено когато почти 60 % от времето си прекарваме полегнали на бюрото си или в тоалетната.  Tired
Честно да ти кажа, на устата ми е още сега да споделя на шефката ми и да си ходя да полегна. Mr. Green Цял ден се подпирам главата - боли ме, спи ми се, а в устата си имам такъв метален вкус! Гаденето не ме напусна от сутринта! Мисля да обсъдя с АГ от кога най-рано мога да изляза в болнични, защото дълго няма да издържа да лежа на бюрото

# 491
  • Бургас
А кога всъщност най- рано може да се види пола на бебо. Моя мъж ме пита почти всяка вечер, по принцип аз съм доста по - любопитна, но в случая има обрат  Joy

На моя приятелка в 15г.с й казаха че бебето ще е момиче, а на друга която е в 18г.с още немогат да определят, така че пак си зависи от специалиста и апаратурата. Но доколкото съм чувала най-рано пола може да се определи в 4-я месец, така че за нас за сега са само догадки и вътрешно чувство какви ще са бебетата. И аз нямам търпение да разбера пола (макар че за себе си съм убедена че е момченце), че да започна да мисля за имена  newsm53

# 492
  • Телиш/Плевен
Добре дошли на новите попълнения!  Hug Все повече ставаме, а това е повече от страхотно!!! Heart Eyes
˙·٠•●СРАМЕЖЛИВКА●•٠·˙, съжалявам, че не се е получило, но вярвам, че всяко зло е за добро, така че със сигурност скоро ще имаш хубав повод за радост. Само вярвай в това и не спирайте с опитите! Hug
За пола и аз се вълнувам, но ще трябва да почакаме. Embarassed

# 493
Не знам дали е вярно, но съм чувала за някакво изследване, при което вземат кръв и на мъжа и на жената и се гледа съвместимостта. Преди време, докато чаках в една лаборатория да дам кръв за едно изследване дойдоха мъж и бременната му жена и двамата се подложиха на това, но тогава не съм обърнала внимание какво точно им казаха, защото не ме е интересувало.

baby_boom и аз се чудя кога и как да кажа на работодателя още повече, че смятам след нова година живот и здраве да ме няма, но ще видим как ще стане  newsm78

# 494
ами аз началото четях темата на юнските мами. Там си записваха час за ФМ в началото, тъй като в средата на октомври записваха час за края на декември и то май и нямаше достатъчно.
Понеже не са много специалистите, които правят ФМ затова наплива е доста голям. Хубаво е да се отиде на ФМ, аз с първата бременност ходих и на ФЕ (на последното гледат сърцето и кръвоотока на бебето, което е по-малко застъпено при ФМ). С първата си бременност се ходеше най-много при Вили Димитрова от Фемина, сега обаче виждам че часовете са пълни при Марков. Според мен е въпрос на личен избор, тъй като не са и много докторите, едни са доволни от един доктор, други от друг. Въпросът е да получите повече обяснения на ФМ - гледат се всички органи на бебето, разположение на плацентата. На мен така ми откриха ниската плацента в 20 г.с. Peace

За пола - ами зависи как е разположено бебето - някои се крият до последно. Аз раждах с една мама в болницата, на която и бяха казали - момче. И тя беше купила всичко в синьо, на като се роди доктора и казва - честито имате дъщеря hahaha така, че като се роди със сигурност ще разберете. Иначе може да се види след 17 г.с. някъде след 4-ти месец.

Това за съвместимостта е когато имате различни резус фактори и по-специално майката е с отрицателен резус фактор. Слагат се инжекции за да не се изхвърли плода и да може да има следваща бременност.

В началото 11-12 г.с. се прави биоскриннинг при които се взима кръв от вената и се отчита статистически дали плода има даун или спина бифда. Това е статистическо изследване, но ако при него се даде нисък резултат, може да ви посъветват да направите и амниоцентеза.

Общи условия

Активация на акаунт