Есенна КАНАДскА малко преди зимата ;-)

  • 45 225
  • 732
  •   1
Отговори
# 615
  • Мнения: 753
Ако правилно виждам цената на това мляко от линка е 16 долара, а в IGA със сигурност съм купувала горе-долу наполовина на тази цена, на рафтовете със сладкарските неща, точно на Carnation, сега погледнах плика. Виж каква добра идея ми дадохте, утре ще взема и аз да забъркам един домашен шоколад.

# 616
  • Мнения: 429
Вери ако даде идея за здравословен течен шоколад който да се доближава до нутелата и аз ще направя. Помня преди около 3 години когато кърмех шеметче ми беше дала идея за авокадо с какао и нещо за подслаждане но не помня какво и много ми беше харесало. Сега си правим различни здравословни варианти и на всички ни допадат но нищо не се доближава съществено до нутелата.

С бебешка формула си става чудесен домашен течен шоколад!  Wink

Как я карете в тези студове момичета? Аз предпочитам зимата пред горещото лято но си признавам че тази година нещо бързо ми дотежа зимата. Вече месец децата не са излизали в училище в междучасията - първо заради леда сега заради студа. Това всъщност най-много ми тежи. Поне да е минус 20 та да ни пускат навън!  Wink
 

# 617
  • Мнения: 5 714
Simple Smile

Има много вариации, но примерно:
http://www.recipemagician.com/recepti/sladki-izkushenia/leshnikov-shokoladov-mus/
http://www.recipemagician.com/recepti/sladki-izkushenia/surov_te … hokolad_leshnici/

или:

    1/2 чаша кашу, накиснато за 3-4 часа
    3 с.л. кокосово масло
    5 с.л. какао или брашно от рожкови
    2 с.л. агаве нектар (1 с.л. мед)
    2 с.л. ванилов екстракт (2 ванилии)
    1 щипка кайен/чили пипер (по желание)

Всичко се блендира.

или:

2 чаши сурово кашу
1 чаша прясно изстискан портокалов сок
1 с.л. портокалови кори, настъргани
2 чаши брашно от рожкови или сурово какао
1 1/2 чаши настъргано какаово масло (може да се замени и с кокосово)
2 с.л. ванилов екстракт или 1-2 ванилови зърна
3-4 с.л. мед

Всичко се блендира.

Това е крем за цяла торта, количествата могат да се намалят.

# 618
  • Vaudreuil Canada
  • Мнения: 2 610
Ако правилно виждам цената на това мляко от линка е 16 долара, а в IGA със сигурност съм купувала горе-долу наполовина на тази цена, на рафтовете със сладкарските неща, точно на Carnation, сега погледнах плика. Виж каква добра идея ми дадохте, утре ще взема и аз да забъркам един домашен шоколад.

Камбанка и на мен ми се върти в главата цена от порядъка 16-18 долара за килограм обаче но не съм сигурна колко точно е. Като гледам ей тази рецепта пак за около 500 грама шоколад ще отидат едно 6 долара - а реално 750 грама нутела се намира на тази цена (а аз съм си почитател на нутелата ако не стана ясно де  Mr. Green ) Истината е че никога не съм припадала особено по домашния та затова и не ме влече правенето му - за тези които го обичат сигурно ще е тръпка - дано да няма разочаровани, че и продуктите са се променили, а и вкусовете ни също.

# 619
  • Калгари, Канада
  • Мнения: 1 395
kaka_dora, ти стой далече от шоколади и подобни, направо си ми за пример с твоите тренировки и постижения  Hug няма да разваляш поведението, я

Jennie, при нас днес беше 9 градуса (може и повече да е станало, не съм следила непрекъснато) и едно слънце беше пекнало. Айде идвайте насам   tiptoe
Но пък "горещо лято" нямаме, най-много няколко дни да са горещи.

Сега го дават да вали сняг за утре, ама да видим. То мен ако питате, при нас сняг си трябва, че в момента което не е стопено е на черни мръсни купчини.

Цял месец студ и на мен ще ми дойде много, то цяла седмица ми е много. Добре че при нас се редуват студените дни с топли. Като гледам обаче какви студове има на други места и дори се чудя нашите студени дни дали да ги наричам така или да ги прекръствам на полу-студени.

# 620
  • Мнения: 5 714
Още една рецепта за домашна нутела с прясно и кондензирано мляко, без сухо:
http://vkuhniata.wordpress.com/2011/08/15/homemade-nutella/

# 621
  • Мнения: 417
Привет и от мен!

Каква е тази зима, какво е това чудо?!?!?  smile3516
Бях се подготвила за зима, но чак толкова не съм очаквала. Студ, студ, студ на търкалета.

Ние официално се изместихме и сме Oakville-ци. Сега предстои натъманяване на дом, но това е приятната част. Чакам да стане човешко и да мога да си огледам квартала Simple Smile .... Дано това се случи скоро.

# 622
  • Калгари, Канада
  • Мнения: 1 395
denzul , честито местене  Grinning Само хубави неща да ви се случват на новото място.

Аз бях на родителска среща днес. Ще трябва да подобрим бързината на четенето на младежа, иначе всичко е ОК.

Сняг валя вчера и понатрупа, сега ни е пухкаво отвън.  Laughing Утре ако грейне слънце или поне е поносимо студено ще водя младежите да се пързалят. Все 30мин. ми се струва ще можем да си откраднем, стига да не духа.

На мен ми е доста поспаливо тези дни, ударила съм го на четене на романи и на спане.  Wink

А щях да забравя, ето това е за таблета:

https://itunes.apple.com/ca/app/learn-bulgarian-!/id513006346?mt=8 -български за децата, на Влади му харесва
 
https://itunes.apple.com/ca/app/ace-kids-math-games-hd-free/id367798719?mt=8 - математика, Мартин се занимава с лесните сметки, после Влади му помага за по трудните

# 623
  • Мнения: 18
Вери, правиш ли покълнало жито? Ако Да, може ли да споделиш по коя технология? Изчетох доста, но ми се объркаха представите... Cry (часове накисване, на тъмно или светло и тн). Благодаря предварително!

П.С Извикаха ли ви на церемония?

# 624
  • Мнения: 5 714
Житни почти не покълваме.
По-скоро правим пшенична трева и после я ползваме за сок.

Но за да се направят пшенични кълнове, се накисват зърната за 7-8 часа, изцеждат се след това и се покълват за 2-3 дена. Като се изплаква 2 пъти на ден; най-удобно е сутрин и вечер. На тъмно не ги държим. Можеш в буркан да покълваш. Но на мен лично зърнени (най-вече елда) и бобови ми е много лесно да покълвам в едни силиконови сита (продаваха ги в доларамата по едно време; сега не съм обръщала внимание). Като това:
http://www.atlanticpromotionsinc.com/products/2-starfrit/71-kitc … collapsible_.html

Много е важно отцеждането. Също така гледай кълнчето да не стане по-голямо от зърното, ако ще се консумират пшенични кълнове.

Още не са ни викнали на церемония. Чакаме. 

# 625
  • Мнения: 958
Вери, от къде може да се поръча лимец, но в по-големи количества ?
Например 10 килограма, от Щатите излиза доста скъпо доставката, тук дали има ?

# 626
  • Мнения: 5 714
Лимец досега не съм виждала по магазините тук. Само камут и спелта.
Не съм търсила онлайн и не съм купувала.

# 627
  • Мнения: 18
Вери,  Hug Благодаря за отговора. Аз имам такова сито  Simple Smile Не ми е ясно обаче разликата между накисване и покълване (по-точно втората част). Когато казваш покълване за 2-3 дни какво имаш предвид  newsm78

# 628
  • Мнения: 429
Вери Благодаря най-сърдечно за рецептите. Направих първата току-що и Мишел казва: Ммммм - това е направо прекрасно.  Grinning Вместо кашу сложих конопено семе че нямам кашу. Стиснах и малко лимонче. Разкошно!  Heart Eyes

 

# 629
  • Мнения: 5 714
Жени, да, кашуто бих заменила с коноп, макадамия, млад кокос.

Николова, слагаш определено количество пшеница (не много, защото бързо набъбва, особено при покълването) във вода и така държиш 7-8 часа. После отцеждаш, изплакваш хубаво и повече не слагаш да се кисне във вода, защото ще почне да ферментира най-малкото.
След тези 7-8 часа аз лично взимам ситото, изспивам пшеницата с водата, изплаквам хубаво и оставям на спокойствие да си покълват и не на тъмно. Ако това е станало сутринта, следващото изплакване е вечерта. Друго не се сещам т.е. го написах в предния постинг. Но ако има нещо неясно, питай.

Общи условия

Активация на акаунт