Лечение на псориазис - 5

• 244 506
  • 761
  •   1
Отговори
# 15
  • София
Ето и извадката от книгата:Болестта възниква от функционално смущение на черния дроб.Това значи,че наред с прилагането на билки трябва да се спазва и строга диета за черния дроб:Салами(с изключение на диетичните),пушено и свинско месо,както и супите от тях,трябва да се избягват;всякакви видове киселини,като оцет,шира,вино,лимони,портокали,грйпфрути,както и гроздовидни плодове и техните сокове,а и черен касис,са също противопоказни;тук спадат и суровите ябълки,истинското кафе,какаото и пчелния мед,тъй като последните образуват киселини,които болният черен дробне понася.Трябва да се избягват също така консервни риби,пушени риби,месо от консерви,бобови растения,като грах,фасул и леща,и всякакъв вид алкохол.Позволяват се млечни храни,мляко и неговите продукти,салатите да се подправят с кисела сметана,леко месо,като телешко,пилешко,варено говеждо,дивеч,прясна или замразена риба,леки зеленчуци и всеки ден като заместител на пресните плодове-много ябълков компот.Билките се смесват хубаво,на чаша се взема препълнена чаена лъжичкаот сместа,попарва се и се оставя три минути да се изкисва.През деня от този чай се изпиват на глътки от 1 1/2 до 2 литра.Всяка глътка се поема моментално от организма и се преработва
Подкрепям пиенето на билките. Пила съм ги в продължение на година и се бях изчистила. Плаките се върнаха, когато стреса ми се увеличи.

# 16
Чела съм книгата на М. Требен, билките в аптеката как се продават и казват?

# 17
  • София
http://psoriasisheal.wordpress.com/2013/03/05/%D0%BC%D0%B0%D1%80 … 0%B8%D1%81%D0%B0/

http://bilki.bg/productv/213/psoriazis-smes-retsepta-maria-treben.html

Така се казват в билковата аптека - смес на Мария Требен за псориазис. Но със сигурност струват доста по-малко от 15,90  Rolling Eyes

# 18
  • София
Купувам ги от билковата аптека на Поп Богомил /София/ . Пакетът е около 3 лв.

# 19
Наистина всичко е строго индивидуално, и според мен зависи изцяло от вътрешната хармония.
Ето например, аз не обичам месо и никога не съм обичала, и не ям месо. Не пия (чаша червено вино веднъж в седмицата не се брои), не пуша. Храня се здравословно, доколкото е възможно, не хапвам често пържено (веднаж в месеца, или по-рядко).
И въпреки всичко от 7 годишна имам псориазис.
Слава Богу, след стотици проби-грешки попаднах на лекарство, което ме доведе до ремисия.

Би ли дала информация за лекарството, ако е удобно Simple Smile ? Мойта ремисия е от март месец (чук-чук на дърво) след 6-месечно лечение с Неотигазон. Не знам дали е от него, но... сега съм Ок.
MTV , ензими не съм приемала, но забелязах ефект след усилен прием на антиоксиданти и детоксиканти, вкл. израстване на нови ноктета на краката Grinning . При последващ обрив пак пробвах, но нямаше особен ефект (не ги и пих достатъчно сериозно,де...)

# 20
Polly-Wolly  би ли споделила какво си пила за детокс и антиоксиданти?
Аз също имам проблем с ноктите на краката и е ужасно.Даже и по ръцето скоро няколко започнаха да се засягат.
Аз пих преди 2седмици  за черния дроб(да се изчисти малко),и 10 ампули алое.Сега пак ще направя курс с алое.Това,което забелязвам не толкова изпъкнали плаки .

# 21
Zdravei te ! mnogo slab inters zabeliazvam na posledak,neznam za6to sigurno pove4eto ve4e sa se izlekuvali Laughing Dano e taka !Parvo prepora4vam na vsi4ki koito iskat da napraviat ne6to e da se zapoznaiat s vsi4ko za tazi bolest i togava da predpriemat saotvetno le4enie saglasen sam 4e e strogo individualno .Moia savet e parvo namerete (PSORIASIS-ot Nikola Botev Zlatкov - medicina i fizkultura Sofia.1987g.- vtoro preraboteno izdanie) pro4etete  6te razberete mnogo daje za le4eniata koito sega probvat varxu nas!NIAM da SAJALIAVATE samo 6te imate polza ,az sa6to sledia foruma za ne6to  koeto e pomognalo na mnogo xora ,no za sega ni6to.samo otdelni remisii. Tova zaboliavane e pove4e imunno na6ia organizam atakuva tezi mesta i kara kletkite da se deliat 28 pati po  barzo ,no za6to .... ne viarvam samo ot disbalans na 4ernia drob  ...a pri maki deca ! ili ot stres   ...toi vliae  kakto i geneti4no unaslediavane no ...pro4etete ima kakvo da nau4ite .

Последна редакция: вт, 05 ное 2013, 20:39 от baro76

# 22
(PSORIASIS-ot Nikola Botev Zlatev - medicina i fizkultura Sofia.1987g.- vtoro preraboteno izdanie) ...

Гугъл не намери такава книга и автор  Rolling Eyes Да не грешиш името?

# 23
V gugal i az ne ia otkrix tarsete ia v Bibliotekite  sigurno v razdel medicina. 6te potarsia  i 6te pi6a pak,Knigata e unikalna dano i pove4e lekari ia pro4etat ,a ne samo da probvat tui  unui na xorata !

# 24
Nikola Botev Zlatкov e avtora

# 25
Polly-Wolly  би ли споделила какво си пила за детокс и антиоксиданти?
Аз също имам проблем с ноктите на краката и е ужасно.Даже и по ръцето скоро няколко започнаха да се засягат.
Аз пих преди 2седмици  за черния дроб(да се изчисти малко),и 10 ампули алое.Сега пак ще направя курс с алое.Това,което забелязвам не толкова изпъкнали плаки .

Ами пих добавки на Vision Peace. В интерес на истината, преблем с ноктите не смятах, че имам, докато не започнаха да израстват нормално. До тогава смятах, че е нормално да са неравни и с леко изменен цвят. Типичния за псориазис вид на ноктите не съм имала.
Някой тук беше препоръчал шампоан Неовал Тап. За съжаление, аз не мога да го похваля Sad . Нито спря да ми се бели скалпа, нито има облекчение (главата ме засърбява още на другия ден). На Здраве този, който е против пърхот (струва към 4 и нещо), при мен успокоява доста повече Stop

# 26
Zdraveite  i ot men ! Dnes nakarax maikami da potarsi knigata v bibliotekata i ia namerila no i stanalo neudobno i ia vzela taka 4e tarsetia po BIBLIOTEKITE.Niama da sajaliavate ako ia pro4etete ,izsledvaniata stigat do kleta4no nivo, a vidovete le4enia sigurno sa nad 10 zaedno sas satistika na  bolnite za vseki vid le4enie i procentnoto izlekuvane remisia podobrenia i vlo6avane.Uspex Peace

Последна редакция: сб, 09 ное 2013, 08:37 от baro76

# 27
Здравейте,някой да е ползвал крема  на Емилия Байрактарова от Триград?

# 28
Има ли някой ,който е с косопад вследствие на псориазиса?

# 29
Споделям последните си лаишки наблюдения: известно време бях под невероятен стрес, вследствие на който ми се повдигаше дори от кафе, за храна да не говорим.Т.е без да целя бях на сухо гладуване, дори вода не поемах.Резултатът в/у псориазиса беше невероятен, плаките се изчистиха.
Относно лечебното гладуване има много полезна информация в един друг форум.

Общи условия

Активация на акаунт