Отговори
# 15
  • София
И в нашата детска градина госпожите дават поканите на родителите, когато издават детето. Но са деца, обсъждат, говорят, все се разбира кой е канен и кой не е. Моят син преживя по-голямо разочарование от това, че го питат защо не ги е поканил деца, с които принципно не играе. До сега не съм го чула да страда, че някой не го е поканил на рожден ден. За миналата година бяхме канени на 2 рождени дни (от 17 деца в групата). Не съм се съобразявала с това кой го е канил, на рождения му ден поканихме 7 градински дечица. Не виждам нищо драматично в това.

# 16
  • София
и при нас оставяме поканите на госпожите и те ги дават на родителите, не виждам драмата - децата си споделят, няма начин - ето, вчера щерката се тюхкаше, че нейна приятелка ще ходи лятото в Гърция със самолет, а тя щяла да стои в градината /което изобщо не е вярно/. Напомних й, че това лято не спря да ходи наляво - надясно, на което тя ме контрира - но не беше със самолет  Mr. Green

Иначе на рождения ден на децата каним децата, които те са решили - няма как аз да определя, с кого си играят и кого искат да поканят, все пак това са техните рождени дни, не моя  Peace

# 17
и при нас оставяме поканите на госпожите и те ги дават на родителите, не виждам драмата - децата си споделят, няма начин - ето, вчера щерката се тюхкаше, че нейна приятелка ще ходи лятото в Гърция със самолет, а тя щяла да стои в градината /което изобщо не е вярно/. Напомних й, че това лято не спря да ходи наляво - надясно, на което тя ме контрира - но не беше със самолет  Mr. Green

Добре ти го е казала! Винаги може още, нали! Laughing
Децата няма да спрат да се мерят.

# 18
  • Куциндрел
Когато бях ученичка го имаше това с родженните дни и обсъждането на канените и неканените. Не е приятно, но децата не могат да го разберат. Освен да свикнат, че не винаги са желани някъде, друго няма какво да се направи.
То и сега големите са желани или не някъде и не винаги се канят на партита и т.н.

# 19
Аз не виждам драма. По мое време също не се канеше целия клас и това е нормално де.

# 20
Драма няма, нали на именните дни не се кани. Тогава ще дойдат всички.  Laughing

# 21
При нас госпожите не раздават поканите, въпросният татко раздаваше поканите пред непоканените деца  Rolling Eyes Rolling EyesТова ме възмути. А че децата ще си обсъждат е повече от нормално.

# 22
На какво по-точно се възмущаваш?
Как да го направи въпросния татко, например да извика на 5 метра настрани поканените, за да им връчи поканите  Laughing? Или да причаква родителите им сутрин или вечер някъде извън градината, за да го направи уж тайно (дискретно)? Все глупави и неестествени варианти.

# 23
Например да ги остави в шкафчетата малко по-рано, а не като се юрнат всички в "пиковите" часове. Ама като гледам общите мнения тук, се замислих, че май излишно си възпитавам детето да бъде тактично и да не засяга околните.

# 24
  • Пловдив

И според мен има на какво да се възмущава.Човек,ако иска да е тактичен,има начин.Аз не бих се изтъпанила в час пик да раздавам покани на избрани деца

# 25
  • Разград
За първи път, тази година, дъщеричката ми прояви желание да покани 2 приятелчета от групата, имаше и още две, но те са ни кръстничета, те винаги присъстват. Естествено си има други приятелчета, които винаги каним, но от групата за първи път.  Дадох поканите на госпожите и те ги дадоха на родителите, с които аз се свързах по телефона, за да ги поканя лично. Обаче, ние направихме големия празник в детската градина, защото освен тортата, сокчетата и бонбонките, изненадохме дъщеричката си с клоун, който ги забавлява почти час. Всички дечица бяха щастливи, всички участваха в игрите, танците и забавленията. Тези усмивки никой не може да им отнеме, а удоволствието е направо без пари. След това детският рожден ден беше в детски клуб и там беше същият клоун, но за мен истинските искрящи очички на дъщеричката ми бяха в детската градина. Винаги можем да направим един ден незабравим и да не обидим никого. Нито едно дете не заслужава тъга в очите.  Hug

# 26
Например да ги остави в шкафчетата малко по-рано, а не като се юрнат всички в "пиковите" часове. Ама като гледам общите мнения тук, се замислих, че май излишно си възпитавам детето да бъде тактично и да не засяга околните.

Не е възможно. Родителите нямат достъп до шкафчетата на децата и така трябва да бъде. В градините въобще не се допускат външни лица по-навътре от входното фоайе. 
А за какво засягане говориш? Тук не става дума за раздаване на обиди.  Laughing 

Освен това, оставянето на поканите в шкафчетата не винаги върши работа. Децата може изобщо да не ги забележат, а за да им обърнеш внимание, пак трябва да разговаряш с всяко поотделно. И лично да им ги връчиш, пак се случва да ги забравят, а често забравят и да кажат на родителите си и пропускат партито. На госпожите също се случва да пропуснат да връчат покана навреме. Всичко изброено се е случвало на дъщеря ми. Най-сигурният начин да поканиш дадено дете е лично + индиректно чрез родителя.   

И според мен има на какво да се възмущава.Човек,ако иска да е тактичен,има начин.Аз не бих се изтъпанила в час пик да раздавам покани на избрани деца

А кога би го направила? Ще ги причакваш сутрин/вечер на улицата пред градината или какво?! В градините си има установен ред, имат дневен режим, не можеш да отидеш там когато ти е удобно, да извикаш определени деца и да им връчиш покани.  Rolling Eyes Сподели ти как го правиш тактично.

Изобщо, като предлагате подобни варианти, не е лошо да се съобразявате с реда и правилата в детските градини, защото никой няма да ви пусне вътре специално за да връчвате покани.

# 27
  • Пловдив
Little wingels,слагаме ги в шкафчетата,звъним на майките,дава ги госпожата персонално на родителя.Това са тактичните варианти.Мога да извикам и самите деца от стаята,но това не е тактично.При нас покана в шкафче няма как да не се забележи,защото всяка вечер родителите надничаме в тях.

Родителите имаме достъп до шкафчетата,имаме достъп до самата стая на децата.И разбира се достъп до госпожите,които са винаги така любезни да съдействат

Изобщо, като предлагате подобни варианти, не е лошо да се съобразявате с реда и правилата в детските градини, защото никой няма да ви пусне вътре специално за да връчвате покани.

Изобщо май не знаем какво е детска градина  Joy
Когато имам нужда влизам вътре в стаята като си събувам обувките.Всички родители имаме достъп.Дъщеря ми ходи в нормална,държавна ДГ.Не е нещо специално

Дори да нямаме достъп до шкафчетата и стаята,пак не бих се изтъпанила да раздавам покани на избраните.Повечето госпожи съдействат за поканите,а ако не искат,знаят дадено дете кога идва и кога го взимат.Бих ги пречакала.

# 28
Елфита, няма достъп в софийските градини. Детето се оставя до входа и толкоз.
Достъп има само на РС и тържества.

# 29
  • Пловдив
Елфита, няма достъп в софийските градини. Детето се оставя до входа и толкоз.
Достъп има само на РС и тържества.

Това никак не е приятно.Но вие отново един вид ги пречаквате на входа на ДГ.Може да се дръпне детето настрани и да се говори

Не е болка,че детето ще разбере,че Гошко е канен на РД,а той не е.Това животът.Но не мога да приема,че се казва-няма друг начин и не могат да се дадат поканите тактично.Може.Въпрос е на желание и изобретателност вероятно  Wink

Общи условия

Активация на акаунт