АПРИЛското човече учи се да седи вече - тема 4

• 43 074
  • 747
  •   1
Отговори
# 150
да не са гъбички

# 151
valari86 Ью използвам бепантен и съм адски доволна, но на твое място щях да отида при Личния лекар.

Ние хапваме много неща, тиква, морков, картоф, броколи, лук, карфиол, царевица,, тиквички. утре и спанак ще пробваме в комбинация с нещо. Плодове: ябълка, банана, круша, диня, пъпеш, слива,грозде. мисля да му даммалко сок от на, разреден с вода, за имуно стимулант. ама той принципно сокове  не пие.
Учудващо но много харесва оризова каша. Аз му  давам една английска марка, те от там ми ги носят и е доста приятна.
Мляко също обичаме да си хапваме особено вечер. което ме навежда на мисълта, че не мога да го оставя на баба му дори за една вечер, за да изляза.  Rolling Eyes

Слагате ли ги на гърнета? в мартенската тема етох бая ги слагат.
Аз мисля чак към коледа поне 9 месеца да направим, да стои стабилно, сега ще пада от кукуто.  hahaha

Последна редакция: чт, 24 окт 2013, 21:56 от Шаварче

# 152
  • Пловдив
слагам я като стане от сън Simple Smile
В някои от случаите има попадения hahaha

Не го правя с цел, да се научи да го ползва, а да свикне с него, з ада няма драми, когато започнем действителното обучение Simple Smile

# 153
 след някой друг ден почвам да давам месце. исках да давам готови  пюрета, за да не се мъча с готвене, че хич не обичам, обаче като загледах пюретата - ми те са абсолютно гладка маса, а аз досега зеленчуковите пюрета не съм ги правила като "сок", всичките са ми смачкани с вилица и си има парченца, с които Еди свикна и не се е давил или нещо подобно.

видях, че hipp имат чисто месни пюренца и смятам да ги смесвам с моите зеленчуци.

въпросът ми е някой има ли идея какво количество "месо" трябва да сложа като съотношение месо-зеленчуци?

# 154
Шаварче то по принцип и аз използвам бепантен ама мисля ,че обрива е заради смяната на вида на памперсите.Ходихме при личната тя ни каза да я мажа с бактробан ама няма много ефект .
Вчера една приятелката ми каза да я намажа с кремче от невен и днеска виждам че има ефект дано да и минат.Лек ден на всички  Grinning!!!!!

# 155
Да се отчетем и ние. Вече сме 10,200. Биха ни ваксина, взеха ни кръв, с урината се справихме от раз. Като му боцкаха пръстчето не можа да тръгне кръв, та бая го помъчиха, даже боцнаха и другото пръстче, но той даже и не плака, само промрънка.
Ние от около половин месец се въртим във всички посоки. Седим в количката от около две седмици, даже не иска да се облегне. Много са му интересни колите и хората. Като подминаваме някого, чак върти глава и го проследява с поглед. А откакто започна да забелязва кучето само го търси и му се смее с глас. Но не иска грам да стои сам, пустото му теле. Заиграва се за 5 минути и после ни чува целия блок, докато не отида при него.
Столче за хранене има ме като на Coffee_Break, даже 2- от кака и бати. Седалките са от мушама и е удобно- мажете и после лесно бършете. А после масичките си ги ползваха до първи клас.
И да се похвалим- вече знаем сричката "ба".

# 156
Брей,от кога не съм влизала,а вие 2 теми сте изписали.........Как сте момичета?Как са бебоците?И ние растем като гъбки,всеки ден по нещо ново!Усмихнат ден и приятен уикенд  Hug

# 157
видях, че hipp имат чисто месни пюренца и смятам да ги смесвам с моите зеленчуци.

въпросът ми е някой има ли идея какво количество "месо" трябва да сложа като съотношение месо-зеленчуци?
Чисто, чисто, колко да са чисто месни - 40% месо Simple Smile Имай предивд това, като решаваш съотношението. Отделно, че 70-80лв за кг месо на мен поне ми изглеждат доста...

# 158
На срещата на НАПК за захранването се засегна месото и казаха, че трябва да е около 20 гр. сурово месо на ден, за да се покрият нуждите на организма.

# 159

Чисто, чисто, колко да са чисто месни - 40% месо Simple Smile Имай предивд това, като решаваш съотношението. Отделно, че 70-80лв за кг месо на мен поне ми изглеждат доста...

да, знам, че е 40% месото, но не ми се виси на печката постоянно, така че смятам така да процедирам. ако не ги хареса, ще му мисля...

# 160
  • Велико Търново
Да се отчетем и ние. Тегло 9 260г. Ръст-72см. Пълзи като моторетка и само търси къде да се хване и да се изправи. Леглото от 2 седмици е смъкнато за да съм по-спокойна. Седнал се задържа за около 2-3 минути и се гътва. Започваме захранване Rolling Eyes На мен ми струва мисия невъзможна, но да видим. Весели почивни дни от нас  Simple Smile

# 161
Здравейте момичета, ние в петък бяхме на консултация. +300гр. и 3см., но фонтанелката ни се е отворила и се върнала размера от преди 3 м. Сега ще ходим в понеделник на Трансфонтанелна ехография-ТФЕ. Смениха ни и Диавита с Рибчо. Според докторката сме си дебели: 9200кг. захранвам от около месец и сме на кърма. Много съм притеснена. Вихдам че и други мамаи има с такова тегло. Вие колко сте наддали досега >Ние се родихме 2900 и досега е наддал доста: първите 3м. по 1400, после 900гр., 500гр, и сега 300гр. , отивам да приспивам бебо, че и на бати му се спи..... добре че кака спи без мама  Joy

# 162
ние сме около 9и половина. Роди се 3750. Не давам витамин Д. Излизаме много. Дано се оправи бързо фонтанелката   Praynig А каазаха ли ви защо се е получило?
Аз не мисля, че са ни дебели бебетата  Peace

# 163
МИ ние също много сме на вън и според докторката много наддаваме на месец и то само на кърма  newsm78 в понеделник ще отида при педиатърката ни и ще видим и изследването какво ще кажа. Това което аз виждам е чде детето се развива нормално според мен, все пак това ми е трето , ме като да не съм виждала. Опитва се да седи, обръща се, взема сам играчки и си държи главата, т.е всичко му е добре, дано само да се панирам напразно  Praynig.

# 164
  • София
Здравейте момичета, ние в петък бяхме на консултация. +300гр. и 3см., но фонтанелката ни се е отворила и се върнала размера от преди 3 м. Сега ще ходим в понеделник на Трансфонтанелна ехография-ТФЕ. Смениха ни и Диавита с Рибчо. Според докторката сме си дебели: 9200кг. захранвам от около месец и сме на кърма. Много съм притеснена. Вихдам че и други мамаи има с такова тегло. Вие колко сте наддали досега >Ние се родихме 2900 и досега е наддал доста: първите 3м. по 1400, после 900гр., 500гр, и сега 300гр. , отивам да приспивам бебо, че и на бати му се спи..... добре че кака спи без мама  Joy

Таня ами според мен всичко е ОК с наддаването на детето. И ние първите месеци наддавахме по 1 кг. и после постепенно намалихме темпа на наддаване. Не виждам нищо притеснително в това, което казва лекаря. А за фонтанелата - аз давам вит. Д от 30-тия ден по 1 капка на ден. Излизаме всеки ден - разбира се когато позволява времето. Излагам я за малко на слънце.
За трансфонтаненталната ехография - на малката и направиха още в болницата като се роди, но разбира се си го платихме и всичко е ОК.

При нас проблема пък е че - доста и се е затворила фонтанелата, но все пак ми казаха, че до навършване на 1 г. ще и давам вит. Д. Ти даваш ли му? Ако смяташ, че мнението на лекаря не е ОК мисля, че не пречи да се консултираш и с още един.

Общи условия

Активация на акаунт