АПРИЛското човече учи се да седи вече - тема 4

• 43 085
  • 747
  •   1
Отговори
# 660
Ние вчера бяхме на консултация. Наддал е 300 гр. и е пораснал с 2 см. Не мога да повярвам при положение, че беше болен тоя месец и на всичкото отгоре му изби горен резец. Такива проблеми имахме с яденето, изобщо не искаше да приема нищо друго освен мляко в продължение на 10 дни. Скъса ми нервите. Очаквах да е наддал 10 гр. за месеца Simple Smile

Кус-куса категорично отказа да го яде. Днес сутринта пробвах. След като отказа кус-куса, направих попара и пак се пробвах и разбира се, пак отказа. И така отново закусихме АМ.

Питах вчера педи може ли да давам пак каша сутринта за закуска, тя каза може, ама само за 10 дни (нямам идея защо) и после пак да се мъчим с попарата.

Вие по колко плодово пюре (плодове) давате на ден?

# 661
Малък трик за бебета отказващи попарата. Успешно изработен с каката ми и потвърден с племенника ми . 1- правите попара с кърма или АМ (в зависимост какво приема бебчо), 2- давате му сиренце само по малко след или попарата, просто отначало по трошичка за вкус. 3- постепенно слагате в попарата по - малко сирене и намалете количеството на млякото, до пълното му заместване.

Ако и все пак отказва попара, а хапва сирене. Можете да продължите с млечната попара, а да давате сирене към картофено пюре например или към спаначено, също върви със сирене. Можете да му пригответе и сирена каша или сирена супа (ако искате ще напиша рецептите). Лек ден от мен За съжаление рядко мога да ви следа, но мога да измъкна някои и друг трик за злоядо дете, имам голям опит с моята кака, която сега в пубертета прояде много работи  Joy

# 662
Здравейте мами!

Моето малко гомно нищо не ще да яде, максимум 10 лъжици от нещо и стиска устата.
Вече се изправяме и вършеем из секцията и библиотеката. Бях против проходилка, ама откакто пролази не виждам как да го следя всяка секунда да не се лепне на печката или падне от някъде.

Нас в къщи такъв грип ни срази, че вече 3 седмици сне зле. Малкия се задържа, малко сополи има, ама може и от зъби да са.
Подал ни се е единия горен резец.

Малкия не иска на кукуто. Свалям памперса и го слагам, а той започва да реве и да мрънка. Само играе с него. Rolling Eyes

# 663
  • Пловдив
и аз да се разпиша...
Габ няма заместено хранене, не мисля, че скоро ще замести - яде микроскопични количества, но за сметка на това опитва всичко Mr. Green
Давам и от нашата храна, като я приготвям съобразно с нея (с подходящи подправки и без сол).

На гърне я слагам 1-2 пъти дневно, колкото да е запозната с него, след годинката ще започвам по-сериозно hahaha

Проходилка имам, но си стои на тавана при нашите - в такова нещо няма да я сложа hahaha Опитва се да бута уолкъра, но обикновено не и се получава - стои известно време права, след което сяда и започва да си играе с него hahaha Не пълзи изобщо - мята се като рибка на сухо като е по коремче hahaha

Вчера и направихме първата прическа Joy Сега гледам снимки на батко и от този период - ами еднакви са двамата hahaha

# 664
  • Велико Търново
Аз си намерих доста информация относно хематома. Пише, че няма от какво да се притеснявам. А и като че ли сега е по-добре. Дадох му Дентокинд два пъти и мажа по-честичко с Дентинокс. А и той не дава признаци да ги боли. Иначе сиренето го добавям в кашата, попара яде само супа или фрикасе.

# 665
Щастлива и късметлийска нова година и от мен! и да се радваме на здрави и весели мъничета през нея:)
 baloni
 Ние с яденето сме трагедия - принципно е лакома, но само за кърма - с такава наслада суче и няма никакво намерение да се приучава към други храни. Зеленчукови пюрета не обича, хапва каши по 10на лъжички, обича оризови бисквити и нищо друго. Според мен си наддава добре и не я насилвам с яденето. Лошото е, че имам само 2 месеца преди да се върна на работа, а тя няма никакво желание да замести кърменето с друга храна Sad Аз смятам да продължа да я кърмя сутрин и вечер, но какво ще прави през деня не ни е ясно?! newsm78
Да питам мамите от София - дали познавате детегледачка, която можете да ми препоръчате? С тези алергии и неядене, беба не е за ясла и си търся някои да я гледа. За съжаление познатите ми не можаха да ми препоръчат никой.

# 666
inka_fe, сега си спомних, че на баткото ни имаше такъв хематом. Аз нямах представа дори че е хематом, беше в периода на зъбоникненето, май кътници, предкътници - в смисъл задните зъбчета, първоначално реших, че е лапал химикал и се е изцапал с мастило  #Crazy Но се оказа точно хематом и като изби зъба, се скри.

Щастлива и успешна нова година ви пожелавам!

П. П. Само моето априлче ли не лази още и не се изправя? За последното не съм му дала възможност май - още сме на високото ниво на кошарата, но го използваме само за кратка игра в седнало положение. Иначе успя да падне от повивалника и да се гмурне под вода във ваната Embarassed

# 667
Един отчет и от мен.
Ние хапваме супа/пюре на обяд и попара със сирене следобед. През останалото време се кърмим. Елица всъщност си суче на 2-3 часа Crazy , а обедното и следобедното хранене правя в промеждутъка между суканията, но въпреки това понякога иска да досуква, след като е яла. Количествата твърда храна, които приема в момента са 40-50 гр. максимум - примерно пюре от половин картоф и половин морков и един сухар с малко сирене следобед. Струва ми се, че това са оскъдни количества храна, но тя по принцип не е лакомо бебе...
Иначе имаме проходилка, която е комбинирана с уокър. Засега ползвам като проходилка от време на време, защото ръцете ми откъсват - постоянно иска да я разнасям. Не се изправя още и не пълзи. Но седи седнала стабилно и се опитва да сяда от легнало положение. Поради това вече си играе с кака на пода в нейната стая. Wink Освен това е научила и някои мурафети - актуална е по теми като "Как прави дупето?" Mr. Green, дай цап-цап и боц. Това е от нас засега. Хубав ден и успешна седмица на всички! Hug

# 668
Здравейте да се отчетем днеска бяхме на консултация  качила е вече 400гр. и сме 7600кг и сме скромните 67см.,ама маи нещо не я измерихме правилно щото много шаваше .Пак не ни биха ваксината от 6 месец защото аз съм малко болна.

# 669
Малък трик за бебета отказващи попарата. Успешно изработен с каката ми и потвърден с племенника ми . 1- правите попара с кърма или АМ (в зависимост какво приема бебчо), 2- давате му сиренце само по малко след или попарата, просто отначало по трошичка за вкус. 3- постепенно слагате в попарата по - малко сирене и намалете количеството на млякото, до пълното му заместване.

Ако и все пак отказва попара, а хапва сирене. Можете да продължите с млечната попара, а да давате сирене към картофено пюре например или към спаначено, също върви със сирене. Можете да му пригответе и сирена каша или сирена супа (ако искате ще напиша рецептите). Лек ден от мен За съжаление рядко мога да ви следа, но мога да измъкна някои и друг трик за злоядо дете, имам голям опит с моята кака, която сега в пубертета прояде много работи  Joy

И така отказа да яде попара. Вече си мисля, че ми прави на инат това дете.

Сега новият мурафет е таткото подава бибата към устата, той я отваря, аз пъхам вътре лъжицата с попара и той прави някаква физиономия на погнуса и стои с отворена уста, защото не иска да преглътне и така стои по 30-40 секунди. Явно не му идва на ум, че може да изплюе съдържанието като не го кефи. И като види, че му омалява устата да я държи отворена и почва да реве и тогава таткото пъха бибата в устата и той преглъща.

Честно казано не ми пука толкова, че не иска да яде попара. Проблемът е, че гореописаното упражнение ни се налага да го правим и с зеленчуковите пюрета, а понякога и с кашите и това вече ми идва множко. А само до преди 20 дни ядеше като разпран, нищо не ми беше отказвал. Какво му стана на това дете.... незнам......

# 670
  • София

И така отказа да яде попара. Вече си мисля, че ми прави на инат това дете.

Сега новият мурафет е таткото подава бибата към устата, той я отваря, аз пъхам вътре лъжицата с попара и той прави някаква физиономия на погнуса и стои с отворена уста, защото не иска да преглътне и така стои по 30-40 секунди. Явно не му идва на ум, че може да изплюе съдържанието като не го кефи. И като види, че му омалява устата да я държи отворена и почва да реве и тогава таткото пъха бибата в устата и той преглъща.

Честно казано не ми пука толкова, че не иска да яде попара. Проблемът е, че гореописаното упражнение ни се налага да го правим и с зеленчуковите пюрета, а понякога и с кашите и това вече ми идва множко. А само до преди 20 дни ядеше като разпран, нищо не ми беше отказвал. Какво му стана на това дете.... незнам......

Светлана,

Да не са зъби? Малката така и на мен преди Коледа започна да ми отказва ядене, по празниците беше мъчение и накрая като изби 1-вия зъб и започна да яде нормално. Направо се бях видяла в чудо с това дете.
А сега пак започна да ми отказва и да трябва да се правя на маймуна. Е днес разбрах къде е разковничето - просто на моята маймуна и е пуснало да яде пюрета. Иска да си яде нормална храна и да не е пасирана. Взех и кухня и яде като разпрана - седи с отворена уста, мучи и яде.
Та явно ще трябва да минаваме на кухня. И нямаше никакви проблеми - да се правя на маймуна. Седеше си мирно на стола и ядеше без проблем. Направо и аз седях и не можех да повярвам.

Та може да пробваш и така, а ако се гнуси от хапките, тогава пробвай пасирано. Или минете пак само на мляко за 1 - 2 дни...седмица и после пак опитай. Няма смисъл да се мъчиш ти и да мъчиш и детето.

# 671
С баткото всичко беше като по учебник, кифла ще ми разкаже играта.
не иска да яде друго освен кърма, с попара не стана, нито с кус-кус.
Давам и да гризе сухари, слагам и трохи сирене на масичката или кашкавал, на кашкавала му е фен. Винаги успява да го вземе и напъха в устата си, със сиренето не е такъв успеха....
Опитах да я сложа на гърне, пищи, баткото веднага си беше схванал и правеше всичко........Само ми рови и обръща 3бр. саксии и къса листата/ опитва ги на вкус, пръстта също......./ само ни дебне да докопа някой чехъл, като кученце е....
За мамите от Сф, в Комсед има 40% намаление на всичко до 10.01 включително. Аз основно баткото обзаведох, но и на дребна купих разни неща/ гащи, потници, шише със сламка , лъжици, разни музикални играчки/
Избиват и горните два зъба, почти са прорязали.....Голяма мъка с тези зъби. Някои бебоци имат ли вече повече от 4 зъба. Питам, за да знам ще продължават ли драмите с нервността. нас като ни подкараха зъбите, едните избиха, тъкмо се успокои, започнаха следващата двойка........

# 672
  • Sofia
И аз се чудя каква е тази страст по чехлите.Само да види чехъл и веднага го нагризва  Shocked Оня ден едно детенце малко по-голямо от нашата госпожица ни беше на гости и тя го сабу и му нагриза пантофчето!!!Не си спомням батко и да ги е вършил такива.Със саксиите същата работа-от едната на другата.А думичката "Не" само и увеличава удоволствието  #Crazy

# 673
И бебка е фен на чехлите - само гледа да оставим някои и го захапва. Аз ги крия под дижана, но от 2 дни като ме види, че ги мушкам, бърка да ги вади. И продължава да не спи - сега си играе, а ние с баща и сме на динамо вече... Shocked

# 674
И ние сме още на високото ниво на кошарата, и не лазим, и не пълзим още. Слагам я по коремче, но хич, хич не й харесва...

Общи условия

Активация на акаунт