Електронни четци-XI

• 52 998
  • 755
  •   1
Отговори
# 660
И аз реших да си подаря четец. Поръчах си този от Амазон. Тъй като съм съвсем начинаеща, моля да ми кажете, освен калъф, трябва ли да си поръчам още нещо към него.
Нужен ти е адаптер, за да не зареждаш само през ЮСБ. http://www.amazon.com/Amazon-Kindle-Power-Adapter-Keyboard/dp/B0 … 52890&sr=1-16 подобен на този. Може да се купи и от БГ (по-евтино) или да използваш от някой смартфон (ако имаш), но провери дали е подходящ преди това, да не си изгориш четеца. Зареждането през контакта е по-бързо и по-удобно.

# 661
Спунк, ако мислиш да четеш вечер в леглото може да си вземеш лампичка  Peace

Едит: Има калъфи с вградени такива.

Последна редакция: ср, 11 дек 2013, 11:23 от г-ца Зизу

# 662
  • Сред мелниците
Получих подарък -киндъл. Сега се опитвам да сваля книга от читанка, но не успявам. Може ли да ми помогнете?

Книга от Читанка се сваля, като се кликне на някой от форматите. После се преформатира в .mobi и после се качва на четеца.

Аз не преформатирам.  Свалям книгата, напр. от Читанка на компютъра.
Отварям Калибре
  /http://calibre-ebook.com/download/  ,
 качвам книгата в програмата, после кликвам на изпрати към устройството / свързания Киндъл / . Програмата ме  пита:  искате ли да промените формата, защото разпознава че КИНДЪЛ не поддържа дадения формат , кликвам ОК и той се оправя нататък. Става за няколко сек.
Дали ти или програмата ще преформатира, все се преформатира. Аз също ползвам тази програма.
Все едно, когато кажеш изпрах си дрехите, да трябва да уточняваш, че пералнията ги е изпрала, ти - не.
Явно не съм те разбрала. Помислих че първо сменяш форамата и тогава качваш. Поне така си написала.

В началото,  аз лично, по инструкции от Нет-а, първо свалях , правех някакви две папки, вече не помня какви, преформатирах ,  записвах единия файл в една от папките, другия го триех и чак тогава качвах в четеца.
Напоследък, директно кликвам на  иконата на четеца и програмата сама  се оправя. Това исках да кажа.   Огромно облекчение  беше за мен и исках да го споделя с Миринда , която търсеше помощ.  Нещо против?

# 663
...Зареждането през контакта е по-бързо и по-удобно.

Peace
Съвсем изключих за адаптера, защото ползвам един от телефона на детето.

# 664
  • Свищов
А аз вече писах за адаптера - ползвах от телефона, но вече-не. Зареждането е само половин час по-кратко, но батерията ми държи 2-3 пъти по-малко време при еднакво използване. Зареждам си от лаптопа, даже мога и да чета по този начин. За 3 часа е готово. Веднъж на 3-4 седмици не ми е толкова спешно да не мога да го направя и така.

# 665
  • Берковица
Имам Nook Simple Touch, свалям книжки от Ескейп и Читанка, но не всички книжки ми излизат като тръгвам да ги чета/няма ги на четеца, а иначе ми излизат когато е свързан с компютъра/, свалям тези във формат epub

# 666
  • Ямбол
....
Явно не съм те разбрала. Помислих че първо сменяш форамата и тогава качваш. Поне така си написала.

В началото,  аз лично, по инструкции от Нет-а, първо свалях , правех някакви две папки, вече не помня какви, преформатирах ,  записвах единия файл в една от папките, другия го триех и чак тогава качвах в четеца.
Напоследък, директно кликвам на  иконата на четеца и програмата сама  се оправя. Това исках да кажа.   Огромно облекчение  беше за мен и исках да го споделя с Миринда , която търсеше помощ.  Нещо против?
Правилно си ме разбрала - книгата първо се преформатира, после заминава към устройството. А дали ще дадеш първо преформатиране, после изпращане към устройството, или направо ще зададеш изпращане с преформатиране, всъщност е едно и също. Въпрос на настройки. Нищо против нямам, само уточних, че преформатирането така или иначе се извършва.

# 667
Някой може ли дa ми кaже киндълa който е 49 евро в гермaнския сaйт до коя дaтa ще е нaмaлен.

# 668
  • София
Някой може ли дa ми кaже киндълa който е 49 евро в гермaнския сaйт до коя дaтa ще е нaмaлен.
Май няма посочена дата. Тази цена е от септември месец, да не кажа август...

# 669
  • Бургас
Имам Nook Simple Touch, свалям книжки от Ескейп и Читанка, но не всички книжки ми излизат като тръгвам да ги чета/няма ги на четеца, а иначе ми излизат когато е свързан с компютъра/, свалям тези във формат epub
Зависи къде ги слагаш в четеца, трябва да са в Моите документи, Книги за да ги виждаш от четеца иначе ги виждаш само на компютър  Peace
Kate_ sm никой не може да каже до кога ще е на тази цена-може още 2 месеца а може още 15 мин., просто те си имат определено количество, което трябва да продадат на тази цена и като се изчерпи свършва "намалението". Ако си решила да си го вземеш моя съвет е да не чакаш  Peace

# 670
Блaходaря ви   bouquet. Определено ще побързaм с поръчеaнето. A дa ми кaжете кaк стaвa поръчкaтa чрез сaйтa нa гaбко.

# 671
Блaходaря ви   bouquet. Определено ще побързaм с поръчеaнето. A дa ми кaжете кaк стaвa поръчкaтa чрез сaйтa нa гaбко.
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=752259.0

# 672
Минавам само за да напомня, че имаше някои сръчни потребители, които щяха да качват снимки на техни калъфчета за четците  Crazy Бързо да се похвалите, че събирам идеи за следващата "дрешка" на моя Нук  Hug Не, че в нета вариантите са малко, но друго си е българското  Peace

# 673
г-ца Зизу още не съм измайсторила моето, че нямам подходящ плат под ръка, но тези дни ще си набавя и го почвам. Wink

# 674
Аз пък имам проблем с маркирането на цитат или дума. Не става и не става.  Tired

С Nook Simple Touch съм.

Общи условия

Активация на акаунт