За бебета и деца от 0+ месеца, съвети; За бързи въпроси и отговори - 39

• 34 217
  • 783
  •   1
Отговори
# 120
Бяхме дали първата доза антибиотик, когато пуснахме секретите  Tired
На ушите уж нищо им няма - не я болят, но доктора твърди, че и там започвал възпалителен процес и й изписа капки, които така или иначе й капнахме само веднъж.
Тя въобще не стои, капах докато спи, а се върти много и общо взето с капките за уши никаква работа не свършихме.

# 121
  • на последния етаж
Малчо е с разстройство от вчера, няма температура, жизнен е, но има хрема от два - три дни. Давам Био Гая и пръскам физиологичен разтвор (и се кърмим постоянно почти). Някакъв подобен вирус има ли в момента? Какво може да е?

# 122
От няколко дни нослето на малкия хърка, но като дърпам с аспиратора, нищо не излиза, не кашля обаче.Като му е хрипало досега нослето, повечето пъти е и кашлял, и винаги с аспиратор съм го почиствала.

Това ли е задна хрема и как се лекува?

# 123
  • София
Бяхме дали първата доза антибиотик, когато пуснахме секретите  Tired
На ушите уж нищо им няма - не я болят, но доктора твърди, че и там започвал възпалителен процес и й изписа капки, които така или иначе й капнахме само веднъж.
Тя въобще не стои, капах докато спи, а се върти много и общо взето с капките за уши никаква работа не свършихме.

Значи според мен си имате някакъв вирус преминал в бактерия...обаче какво точно, може би утре да потърсиш за консултация втори лекар...
Имали сте някаква хрема - не сте я лекували, имало нещо нчално на ушите...не сте го лекували...
Дано намерите точното лечение и да оздравява...

Моят днес също ме сюрпризира с 39.

# 124
  • София
Прополките дали са подходящи за дете на 8 години?

# 125
Ейнджи, как е днес той?

# 126
  • София
ами...37,8, няма хрема, лееко го гъдилкало гърлото... нищо особено, за сега и на лекар няма да го водя, ще му дам още ден-два да видя как ще се развият нещата... то и аз така съм с гъдиксщо от няколко дни гърло и мноооого слаба хрема... дано така леко го размине. Дадох му все пак една прополка.

# 127
  • София
Angel_Dust,каква е тази "прополка" за която пишеш?
Информативно аз при първи симптоми на настинка давам Коризалия,Инфлуцид,Осцилукокцинум и вит.Ц ампула.
Скорошно оздравяване! Peace

# 128
  • София
http://apteka.framar.bg/30015055/%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%BF%D0%BE% … D0%BB%D0%BE%D0%B5
хапчета за смучене за гърло.

Коризалия,Инфлуцид,Осцилукокцинум не обичам да давам, коризалията нищо не върши, осцилококцинума повече отлага, отколкото да помага.
Вит. С принципно давам, не ампули а течен за пиене + рибено масло.

Благодаря за пожеланието, но се очакваше - училище - болести...няма отърване.

Последна редакция: пн, 21 окт 2013, 15:17 от Angel_Dust

# 129
бихте ли ми казали кои капки срещу колики стават за 14 дневно кърмаче? много плаче от коремче, с чайче не минават

# 130
http://apteka.framar.bg/30015055/%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%BF%D0%BE% … D0%BB%D0%BE%D0%B5

Коризалия,Инфлуцид,Осцилукокцинум не обичам да давам, коризалията нищо не върши, осцилококцинума повече отлага, отколкото да помага.

Коризалията определено върши работа, изпитала съм го, осцилукокцинум се дава когато е в много, много,начален стадий на развитие болестта или вируса, Инфлуцид, Тонзилотрен това е хомеопатия, тя действа с натрупване и определено има ефект. Всяка хомеотатия не се докосва с ръце/хапчето/, защото няма ефект от тях .Поне на нас ни помагат, а относно прополките, аз давам прополис на капки. Купувам го от аптеката готов, ако е домашен е още по добре. 3-4 капки в лъжичка с малко вода. Прополис обтривам и нослето при хрема.  Peace

# 131
бихте ли ми казали кои капки срещу колики стават за 14 дневно кърмаче? много плаче от коремче, с чайче не минават
Инфакол или Колийф . Но на всяко бебе различно помагат, Еспумизан който на нас не ни помогна на други е помагал. Всичко само притъпява, болката не изчезва напълно. Ще си ги изтърпите до 3-4 месец.  Peace

# 132
  • София
МимитоСавова - за коризалията, осцилококцинум и подобни от личен опит пиша, това е при мен и детето. Радвам се, че на вас помагат, но аз общо от хомеопатия полза до сега не съм видяла. От чисти билки повече.

svetlina* - всичките, които са за колики стават+може био гайа...друг е въпроса ще има ли ефект от капки за колики.

# 133
  • в огледалото на живота

Коризалията определено върши работа, изпитала съм го, осцилукокцинум се дава когато е в много, много,начален стадий на развитие болестта или вируса, Инфлуцид, Тонзилотрен това е хомеопатия, тя действа с натрупване и определено има ефект. Всяка хомеотатия не се докосва с ръце/хапчето/, защото няма ефект от тях .Поне на нас ни помагат, а относно прополките, аз давам прополис на капки. Купувам го от аптеката готов, ако е домашен е още по добре. 3-4 капки в лъжичка с малко вода. Прополис обтривам и нослето при хрема.  Peace
За ефекта си права,трябва малко повече време за да подейства на организма.Това което си изброила са Боаронски хомеопатични таблетки,те не са като гранули,а обикновени хапчета/без Осцилоскокцинум/ и няма значение дали ще се приемат без да се докосват с ръце.Виж при класическите хом. лекарства е съвсем друго  Peace
И при моето детет действат.

Ейнджъл,прахчета от типа на Тайлол хот не приемате ли?За вашата възраст е подходящо.

# 134
  • София
И трябва да си сигурна че не плаче от глад,защото така стана при дъщеря ми:реве та се къса,аз си мисля,че са колики,а то кърмата ми била малко...

Общи условия

Активация на акаунт