За бебета и деца от 0+ месеца, съвети; За бързи въпроси и отговори - 39

• 34 185
  • 783
  •   1
Отговори
# 90
 Grinning Крушата е любима.Ама нали уж гледам да й е разнообразно...Значи нямаме някакъв невиждан и нечуван проблем,както си мислех  Simple Smile Тогава ще започна скоро и с месото.Знам ли,може детето него да чака  Laughing Благодаря за коментарите и помощта!   bouquet

# 91
г-жа Златна Превъзходна  и според мен нямаш голям проблем, щом нещо яде изобщо пак си добре. Моят син, сега е на 8 м, почти винаги си изяжда, е някога спира на петата лъжичка, но като цяло има апетит. Забелязах, обаче че откакто включих месото повече му се услаждат пюрета, супи или там каквото му направя, яде с видим апетит. Месото започнах на вашата възраст.

Имам и аз нужда от помощ, понеже вече ще откача! От няколко дни е започнал да прави едно брррр с плюене и е ужас. Преобличаме се по три пъти и аз и той, както и да е, но вече на нервите ми играе този звук по цял ден. Според вас има ли физиологична нужда да го прави? В смисъл нямаме зъби, нещо като да чеше венците. Случвало ли ви се е и кога отмина при вас? Наистина много ме уморява това #Cussing out
 Преди време бях се оплакала, че ревеше неистово от прахосмукачка, сешоар и аспиратор, е имаме напредък, сега е само сешоара.

# 92
  • В сърцето на един мъж и половина, и една госпожица
Ами не, няма лек, защото то не е кашлица точно, а задавяне в секрети. Т.е. трябва да лекуваш тях, няма ли секрети, няма и кашлица.

Единственото, което освен отпушването се сещам е да го дигнеш с матрака под наклон или поне на по-висока възглавница, колкото е по-изправено детето, по-малко се дави.

Благодаря ти   bouquet

Имам още един въпрос - може ли да капя сребърна вода на 2м. бебе в нослето и ако може по колко капки и колко пъти на ден?

# 93
  • София
Добре де, ама въпросното зъбче, ако е такова....не е предно отгоре, а е отстрани-от тези до двата предни, ако ме разбирате???
Напълно е възможно да е зъб. Но може и да е кистичка, която се резорбира от само себе си. Изчакайте.
На моя син му се появи подобна кистичка на долния венец и аз питах зъболекарката (съседка) "това зъбче ли е?" Simple Smile Изчисти се сама.

# 94
Момичета моля ви кажете ми кое е по-добро за захранване плодово или зеленчуково пюре? Много съм объркана,имам ужасно противоречива информация...

# 95
  • София
Anntoaneta
Търпение,търпение,ще отмине...

Цитат на: topic=742431.msg26401372#msg26401372 date=1381851116

Имам още един въпрос - може ли да капя сребърна вода на 2м. бебе в нослето и ако може по колко капки и колко пъти на ден?
По-добре морска вода,незнам за сребърната,да не е малко бебчето...

# 96
Момичета моля ви кажете ми кое е по-добро за захранване плодово или зеленчуково пюре? Много съм объркана,имам ужасно противоречива информация...

Мисля, че е по-добре със зеленчуковите, че по не дразнят стомахчето, въпреки че аз лично започнах с плодови (така ми каза педиатъра и аз слушах  Crazy).

# 97
  • София

Зеленчуково  Peace Причините са няколко, основната е, че ако опита първо вкусното плодово пюре, после може тотално да ти откаже зеленчука. А така започваш с по-гадното и минаваш към вкусното  Wink

# 98
  • в огледалото на живота
Започни със зеленчуковото пюре на обяд.Постепенно и бавно с няколко лъжички на ден.
Плодовите пюрета не заместват храненето,дават се между тях  Peace

# 99
Благодаря! Аз започнах с картофено пюре,значи не съм сбъркала. Нашата педиатърка също беше твърдо за плодово,но за пръв път не я послушах  Simple Smile

# 100
Според вас кога е нормално да се изведе за първи път новородено на разходка? Аз още не смея на тази влага, струва ми се и  малка Rolling Eyes

# 101
Аз го изведох за пръв път на разходка когато беше на 20 дни,иначе на двора за по 5-10 мин. още след като ни изписаха,защото времето беше прекрасно и не можах да се стърпя : ))

# 102
Според вас кога е нормално да се изведе за първи път новородено на разходка? Аз още не смея на тази влага, струва ми се и  малка Rolling Eyes

Утре няма да е ден за излизане, цял ден ще вали.
Почвай по малко, не е малка, времето е чудесно.

# 103
  • в огледалото на живота
Дъщеря ми е родена в началото на декември;беше на 20дни когато я изведох навън за минути.Постепенно увеличавах времетраенето.Дори и в минусови температури/вече като 3месечна/,когато няма вятър и валежи не сме пропускали разходки.

# 104
Дъщеря ми е родена в началото на декември;беше на 20дни когато я изведох навън за минути.Постепенно увеличавах времетраенето.Дори и в минусови температури/вече като 3месечна/,когато няма вятър и валежи не сме пропускали разходки.
И аз мисля, че е добре да се изкарват в студено време, само да не вали и да не духа.... Обаче пък е много дразнещо, когато някоя "съвестна" женица те спре на улицата и ти каже: "АУУ, ма то ще измръзне това бебче...толкова е мъничко" (и това ми се е случва още от сега, хем бебчето ми още не е видяло зима)

Общи условия

Активация на акаунт