За бебета и деца от 0+ месеца, съвети; За бързи въпроси и отговори - 39

• 34 175
  • 783
  •   1
Отговори
# 75
Здравейте, вчера бяхме на имунизация. Днес мястото е зачервено и твърдо, това нормално ли е?

# 76
# 77
Купувайте Куул пач и лепвайте веднага след апликацията. Няма отоци, няма подувания.

# 78
Мерси, до сега й е нямало нищо, само следа от иглата, затова не съм нясно дали е нормално. Благодаря още веднъж за бързия отговор

Едит:  Sourcherry, благодаря и на теб за споделеното, ще си взема за следващия път   bouquet

# 79
Момичета, възможно ли е на три месеца на бебчо да му поникне зъбче? newsm78 Има нещо беличко на венеца отгоре и като го напипвам мисля, че е зъбче. Всеки казва, че е още много рано, но....за мен не може да е друго....? newsm78 Пък и тези дни като се храним сякаш ми захапва зърното и все едно си чеше венеца-не е болезнено, но ако това му е зъбче сигурно ще ме хапе-започва да ме хваща страх.... Confused

# 80
Момичета, възможно ли е на три месеца на бебчо да му поникне зъбче?

Напълно възможно! Има бебета, които се раждат със зъб/и, но е рядко.
Има бебета на 3-4 месеца с по два-три зъба, та не е странно, нито е рано.

# 81
Добре де, ама въпросното зъбче, ако е такова....не е предно отгоре, а е отстрани-от тези до двата предни, ако ме разбирате???

# 82
Ако някой ползва марката "Клоран"  да кажа че днес купих сапуна на 4,90лв а иначе е на 9,90лв.Мисля, че навсякъде ще е на такава цена ,защото на самите сапуни е обявена промоцията.
Не отварям въпрос или тема кой ползва или не само казвам за тези които ги интересуват.

# 83
Здравейте!При нас нещо захранването не ни се получава.Вече 68-ми ден откакто започнахме.Въвела съм-картоф,морков,пащърнак,тиква,тиквичка,карфиол,ябълка,банан,круша и оризова каша.Всичко си приготвям аз,като гледам всеки ден да е различно.Също така комбинирам запичащите храни с разхлабващи.Изяжда по няма и десетина лъжички и повече не иска.Много рядко изяжда количество колкото половин купешко бурканче от 125гр.Идва време да въведа и месото...но не знам.Може да се каже,че си готвя и после изхвърлям почти всичко.Не се опитвам да заместя цяло хранене,но какво да направя за да почне да хапва повечко?

Последна редакция: ср, 16 окт 2013, 17:09 от г-жа Златна Превъзходна

# 84
Добре де, ама въпросното зъбче, ако е такова....не е предно отгоре, а е отстрани-от тези до двата предни, ако ме разбирате???

Разбираме те  Laughing , редът на никнене на зъбите е относителен на много деца зъбите излизат в съвсем друг ред  Peace

г-жа Златна Превъзходна това са си повече от 2 месеца, та за това време как наддава детето?  

# 85
Здравейте!При нас нещо захранването не ни се получава.Вече 68-ми ден откакто започнахме.Въвела съм-картоф,морков,пащърнак,тиква,тиквичка,ябълка,банан,круша и оризова каша.Всичко си приготвям аз,като гледам всеки ден да е различно.Също така комбинирам запичащите храни с разхлабващи.Изяжда по няма и десетина лъжички и повече не иска.Много рядко изяжда количество колкото половин купешко бурканче от 125гр.Идва време да въведа и месото...но не знам.Може да се каже,че си готвя и после изхвърлям почти всичко.Не се опитвам да заместя цяло хранене,но какво да направя за да почне да хапва повечко?

За мен десетина лъжички е ОК.
Щом приема различни храни не виждам проблем.

Захранването на този етап не е за наяждане Simple Smile

# 86
mibobo,като започнахме захранването е била 6,600кг.Сега е 8кг и нещо,не знам с точност,скоро сме на консултация.
Ивенце,да.Не се опитвам да я нахраня изцяло с пюре или каша,просто за това време ми се струва,че трябваше леко да увеличим количеството.

# 87
Ами значи си наддава детето, според мен също няма проблем. Някои деца се захранват по-бавно, важно е че приема разнообразна храна дори и в по-малки количества. А иначе какво става като станат 10 лъжички, спира да яде и си иска мляко ли, после дохранваш предполагам с мляко?

# 88
В самото начало,първо й давах млякото и след това пюрето.Все пак за първи път опитваше храна различна от млякото,и не смеех на празно стомахче да й давам,макар да бяха лъжичка-две.По-късно обърнах реда-първо пюре,после мляко.Хапва 5-10 лъжички и започва да стиска устата,да се извива в столчето,понякога вика и плюе,понякога се разплаква.След това й давам цялото количество мляко,защото всъщност от пюрето не е изяла почти нищо.Млякото си го изпива.Винаги опитвам пюретата преди да й ги дам,ами вкусни са  newsm78 

# 89
Е не, то ако не му е вкусно на детето няма и 2 лъжички да изяде Simple Smile, моят син опитваше първата и вече на втората направо стискаше устата ако не му харесва, така че щом изяжда 5-10 лъжички значи просто е въпрос на време да станат нещата и те явно ще стават по-бавно при вас. Не си ли забелязала нещо което да й е по-вкусно от другите, аз например виждах че обича тиква и като предлагах нещо ново винаги слагах и тиква т.е. вкусът да е познат и приятен и постепенно с времето го изчиствах.

Общи условия

Активация на акаунт