За бебета и деца от 0+ месеца, съвети; За бързи въпроси и отговори - 39

• 34 221
  • 783
  •   1
Отговори
# 135
бихте ли ми казали кои капки срещу колики стават за 14 дневно кърмаче? много плаче от коремче, с чайче не минават
И трябва да си сигурна че не плаче от глад,защото така стана при дъщеря ми:реве та се къса,аз си мисля,че са колики,а то кърмата ми била малко...
И моето ревеше от глад ама и аз докато се освестя от какво е...

# 136
  • София
devi4ca - той нурофена си действа и калпола, не виждам защо да давам прахчета(аз лично и към тях съм с предубеждения, защото от тях ми става ужасно лошо, още повече, че са толкова отвратителни на вкус, че не знам как ще го накарам да изпие една чаша с такова нещо).
Всъщност той си кара до тук един лек вирус, но понеже лятото стпряхме сингулара, ме притеснява единствено да не направи някой спазъм на дробовете пак. Иначе аз съм му свикнала отдавна на болестите, достатъчно поводи ми е дал за това.

# 137
Добро утро!Пак се включвам с няколко въпроса относно захранването.Вече 3ти ден ще давам заешко с картоф и морков.Тя и това не хареса-облиза лъжичката 2-3 пъти и това беше,стиска устата.Мисля да опитам,днес и утре пак и ако пак не иска-да я оставя.Тогава да смятам ли за въведено вече заешкото месо?
 Другия ми въпрос е за глутена-закъсняла ли съм с въвеждането му?Мисля да започна с овесена каша.След това с попарката,НО:трябва ли да въвеждам 4 дни сухарите,4 дни сиренето и 4 дни маслото или просто да направя попарата?Благодаря!   bouquet

# 138
  • София
Глутена по спомени беше добре да се въведе между 6 и 9 месец, значи не си закъсняла. И да за попарата всичко трябва да въвеждаш, като вариант може да почнеш с овесена каша, като я въведеш няколко дни може да прибавиш мъничко сиренце към нея, след още няколко малко масло.(него и сиренето може да въвеждаш и към познати зеленчукови пюрета, които харесва, ако има такива.)
Понеже сухарите са пшеница, да и тях трябва да въвеждаш, като тях вече може и в самата попара. т.е. първо да дадеш лъжичка попара и т.н., ако предварително си въвела сиренето, маслото, чайчето каквото е там, ако ще правиш с чай. Можеш към овесената каша след няколко дни да прибавяш по малко пшеничена и така да си въведеш, преди попарата всичко с кашите, после спокойно да даваш попарата.

За заешкото, ако детето са мо е облизало лъжицата 2-3 дни не бих го брояла за въведено, понякога реакции стават при натрупване или при по-големи количества. Изобщо не бих го мъчила, днес бих дала нещо различно, пък към заека бих се върнала след месец-два.

# 139
Благодаря Angel_Dust   bouquet

# 140
г-жа Златна Превъзходна, не си въвела заешкото.
Има едно условие - групите храни се въвеждат за около месец, а ти искаш веднага след месото да въвеждаш глутен.
Не, не си закъсняла с глутена. Започва се с овесена каша, после може и пшенична или направо сухар пшеничен. За попара е още много рано.

# 141
г-жа Златна Превъзходна, не си въвела заешкото.
Има едно условие - групите храни се въвеждат за около месец, а ти искаш веднага след месото да въвеждаш глутен.
Не, не си закъсняла с глутена. Започва се с овесена каша, после може и пшенична или направо сухар пшеничен. За попара е още много рано.

Да,мислех за около месец да въведа месото,започвайки от заек,след това пиле и после пуйка.Много се надявах да прояде другите пюрета,щом добавя месото-но не стана така.Не мисля,че ако бях дала пиле например,положението щеше да е по различно.Затова си мислех,щом с месото няма да я бъде,поне да въведа глутена.Не съм искала в един месец да въвеждам и двете.

# 142
  • София
г-жа Златна Превъзходна, пишеш, че детето не яде пюрета (само по няколко лъжички). Малкият ми син беше същият, след 2-3 лъжици затваряше уста. Реших да не мъча и двама ни и пробвах по методите на ЗВБ - оказа се, че хлапето си хапва добре, с желание и апетит, стига храната да не е пасирана. Ако искаш, пробвай и така  Peace

# 143
Момичета, ползвали ли сте бебешките пелени "Бочко" и имате ли отзиви за тях?

# 144
г-жа Златна Превъзходна, пишеш, че детето не яде пюрета (само по няколко лъжички). Малкият ми син беше същият, след 2-3 лъжици затваряше уста. Реших да не мъча и двама ни и пробвах по методите на ЗВБ - оказа се, че хлапето си хапва добре, с желание и апетит, стига храната да не е пасирана. Ако искаш, пробвай и така  Peace
Не съм опитвала ЗВБ,все се страхувам от задавяне.Мисля,че проблема не е в пюрирането,защото например  оризовата каша си я хапва,но само ако добавя круша.Чиста каша или чиста круша или каша с друг плод-не иска повече от няколко лъжички,докато каша с круша-си изяжда почти цялата купичка.Ама не може да яде само каша с круша.Пък и не върви с круша да пробутвам други неща...някак не върви круша с карфиол или круша със заешко.Въобще...много ми се опъна това захранване  ooooh!

# 145
  • София
 Thinking Не знам, моят и каши не ядеше. Бебе, което не е яло пюрета, не гълта директно, а първо дъвче, явно е инстинкт това. Но твоето може и да се опита направо да глътне, щом проблема не е в консистенцията.

# 146
Моя малкия се опитва да чете.Казва всички букви от думата по кратките сричкува но ....не разбира какво е казал.Никой не го кара.Дори не се напрягам да го уча.И въобще по този въпрос ме хвана неподготвена.Това нормално ли е да е така.Много му е рано да чете.Но опитва се ,опитва се и после ме пита "сега какво казах".С  думи като "Мама" ,"Тате" и такива с 4 букви някъде успява да го схване.Обаче за мен е рано да "чете".Какво точно да правя?На мен честно ми иде да не му обръщам внимание.Ама правилно ли е?

# 147
Защо да не се научи, щом има желание?
Има деца, които са се научили на тази възраст.  Peace

# 148
Защо да не се научи, щом има желание?
Има деца, които са се научили на тази възраст.  Peace
ми аз малко се постреснах от желанието му.И още ми е притеснено.И винаги съм гледала да е в "нормата" поне да не изостава.И ако има нещо да отреагирам на време.Но за обратното малко ме е страх...Но той упорито "чете" надписи.Иска да пише с клавиатурата ....и аз не съм подготвена как да постъпя.

# 149
На мен не ми изглежда чудно изобщо.

Моника познава буквите от около година и мре да пише на клавиатурата или на телефона.
Научи се да си изписва името и няколко лесни думи.
Не мога да преценя доколко ги е научила наизуст и доколко разбира, но е факт, че си познава името изписано и се интересува да чете на другите деца имената.

В градината тук също ги учат да познават буквите още в първа група.

А за "нормата", той може да е съвсем малко по-назад за други неща Simple Smile
Например форми, цветове и т.н.

Общи условия

Активация на акаунт