The Walking Dead - Тема 7

• 20 901
  • 734
  •   1
Отговори
# 630
  • на кого му пука
Предполага се,че не сме достатъчно коравосърдечни и физически издръжливи за да оцелеем при първата вълна.След това се нагаждаме. Mr. Green

# 631
  • София
Да, и аз така си мисля. При разни кризисни ситуации балансът между половете (който е в полза на жената) се нарушава, но после, примерно за едно поколение, се оправя.

# 632
Което си е клише отвсякъде  Laughing
при екстремни условия imo жената има определени предимства свързани с физиологията, повече запаси в тялото, по-малка нужда от ресурси, вярно не са толкова агресивни или физически силни, но това може да е положително, защото ще се избягва излишна конфронтация.

Зомби-катастрофата би била сравнима може би с чумните епидемии в миналото...
Някъде бях чела че смъртността при жените при чумата в Европа е била по-ниска от тази при мъжете, а в Китай е било обратното, но не знам дали това се е дължало на културни особености или на разлики в имунитета.

# 633
  • на кого му пука
Второто е по-вероятно ,но хипотетично зомби вируса всички го носят,а се активира при смърт,ухапване или одраскване.Т.е.имунната система в случая нито помага нито вреди.

# 634
  • София
клише е, разбира се!
има разлика между етносите, факт е.

# 635
  • София
Гледах го снощи, хич не съм съгласна, че тоя Рик остави Каръл. Crossing Arms

# 636
Пуц, винаги ме е изумявало как в такива постапокалиптични филми и книги жените са кът, при положение, че запазването на вида зависи повече от тяхната бройка  Laughing

Да, ама уменията за оцеляване в случая фундаментално се основават на физическа издръжливост и мускулна сила, а там сме зле, в огромната си част. И аз в това число. В случая клишето е просто факт от живота. Не може зомби-апокалипсисът да се сравнява с бактериална инфекция - от бацилите не трябва да бягаш в пресечена местност дни наред. Примерно. Чисто физиологически, мъжете имат предимство заради повечето мускулна маса. При нормални обстоятелства живеем по-дълго, да, но това не са нормални обстоятелства.

Отделно и казаното от Случи е факт, мисля - емоционално (и хормонално) не сме подготвени да сечем наред, липсва ни тестостерон. И не ми приказвай за майки защитаващи малките си - адреналиновият прилив е изведнъжен и после става още по-зле, знаеш. Та, веднъж ще си спасиш потомството и после, докато дрихнеш от изтощение - зомб.

Айде малко смях.

# 637
# 638
Абсолютно съгласна за физическата сила, но затова казах въпросът е да се помисли стратегически и да се опиташ да се измъкваш без директна конфронтация... Ето дори и мъжете не са като Тайрис  Mr. Green

Замисляйки се по темата за Зомбитата - комикс и сериал (вкл. книгата Z), пък и върху Революция и разни други книжки по въпроса съм категорична, че жените имат потенциал за оцеляване (не само в Холивуд).

Вярно не всички да сме като Мишон, но като Каръл версия 2.0, като Маги, Бет или дори Андреа бихме имали съвсем прилични шансове...

кофти само за бебетата, че ще се раждат като в Средновековието  ooooh!

Скрит текст:
Ще трябва да помисля за евакуационен план за Дренки в случай на събитие, приемам предложения за сборен пункт по-далече от големите градове, но не много далеч ако ни потрябват специални инструменти или лекарства  hahaha

# 639
  • Ænima/Albuquerque
Ми то план си има. И график за събиране, и крайна цел. Сичко.

# 640
О, несъмнено, несъмнено. Предварителна подготовка му е майката, поради което смятам, че това е задължителна литература.  Mr. Green Иначе мисля, че и Мишони има сред нас, и Каръли, и Магита, изобщо, не е като да не можем. Само първата вълна да изкараме. Пък ако няма зомбита, със сигурност ще се окажем повече от мъжете.  Mr. Green

кофти само за бебетата, че ще се раждат като в Средновековието  ooooh!

И лещи няма, аз няма да играя.  Crossing Arms

Скрит текст:
Сборен пункт на село - хем близо до голям град с ветеринарен ВУЗ, хем с добро разположение, полупланинско.  hahaha

# 641
  • на кого му пука
И в Ловеч след 20 ч.няма кой да те напсува по центъра,така че при зомби апокалипсис няма да ни се налага много-много да бягаме.

# 642
  • София
Саркът! Ти си нашият Рик+Даръл в едно, при това без да се натискаш! Дори от добрите качества на Шеин притежаваш!

Път бе!

# 643
  • Ænima/Albuquerque
Дори от добрите качества на Шеин притежаваш!

Никви негови качества не искам да притежавам, Ваньо! Как мое ме обидиш така?  Crossing Arms

Сборен пункт на Мелник. Ей тука, в тва къщЕ, на майната си на върха на планината.
Много е зуумната, не се учудвайте на качеството.

Скрит текст:

У лЕво.

# 644
И как ще стигнем чак дотам бе Саркът  newsm78
БТР ще трябва да вземаме Горна Баня  hahaha hahaha hahaha

Общи условия

Активация на акаунт