Будапеща - перлата на Дунав 5

• 77 850
  • 757
  •   1
Отговори
# 60
  • София
millenitta,Последният път бяхме в този хотел  http://www.booking.com/hotel/hu/artotel.bg.html?aid=323175;label … 00dbc98243688b3X1.Горещо го препоръчвам,скъпичък е,но гледката е просто невероятна,особено вечерта.
Това ми се струва хотела в който бяхме и ние миналата година: от веригата на Радисън. Ние го букнахме от сайта на веригата като ползвахме отстъпка за членството си в клуб Карлсон.
Нощния изглед е уникален/ бяхме в стая с изглед към реката/: наляво се виждаше осветения парламент, а в дясно Верижния мост, също осветен. Нощните разходки бяха впечатляващи.
Изглежда бяха реновирали наскоро хотела защото още миришеше на боя.

# 61
millenitta,Последният път бяхме в този хотел  http://www.booking.com/hotel/hu/artotel.bg.html?aid=323175;label … 00dbc98243688b3X1.Горещо го препоръчвам,скъпичък е,но гледката е просто невероятна,особено вечерта.

Това ми се струва хотела в който бяхме и ние миналата година: от веригата на Радисън. Ние го букнахме от сайта на веригата като ползвахме отстъпка за членството си в клуб Карлсон.
Нощния изглед е уникален/ бяхме в стая с изглед към реката/: наляво се виждаше осветения парламент, а в дясно Верижния мост, също осветен. Нощните разходки бяха впечатляващи.
Изглежда бяха реновирали наскоро хотела защото още миришеше на боя.
Сигурно е същия,поне по описанието на гледката.А от другата страна изгледа е към църквата Матиаш.

# 62
А според вас как е най-изгодно да се обменят пари - от България или от Будапеща? Как върви курса на лева там? И може ли някой да ми препоръча в София от къде да купя форинти? Благодаря!   bouquet
Аз обмених в едно бюро в пресечка на Витошка. Не помня точно на коя улица е. Вървиш в посока Съдебната палата и една от пресечките в ляво. Вижда се от Витошка. Там беше най-изгоден курса, преди това обиколих другите бюра, включително и на Графа и беше по-скъпо.
Там едва ли ще можеш да обмениш лева, поне не на всякъде. Обменят евро-форинти.

# 63
  • Пловдив
Момичета имам един такъв въпрос:чудя се колко лева да обменя във форинти.Ние сме на организирана екскурзия и ще имаме реално 2 часа свободно време в Будапеща.Дали 100 лева ще ми стигнат.Ние сме двама възрастни и едно дете на 8.Ще ни трябват да хапнем по нещо на обед(сандвич или нещо подобно на крак) и да си купим някакво сувенирче

# 64
Дали 100 лева ще ми стигнат.
За нормално заведение и няколко сувенирчета са предостатъчни.
За хапване на крак дори ще са ви много. Една закуска от Форнети е около 170-300 форинта.

# 65
Вилиана Кога пътувате и с коя агенция? Аз приготвих 10 000 форинта за 66 лв с идеята, ако не стигнат там да сменим от евро.

# 66
  • Пловдив
на 18.12 с Вени Травел

# 67
Няма да бъдем в една група. И ние сме на 18 ти, но с Атлас.

# 68
Привет!  Simple Smile

От 26 до 29 декември, ще сме в Будапеща. Ходила съм два пъти преди 10 години, за мъжа ми ще е първи път, така че ще ходим по основните забележителности.

Хотелът ни е в централната част на Пеща: Mercure Budapest City Center, Vaci Utca 20.

От това, което изчетох от предишните теми за Будапеща относно ресторанти - има концентрация на ресторанти 1/ Liszt Ferenc Tér и 2/ от Kalvin Tér по Raday u.

Спряла съм се на следните ресторанти/бистра за вечеря:
1/ Gerbeaud Bistro, Vorosmarty tér 7
2/ Centrál Kávéház, Karolyi Mihaly u.9
3/ Menza Liszt Ferenc tér 2

Ванилия Канелска,
необходимо ли е да си направим предварителна резервация за вечеря през този период на годината? Мъжът ми мисли, че е необходимо тъй като е популярно хората по празниците да ходят на ресторант.

За сладкарници-кафенета съм се спряла на:
1/ Gerbeaud Cukraszda, Vorosmarty tér 7
2/ New York Café, Erzsébet körút 9-11
3/ Book Café Alexandra, Andrássy út 39

От информацията тук http://www.bkk.hu/en/2013/10/replacement-buses-will-be-in-servic … -in-october-2013/ разбирам, че ремонтите по линия М2 са приключили и линията работи нормално. Така ли е в действителност?

# 69
Ванилия Канелска,
необходимо ли е да си направим предварителна резервация за вечеря през този период на годината?
Ако държите точно на тези заведения, е добре да имате резервация. Точно по това време има много туристи, фирмени партита, а две от датите ви са петък и събота, точно дните за излизане на повечето хора, дори да няма празници.

Скоро не съм пътувала с М2, излиза, че са свършили тестовете и линията работи. Но и докато траеше синхронизацията на линиите /само през уикендите/, транспортирането на метро-пътниците беше супер организирано, имаше заместващи автобуси-стрели и всичко си вървеше по график. По празниците със сигурност няма да правят изпитания. Simple Smile

Приятно прекарване в Будапеща! Simple Smile

# 70
Ванилия, Благодаря за информацията! Наистина е уикенд и празници, ще им пуснем по един е-мейл за маса.

# 71
Привет!
 Някой знае ли как са почивните дни около 1 май в Унгария,че планираме екскурзия до Будапеща за дните от 1 до 5 май,а не бих искала да отидем и там да е  затворено всичко...
 Благодаря Ви предварително!

# 72
  • Част от тайното общество на К.О.Т.К.И.-те
В какъв смисъл да е затворено всичко?  newsm78 Мисля си, че отдавна са минали времената, когато никой никъде не работи на празник. Особено в туристическите места. Почивките са за администрацията и училищата, частните фирми и музеите си работят.

А относно питането - на 1 май е Ден на труда - почивен, 2 също е почивен и ще се отработва на 10 май.

Съвета ми е в зависимост от желаното място за посещение - на сайтовете пише почивните дни. Пример с зоологическата градина:
http://www.zoobudapest.com/en/plan-your-visit/opening-hours

1 и 2 са почивни, но тя си работи.

# 73
В какъв смисъл да е затворено всичко?  newsm78 Мисля си, че отдавна са минали времената, когато никой никъде не работи на празник.
А относно питането - на 1 май е Ден на труда - почивен, 2 също е почивен и ще се отработва на 10 май.
За съжаление не са отминали тези времена в Унгария. На 1-ви май МОЛ-овете не работят, големи търговски комплекси също. Намират се работещи малки магазинчета и някои заведения, които така са решили. Същото е на 25.12, Великден и под. Има някакво развитие, преди години в тези дни хляб нямаше откъде да се купи, но още положението е далеч от това в БГ. Почиват си хората. ЗОО и подобни атракциони и туристически обекти работят. Сегa по Коледа е мъртвило, имам чувството че половината град го няма и туристите биха останали с погрешно впечатление. Ще видим Zon с какви впечатления ще се върне. Simple Smile

П.П. Теди89, на 1-ви май има безброй мероприятия по площади и паркове - кулинарни базари, безплатни концерти и прочие. Празнуват Маялиш. Със сигурност няма и да забележите, че МОЛ-овете не работят. Simple Smile

# 74
  Ванилия,да разбирам ли ,че и магазините на търговската улица Ваци не работят на 1 май....а как стоят нещата на 2 който е петък и евентуално съботата,защото в България са обявени за почивни до 6 май,та затова решихме със семейството ми да направим тази екскурзия.

Общи условия

Активация на акаунт