Будапеща - перлата на Дунав 5

• 77 847
  • 757
  •   1
Отговори
# 30
Запис! Искам пролетта да планирам едно пътуване до Будапеща и ще изчета темите назад, за да се подготвя.  bouquet

# 31
  • Варна
Аз и съпругът ми планираме почивка в Будапеща и Виена около Свети Валентин идната година. Идеята ни е да тръгнем на 8/02 (събота) с колата, да имаме 4 нощувки (3 дни) в Будапеща и в сряда да се отправим към Виена. За момента нагласата ни беше да сме в Easy Hotel-a, най-вече заради цената и удобната локация, но започнах да се замислям и за някакъв вариант за апартамент или студио, където да можем да закусваме, да си правим кафе, да имаме включен интернет и ТВ например.

Миналото лято нощувахме 4 нощи в Изи Хотел по маршрута ни :
Варна - Белград -Виена -Прага - Бърно - Будапеща - София - Варна с автомобил.
Ако имате каквито и да е въпроси питайте на ЛС.На мейл мога да ви пратя и по подробна информация и снимки .

# 32
  • Пловдив
Някой ходил ли е в аквариума в Будапеща-струва ли се да се посети и близо ли е до центъра.Какви са цените на такситата  можеш ли да си ги хванеш от улицата или трябва по телефон.

# 33
Вилиана, Тропикариумът ли имаш впредвид? Струва си да се посети, не е в центъра, в отдалечен квартал е в МОЛ Campona. Отиването с такси би било много скъпо.

By bus from Móricz Zs. körtér by bus 3,
from Kosztolányi D. tér by bus 14 and 114.
Bus 233 connects with the city centre (Astoria, Ferenciek tere).

By train: Through the train station
named Budatétény next to the
Campona.

Това е сайтът на Тропикариума: http://www.tropicarium.hu

# 34
  • Част от тайното общество на К.О.Т.К.И.-те
Ние ходихме с трамвай и после автобус - ориентирахме се лесно, и не сме губили много време. Беше интересно да видим и жилищните квартали  Peace

# 35
Здравейте,
Ще бъда в Будапеща на 19 и 20.12 и сега чета темите назад за полезна информация. Благодаря на всички, които са писали   bouquet
Имам един по-специфичен въпрос за живеещите в Будапеща. Трябва да намеря магазин за ловни принадлежности и да купя едни съчми, които ги няма в България. По интернет видях един, в който ги има, а адресът му е: Kapszli Pont Fegyverbolt 1036 Budapest, Bokor u. 15-19. (belső udvar)
Може ли да ми кажете това в центъра ли е и колко е далече от основните забележителности и евентуално как да стигна до там? Аз го виждам в Гуугъл мапс, но не мога много да се ориентирам.
Също така, ако се сещате за други ловни магазини в центъра ще съм ви благодарна да ми дадете име и упътване Simple Smile Благодаря предварително!

# 36
 Simple Smile Цоп и аз тук. Започна обратното броене, на 20,12 пътуваме за Будапеща от Варна.Реших вместо коледен подарък, този път да е екскурзия.От месец чета и препрочитам темите , страхотна информация давате. Нашето посещение ще е организирано, но мисля ,че докато групата е във Виена , ние ще имаме 2 и половина страхотни,предколедни дни в Будапеща.Моите дъщери са големи ,на 12 и 14 г , понасят им дългите нощни преходи и не капризничат Thinking,надявам се да им хареса.В предишната тема четох за hop end hop off автобуси,предвид сезона ,май те са най-добър вариант за обиколка забележителностите.Та исках да попитам за да използвам намаление за билетите  за голямото си дете , което има навършени 14 г., трябва ли задължително международна студентска карта , или е достатъчна българската и ученическа карта.В Румъния и Турция минахме с нея без проблем. Ако някой има информация , ще съм благодарна  Praynig

Последна редакция: нд, 01 дек 2013, 22:00 от valinka_79

# 37
Мишленцето, не живея в Будапеща  (за съжаление), но мога да те упътя.
Магазина, на който си дала адрес се казва Капсли, и се намира в Буда, съвсем близо до Обуда (Стара Буда). Та ако в нета срещнеш описание за стигане до Обуда ти върши работа, а иначе има няколко варианта:
1 - с М2 (червенота линия) отиваш до Сел Калман тер (Széll Kálmán tér) и там хващаш трамвай 17 и слизаш на спирка  Katinyi mártírok parkja (Аз го чувам като Котини мартирок поркьо, но не гарантирам, защото според мен си е Катини мартирок паркя  newsm78 ). Та слизаш там и вървиш това:

https://maps.google.com/maps?saddr=Nagyszombat+u.&daddr=1037 … ;mra=ltm&z=19

На сайта им пише, че се влиза в пасажа навътре. Събота и неделя не работят.

2 - Пак с метрото М2 слизаш на Батяни тер (Batthyány tér) и отгоре хващаш автобус номер 160, 260 или 230А. Спирката им е при трамвайната и се казва пак като нея.

Валинка, през зимата не мисля, че откритите хоп-он-хоп-офф-ове са много препоръчителни  newsm78 Ще ви отдуха, да не говорим че от мъгла няма да видите много-много. Топла дрешка и обувки са ви достатъчни, купувате си групова карта за градски транпорт - струва 3300 форинта, за 24 часа (днес в 16:00 валидирате и е валидна утре до 16:00 часа) важи за от 2 до 5 човека, което е супер евтино. С градския транспорт можете да стигнете до където пожелаете бързо и лесно, пък и ще придобиете по-реални впечатления за града и нравите на обитателите му.
За намаленията нямам идея

# 38
Добро утро ! И успешна седмица ! Шебек , благодаря ти   bouquet! Ще разберем на място за намаленията  . А за автобусите  , не знаех ,че са изцяло открити newsm78.В Рим, пак по Коледа се разхождахме основно с тях, но вътре разбира се , не използвахме откритата част на втория етаж.

# 39
Valinka_79, през този сезон има хоп-он-хоп-офф закрити автобуси, вчера видях. Simple Smile

# 40
  • Живее на Луната
Здравейте, на мен ми се очертава Нова Година в Будапеща, ще пътуваме с кола, само това знам за сега. Записвам се да чета, за да се информирам.

# 41
Щом има закрити е чудесно, аз го написах, защото основно автобусите са икаруси на един етаж, ама явно са помислили и за зимата.
Все пак, лично аз, бих ползвала градския транспорт.

# 42
Аз пък как гледам все двуетажни виждам. Simple Smile
Това са зимните:

Не съм ги ползвала в никоя държава, и аз предпочитам градския транспорт. Simple Smile

# 43
О, това е супер модерна история  Shocked Flutter
Аз съм виждала само срязани икаруси - зелени при това.  Blush

# 44
Шебек, благодаря ти много! А Обуда (Стара Буда) води ли се забележителност?

Общи условия

Активация на акаунт