Будапеща - перлата на Дунав 5

• 77 865
  • 757
  •   1
Отговори
# 615
Здравейте,
знаете ли в кой сайт да открия карти ( пас ) за градския транспорт - само за транспорта, не комбинирани и за музеи ?  newsm78

# 616
# 617
Мисля, че тук някой беше писал за по-евтин хотел newsm78 Тези в букинга нещо скъпички ми се струват. Трябва ми само за една нощувка и не претендирам за лукс. Легла, чисти чаршафи и душ, друго не искам.

# 618
здравейте, благодаря за линка към автоб. билети
Въпрос - могат ли да се купуват карти за градски транспорт на всяка спирка ?
А относно влаковете Будапеща - Виена - как е по-изгодно : от гарата или онлайн да се куптя билети ?

# 619
  • Бургас
Здравейте ,

някой да е ходил в Будапеща за Коледа.
Интересува ме да не затварят магазините и пазарите на 24.12 както е в Германия например.

# 620
Здравейте ,

Интересува ме да не затварят магазините и пазарите на 24.12 както е в Германия например.

На 24 до обяд бачкат моловете. Еми и магазинерите са хора искат почивка Grinning
И Коледния базар мисля, че така беше...

# 621
  • под тепетата
Здравейте!
Вчера се завърнахме от дълго пътуване като минахме на отиване и връщане през Будапеща. Не можахме да разгледаме всичко, което бяхме планирали, но и това, което видяхме ни достави голямо удоволствие. Благодаря на всички, които са в темата и отговориха на въпросите ми!
 Умирам от яд само, че послушах мъжа ми и не си купих от халите сувенирчета с червен пипер, а ги оставих за следващия ден. Тогава пък не отидохме до там  #Cussing out

# 622
Здравейте!
Вчера се завърнахме от дълго пътуване като минахме на отиване и връщане през Будапеща. Не можахме да разгледаме всичко, което бяхме планирали, но и това, което видяхме ни достави голямо удоволствие. Благодаря на всички, които са в темата и отговориха на въпросите ми!
 Умирам от яд само, че послушах мъжа ми и не си купих от халите сувенирчета с червен пипер, а ги оставих за следващия ден. Тогава пък не отидохме до там  #Cussing out
Здравейте, може ли да споделите впечатления ? Цени по заведенията, магазините ?

# 623
1000 флоринти не бяха ли 3,50 лв или се бъркам

# 624
  • под тепетата
158 форинта са 1 лв. Ужасно големи банкноти и като размер, трудно смятане с тях  Laughing
choose joy , по магазините е малко по-скъпо или почти като по нашите. Транспортът е доста по-скъп, но ние сме от пешеходците, така че ползвахме метро и крайградските влакчета, за да стигнем до центъра. В само едно заведение   сме били и то беше на сравнително нормални цени, но  не беше баш на центъра, а по-встрани. На много места има извадени обедни менюта и може да си прецените.
 Ние както бях споменала по-напред сме трима възрастни и едно куче с кемпер и спахме на къмпинг 3 вечери на отиване и 1 на връщане. На рецепцията му си купихме билети, спирката беше на 200м, връчиха ни един куп диплянки, упътиха ни.  

Сега погледнах- ние купихме форинта на 158, но сега е 161 за лев.

Последна редакция: пн, 31 авг 2015, 13:18 от bilqna_69

# 625
  • Варна
Здравейте ,

Работят и между Коледа и Нова Година .

# 626
Другата седмица някой ще пътува ли към Будапеща и Виена с кола / автоусна екскурзия ?

# 627
  • София
Ще пътувам, но след 2 седмици.

# 628
  • Бургас
Аз преди две седмици се върнах от организирана екскурзия  до Будапеща/Прага/Виена.Останах възхитена от Будапеща и се надявам отново да я посетя за повече време.Успяхме да се разходим около основните забележителности.Разбрах късно за банята Сечене.Някой дали е ходил вечер там на нощните къпания,за да разкаже.Относно затворените молове и големи вериги магазини-техния президент Янош Адер е забранил да работят в неделя,за да стимулират малките семейни магазини.
Аз ще се концентрирам повече за нашата разходка до Завоите на река Дунав.Сентендре,Естергом и Вишеград.Китни ,спокойни градчета,които ме плениха от първия момент.Естергом е старата столица на Унгария и Резиденция на естергомските архиепископи.Изключителна гледка се открива към р.Дунав от най-голямата католическа катедрала-Естергомската базилика,която е  една от най-големите сакрални сгради в Европа.Вишеград е известен с останките от ренесансовия дворец на унгарския крал Матиас Корвин и средновековна крепост.От върна на крепостта се открива гледка към Завоя на р.Дунав.Реката прави извивка през една тясна долина, която мнозина смятат за най-прелестния участък от цялата над 3000-километрова река.Под крепостта има магазинчета за сувенири,напитки и нещо за хапване.Ако търсите място за многобройни сувенири,Тукайско вино и разни други ''прахосъбирачки''Сентендре е вашето място.Много спокойно и приятно място.Посетихме Музея на марципана,Музея на миниатюрите и Музея на коледните играчки.В музея на коледните играчки е приказно.Почувствах,че наистина е Коледа в средата на август месец.

# 629
  • под тепетата
cara mia , много ми хареса описанието ти! Надявам се да имам и следващо посещение към Будапеща и да попълним пропуските, като включим и малките градчета, които си изброила.  
 Между другото, на мен Будапеща ми хареса повече от Виена  Embarassed Някак по-близки ми се сториха като манталитет да нас, макар и с неразбираем език .

Лилаво лале, а защо не погледнеш и хостели? На мен също ми се струва необосновано да хвърлям сума ти пари за хотел, като мога да ги дам за вход за музей... На улицата , където живея има хотел и 2 хостела. Забелязвам, че много хора ги ползват - какво им трябва освен чисти стаи и баня. По цял ден си навън и  скиташ из улиците на Будапеща .

Последна редакция: вт, 01 сеп 2015, 12:41 от bilqna_69

Общи условия

Активация на акаунт