Будапеща - перлата на Дунав 5

• 77 864
  • 757
  •   1
Отговори
# 630
cara mia , много ми хареса описанието ти! Надявам се да имам и следващо посещение към Будапеща и да попълним пропуските, като включим и малките градчета, които си изброила.  
 Между другото, на мен Будапеща ми хареса повече от Виена  Embarassed Някак по-близки ми се сториха като манталитет да нас, макар и с неразбираем език .

Лилаво лале, а защо не погледнеш и хостели? На мен също ми се струва необосновано да хвърлям сума ти пари за хотел, като мога да ги дам за вход за музей... На улицата , където живея има хотел и 2 хостела. Забелязвам, че много хора ги ползват - какво им трябва освен чисти стаи и баня. По цял ден си навън и  скиташ из улиците на Будапеща .
Благодаря! Вече си запазихме апартамент (частна квартира) само за 53лв. Сега си търся за Виена. Там вече не мога да се справя. Ние сме двама възрастни с две деца и забелязах, че ми смята децата на цената на възрастните. Плюс таксата почистване и излиза 200лв. за едната нощувка. А мотелите във Виена изобщо не ми се показват в букинга.

# 631
cara mia , много ми хареса описанието ти! Надявам се да имам и следващо посещение към Будапеща и да попълним пропуските, като включим и малките градчета, които си изброила.  
 Между другото, на мен Будапеща ми хареса повече от Виена  Embarassed Някак по-близки ми се сториха като манталитет да нас, макар и с неразбираем език .

Лилаво лале, а защо не погледнеш и хостели? На мен също ми се струва необосновано да хвърлям сума ти пари за хотел, като мога да ги дам за вход за музей... На улицата , където живея има хотел и 2 хостела. Забелязвам, че много хора ги ползват - какво им трябва освен чисти стаи и баня. По цял ден си навън и  скиташ из улиците на Будапеща .
Благодаря! Вече си запазихме апартамент (частна квартира) само за 53лв. Сега си търся за Виена. Там вече не мога да се справя. Ние сме двама възрастни с две деца и забелязах, че ми смята децата на цената на възрастните. Плюс таксата почистване и излиза 200лв. за едната нощувка. А мотелите във Виена изобщо не ми се показват в букинга.
http://www.booking.com/hotel/at/beta.bg.html#tab-reviews
Ние спахме 3 възр.  и 2 деца в тоя апартамент - 2 нощи 352 лв. Доволни сме. Ако нещо друго те интересува  - пита.

# 632
  • под тепетата
При нас спането в Будапеща беше по 26 евро на вечер за тримата като последната вечер на друг къмпинг имаше и включена закуска към цената. Във Виена по 21 евро спането пак за тримата.   

# 633
  • Бургас
 Между другото, на мен Будапеща ми хареса повече от Виена  Embarassed Някак по-близки ми се сториха като манталитет да нас, макар и с неразбираем език .

Радвам се Simple SmileОпределено и на мен Будапеща и Прага ми бяха по-близко до сърцето.Пожелавам ти да ги посетиш и тези местенца.Пожелавам на всеки обичащ пътешествията да се върне поне още един път на любимите си места. Hug

# 634
Здравейте, въпрос към тези,които вече са били там - безплатни забележителност/ атракции има ли ?

# 635
  • Варна
При нас спането в Будапеща беше по 26 евро на вечер за тримата като последната вечер на друг къмпинг имаше и включена закуска към цената. Във Виена по 21 евро спането пак за тримата.   

Я публикувай адресите Simple Smile

# 636
  • под тепетата
Едното място е къмпинг Ромай - имаше го в "Будапеща  - градът в карти " , http://www.romaicamping.hu/
второто със закуска е вторият в сайта - зиглинам си какво   http://bg.camping.info/%D1%83%D0%BD%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%8 … %B0/kampingmesta/ Той е доста по -малък и отдалечен от центъра. Определено бих се върнала пак в Ромай. Има много място за палатки,каравани, кемпери, прохладно под дърветата.Отсреща има аквапарк за децата.

Последна редакция: чт, 03 сеп 2015, 11:31 от bilqna_69

# 637
Здравейте, въпрос към тези,които вече са били там - безплатни забележителност/ атракции има ли ?
Да гледаш архитектурата е безплатно. Grinning
Рибарските кули, замъка "Буда" градината, замъка "Вайдахуняд" Цитаделата- говоря не за музейните части, а за отворените, градините. 

# 638
Да гледаш архитектурата е безплатно. Grinning
Рибарските кули, замъка "Буда" градината, замъка "Вайдахуняд" Цитаделата- говоря не за музейните части, а за отворените, градините. 

благодаря  Wink

# 639
  • Sofia

Знаете ли раб. време и цената за Вайдахуняд? Никъде не откривам нищо...
Също и за туровете в Операта?
А в сайта на цитаделата, посочен в Трипадвайзора, ми излиза съобщение, че е затворена за неопределено време. Може ли малко инфо? Само музеят ли е затворен или просто няма смисъл да се качваме изобщо до там? Много ще съм благодарна, ако някой е ходил скоро и сподели!  Hug
А за транспорта питането ми е дали в 24-часовите карти са включени и фуникулярите? И лодките, които са включени, стават ли за разглеждане на Дунав или твърдо да вземаме корабче?
Извинявам се за многото въпроси, но времето за подготовка е твърде ограничено... И благодаря много, разбира се!

Последна редакция: сб, 05 сеп 2015, 18:07 от noshtna_ptica

# 640
Нощна птица, ще ти отговоря на каквото мога.
1. Вайдахуняд - езерото, сградата, цялата зона са много красиви. В градината около двореца можеш да отидеш по всяко време на денонощието. Вход няма, зоната е градски парк. Вътре, в двореца, се помещава музей на селското стопанство, тъй като е далеч от моите интереси, не съм влизала да го разгледам. Затворен е в понеделник, в останалите дни от седмицата отваря в 10 часа и затваря в 17 часа през летния сезон и 16 часа през зимния.
2. Тур в Операта - всеки делничен ден в 15 часа и 16 часа. Цената е 2900 форинта. От 16.05.2015 са направили допълнителен тур и от 14 часа. Не е необходима предварителна резервация.
3. Цитаделата в Будапеща разкрива една от най-красивите гледки към града. Така че, да, заради гледката си струва да се отиде до там.
4. Фуникулярът не е включен в картата за градски транспорт.
5. Корабчетата - аз се возих на круиз с Легенда. Много приятно изживяване! Ако някоя съфорумка си пази билета може да ти го даде, за да ползваш отстъпка от цената(мисля, че беше 50%, аз моя отдавна съм го дала).
Дано да съм ти била полезна!

Последна редакция: нд, 06 сеп 2015, 00:46 от Eti*

# 641
  • Sofia
Огромно благодаря, много полезен пост!  Hug
Ако някой пази билет, даващ отстъпка и му е излишин, с удоволствие ще се възползвам  Wink
 Hug

# 642
От теб остава да си изкараш весело и приятно и после да споделиш част от преживяването с нас  Hug
Операта си оставих за следващо посещение, което само Господ знае дали ще е в този живот! Ще ми е много интересно да ми разкажеш. Има и комбинирани турове - разглеждане+представление, но 180 евро струва това удоволствие...

# 643
  • Sofia
Не знам дали ще има време за операта, но правя програма-максимум, пък каквото стане...
А за 180 евро - и при мен ще е в някой друг живот  Grinning
Купих билетите за Парламента!  Simple Smile В сайта пише, че входът е от северната страна на пл. Лайош Кошут. Знаете ли как да го познаем и има ли някакви табели и обозначения?
Изобщо... много ме притеснява унгарският език, вкл. и това, че няма да се оправим с техните автомати за билети. Имат ли и инструкции на английски? И възможно ли е да се купят билети от гише, а не от автомати?
Вярвам, че всичко ще е наред, но все пак....
И още един въпрос - Св.Матиаш има ли платен вход? От една страна, в Трипа пише, че е безплатна. А от друга, като вляза в сайта, ми дава цени, при това не особено символични. Вероятно има и безплатна, и платена част? Какъв е вашия опит?
http://www.matyas-templom.hu/cikk771.html
Благодаря пак и пак!  Hug

Последна редакция: нд, 06 сеп 2015, 11:40 от noshtna_ptica

# 644
За Парламента: Заставаш с лице пред него, от ляво трябва да ти е трамвайната спирка и паметникът на Лайош Кошут, зад гърба ти Етнографския миузей, отдясно градска градина. Като стигнеш градината погледни напред и наляво, има колони - при тях е входът. Дано да съм се справила с обяснението.
Билети и карта съм купувала от гише на метрото, но мисля че нямаше гишета на всички спирки.
Да, за Свети Матиаш имаше вход.

Общи условия

Активация на акаунт