Будапеща - перлата на Дунав 5

• 77 850
  • 757
  •   1
Отговори
# 645
  • Sofia
Благодаря много, Ети!  Hug

# 646
Здравейте, момичета от слънчева Будапеща : ))) Вече тук и имам нужда от малко помощ - някой да знае евтини ресторантчета/ пуб и да има супичка в хляб ?
П.С. скоро ще кача снимки и ще разказвам

# 647
Аз знам, до нас Simple Smile

"Time Out Corner"
Budapest, Tűzoltó u. 11, 1094 Hungary
http://www.timeoutcorner.hu

# 648
  • sofia
Момичета, Които сте в Будапеща, я кажете има ли проблеми покрай бежанците?
Предстой ни екскурзия в Будапеща и Виена и четейки и слушайки новините, малко се напрягам?...

# 649
Предстой ни екскурзия в Будапеща и Виена и четейки и слушайки новините, малко се напрягам?...
Екскурзията ви през туристическа агенция ли?  Имам предвид, ако е, дали от агенцията нещо не казват.
И ние ще пътуваме към края на месеца. Сами сме си организирали и почнах да се притеснявам вече какво ще се случи.

# 650
  • София

И ние ще пътуваме към края на месеца. Сами сме си организирали и почнах да се притеснявам вече какво ще се случи.
Като чета, доста народ ще шетаме из Европа в края на месеца.  Ние сме от 19-ти, Будапеща,Прага, Виена, самостоятелно ще пътуваме, притеснявам се, че сме с лични карти, без задгранични паспорти, дано да няма проблеми. От друга страна си казвам - ще видим с очите си каква точно е ситуацията, че аз на медиите малко вяра им нямам.

Последна редакция: нд, 13 сеп 2015, 20:16 от sali

# 651
От страницата на Министерството на Външните работи:

http://www.mfa.bg/bg/events/6/1/4097/index.html

Препоръка към българските граждани, пътуващи през Унгария

13.09.2015

По сведение от Посолството на Република България в Унгария, поради усложнената обстановка и струпване на бежанци по границата между Унгария и Австрия, от 12 септември отново временно са спрени международните влакове от Унгария към Австрия. Актуална информация може да се намери на интернет страницата на  унгарските железници:

http://www.mavcsoport.hu/havaria/austrian-federal-railways-tempo … ngary-hegyeshalom

През периода 15 - 20 септември, поради влизане в сила на новите законови разпоредби на Унгария по пресичането на границата от нелегални имигранти, е възможно затваряне на границата между Унгария и Сърбия, както и на границата между Унгария и Австрия, в случаи на прекомерно струпване на бежанци.

Възможно е  значително  да бъде затруднено и преминаването по двете основни магистрали М5 и М1 в Унгария. Следва да се има предвид, че ситуацията по границите и магистралите се променя ежечасово в зависимост от потока от бежанци. Актуална информация за забавянето на границата може да се намери на страницата на унгарската полиция:

http://www.police.hu/hirek-es-informaciok/hatarinfo

Министерството препоръчва на българските граждани по възможност да избягват пътуване с влак или по шосеен път през територията на Унгария, като използват алтернативни маршрути през Румъния, Словакия или през Сърбия и Словения.

# 652
  • sofia
Ние сме с туристическа агенция.
Звьнях в петък, казаха ми, че кьм момента нямало място за притеснение ... Ще видим...

# 653

Аз се върнах преди 3 дни ( не на екскурзия, а самички се организирахме и стояхме 6 дни в Будапеща) , няма никъде бежанци (нито в гарата, нито на автогарата) Не се притеснявайте : ))))

# 654
choose joy колко време отне минаването на границата?
И аз се включвам с планове за 2 нощувки в Будапеща края на този месец на път за Лондон.
Наистина ще ми е полезна всякаква актуална информация относно преминаването през Унгария.
Ще пристигнем вечерта, границата вероятно ще минем около 16:00-17:00ч. след Арад - Недлак ли е пункта?
Нещо не ми стана ясно тези нули в сайта на Унгарската полиция какво имат предвид: не се чака или не пускат никой  Thinking

# 655
И аз се включвам с планове за 2 нощувки в Будапеща края на този месец на път за Лондон.
Наистина ще ми е полезна всякаква актуална информация относно преминаването през Унгария.
Ще пристигнем вечерта, границата вероятно ще минем около 16:00-17:00ч. след Арад - Недлак ли е пункта?
Нещо не ми стана ясно тези нули в сайта на Унгарската полиция какво имат предвид: не се чака или не пускат никой  Thinking

Здравей, бяхме със самолет от България до Унгария. Пътувахме с автобус за разходка до Виена от Будапеща. Там е шенген, граница няма . Много нормално се пътуваше навсякъде : ))))

# 656
М да с самолет е ясно, но с кола  Thinking
Новите им правила влизат от утре.

# 657
  • София

Къде са тези нули, че в сайта изобщо не се ориентирам?

# 658
  • Sofia
И мен ме притеснява малко информацията на Външно министерство - ако някой пътува сега нека сподели какво е положението.

# 659
  • Euskal Herria
Като ви чета, май повечето ще пътуват към края на месеца. Дано до тогава нещата се поуталожат. Рових се и аз в дадения линк на унгарската полиция. Мисля, че в таблицата в ляво дават пунктовете и работното им време, а вдясно посочват колко време се чака за преминаване. Досега само за един пункт видях, че за камиони се чака 1 час. Но не съм на 100% сигурна, че правилно съм разбрала.

Общи условия

Активация на акаунт