Будапеща - перлата на Дунав 5

• 77 243
  • 757
  •   1
Отговори
# 720
  • Бургас
Здравейте, и ние се завърнахме от Будапеща.Нямахме проблеми по границата.Много красив град.Бежанци не видяхме.Имахме разходка с корабче по Дунав,екскурзия до Сентендре,Вишеград и Естергом.Двореца в Гьодьольо.Разходихме се по Ваци, по крайбрежната, край парламента, в Халите,качихме се на Виенското им колело,разходихме се по остров Маргит.Съжалявам че не ни остана време за Зоологическата градина.Купихме си токайско вино,унгарски салами,от билковия им ликьор Уникум, червен пипер/но не от оня сувенирния в бродираните торбички а от супермаркета - той е същия, но излиза по-евтино/ и разни други дреболии.

# 721
z_nalbantova чудесни новини относно пътуването   bouquet
Къде се намира Виенското колело? Синът ми е почитател и бих го качила с удоволствие.
До остров Маргит свободно ли се стига? През целия ден ли има достъп?
Унгарски салами от къде?

# 722
Къде се намира Виенското колело? Синът ми е почитател и бих го качила с удоволствие.
Унгарски салами от къде?
Салами от Халите.

# 723
  • Варна

На  Erzsébet tér , виж тук : http://visitbudapest.travel/articles/budapest-eye/ . Мисля, че е ново от около година и нещо , ние миналата година август месец ходихме и дъщерята и мъжът ми се качиха ,но аз не посмях, имам страх от височини, пък ми се видя много високо. Мъжът ми каза, че подът на кабинката бил прозрачен.
До  остров Маргит ходи автобус, който влиза в острова и прави пълна обиколка, има си спирки , но не запомних кой номер . Ние ходихме там на едни термални бани с нещо като аквапарк и много ни хареса. Ако се сетя номера на автобуса, ще допълня поста  Peace

# 724
Номера на автобуса е 26 а събота и неделя и по празниците пускат допълнително още една линия номер 226

# 725
Унгарски салами от къде?
За Виенското колело Ви обясниха - на минутка от метро станцията и автобусната спирка  Erzsébet tér ( до колелото има и страхотен голям фонтан)
Относно острова - ние ходихме пеш по моста до острова , на връщане с автобусчето 26 ( фонтана на острова е уникален " пеещ" в определени часове)  ! На острова има място за отдих, много пейки по пътя, табелки ,където са указани къде има спирки и атракции Wink

# 726
  bouquet
Благодаря на всички за подробните указания. Дано имаме късмет - прочетох, че Виенското колело е до 30.09. и би трябвало да работи точно, когато сме в Будапеща.
За автобуса и острова също благодаря - мъжа ми иска да отиде до там. Автобусната обиколка може би е най-добрия вариант в нашия случай, защото сме само за 1 ден в Будапеща. Не искам да прекаляваме с тичането наляво-надясно.
Най-трудно ми е да предвидя колко форинта в брой да имаме - ще теглим на място от банкомат. Може би около 100-150лв. равностойност. Ако пазарувам ще е с карта или предпочитат в брой  newsm78

# 727
  • Бургас
Виенското колело е близко до базиликата Св. Стефан, стига се много лесно от Ваци - от площадчето на Хард Рок Кафе е на 2 минути пеша. Simple Smile
Саламите са от Халите, да. До Маргит стигнахме по едим жълт мост след разходката с корабчето, пеша. Мисла, че има достъп през целия ден, да. За пазаруването навсякъде пише ако не приемат карта, а по ресторантите те питат. Не мисля, че ще има проблем.

# 728
Саламите са от Халите, да.

Салами има във всеки средноголям супермаркет. Pick са най-добрите:
https://www.google.hu/search?q=pick+szal%C3%A1mi&rlz=1C1GGGE … 8gCFQU5FAod1EkPdQ

# 729
Саламите са от Халите, да.

Салами има във всеки средноголям супермаркет. Pick са най-добрите:
https://www.google.hu/search?q=pick+szal%C3%A1mi&rlz=1C1GGGE … 8gCFQU5FAod1EkPdQ
И най-скъпите. А и Халите като атракция да се видят.

# 730
Благодаря ви още веднъж   bouquet
Ние сме вече тук - видяхме малко, но градът е НЕВЕРОЯТЕН!
Утре сме на по-голяма обиколка.
И бирата е хубава  beer3

# 731
Здравейте.
Един приятел ме покани да му гостувам в Будапеща. Понеже привлекателни като цена полети до там няма, загледах се по автобусите. Доколкото знам пътуването е 9-10 часа. Хвана ми окото офертата на Арда Тур, при която цената за двупосочен билет е 150 лв., но ако се купи онлайн става 135 лв. Някой да е пътувал с тази фирма? Ако да, ще се радвам на отзиви. Както и откъде минава маршрута - през Сърбия или през Румъния.
И още един въпрос. Бил съм в града, но преди три години и честно казано нямам особени спомени от към цените. Помня, че беше малко по-скъпо от при нас. С днешна дата как са цените? Знам, че е относително, но говоря за масовите такива - за една вечеря, за едно кафене, за знам ли, за по бира например..., някакви такива основни ме интересуват, а не в засукани заведения.
Иначе приятелят живее до Операта, което като локация е перфектно и как да не се разходи човек до там  Laughing
Благодаря предварително за отговорите.

# 732
Здравейте.
Един приятел ме покани да му гостувам в Будапеща. Понеже привлекателни като цена полети до там няма, загледах се по автобусите. Доколкото знам пътуването е 9-10 часа. Хвана ми окото офертата на Арда Тур, при която цената за двупосочен билет е 150 лв., но ако се купи онлайн става 135 лв. Някой да е пътувал с тази фирма? Ако да, ще се радвам на отзиви. Както и откъде минава маршрута - през Сърбия или през Румъния.
И още един въпрос. Бил съм в града, но преди три години и честно казано нямам особени спомени от към цените. Помня, че беше малко по-скъпо от при нас. С днешна дата как са цените? Знам, че е относително, но говоря за масовите такива - за една вечеря, за едно кафене, за знам ли, за по бира например..., някакви такива основни ме интересуват, а не в засукани заведения.
Иначе приятелят живее до Операта, което като локация е перфектно и как да не се разходи човек до там  Laughing
Благодаря предварително за отговорите.
Моя позната временно живее в Прага и редовно ползва Арда тур и е много доволна -от автобусите и от обслужването и пътуването. Минава се през Сърбия.

# 733
Marian Petkov относно цените не се тревожи. Миналата седмица за 2 пици в района на Буда дадохме малко повече от 12лв. Спокойно можехме да минем и само с една пица - досатъчна е. Цената на брой беше 900 форинта за 32 см, но е като торта Simple Smile
Кебап около 3,50лв. - тези бяха малки, 5бр. отидоха за 2 възрастни и 1 дете.
Китайско, тай - за около 6лв. порцията, стига за един.
Бира от Супер маркета около 1,20-1,60лв/бр. за масовите марки.
Като цяло ми се видя и по-евтино даже за някои неща.
Има много ремонти по улиците - внимавайте с градския транспорт - понякога линията стига само до средата си и после всеки се спасява както може. Не е указано никъде. Ние се загубихме в нищото, заедно с група немски ученици. Качихме се в строяща се станция на Метрото с екстремен ескалатор, на който не виждаш края буквално.
Всичко друго е прекрасно.

# 734
Привет!
Замисляме и ние семейна екскурзия до този невероятен град. Доста изчетох но тъй като инфото се разминава в някои постове искам да попитам:
1.за трансфера към летището/ще хващаме полета на уиз в 6,30/. Кой транспорт можем да хванем примерно в 4.00 часа сутринта/доколкото четох метрото отваря в 4,30/. Някой използвал ли е транспорта "от врата до врата"/http://www.airportshuttle.hu/en//
2.Как точно става с настаняването на апартаментите резервирани през букинг. Някой ще те чака в апартамента докато пристигнеш и ако го напускаш рано как точно се чекаутваш? ли Embarassed
Препоръчайте ми някои хотелчета с нормални цени, които да са и удобни за трансфер до летището.
Предварително безкрайно ви благодаря!!!
Винаги когато имам някакви въпроси само тук мога да получа бърза и супер точна информация.  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт