Приучване към гърне - част 3

• 81 934
  • 1 486
  •   1
Отговори
# 120
  • Варна
Да ви се похваля, момичета, днес моето дете идва с гърнето и  казва: "ако". Чак не мога да повярвам!  "Пиш" още не е казала, но и това скоро ще стане. Поръчала съм на ММ да и донесе от Франция портативно гърне (дано да намери), за да имаме като се постопли за разходките.

# 121
  • гр. София
Стефи, дано скоро се оправи дребосъчето!  Hug
Оли, браво! Само така  Simple Smile

# 122
Стефи имали сме  такъв проблем , но в доста по слаба степен, при нас нещата се оправяха от сокчета круши ,пюре от сини сливи . Био гаята го запичаше още повече , а линекс бебето и други подобни не даваха никакъв ефект. Слагала съм му в попарата овесени трици и ефекта е чуден ,също. Аз до ден днешен имам този проблем и каквото правя със себе си това правех и с него. Последно взех очистително на банка - за себе си говоря и сега съм на Симбиотици. На детето също давам синбиотик , но за деца .
Обаче , на малкият едното приятелче момиченце се борят постоянно с това и майката ми е казвала за някакво сиропче , много добро , ако поръчаш ще я питам веднага. Не съм го запомнила понеже при нас нещата минаваха с гореспоменатото.
Аз съм убедена ,че ще се изходи от пюре от сини сливи с лъжичка овесени трици.

# 123
Сиропчето е фрутилакс и води до пристрастяване. Бих го по време на бремеността.
Тук се касае за нещо доста пи сериозно, което със слуви, круша, овес трудно се оправя. Децата често отказват да ядат, защото корема им е пълен или свързват яденето с болка след това. Проблемът е и емоционален.

# 124
  • Пловдив
Оли, браво за постижението. Пожелавам ви да не само еднократно, а да продължи. Сигурна съм, че скоро ще започне да казва и "пиш". Нашият юнак се инати и отказва категорично да ползва кукото, макар ММ да му е обещал да го вози на конче цял ден, ако си свърши работата, където трябва.  Laughing

# 125
  • в огледалото на живота
Стефи,давали ли сте проба за изследване на фекалии?
Не,че би могло да има връзка с запека много,но поне ще изключите евентуален проблем ...разсъждавам просто  Rolling Eyes

# 126
Благодаря пак за съветите  Hug
За сега ще изчакам началото на декември да погледнат чревните бримки или там каквото ще гледа гастрото на ехограф. До тогава продължавам с разхлабващи храни, колкото мога повече течности и гимнастика и масажчета на коремчето.
Малиш, фрутилакс не води до привикване, поне така твърди доцентката и инфото, което съм прегледала.
Все още ефект не виждам от сиропчето, все старата история  Confused
Оли, браво за постижението! На колко е детенце? Стискаме палци за една безпроблемна гърнена развръзка  Praynig

# 127
За фрутилакса говоря как му действаше на мен. Имах проблем докато бях бременна и го пиех. Вършвх си работата с него. Без него не. Като престанах да кърмя регулирах нещата

# 128
Момичета, мнение за това: http://www.novobebe.com/za-zdrave-i-higiena/bebeshki-toaletni-i- … iner-bg-2103.html някоя от вас да има?

# 129

Привет! Лично за мен - пространството ми е ограничено, това ми се струва заема много място. Акотрябва да го разгъвам и привеждам в употреба... ще са необходими няколко секунди, които в много случаи са решаващи. За по-големите батковци аз ползвах обикновенна бебешка седалка. Бяха достатъчно впечатлени от възможността да "правят като мама и тати на голямото куку", та да я използват по предназначение. Wink

# 130
Шушулче , моето е същото, не провокира детето към използването му само Simple Smile))) За гърне добре , въпреки че нашто любимо се оказа друго , за седалка става , обаче ако ще ползваш стълбата или всички у дома се кекнете да пишкате и акате през нея ,зависи от килцата ви Simple Smile или ако трябва да я махаш и слагаш така ще те хване офтиката , че ще се откажеш на вторият - третият път. Не заема много място  Peace седалката се прегъва и застава изправено от страни до клекалото , но детето в никакъв случай не може да си го сложи само на тоалетната и да се покатери:naughty: както си мислех аз между в прочем когато го купувах  Laughing

# 131
Оф, отказа ме.

# 132
да ти кажа за тези пари дето струва чак не си струва Peace

За запека питах - лактулоза е сиропа момиченцето го пие от едногодишно, ако искаш питай пак педката , но е изписано от специалист,  ходеше на 3-4 дни по веднъж и акаше барабонки

# 133
Лактулозата я знаем до болка  Mr. Green имаме си половин литрова туба, защото доста си я цоцахме преди да ни назначи Фрутилакса. От нея ефекта беше след ден-два, но си имаше ефект, докато от този Фрутилакс НЯМА! Вече три пълни дена не е акал, а пие по 10 мл.
Тези стълбички и според мен са непотребни.  Гледах преди време в Пакостник, ако не се лъжа, детски писуар, което може да е някакъв вид стимул за момченцата да пишкат като татковците си  newsm78

# 134
stefi_sv, а няколко минутки масаж на коремчето по посока на часовниковата стрелка?

Общи условия

Активация на акаунт