Приучване към гърне - част 3

• 81 948
  • 1 486
  •   1
Отговори
# 135
  • Пловдив
Момичета, то с тези стълбички докато се качи детето на тоалетната си е цяла гимнастика. Моето със сигурност ще напълни гащите, преди да стигне до заветната цел.  hahaha

# 136
stefi_sv когато бяхме в това положение , малкият се хранеше много трудно , коремът му беше супер подут и като пусне в пампата барабонка и ми се ревеш , аз занесох ако за изследване едно топче , то какво да занеса , изследванията не показаха нищо. Аз имам една рецепта за себе си , и я направих за него , но те съветвам това което ти пиша да го изкоментирате  с докторката
рецептата е
сладко от рози  - от магазин се взима
сушени сливи без костилки
лешник и бадем суров
Смесвах всичко , като настъргвам лешниците и бадема , а сливите стоят накиснати от предната вечер във вода , пасирах го и по една лъжичка сутрин и обед давах , имаше ефект същият ден.
Сутрин в кашата  слагах пак трици , въпреки че не прекалявай с тях понеже чистят и полезните бактерии от стомаха . И също важно , СИМБИОТИК  НА ПРАХ - ПРОБИЕН ВЕЧЕР В СОКА .
А акото се нормализира за две седмици. Пиеше и сок от круши между храненията.
Целта е не да направиш разстройство , а да стане нормално ако.
Намиши едно примерно меню за деня , което ядете ,  да видим как да променим нещата в него . Справих се с нашият запек и силно се надявам да помогна и за вашият . Знам , за какво иде реч и каква мъка е .
Аз самата пия Пробиен за възрастни , и съм много доволна , ходя веднъж дневно , което си е голямо постижение за мен.
Да си знаеш само сиропа от бъз - домашният , който е за имунната система , ако имаш баби които правят също води до силно разхлабване .Ако искаш ще ти изпратя от нашият.
Нещата трябва да се нормализират без лекарства и стрес за детето , това е важно изключително , аз съм имала такъв проблем детството станал неконтролируем - сега имам и хемороиди , тъй като ме караха като по голяма да се напъвам .Майка стоеше с мен в тоалетната и ми казваше стискай ми мамо ръчичката и напъвай
двама гастоентереолози са  си написали дипломните работи с моя случай така че , имам доста инфо  Laughing
Напиши примерно меня на малкият за деня , да видим какво можем да бутнем в хранененето.

Само да ти кажа , че преди да започна да се справям с нещата сама ,  давах какво ли не изписано от педката и ефекта беше нулев . Мъчих детето половин година , и накрая ми писна , последните рецепти не съм ги купувала изобщо.
Против съм тези лактулози и сиропи  понеже водят до лениви черва.
Лично си правих пречистване с Манитол преди дни за себе си говоря , ето на 32 съм и проблем на който са изтървани краищата в детството ще е мъчи цял живот.

Последна редакция: чт, 21 ное 2013, 19:39 от Darina777

# 137
Дарина,  Hug много благодаря за отделеното време да напишеш поста си.
Ще напиша само твърдата храна, останалото е кърма
По принцип яде към 10 часа плод, следващото хранене месно-зеленчуково пюре под формата на крем-супа, че да притикам възможно най-много течности, следобед пак някакво плодче или парченце питка/хляб, че много обича и вечер каша, сварени зърна или ювка. Количествата не са много, но не мога да кажа, че е злояд
Днес яде сутрин круша, наобяд запеканка от тиквички, броколи, карфиол, това залято с кисело мляко, яйце и малко копър. Вечерта яде само грозде и домашно изсушени праскови.
За рецептата, която си написала ме притесняват ядките, че чичо му и баба му имат алергии към някой от тях и още не съм въвела ядките.
Иначе да кажа, че днес се изходи много добре независимо, че спрях сиропчето. Аз също съм против тези гадни сиропи, до преди това давах Лактулозата или слагах Изилакс свещички след третия ден неакане. Уж не водят до лениви черва, но не мисля, че е баш така.

# 138
А  как сте с пиенето на вода ?
В крем супата спокойно можеш да слагаш не голямо количество сварени овесени ядки , ако не ги обича , слагай по толкова , че да не се усещат , също и елда , много е полезна , насища и действа разхлабващо. Малка лъжичка овесени трици също няма да са проблем.
Във вечерната каша също бухай овес или трици .
Аз взимах кухня и тя е по водниста понякога задължително гарнирах супата и основното така.
 Не слагай ядките няма да е проблем по принцип накиснатите от вечерта сушени сливи играят най - голяма роля.
Гледай храната да е предимно кашеста , като хлебчето което гризе солети те не са проблем , тъй като няма как да са в огромно количество.
Зелето , карфиола , боба , лещата , грах и другите варива са трудно смилаеми , и ги избягвай или давай веднъж седмично само на едно хранене.
Супер е , че яде плодове , гледай да са половин час преди яденето , защото Ако ги яде след хранене попаднали в другата храна в корема ферментират и правят газове.
Щом се кърмите още се наблюдавай и ти какво хапваш избягвай газообразуващите храни , аз като се подрисквах от сливите непременно и малкият разхлабваха от кърмата . Peace
На мен на времето са ми слагали сапунче в дупето , категорично не такива луди бабини рецепти , то си знаеш де.
Опитай така една седмица и спри сиропите , свещичките всичко , не знам защо но имам усещането , че ще се нормализират нещата. И пийте вода , колкото му се пие му давай.

# 139
Здравейте! Записвам се и аз при вас!  bouquet
Малката е на 1 г. 7 м. От 6 месечна я слагам на гърне да свикне с идеята. Нямаше никакъв проблем, но и рядко уцелвахме нещо. Около годинката (месеци пред и месеци след) имаше страхотен режим - сутрин ако и пиш в гърнето, след обедния сън също пиш. Друго не успявахме да направим. За съжаление лятото бяхме на гости на село и там се поведох по акъла на бабите да я оставя по гащи, нали било топло. Така една вечер се напиша и се намокри. Доста се изплаши, макар никой да не и се е карал. Казахме, браво, че това е пишото. От тази ваканция на село просто отказва да седне на гърне. Щом го види и започва да вика - не, не, не ... Спрях да я карам за известно време. Наскоро пак започнах да я слагам сутрин. Един ден обаче направих грешката да настоявам много, чак до рев стигнахме Embarassed и сега пак го давам по-спокойно. Притеснява ме това, че заспива около 22 часа. Сутрин става около 8.30-9. Цяла нощ не пиша, памперсът е сух. И докато е на гърнето изобщо не пиша. Мисля, че се стиска умишлено. Въпросния злополучен ден я държах до 10.30 по гащи и не се изпиша изобщо. Едва около 11 часа се изпиша в памперса. За акото вече нямаме никаква надежда. Тя върши работата много лесно, без напъване и всеки път по абсолютно различно време. Понякога 1път, понякога 2 пъти на ден. Случваше се няколко дни подред са се наака в количката и после я смъди дупето като я мия. Та толкова я болеше, че приплакваше. Тогава и обясних, че я боли, защото има ако в пампата, а не на гърнето. Разбрахме се да казва когато има ако. Е! Чудо! Каза някъде около 5 пъти, че има ако, и то винаги след като е свършена работата, но за мен и това е нещо. И сега пак нищо. Нито казва, нито върши нещо на гърнето  Cry Щом я попитам имаш ли пиш задължително казва Не. С хиляди увещания как ще го  покажем на каките по телевизора сяда, но нищо не върши. Ако случайно се изпиша, разбира се започват бурни овации, пляскаме, сипваме го в тоалетната, казваме му чао и пускаме водата. Мисля, че много се стиска и чака памперса за да се изпиша в него, защото понякога си го иска да и го сложа. Когато пусне в гърнето няколко капи става, поглежда ги и повече не пиша. Ей така, пишка на пресекулки ако е на гърне или с гащи. Понякога седи там с голямо удоволствие, но нищо не прави. Приемам идеи всякакви и извинете за дългия пост.

# 140
  • София
Тъй като и на нас ни наближава времето за градини, много ми е интересно какво е менюто в градините? Не сме злояди, нито капризни, но ядем многооо, постояно нещо иска да дъвче.
Какво става, ако някое дете не може само да се храни там?

# 141
muhmututurka,въпроса ти май не е за тук newsm78

В духа на въпроса-и мен ме вълнува,защото моя пък е адски злояд и познайте дали се храни сам.....Още не мислим за градина,но и този момент наближава Rolling Eyes

За гърнето сме в застой,че той,макар и вкъщи все е болнав напоследък.....Иначе като ще прави голямата работа(или след като вече я  е направил) казва,но при опита ми да го заведа в тоалетната или да го сложа на гърне отказва ThinkingТова означава ли,че не е готов още newsm78

# 142
За гърнето сме в застой,че той,макар и вкъщи все е болнав напоследък.....Иначе като ще прави голямата работа(или след като вече я  е направил) казва,но при опита ми да го заведа в тоалетната или да го сложа на гърне отказва ThinkingТова означава ли,че не е готов още newsm78
С моя скромен опит с гърнето не мисля, че съм много компетентна, но щом казва за голямата работа по-скоро ще става вече готов, отколкото да не е. Ние сме същите. На въпрос дали има нещо за вършене винаги отговаря - не, няма. Може да не иска да го водиш в тоалетната или да сяда просто защото нещо не му е удобно там. При нас сяда на гърнето, но то вече след дъжд качулка.

# 143
  • Пловдив
Нашето момче е на 1г и 9м. и отказва да сяда на гърне или да пишка прав.Чудя се дали да не го оставя без памперс и като се подмокри няколко пъти дали ще се сети какво се иска от него.

# 144
  • Once there was a Hushpuppy...
Нашето момче е на 1г и 9м. и отказва да сяда на гърне или да пишка прав.Чудя се дали да не го оставя без памперс и като се подмокри няколко пъти дали ще се сети какво се иска от него.
Ооо, момичета като започнете така ooooh!
Да разебере на 1,2,3,4г........
Ами ще разбере и този момент ще дойде, по-полека.
Детето ти е на 1,9 и може да прави тези неща механично, без да влага умисъл и да знае какво се иска от него, както казваш.
И да се сети къде се пишка, това не е гаранция че ще го прави винаги. Ами подготви се просто, че може да отнеме повечко време и подхождай/и всички останали майки/ с разбиране. Защо непрекъснато се товарят децата с очаквания за това или онова?
Ами сега са са малки, сега ще пикат и акат в гащите и памперсите.Приемете го и ще видите колко леко ще стане и за детето и за вас самите.

# 145
  • Пловдив
За мен не е проблем ,но съм чувала,че за детска ясла ги искат без памперс. Затова се притеснявам,че не остана време за приучване към гърне.

# 146
  • Once there was a Hushpuppy...
За мен не е проблем ,но съм чувала,че за детска ясла ги искат без памперс. Затова се притеснявам,че не остана време за приучване към гърне.
В яслата ги слагат на гърне в определени часове, там се приучват с много деца са, гледат едно от друго.
Въпреки, че моя син си изкара яслата с памперс, защото не можел да казва пиш. А, лелките нямало да перат килими. И го свалихме на 3г. окончателно. След един неуспешен опит на 2 годишна възраст. И аз бях нетъпеллива,започнахме, детето не беше готово. Измъчи се тогава, не правеше пиша в гърнето всеки път и после в яслата спряхме с опитите за махане. Върнах му го и си изкара спокойно до 3г. Като, разбира се уточнявам че през това време е слаган винаги на гърне, каквото стане - ако не стане, ставаме и обуваме пак паммперса. И той спокоен и аз.
В яслата за първи път чувам да ги искат без памперс. Това е за ДГ.

# 147
Яслата ги искат с памперс, независимо дали детето го ползва или не

# 148
Не е задължително.На 1 г го пуснах на ясла с памперс./сяда на гърне от 10 месечен първо само сутрин уцелвахме/.На 1,7 месеца махнахме памперса.Разболя се и аз го сложих уж да не се мъчи.Не беше и 3 дни болен ,но започна да пикае в гащите и пак сложих пампа ,че на яслата се сърдят.На 2 г махнахме и дневния и нощния от раз.И до 3 г ходини на ясла без памп.И почити без инциденти.
Факт е ,че в яслите не отучват деца от памперси.Освен ако не си попаднал на много добри лелки.

# 149
Според мен в яслата с това почасово слагане на гърне няма как да ги научат. Нали целта на занятието е детето само да разпознава кога му се пишка или ака и да съобщава. Надали 20 деца имат едновременна нужда да са на гърне.

Общи условия

Активация на акаунт