Приучване към гърне - част 3

• 81 954
  • 1 486
  •   1
Отговори
# 150
  • Once there was a Hushpuppy...
В яслата се опитват да ги научат.Но се прави в определени часове. Повечето деца не могат да говорят в яслена възраст, камо ли да осъзнават действието пиш в гърне/или памперс.
А, няма как да очакваме децата ни да си казват кога им се пишка или ака всеки път.
Ще стане няколко пъти, после - не.
Ееее, какво да направим - питам?

Аз съм го държала за малко мокър и какво постигнах - нищо. На другия ден пак не каза  и пак, и пак...
Когато стана готов просто започна всеки път да ми казва.
И нали вече в тази тема се разбрахме, че при едни този момент настъпва по-рано, а при други по-късно.
Няма де се уморя да повтарям - Т Ъ Р П Е Н И Е! Simple Smile Hug

# 151
  • у дома
Привет, момичета. И аз да се цопна тук.
Да питам - как да го приуча към ако в гърненце, при положение че си вършим работата докато спим сутрешния сън или малко преди това, докато папкаме?
Вярно, рано ни е може би още, но ми се ще отранко да създадем навик. Вярно, до дете е, но все пак - моля за идея?

# 152
На първо време нека свикне с гърнето.Просто го слагай дори и нищо да не прави.Слагай го веднага след сутрешния сън.С пишането ще имаш повече попадения.Защото се случва по -често.Иначе при успех може да го хвалиш.Говори му ,че сега ще пиша.Питай го има ли "пиш".Ще се научи ,че "пиш" е свързано с гърне и изхождане.Но ще имаш още време до момента който почне да казва.Моето е момче и като мина 1,3-1,4 месеца почнах и прав да го държа и да пиша.Много му харесваше.На 10 месеца го сложих и след седмица сутрин там пишаше и ако имаше ако свършваше и нея работа.През ноща никога не се нааквал т.е . докато спи даже.

# 153
  • гр. София
Вярно, рано ни е може би още, но ми се ще отранко да създадем навик. Вярно, до дете е, но все пак - моля за идея?

Е защо да е рано? Аз лично смятам, че хигиенните навици са хубаво нещо и щом детето може да седи стабилно спокойно можеш да го пробваш на гърне.  Peace Аз също рано започнах да слагам малчо. Основната ми цел беше да му създам навик от седене на гърне. Защото много често се случва, когато детето вече е проходило, а ти тепърва искаш да го приучаваш на гърне, то да не иска да се заседява. В един момент установих, че започна да си показва кога му се ака. Оттогава почти не се е изпускал.
Пробвай да слагаш на гърне след ставане от сън и след ядене - храненето стимулира стомашночревния тракт и често на децата им се доаква.

Личното ми мнение е, че няма такова нещо като "Ама на 8 месеца детето още не е готово за гърне". Ако не пробваш няма как да знаеш дали е готово или не.  Peace
Ако започне да мрънка просто го вдигни и след няколко дни пробвай пак. И така докато спре да мрънка и свикне. Нищо травмиращо няма.  Simple Smile

# 154
Започвам да следя темата, тъй като и на нас ни предстои. Според всички около мен сме закъснели много... Дъщеря ми е на 1г. и 5г. Като я сложа на гърнето и се започват едни писъци и рев, веднага става. Първият опит беше на 1г. След това пробвах още 2-3 пъти - не иска да седи. Сега и обяснявам за какво служи това нещо, показвам и го всеки ден, като я попитам къде се пишка и ака и тя ми го показва. Но щом я сложа и настава ужас  ooooh!

# 155
И аз се записвам в темата. Започнах да слагам синът ми, когато беше на 6 месеца, тогава имахме променливи успехи, но за мен беше важно да свикне с гърнето. След това към 8-10 месеца се справяше доста добре, като аз го наблюдавах, той естествено не казвапе нищо. Но изведнъж започна да пищи от гърнето и отказваше всякакво сядане. Купих адаптер, същата работа. Оставих го известно време, сега започна да казва, сяда, но нищо не върши. Все пак се надявам, че скоро ще започне да дава знак, когато има нужда. Иначе си играе с мен, понякога по 10 пъти го слагам и като го сложа казва "Не". Надявам се до края на лятото да махнем памперса.

# 156
Започвам да следя темата, тъй като и на нас ни предстои. Според всички около мен сме закъснели много... Дъщеря ми е на 1г. и 5г. Като я сложа на гърнето и се започват едни писъци и рев, веднага става. Първият опит беше на 1г. След това пробвах още 2-3 пъти - не иска да седи. Сега и обяснявам за какво служи това нещо, показвам и го всеки ден, като я попитам къде се пишка и ака и тя ми го показва. Но щом я сложа и настава ужас  ooooh!
Слагайте кукли ,мечета...После им чистете дупетата.Първо ти ги слагай,После тя да слага куклите.Тайничко сипвай водичка.Радвай се че са се изпишали.Хвали ги/куклите/.Детето не го карай да сяда в началото.Би трябвало само да поиска или като го питаш да се съгласи.Би трябвало да изревнува от куклите и да търси твоето внимание и да ти се хареса.Ако не ще мислиш друг вариант.

# 157
Тя сама си слага куклите... Винаги има някоя кукла на гърнето  Mr. Green За водичката не се бях сетила, ще пробвам и това.

# 158
Аз пък метода да си играе с гърнето не мога да го приема .Гърнето е по предназначение ,не давам да го разнася и да си слага играчките в него .
Слагам го от както седна на гърне имаше големи успехи .Сега обаче се дърпа и пищи .Защо и аз не знам .Бях махнала памперса като беше топло имаше пропуски ,но рядко -показваше си гърнето.После пак го върнах като стана студено ,защото много се изпускаше .

# 159
Понеже сте около нашата възраст, 1,5-1,7, да ви попитам дали не сте се замисляли да вземета направо седалки за тоалетната newsm78
На мен това ми се върти. Първо вече са по-големи и второ, мисля, че като я събуя и й е студено на гърнето при сядане.

Моята акаше на 9-10 месеца всяка сутрин в гърнето, обаче имахме няколко пътувания, при които отказа да сяда и така до ден днешен. Не я мъча, минахме и през кукли, други деца.... нещо. Гърнето й стои в момента срещу нашата тоалетна и всяка сутрин аз сядам и тя сяда, но обута. Събута не.

# 160
Аз това имах предвид под адаптер. Стои, ама само толкова.

# 161
а пластмасов ли е, иска ми се нещо с плат примерно, знам ли...  newsm78

# 162
# 163
На Джъчбо има адаптор с мека седалка тапицирана с непрочокаема материя.

# 164
  • София
Имаме адаптер за тоалетната чиния от както имаме и гърне, но с адаптера не ни провървя по няколко причини:
1. Страхува се да се отпусне, нашата тоалетна чиния сме си я направили за такива като нас по над 180 см и съответно детето се чувства като на айфеловата кула гледащо от горе, при все че адаптера си има ръкохватки. Усещам я, че по-скоро мисли за това как да оцелее на дъската отколкото да пишка, ака или каквото и да е там.
2. Купихме точно такава на Джъмбо с принцеси, е някак все като се мръдне леко си прищипва крачето и се надава вой, самата седалка е някаква шир потреба некачествена история и ако купувате вложете по-добра сума, но да знаете че е сигурна и няма да предизвиква прещипвания и други подобни.
Та гърнето си е супер на този етап.

Общи условия

Активация на акаунт