Приучване към гърне - част 3

• 81 994
  • 1 486
  •   1
Отговори
# 165
  • Once there was a Hushpuppy...
Привет, момичета. И аз да се цопна тук.
Да питам - как да го приуча към ако в гърненце, при положение че си вършим работата докато спим сутрешния сън или малко преди това, докато папкаме?
Вярно, рано ни е може би още, но ми се ще отранко да създадем навик. Вярно, до дете е, но все пак - моля за идея?

Рано е да имаш очаквания.
Не е рано да слагаш за по малко на гърне.

А, толкова ли е чудно дете на 8 месеца да ака в памперс, а не в гърне ooooh!

# 166
Започвам да следя темата, тъй като и на нас ни предстои. Според всички около мен сме закъснели много... Дъщеря ми е на 1г. и 5г. Като я сложа на гърнето и се започват едни писъци и рев, веднага става. Първият опит беше на 1г. След това пробвах още 2-3 пъти - не иска да седи. Сега и обяснявам за какво служи това нещо, показвам и го всеки ден, като я попитам къде се пишка и ака и тя ми го показва. Но щом я сложа и настава ужас  ooooh!
Божеее, това ме влудява - според всички????
Защо се впечатляваш от тези "всички"....
Ами то е показателно - щом има писъци и рев, значи не е готова и не иска.
Пречи ли ти по принцип, че ще бъде още с памперс?
Защото няма да остане с него и и ще видиш как постепенно ще го махнете, момента просто не е дошъл при вас.

# 167
Ооо, въобще не ме интересува мнението на другите Simple Smile И не ми пречи, че е с памперс, не бързам да го махам. Затова и не настоявам. Никой не е останал с памперс Simple Smile

# 168
Виждам, че детенцето ти е малко, не че няма не научили се на тази възраст Peace
Просто твоето не е готово още.Не я слагай на гърнето щом пищи, а само си говорете.
Говорете си приятелски защо хората, децата и тн.т каквото се сетиш сядат на гърне, че не пишкат в гащите, но не настоявай. Ще видиш, че в един момент ще прояви интерес.
Но, определено когато има писъци просто не е дошъл момента и се спира с опитите.

# 169
И ние сме все още с "пампито", както той сам си му казва...На 1година и 11 месеца и чакам да му дойде музата на принца и да реши , че не е хубаво да си върши голямата работа там. Засега, без успех. Като го питам има ли ако, той отговаря "Не, нама" , а в същото време памперса е порядъчно напълнен и не дава да то сменям... ooooh! Не желае да сяда на гърнето, за разлика от преди година, когати си седеше и нямаше претенции, но нали сега е голям! Знам , че това е период, и ще мине и това чудо, както са казали и преди мен, никой не е останал с памперс

# 170
  • у дома
Привет, момичета. И аз да се цопна тук.
Да питам - как да го приуча към ако в гърненце, при положение че си вършим работата докато спим сутрешния сън или малко преди това, докато папкаме?
Вярно, рано ни е може би още, но ми се ще отранко да създадем навик. Вярно, до дете е, но все пак - моля за идея?

Рано е да имаш очаквания.
Не е рано да слагаш за по малко на гърне.

А, толкова ли е чудно дете на 8 месеца да ака в памперс, а не в гърне ooooh!

Е, не е казано, че е чудно Simple Smile Говоря за себе си и своето дете и в тази посока са размислите ми. Всъщност всичко си е до дете и до родител - кой както го реши и както го възприеме или не детето. Няма универсалност.  Peace

# 171
  • у дома
desitkata77, Зимна роза - благодаря за съветите. Като ми донесат гърненцето, което сме харесали ще видим как и каква ще я свършим. То търпение си трябва най-вече!

# 172
desitkata77, Зимна роза - благодаря за съветите. Като ми донесат гърненцето, което сме харесали ще видим как и каква ще я свършим. То търпение си трябва най-вече!
Разбира се че всяка майка иска да махне памперса колкото се може по -рано.Това е облекчение и за нея и за детето.Няма зачервено дупе,не се налага да го сменяш на невъзможни места или да стои наакано дълго време...Но когато не успее човек и това прави.Като опитваш ще намериш верния път.

# 173
Ох,момичета,като ви чета тия дни съвсем се отчайвам SadВие се тюхкате,че детето е под две години и не се е научило,а аз какво да ви кажа....На 2 год. и 8 месеца е моето EmbarassedЛятото пикаеше чат-пат в една чашка,за акане никога не е казвал(само след като свърши работата) и напоследък даже не иска и да чуе....Не знам какво му става.Нито съм се карала,нито съм го била.....бяхме спрели за известно време есента като видях,че не се получава,после застудя и сега когато и да се опитам да го накарам да пикне поне в чашката или гърне-пълен отказ.....
По едно време беше болен и тогава се наплаши много от ядене и от всичко,тогава не съм го карала да прави нищо,но е факт,че сега не иска нищо да прави никъде ooooh!

Hushpuppy,много кураж ми вдъхват постовете ти....все се надявам един ден да не ударя на камък като го уговарям да пикае в гърнето.Притеснявам се вече,доста е голям Thinking

# 174
Ох,момичета,като ви чета тия дни съвсем се отчайвам SadВие се тюхкате,че детето е под две години и не се е научило,а аз какво да ви кажа....На 2 год. и 8 месеца е моето EmbarassedЛятото пикаеше чат-пат в една чашка,за акане никога не е казвал(само след като свърши работата) и напоследък даже не иска и да чуе....Не знам какво му става.Нито съм се карала,нито съм го била.....бяхме спрели за известно време есента като видях,че не се получава,после застудя и сега когато и да се опитам да го накарам да пикне поне в чашката или гърне-пълен отказ.....
По едно време беше болен и тогава се наплаши много от ядене и от всичко,тогава не съм го карала да прави нищо,но е факт,че сега не иска нищо да прави никъде ooooh!

Hushpuppy,много кураж ми вдъхват постовете ти....все се надявам един ден да не ударя на камък като го уговарям да пикае в гърнето.Притеснявам се вече,доста е голям Thinking

Яни, едва ли ще те успокоя, но и моята прекрасница си седеше и си вършеше работа на гърненце безпроблемно между 9 м. и 1 г. и 6 м. И в един момент, като се заинати... #Crazy Ние се опитваме да я сложим, а тя се изпъва като струна и врещи като приклещено яре  Grinning Сега е на почти 2 г. и 6 м., но все още не сме махнали изцяло памперсите - поне от известно време се успокои и не се противи, като я попиташ иска ли на гърне. Стискам палци бързо да пожелае малкият принц да върши работа, където трябва! newsm10

# 175
  • у дома
iani87, не се притеснявай. Само търпение и упоритост. Детето ще се приучи. Племенникът ми беше така, съвсем отскоро си казва за гърненцето вече (той е на 2 г и 9 м).  Peace

# 176
Оф,дано PraynigЗнам,че няма човек с памперс,но той всъщност никога не е седял на гърне....грешката ми е,че го сложих за първи път след годинката,а тогава са хитри и могат да станат от там,както и се случи TiredЛятото го оставях по слипове иго изпикавах през 10-15 мин.,но помня,че само веднъж ми каза,че ще пикае,иначе редовно казваше чак след като е свършил работата в гащите.Голямата нужда пък изобщо не я споменавам.....Имаме само едно попадение в тоалетната и даже не помня вече колко беше голям тогава.
Постоянството е добра идея,но сега не мога през 15 мин. да му свалям памперса,а да го държа без такъв е абсурд в това време-той постоянно пикае Crazy

# 177
  • у дома
Направо не зная, ние тепърва ще тръгваме по този път, дано имаме успех... Praynig

# 178
Яни, споко Hug
остави човека на спокойствие, въобще не се вясвай насам и забрави за съществуването на тази тема Hug
Сега, сериозно поговорете.Нито давай гърне, нито го карай да сяда, просто си поговорете как другите го правят. Как еди кой си от неговите приятели го прави, а ако се събираш с други майки/разбирам, че не ходи на ясла/ го заведи на гости, и другото/по-голямо/ да е детенце нека се изпишка или ака в гърне. А, твоя хубостник нека да види и разбере.
Той на момента може и да не реагира, че те разбира, но със сигурност ще му остане нещо в главата от вашите приказки по темата и видяното.

Направо не зная, ние тепърва ще тръгваме по този път, дано имаме успех... Praynig
Ще имате успех, когато детето е готово.

Това е към всички, за да няма засегнати, че говоря на някой конкретно Peace

По повод успехите, моля не го третирайте отучването като успех на родителите, защото успеха си е изцяло и само за детето. А, пък от друга страна детето ви не е на състезание по отучване от памперс, така че трябва спокойствие.Помнете, че очакванията ви могат да бъдат травмиращи за малките човечета в някакъв по-късен етап от живата им Peace
Родителските амбиции не биват да надделяват над здравия разум и оставете децата колкото е необходимо да бъдат по памперс, така ще осигурите спокойствие и за вас и за детето

# 179
  • гр. София
По повод успехите, моля не го третирайте отучването като успех на родителите, защото успеха си е изцяло и само за детето.

Аз пък мисля, че успехът е и на двете страни, даже най-вече на родителя - защото е проявил постоянство, търпение и воля. Това са трите условия за успех. А децата доста бързо разбират какво се иска от тях. Акането е съзнателна дейност. Защото напъването, което го придружава, е съзнателна дейност. Та детето чудесно разбира какво става, когато започне да се напъва. Въпросът е да му се покаже в един момент къде точно се извършва тази дейност.
И пишкането е съзнателна дейност, но то малко по-трудно се контролира.

Общи условия

Активация на акаунт